Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי קרייזלר סטרטוס 98, מנוע 2.0. אני מאד מרוצה מהרכב והוא במצב מעולה, למעט עניין כבדות הרכב בעת נסיעה במספר השנים האחרונות.

לאחרונה ראיתי כי המנוע "אוכל" שמן, ולאחר בדיקה במוסך נראה כי עומדות בפניי 2 אפשרויות:

1. שיפוץ ראש מנוע (אפשר להגדיל את הספק המנוע?)

2. החלפת המנוע ל-2.5. דרך אגב - סוג המנוע (6G73) שייך גם למיצובישי גאלאנט דור 7. האם ניתן לרכוש מכלמוביל מנוע ולהחליף?

מבקש את עזרתכם לבחור באפשרות העדיפה, כולל המלצה למוסך אשר מתמחה בנושא זה (אם רצוי).

קצת מרגיש לי שמכשירי תנועה יהיו יקרים שלא לצורך בנושא הזה.

בברכה,

גדעון

פורסם

ציינת שהרכב צורך שמן.

כמה שמן הרכב צורך, ולכמה ק"מ ? כ"כ - כמה ק"מ עבר המנוע / הרכב ?

לעניין החלפת מנוע - החלפת מנוע היא אופציה אפשרית, כל עוד תקבל מהמחלקה הטכנית של היבואן, אישור להרכיב אחד כזה (ו/או שיש רכבים מסוג כזה עם המנוע הנ"ל - מקוריים - אזי הסיכוי לאשר ישתפר מאוד).

אם הדבר עומד במבחן המציאות - תוכל לברר אם יש מנוע כזה בפירוקיות (אני מניח שאם קיים אצל היבואן מנוע כזה - המחיר יהיה גבוה מאוד, אבל אין לך מה להפסיד - מניח שתוכל לברר).

ממה שראיתי, יש מומחה לאמריקאיות (במיוחד לאספנות אבל אולי גם לרכבים כמו שלך) ששמו עלה יותר מפעם אחת בפורומים - איציק ראובני שמו. אתה יכול לברר גם איתו.

alfa 156 2.5.

פורסם
כמה שמן הרכב צורך, ולכמה ק"מ ? כ"כ - כמה ק"מ עבר המנוע / הרכב ?

המנוע עבר 160K. הוא צורך שמן 4 ליטר / 1000 ק"מ.

אכן, קיים דגם סטרטוס מקורי עם מנוע 2.5 ליטר בארץ (שווק בארץ עם שני המנועים), כך שישנו מנוע כזה אצל היבואן הרשמי.

השאלה אם עדיף להיכנס להרפתקת שיפוץ ראש מנוע (אופצייה זולה יותר בשליש לעומת החלפה) או להחליף ולהנות משקט יחסי בשנים הבאות?

פורסם

רכב לא אוכל שמן סתם.

האם הרכב מעשן,בהתנעת בוקר ? בנסיעה ? מה צבע העשן ? מה צמיגות השמן שאתה משתמש בה ? יש שינוי בסחיבה של הרכב ?

שימוש בצמיגות שמן לא נכונה/מתאימה מביאה לצריכה גבוהה של שמן.

עשן לבן בבוקר יעיד על גומיות שסתומים יבשות שיש להחליפן.עשן תכלחל יעיד על בעיה,שום שיפוץ ראש מנוע לא יעזור,אלא ביצוע של מינימום חצי אוברול (החלפת רינגים-טבעות בוכנה) או אוברול שלם/החלפת מנוע אם יסתבר שלא ניתן לבצע חצי אוברול.

קשה לי להאמין שאחרי 160,000 ק"מ המנוע גמור לגמרי וכדאי מאוד שלפני החלפת מנוע תבדוק את כל הדברים שפורטו כאן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

על מנת לדייק - האבחנה של הנזילה על ידי המוסך הינה "נזילה מאטם ראש מנוע" (אולי זה יעזור).

הרכב לא מעשן כלל - לא בנסיעה ולא בבוקר. אין טיפות שמן על הכביש.

היצרן ממליץ על 10w40 או 15W40. אני משתמש ב 15W40.

פורסם

סליחה ומחילה, אבל 4 ליטר (שזה אולי חצי או יותר ממה שיש לך במנוע) ל-1000 ק"מ - זו צריכה רצינית.

שמן לא נעלם סתם ככה.

אחת משתיים - או שהמנוע שורף את השמן (אתה אומר שהרכב אינו מעשן) או נזילה, שברמה כזו, אני מניח שצריך לראות אותה בעין או את הסימנים שלה.

אולי המוסך מתכוון נזילה מאטם מכסה שסתומים ? תוכל להעלות אולי בבקשה תמונה של העסק ? :-D

אולי יש שילוב נזילה + שריפת שמן.

האם שמת קרטון מתחת לרכב בחניית לילה, לבדוק נזילה ?

alfa 156 2.5.

פורסם

עובד על בדיקת מקור הנזילה, למרות שנראה כי מקור הנזילה אינו רק מהמנוע, אלא גם מחלקים נוספים - אשר הוחלפו בינתיים.

אחזור עם תשובות מפורטות בקרוב.

פורסם (נערך)

כנראה נפרץ לך האטם והשמן נוזל דרכו.

אתה יכול לראות ויזואלית אחרי כמה דקות נסיעה. (אם הוא לא מעשן, אתה תראה נזילץ טיפות שמן בין הראש לבלוק בכמה נקודות)

מנוע 2 ליטר נשמע חלש מאוד על רכב כזה.

2.5 יסדר את העניינים.

אלו רכבים שצריך מנוע V6 כדי שיסחבו טוב תחת עומס.

אם מאז ומתמיד הרכב היה עגלה, תשדרג מנוע, הבעיה זה למצוא מנוע טוב.

אם הרכב עגלה בגלל התקלה, אולי כדאי לסדר התקלה.

מה הכוונה בכבדות?

אני למשל גם כן נוסע על מנוע 2.2 אמריקאי, בעליות עם 5 נוסעים ומזגן על חצי גז-שלושת רבעי גז הרכב סוחב די טוב ביחס לרכבים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תמונה של המנוע מצורפת.

תוכלו לראות את סימני הנזילה בתמונה די בקלות.

הרכב מעולם לא היה טיל בליסטי, אך לאחרונה מאיץ בעייפות רבה.

מנוע חדש זה סיפור שאני מעדיף לא להיכנס אליו אלא אם אני מאד חייב.

האם לעשות ראש מנוע יסדר את הבעיה מבלי שיצוצו בעיות חדשות בעקבות השיפוץ?

P1050558.jpg

פורסם
האם ניסית לקבל חוות דעת נוספת ממוסך נוסף או שהלכת רק למוסך אחד?.

איתמר.

לא. אנסה ליצור קשר עם

איציק ראובני בעניין.

פורסם (נערך)
תמונה של המנוע מצורפת.

תוכלו לראות את סימני הנזילה בתמונה די בקלות.

הרכב מעולם לא היה טיל בליסטי, אך לאחרונה מאיץ בעייפות רבה.

מנוע חדש זה סיפור שאני מעדיף לא להיכנס אליו אלא אם אני מאד חייב.

האם לעשות ראש מנוע יסדר את הבעיה מבלי שיצוצו בעיות חדשות בעקבות השיפוץ?

סיבות יותר סבירות לאכילת שמן הן מחזיר\י שמן שסתומים פרוצים או תא\י שרפה לא אטומים - טבעות דחיסה שלא מפרידות בין החלק העליון לתחתון במנוע,צילינדר עם משטח פנימי מעוות או שניהם.

גם אטם מכסה שסתומים פרוץ יכול לגרום לאיבוד מסיבי של שמן ולזה כנראה התכוונו במוסך - כשאמרת אטם ראש (האטם נמצא במכסה שמעל לראש-מה שצילמת).

הקשר היחיד לראש מנוע הוא פריצת הפרדה בין תא שרפה לבין תעלת שמן בלוק צילינדרים - ראש או סדק דרכו השמן מגיע לתא שרפה.

מצב לא הכי סביר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • תוכן חדש...