Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאריך תפוגה/יעילות של שמן מנוע

SHAI-SPORTWAGON
שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

ערכתי חיפוש בנושא ולא גיבשתי דעה.

התחדשתי בסיאט איביזה 1400 חדשה, כידוע ומנסיוני ב2000 קילמטרים הראשונים צריך להוסיף מספר מאות גרם עד ק"ג של שמן.

ב2012 רכשתי קאסטרול מגנטק 5-40(מצויין לאוטו) ששימש בדיוק לאוטו שימוש הוספת מעט שמן לאוטו חדש, נפתח שלושה פעמיים לצורך כך, יוצר ב07/2011 ונשאר 4.5 ליטר מאוחסנים במחסן בצל(ללא שינויים דרמטיים בטמ"פ..פתוח כמעט שנתיים).

בנסוף נשאר מהטיפול שהתבצע בפבואר 2013 1 ליטר של שמן רום(גרמני) 5-40(טיפול בצמפיון לרכב זהה) ונשמר באותם תנאים(פתוח פחות משנה).

האם השמן מאבד מהתכונות בגלל שנפתח? מתחמצן?(הדעות היו חלוקות)

האם אני יכול להשתמש בהם בראש שקט? באיזה מהם עדיף להשתמש?

יש סיבה לחשוש מהשימוש ולקנות חדש?(פשוט חבל לי על השמן במחסן..)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים וסע לשלום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל זמן שהשמן אוחסן בתנאים נאותים הירידה בתכונותיו זניחה. למעט מספר יצרנים שהצהירו על אורך חיים של 5 שנים לא מצאתי אף יצרן שהצהיר אחרת או קבע תאריך תפוגה, וזה לגמריי מסתדר עם ההגיון.

כן מצאתי הנחיות לנער את המיכל לפני השימוש, וזה מומלץ גם לפני מזיגת שמן טרי למנוע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האריזה פתוחה שנתיים כבר? אני לא הייתי ממליץ להשתמש בשמן הזה

לא הייתי מגיב לשאלה, אחרי שתגובה האיכותית של איתמר.

אבל לתשובה הזו, אני אגיב, כדי לאזן, שהשואל לא יחזור להיות בהתלבטויות מיותרות.

הרי, גם שמן מנוע שנמצא בשימוש במנוע, ההמלצה היא להחליף אחרי תקופה מסויימת, גם אם לא הגיע הקילומטראז' לטיפול; אבל זה שמן שהיה בשימוש, התקשקש עם הפיח והכל, עם הרבה אוויר וגאזים, ושינויי טמפ' קיצוניים.

לומר ששמן שישב שנתיים בלי כל זה, יהיה באותו מצב, לא נראה נכון.

אלא השמן כנראה תקין כמעט כמו חדש, לא ממש חדש, אבל הרבה טוב יותר משמן שעבר נסיעות פחות ממה שמצריך החלפה! שזה מספיק בשביל הדרישות משמן מנוע איכותי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, שמן מתחמצן, אבל ההתחמצנות איטית מאוד בתנאים נאותים, מיכל סגור וטמפרטורה קרירה.

כמו שאמרתי, אם זה היה עניין קריטי אני בטוח שיצרני השמנים ויצרני הרכב היו נותנים על זה את הדעת, אני לא מצאתי אותה.

איתמר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתעלק על השירשור יש ברשותי שמן 5W40 שלא נפתח מעולם רשום עליו תאריך אחרון לשימוש שנת 2001,

אפשר להשתמש או שזה כבר ממש שמן ישן ואזרוק אותו לפח?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתעלק על השירשור יש ברשותי שמן 5W40 שלא נפתח מעולם רשום עליו תאריך אחרון לשימוש שנת 2001,

אפשר להשתמש או שזה כבר ממש שמן ישן ואזרוק אותו לפח?

תמיד אפשר להשתמש! ועכשיו ברצינות זרוק לפח ותקנה חדש.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה שיש דעות מגוונות.

מצד אחד מדובר בחצי ק"ג של שמן, שאמור להיות במצב תקין גם אם היה שנתיים במנוע(קאסטרול-סינטטי+היגיון וכימיה בסיסית-השמן אמור להיות תקין-מדובר בכמות גדולה רק השכבה העליונה חשופה לאויר).

מצד שני 50 שח לא יהרגו אותי.

אגב,

יש המלצה לחנות באיזור הקריות לרכישת ליטר קאסטרול?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האריזה פתוחה שנתיים כבר? אני לא הייתי ממליץ להשתמש בשמן הזה

אומנם האריזה נפתחה לפני שנתיים והשמן בא במגע עם חמצן 'חדש' אבל השמן נשמר לאורך כול התקופה סגור לכן אין שום חשש להשתמש בשמן.

עדיין זה לא שמן מאכל/בישול.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה שיש דעות מגוונות.

מצד אחד מדובר בחצי ק"ג של שמן, שאמור להיות במצב תקין גם אם היה שנתיים במנוע(קאסטרול-סינטטי+היגיון וכימיה בסיסית-השמן אמור להיות תקין-מדובר בכמות גדולה רק השכבה העליונה חשופה לאויר).

מצד שני 50 שח לא יהרגו אותי.

אגב,

יש המלצה לחנות באיזור הקריות לרכישת ליטר קאסטרול?

החלטה נבונה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...