Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכב קטן צריך להלחם על הזכות שלך נסוע בכביש, זה כמו להיות בתחתית שרשרת המזון: אף אחד לא נותן לך לעבור, חותכים, צופרים, לא נותנים זכות קדימה - לא סופרים אותך בתור שווה בין שווים: כל הערסים וליסינגאים שנוהגים במשפחתומטיות פשוט רומסים אותך. זאת בערך ההרגשה של לעבור מרכב גדול לרכב קטן.

לשמחתי אתה טועה אני מתנייד ברחובות העיר ובמחוצה לה עם אטוס קטנטנה,

מאחר הרכב נכנס לכל חור אני משתחל בקלות בפקקים, מעבר נתיב בכביש עמוס זאת לא בעיה.

הרעש הכיפי ששומעים בתא נוסעים בנסיעה מעל 3K סלד הוא אלוהי.

חנייה היא לא משימה בלתי אפשרית, צריכת דלק מינימלית, במידה והרכב גבוה כמו האטוס אז

מרחב בגחון הענקי נתן לי להתנייד בשלג, כמו כן רכב גבוה מאפשר לך אשכרה לעשות סקס נוח ברכב :)

גלגלים קטנים(יתרון כלכלי).

קניות נכנסות בקלות לבגאז + סאב 12" + מגבר + ארגז כלים.

הרכב אפילו ביצע גיחה לאילת עם 4 גברים בריאים ובחורה אחת, כולל ציוד(נס תיבת נוח).

בקיצור הכל אפשרי ויותר טוב עם מיני.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כי כאשר אתה נוהג על רכב גדול בכביש זה מרגיש אחרת: אף אחד לא נצמד, לא חותך, לא צופר. אתה בלי בעיה עובר בין נתיבים ומבצע תמרונים שצריך. ברכב קטן צריך להלחם על הזכות שלך נסוע בכביש, זה כמו להיות בתחתית שרשרת המזון: אף אחד לא נותן לך לעבור, חותכים, צופרים, לא נותנים זכות קדימה - לא סופרים אותך בתור שווה בין שווים: כל הערסים וליסינגאים שנוהגים במשפחתומטיות פשוט רומסים אותך. זאת בערך ההרגשה של לעבור מרכב גדול לרכב קטן.

אתה טועה מהסיבה הפשוטה שכמעט בכל רכב שתסע יתנהגו ככה הנהגים מסביב.

זה לא רק מיני וסופר מיני, זה גם משפחתיות ומנהלים ואפילו יוקרה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3x7r3m3, אז זהו שאני לא טועה - תנסה פעם לנהוג בX5, או משהו שניראה מפחיד אחר ותיראה עד כמה זה שונה מנהיגה ברכב עממי. בארץ מתנהגים לרכבים בכביש לפי מקדם הפחד שלהם. ערס ישמח לעשות פוזות ומשחקי אגו על מישהו שניראה לו חנון.

אין מה לעשות, ככה זה בכביש: כמה שרכב יותר מפחיד, ככה מתנהגים אליו יותר בכבוד. קח לדוגמא במוו שחורה סדרה 7 עם חלונות מושחרים, X5/X6 - מרכבים כאלו שומרים דיסטנס.

לא יודע אם אתה מכיר שברולט קפריס, אבל מדובר על רכב ענקי שניראה כמו של FBI/ממשלה. עם רכבים בסדרי גודל כאלה של 5מטר+ פשוט לא מתעסקים. ואי אפשר להשוות לזה משפחתית גדולה שבארץ אוהבים לקרוא לזה מנהלים או משפחתית קטנה שבארץ קוראים לזה משפחתית. מתנהגים כאן לרכבי יוקרה, ג'יפים וכד' שונה מרכבים העממיים, כי רכבים שניראים מפחיד מרתעים אנשים מלהתעסק.

chevrolet-caprice-21.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
m3x7r3m3, אז זהו שאני לא טועה - תנסה פעם לנהוג בX5, או משהו שניראה מפחיד אחר ותיראה עד כמה זה שונה מנהיגה ברכב עממי. בארץ מתנהגים לרכבים בכביש לפי מקדם הפחד שלהם. ערס ישמח לעשות פוזות ומשחקי אגו על מישהו שניראה לו חנון.

אין מה לעשות, ככה זה בכביש: כמה שרכב יותר מפחיד, ככה מתנהגים אליו יותר בכבוד. קח לדוגמא במוו שחורה סדרה 7 עם חלונות מושחרים, X5/X6 - מרכבים כאלו שומרים דיסטנס.

לא יודע אם אתה מכיר שברולט קפריס, אבל מדובר על רכב ענקי שניראה כמו של FBI/ממשלה. עם רכבים בסדרי גודל כאלה של 5מטר+ פשוט לא מתעסקים. ואי אפשר להשוות לזה משפחתית גדולה שבארץ אוהבים לקרוא לזה מנהלים או משפחתית קטנה שבארץ קוראים לזה משפחתית. מתנהגים כאן לרכבי יוקרה, ג'יפים וכד' שונה מרכבים העממיים, כי רכבים שניראים מפחיד מרתעים אנשים מלהתעסק.

chevrolet-caprice-21.jpg

אני מכיר את התחושה שאתה חש, אבל לשמחתי יש חוק במדינה, וכאשר אני נוהג ומצוייד במצלמה אני לא צריך לפחד מאף אחד.

שפשפת לי את הרכב תוך כדי התדחפות לנתיב שלי? תודה רבה לכסף לפחח וסע ברכה, מאיים ככל שיהיה יש חוק ויש יש אכיפה.

לאף אחד אין בכביש זכויות מעלי אלא אם כן החוק קבע זאת.

פורסם

צביפר, אולי ברוסיה - בישראל זה לא הכי נכון, ואני משתמש בלשון המעטה עדינה. אם אתה מרגיש חוסר בטחון לנהוג ברכב קטן, או איזו מלחמה קיומית של ממש, תבחן את עצמך. אם כבר, הפחד מהקפריס יכול לנבוע מזה שהוא ישן ואנשים יאמינו שאין לו מה להפסיד. לחבר הייתה בזמנו פיאט 127 חבוטה, אפילו אוטובוסים היו נבהלים ממנו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ImNewHere, כולם יודעים שכולם שווים לפני החוק, רק יש שווים יותר ויש שווים פחות. אם תסתכל על מקרים מפורסמים וענישה, תיראה שתלוי מאוד מי פגע ומי נפגע. על הכביש אותו דבר.

RK, יש אנשים נואשים שאין להם מה להפסיד בכביש. זה כל מיני בעלי רכבים חבוטים שרק יגידו תודה רבה למי שנכנס בהם, זה נהגי ליסינג שלא אכפת להם מהרכב. עם כאלה גם לא מתעסקים.

אבל להגיד שלא משנה על מה מישהו נוהג, ההתנהגות אליו בכביש תיהיה זהה - זה ממש לא נכון. מרכבים היותר מפחידים שומרים דיסטנס ומאפשרים להם בשקט וסובלנות לעשות מה שתרצה.

סתם תרגיל: קח רכב מיני קטן, למשל אלטו ורודה וברמזור ירוק כאשר מישהו עומד מאחוריך אל תתחיל לנסוע ישר. תמתין שניה וישר יצפרו לך. תעשה אותו דבר עם במוו X5 שחורה עם חלונות שחורים. ניראה תוך כמה זמן יצפרו לך. באלטו הזאת אם תמשיך לעמוד בפראות יעקפו אותך, יעצרו ויקללו. בבמוו זה לא יקרה, בעדינות יעברו אותך ואפילו לא יסתכלו לכיוון שלך.

אני יודע שיש אנשים שקשה לקבל להם את זה, אבל בארץ בכבישים פשוט ג'ונגל: מי שיותר מפחיד נוסע, מי שפחות ממתין. וככה עד סוף שרשרת המזון הזאת.

זה טוב מאוד שבפורום יש אנשים שמודעים לתרבות הנהיגה ומראש נוהגים בצורה תרבותית ומתיחסים למשתמשי הדרך האחרים לפי החוק ובשיוויון. לא כולם כאלה על הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יצפרו למי שחושבים שהוא עבריין או סתם ערס עם פוטנציאל לבעיות - לא רק ל-X6, גם לסופר לנסר בצבעי קרב. לא זו הנקודה - הנקודה היא שאם אתה חש כמו שכתבת בעת נהיגה ברכב קטן - התחושות מוגזמות בעליל. יצא לי לא מעט לשכור רכבים קטנים ולהתנייד אתם בכל רחבי הארץ, ולא שיניתי במאום את הרגלי או סגנון הנהיגה שאני רגיל אליהם, חוץ מזה שהיה לי קל בהרבה לחנות ובזבזתי משמעותית פחות דלק. כן, בנסיעות ארוכות היה לי פחות נוח. לא משהו למות ממנו. בוודאי לא פוביות, פחדים, שיתוק וכיו"ב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הנקודה היא שאם אתה חש כמו שכתבת בעת נהיגה ברכב קטן - התחושות מוגזמות בעליל.

ידידי, כאשר אתה עובר לנהוג ברכב קטן, זה אומנם ירידה ברמה לאומת האלפא. אבל זה כמו לעבור מקפריס לאלפא כזאת. לעבור מקפריס לרכב קטן זה נפילה כואבת למדי. וכמובן הבעיה הכי גדולה במעבר כזה זו נוחות, שום USB ויציאות AUX לא יכולות לפצות על זה.

ואני מקוובה שהיה ברור מהתחלה שבתיאורים צבעוניים לא חסכתי בסרקזם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאו דווקא. יכול בהחלט להיות שמעבר לאלפא קלה יחסית וזריזה תסב לו הנאה ותחושת קלילות וחופש, הרי הוא רגיל למכונית חזקה אבל כבדה וספינתית, עם גודל שדי מגביל אותה.

אנחנו לא מכירים את הבחור, אולי הוא ישנא את זה, אולי לא. אינדיבידואלי לחלוטין.

חוץ מזה, אני מקלל את כל מי שנתקע באמצע הכביש בלי סיבה, גם אם הוא בX6 :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקפריס שייכת לאבא שלי. את הרשיון הוצאתי רק לפני שנתיים וחצי, בגיל 24, וזה הרכב היחידי במשפחה.

את רוב הטענות של tzvipper אני מכיר, עם השברולט על הכביש מתייחסים אלינו כמו למשאית, כך אני מרגיש לפחות, ויש ביטחון מסויים בנהיגה כזו. מה שכן, זה לא מהווה שיקול מבחינתי. כבר יצא לי לנהוג כמה פעמים על פורד פיאסטה קטנטונת 2001 בכביש בינעירוני, צריך להתאמץ טיפה יותר אבל ממש לא הרגשתי סרט מלחמה.

זו כמובן דעתי האישית ואני רק מסיר את החסם הזה בשיקולים שלי. לאחרים זה יכול להפריע הרבה, אבל לא רלוונטי :wink:.

כמה הבהרות:

אני שונא את הקפריס, ודווקא מהסיבות שרובכם מניתם כיתרונות! הרכב ארוך, מרגיש כמו ספינה, אני יושב בכיסא הנהג כאילו בכורסה מול הטלוויזיה. עכשיו לכו תתמרנו עם רכב כזה בכבישי הארץ, תמצאו חנייה, תכנסו לרחובות צפופים (בעייתי אפילו בשכונה הפנימית בה אני גר, אם מישהו חונה קצת בגבולות הכביש הפנימית הוא חוסם אותי!). כל נסיעה לפחות 2-3 אנשים בכבישים מתחילים לנהל איתי שיחה כאילו אני חבר שלהם ומנופפים בידיים וכל הרחוב במבטים מה זה הדבר המוזר הזה. בקיצור, שונא את תשומת הלב המיותרת הזו.

הקפריס לא שמורה, רעשי הרוח שמים כל מיני בכיס הקטן כי כבר חצי מאיטומי החלונות לא תקינים. אני ממלא 200 שקל דלק וזה מספיק לי בקושי ליומיים-שלוש במקרה הטוב.

הרכב לא שמור בקיצור, הוא לא מפנק כמו שהיה בסוף שנות ה-90 כשאבא שלי קנה אותו. עכשיו הוא גרוטאה, מרגיש כמו גרוטאה, וזה גרם לי כרכב ראשון למספיק טראומה כדי לרצות רכבים קטנים יותר.

אני רוצה רכב שיוכל להשתחל לכל חור, במיוחד חניות, אחד שאפשר לנווט איתו בקלות כמו עם אופניים מרוב שהרוחב שלו קטן, אחד שאני אשכח מה זה למלות טנק דלק, וכמובן שיהיה מפנק פחות או יותר מבחינת אבזור, כי בקפריס הדבר היחידי שמפנק זה המרחב וכל השאר ממש קקה!

מבחינת תאוצה ומהירות, הייתם צריכים לראות אותי נוהג בקפריס היום בכביש 431 מנס ציונה לכיוון לוד. נסעתי על 90 קמ"ש רק כי הרגשתי שב-70-80 קמ"ש אני מגביל את התנועה בצורה מטורפת. אני אוהב ליסוע רגוע, זה האופי שלי, מתפנק לאט ביציאה מהרמזורים ובהמשך הנסיעה בכביש מבחינת מהירות, וכל כוח המנוע הזה מיותר לגמרי!

נראה לי שאחרי וקראתי את התגובות שלכם, התייעצתי בפרטי עם כמה אנשים, וההודעה הזו, כבר עניתי לעצמי אם רכב מיני יתאים לי או לא, ודי הבנתם את התשובה :-D. תודה רבה לכל מי שהגיב, היה שרשור מאוד מעניין.

מכאן רק נסיעת מבחן על רכב מיני כלשהו תעזור לי להמשיך עם ההחלטה. ביקשתי מנציג של אוויס שיקבע לי נסיעת מבחן על השברולט ספארק LT 1.2. אולי מחר אצור קשר עם סוכנות שברולט כלשהי ואקבע בעצמי נסיעת מבחן, שיהיה יותר מהיר. על הדרך, אני אבדוק גם את ה-LS מנוע 1000 סמ"ק! העסקה תהיה דרך ליסינג, והפרש המחיר ביניהם הוא רק 127 ש"ח, אז כמובן שאעדיף בכל מקרה את ה-LT. באותו טווח מחירים, +- 200-100 ש"ח, יש לי כאופציה גם פיקנטו ופנדה חדשה. את המידע על הנייר כבר חפרתי, וקראתי לא מעט ביקורות. בשבועיים-שלושה הקרובים אני אשתדל לעשות נסיעת מבחן על שלושתן לראות מה נוח. למרות חוסר האהדה לספארק, משום מה אני נמשך אליה יותר, נראה לפי נסיעת המבחן.

***דרך אגב, לפני כחודש וחצי נסעתי בקפריס מלוד לבני ברק ומשם לת"א, נסיעה רצופה כמעט ודי ארוכה כי היה הרבה פקקים. חוץ ממכת הדלק, שחזרתי לבית עם מיכל כמעט ריק אחרי שמילאתי בתחילת הנסיעה 200 ש"ח (!), הגב כמעט נשבר לי! נוח זה ממש לא, כמו שציינתי הרכב כבר לא מפנק כמו פעם. כל הנסיעה פשוט קיללתי והתעצבנתי מרוב כאבי גב וחוסר נוחות של כיסא, וזה לא בגלל חוסר מקום, פשוט חוסר נוחות של הכיסא עצמו. אז לרכב גדול אני רגיל, אבל המושג נוחות ופינוק לא מוכר לי איתו :-P

עריכה:

שכחתי לציין, כרגע הכל תלוי בנסיעת המבחן. במקרה הכי גרוע, ואם אראה שבכל זאת רכב מיני קטן מדי בשבילי מבחינת מרחב (כי קבענו שמהירות זה לא שיקול בשבילי), אז אני אפנה את תשומת הלב לקטגוריית הסופר מיני. הכל פתוח...

1.jpg

2.jpg

פורסם

אני בדיעה של צביפר.

במשך כל הסופש הפאביה של ההורים הייתה צמודה אליי כי הרכב שלי היה במוסך.

מעבר לכך שהיא יותר כיפית כי היא חדששה מהניילון וידנית, והקוואליר 95.

היה חסר לי את הביטחון שהגרוטאה האמריקאית (והקוואליר זה צעצוע אמריקאי ביחס לקפריס), נותנת על הכביש.

לגבי הסופר מיני כמו איביזה פאביה פונטו וכל הקטגוריה הזאת, הם הרבה יותר טובות ולדעתי יתאימו בקלות יותר לפותח השרשור.

יש שילוב בין חיסכון למרווח לבין נסיעה בלי בעיה בבינעירוני וכו', מה שבמיני אין כלכך.

פלוטו, אם היה לי יכולת כלכלית להחזיק אותה הייתי מתחלף איתך בכיף:wink:

אמריקאית זה אמריקאית, חבל שהיא לא במצב חדש, אבל עדיין, תסתכל על זה כאילו שיש כאלה שחולמים לנהוג עליה (כמוני למשל).

פורסם

סתם תרגיל: קח רכב מיני קטן, למשל אלטו ורודה וברמזור ירוק כאשר מישהו עומד מאחוריך אל תתחיל לנסוע ישר. תמתין שניה וישר יצפרו לך. תעשה אותו דבר עם במוו X5 שחורה עם חלונות שחורים. ניראה תוך כמה זמן יצפרו לך. באלטו הזאת אם תמשיך לעמוד בפראות יעקפו אותך, יעצרו ויקללו. בבמוו זה לא יקרה, בעדינות יעברו אותך ואפילו לא יסתכלו לכיוון שלך.

יצפרו לך כשתיסע באלטו ורודה כי יחשבו שאתה כוסית :wink:

לא יצפרו למי שחושבים שהוא עבריין או סתם ערס עם פוטנציאל לבעיות - לא רק ל-X6, גם לסופר לנסר בצבעי קרב. לא זו הנקודה - הנקודה היא שאם אתה חש כמו שכתבת בעת נהיגה ברכב קטן - התחושות מוגזמות בעליל. יצא לי לא מעט לשכור רכבים קטנים ולהתנייד אתם בכל רחבי הארץ, ולא שיניתי במאום את הרגלי או סגנון הנהיגה שאני רגיל אליהם, חוץ מזה שהיה לי קל בהרבה לחנות ובזבזתי משמעותית פחות דלק. כן, בנסיעות ארוכות היה לי פחות נוח. לא משהו למות ממנו. בוודאי לא פוביות, פחדים, שיתוק וכיו"ב.

+1.

ואני אוסיף ואומר שגם עם ב.מ.וו X5 ברגע שתרדם ברמזור לא יהססו לצפצף לך. אם לא זה שמאחוריך, אז זה שאחריו. ככה שהצפצוף יבוא בכל מקרה...

המעבר ממכונית כמו הקפריס לרכב מיני זה באמת מעבר לא טבעי והרכב ירגיש יותר צפוף, פחות נינוח, יותר מתאמץ וכדו'.

אך בכל זאת, מכונית מיני תוכל להתמודד בסדר גמור עם נסיעות בין-עירוניות. נכון שהיא תרגיש קצת פחות בבית בכבישים האלה מאשר רכב כמו הקפריס, וגם לעומת משפחתומטית רגילה. אבל זה אפשרי וזאת לא בעיה בכלל (אלא אם כן הנסיעה כוללת עליות, אנשים נוספים וכו').

פותה"ש אתה יכול להציץ בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=494578

הבן אדם התלבט כמוך (עם דרישות די דומות לשלך) ועבר משברולט אימפלה לשברולט ספארק והופתע לטובה.

פורסם

אני עם tzvipper כי הגודל כן קובע :wink:

עוד לא ראיתי מישהו שחתך אותי כשנהגתי על הI800 ...בכל זאת כמעט 3 טון :twisted:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני עם tzvipper כי הגודל כן קובע :wink:

עוד לא ראיתי מישהו שחתך אותי כשנהגתי על הI800 ...בכל זאת כמעט 3 טון :twisted:

חייב לציין שאיפשהו הגישה הזאת מעצבנת אותי,

כאשר אני נוהג לבד ללא סיכונים מיותרים תוכל לראות אותי חותך גם משאיות ואם תצפור תקבל גם אצבע מהחלון.

הגודל לא קובע, כי עוד לא שמעתי על מישהו שעצבנו אותו כלכך על הכביש שהוא החליט להכנס באיזה מיני בכביש.

לא מבין מה הטעם של אנשים לסחוב על הרכב מתכת מיותרת.

כל התסריט שלכם נשמע בדיוני או שאני לא מסתובב מספיק ברחבי הארץ(ואני נמצא לא מעט בדרכים).

פורסם
הגודל לא קובע

צר לי לאכזב אותך ידידי, אבל הגודל כן קובע (גם ברכבים).

ImNewHere, לפי מה שאתה כותב יש לך סגנון נהיגה נואש משהו. לא מבין בשביל מה עם הרכב שלך אתה חותך משאיות (יש להם יותר ברזל ואתה נתון לחסד וערנות של נהג משאית - במקרה של טעות זה עלול לעלות יותר מידי), כאשר אתה עוקף מצד ימין הם לא רואים אותך - יוצא שאתה ממש נכנס להם מתחת לגלגלים.

אני מקווה שתאמץ סגנון נהיגה יותר רגוע ובטיחותי. אם אני נוהג רגוע, תאמין לי גם אתה יכול.

• תוכן חדש...