Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תאמין לי שהיה לי סיפור יותר גדול משלך, לך תעביר מאות ג'יגה בייטים של תמונות ועוד מאות ג'יגה בייטים של מוזיקה, סרטים, הופעות חיות ועוד, ובנוסף לכל זה מסמכים, פרויקטים שתכנתתי ועוד כל מיני דברים.

עושים את זה אחת לתקופה וזהו.

(זה בעקבות שדרוג של המערך אכסון שלי, היה לי 1TB + 640GB, עכשיו יש לי 1TB + 2TB + SSD 128GB)

כל נושא הגיבויים קל ופשוט כאשר יש כוננים מופרדים במחשב, מחובר ב SATA2.

בסה"כ הייתי עושה תמיד ( גם כיום ) כאשר יש לי למשל 2 כונני 2TB נפרדים, העתק הדבק לתיקייה אחת ומשאיר ללילה או לכמה זמן, מהירות העברה בינהם הייתה בממוצע 100MB ולפעמים גם 150MB בחלק מהמקרים, שזה מספיק להשאיר לשעתיים-שלוש ואתה מעביר כמה מאות ג'יגה בכיף, ממש לא סיפור גדול.

• תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה כזה אתה יכול גם להגדיר RAID1, ואז המחשב ישמור אוטומטית העתק מדוייק של דיסק אחד על השני. במקרה שאחד מתפגר, המידע עדיין נשמר על השני

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש מספר עניינים בהגדרת RAID1 בלוח אם, ללא בקר RAID1 ייעודי שגם במידה והם כושלים, הוצאת המידע, גיבוי אוטומטי וכו', לא בדיוק מושלם בחלק מהמקרים. זה מצויין ברשת ( המידע על כך ) אבל אני מעדיף 2 כוננים נפרדים.

פורסם

1. אם כבר RAID אז תוכנתי. הוא לא יותר איטי מזה של לוח האם, שהוא ךא באמת חומרתי מלא. גוגל FakeRAID

היתרון של RAID תוכנתי הוא שאם התפגר לוח אתה מחליף וממשיך הלאה. לא תלוי בצ'יפ ספציפי.

2. רייד מגן עליך מכשל פיזי של דיסק בלבד. לא מגן מפני:

טעות משתמש - מחיקת קובץ בטעות.

וירוס/רושעה.

שריפה.

נחשול מתח/ספק כח דפוק שיכול להכות 2 דיסקים יחד.

גניבה של המכונה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לכן את התמונות שזה הדבר הכי חשוב שיש לי על המחשב, אני מגבה בהרדיסק חיצוני ובמחשבים נוספים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי ההסבר של ויל, זה למה אני מחזיק 2 כוננים זהים במחשב, מופרדים באופן פיזי, כל כונן לעצמו ועוד כונן קטן נוסף , שלישי לגיבוי של הכוננים הקודמים.

למשתמש שמעליי, ממליץ לך לרכוש 1-2 כוננים קשיחים למחשב ולהכניס אותם פנימה, זול יותר מהכונן החיצוני שאמינותם לא בשמיים גם כן.

כמובן שמעל כל הגיבויים הפנימיים שלי, יש לי עוד גיבוי חיצוני.

פורסם

אתה יודע כמה גיבויים יש לי?

חוץ ממה שיש במחשב, יש בלפטופ שלי, יש במחשב בסלון, יש בהרדיסק החיצוני. לא מספיק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לכן את התמונות שזה הדבר הכי חשוב שיש לי על המחשב, אני מגבה בהרדיסק חיצוני ובמחשבים נוספים.

כדאי גם לגבות בDROPBOX או GOOGLE DRIVE.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כדאי גם לגבות בDROPBOX או GOOGLE DRIVE.

תגבה אתה 292GB של תמונות דרך הרשת "המתקדמת" שיש לנו בארץ.

זה כרגע 292GB, חודש הבא זה יהיה 310-320GB לפחות. (ככה זה כשכל תמונה שאתה מצלם שוקלת 10-15MB)

פורסם
אתה יודע כמה גיבויים יש לי?

חוץ ממה שיש במחשב, יש בלפטופ שלי, יש במחשב בסלון, יש בהרדיסק החיצוני. לא מספיק?

אם כולם בבית שלך זה לא מספיק, אם תגיד שהדיסק החיצוני נמצא פיזית במקום אחר - מעולה

למה? כי לבתים פורצים, או שפורצת שריפה או כל מיני כאלה שישאירו אותך עם כל הגיבויים בפח

כן זה הכי אקסטרים שאפשר, רוב האנשים לא מגבים ואלה שכן יסתפקו בגיבוי לכונן אחר שבתוך הבית

אבל אני ממליץ למי שהמחשבה על להשאר בלי הדיסק שלו קשה מנשוא להוציא גיבוי אחד מחוץ לבית

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

עדכון ושאלה.

בזכות madcat קיבלתי היום זכרון 2GB ומעבד E8400, אז שוב, תודה רבה לך!

למעבד עוד לא רכשתי משחה טרמית וכשאני ארכוש אני אתקין.

לגביי הזכרונות, ניסיתי להתקין, העניין הוא כזה:

2 תושבות, בכל תושבת היה לי 1GB זכרון, יש לציין הזכרונות גבוהים כמעט פי 2 ממה ש madcat הביא לי , למרות שמדובר באותו DDR2, בכל זאת חיברתי ויצא שבתושבת אחת היה 1GB ובשנייה 2GB, המחשב נדלק אבל לא עלה כלום.

החזרתי את הזכרון הקודם והוא עלה כרגיל.

הבנתי שמומלץ לשים זוג תואם בכל תושבת כדי למקסם ביצועים, אבל לא שמעתי שזה לא יעלה אם לא ישימו זוג תואם.

בנוסף, למה 2 הזכרונות בגבהים שונים? ולמה המחשב לא עלה בעצם?

תודה רבה.

Miata ND2

פורסם

לפעמים יש עניין של תאימות, לפעמים הלוח לא נדלק בגלל זיכרון סורר.

טריק קטן אחרי שהכרטיס ישב בחוץ זמן והמגאים התאבקו או מישהו נגע במגעים והשאיר שכבה שומנית מבודדת עליהם, זה לקחת אציטון נקי (לא מסיר לק או איפור) ובעזרת סמרטוט שלא משאיר סיבים, לנקות טוב את איזור המגעים בכרטיס.

פורסם

יכול להיות שלזכרונות יש אי התאמה כלשהו,

אולי הלוח אם שלך לא תומך ביותר מ2GB זכרון?

יכול להיות שהלוח לא הצליח לסדר ביחד את התזמון, המתח או המהירות שלהם ואז הם לא עולים ביחד והמחשב לא עובר את הבדיקות הראשוניות שלו בהדלקה.

תחליף לקירור באיזה 50-60₪, יש בKSP אחלה קירורים כאלו של ARCTIC COOLING, והם באים עם משחה טרמית גם ככה ויתנו לך קירור שקט ויעיל יותר מהסטוק.

פורסם

בדקתי מול איזה תוכנה מוכרת והלוח תומך עד 4GB.

תודה על העצה של הקירור באמת אצלי זה קריטי לא רוצה לקחת סיכון.

saay אין לי אציטון נקי אבל אני אשיג ואנסה את מה שאמרת,תודה.

Miata ND2

• תוכן חדש...