Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשון החוק:

"נהגים חדשים ונהגים מקצועיים מוגדרים שיכורים, אם בגופם יש אלכוהול בריכוז העולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם או על 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף."

מה הכמות הזאת אומרת? האם אעמוד בינשוף אחרי בירה "קטנה" (1/3) באיזה סטקייה, אם אמתין שעה אחרי שסיימתי לשתות אותה, ובשעה הזאת אשתה כוס - שתי כוסות מים? האם אצטרך להמתין מעל שעה?

פורסם

50 מיקרוגרם היא כמות מזערית. למעשה, אצל האדם הממוצע, גם אם תשתה כוס יין אחת באירוע, ורק אחרי כמה שעות תנהג, יש סיכוי סביר מאוד שתהיה מעל לכמות המותרת. לפיכך, לנהג מתחת לגיל 24 (נכון?) אסור לשתות בכלל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אכן מתחת ל 24.

כנראה שאצטרך להמשיך לחזור במונית ולקחת את הרכב רק בבוקר שאחרי. :|

עדיף מאשר לקחת מוניות במשך מספר שנים :)

שאלת שאלה מצוינת, אני הייתי בטוח שזה אפשרי לשתות שליש בירה לכל היותר, לחכות מספר שעות ואז לעלות על ההגה, למזלי לא עשיתי זאת ולא אעשה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
אכן מתחת ל 24.

כנראה שאצטרך להמשיך לחזור במונית ולקחת את הרכב רק בבוקר שאחרי. :|

לפחות אתה מבין את ההשלכות. אין מה לעשות, גם אני עוד לא בן 24, ואם אין מתנדבים לנהג תורן, אז אין ברירה ונוסעים במונית.

הרבה אנשים לא מבינים את ההשלכות ומוצאים את עצמם בבית חולים/עלמין. חבל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עדיף לחזור במונית משאר לא לחזור בכלל.

תשקול את זה גם כשתעבור את גיל 24.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בגדול, כבד תקין של בן אדם ממוצע אמור להיות מסוגל לפרק מנת אלכוהול בשעה-שעה וחצי, משמע אם אתה שותה שליש ליטר בירה בשלוק אחד, שעה וחצי מאוחר יותר לא אמור להיות לך אלכוהול בדם. אם אתה שותה את הבירה הזאת לאט, כמו רוב האנשים, רוב הסיכויים שכבר אחרי 45 דקות - שעה לא יהיה לך אלכוהול בדם.

זאת התיאוריה על רגל אחת. בפועל, תפקוד הכבד מושפע מהמון גורמים וכך גם קצב פירוק האלכוהול, אחוז השומן בדם, כמות המזון שנמצאת בקיבה בזמן שתיית האלכוהול (עוזר לו להספג במזון ולא באוכל וכך בעצם להגיע למחזור הדם לאט יותר ו"בצורה מבוקרת"). חות מזה משפיע כמובן גם משקל הגוף, הסבילות ("כושר" שתייה) של אותו בן אדם לאלכוהול ועוד המון המון גורמים.

ה-50 מיקרו גרם האלה נועדו בעצם לאפשר כל מיני סטיות חריגות של כמו שציינו פה אכילת סוכריה עם ליקר או דברים אחרים. כך שלמרות שברמת התיאוריה המאוד כללית אפשר לשתות שלישי ליטר בירה, לחכות שעתיים ולנהוג, זה מאוד מאוד לא מומלץ כי עלולות להיות סטיות שישאירו אותך בלי רשיון.

*כל האמור כאן מתייחס לנהגים חדשים, צעירים ומקצועיים, שלהם אסור לעבור את הרף של 50 מיקרו גרם אלכ' לליטר אוויר נשוף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מבדיקה שפלוני אלמוני עשה, שתייה של בקבוק בירה בגודל סטנדרטי לא משפיעה על בדיקת הינשוף אם עושים אותה שעה+ לאחר השתיה.

פורסם
מבדיקה שפלוני אלמוני עשה, שתייה של בקבוק בירה בגודל סטנדרטי לא משפיעה על בדיקת הינשוף אם עושים אותה שעה+ לאחר השתיה.

תלוי בהרבה מאוד גורמים פיזיולוגיים, יכול להיות שאצל פלוני אלמוני זה עובד אך אצל נהג אחר הכבד עובד לאט יותר או שמשקלו הנמוך גורם לו ליפול בינשוף

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המשמעות של החוק לגבי נהג חדש ולגבי נהג מקצועי שלא כדאי בכלל לשתות כי הכמות הזו משמעה בעצם:0!!!

לכן שכח משתייה לפני נהיגה.

פשוט מאוד, אם שותים לא נוהגים.

זה מה יש...

מידע נוסף באתר לילך תיאוריה במאמר: אדוני השוטר, אני שיכור? מה פתאום!!!

פורסם
כדאי לך להמתין הרבה הרבה יותר משעה

תקרא כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=509302

גם אני ממליץ על השרשור הזה בחום, לימד אותי שלא רק לא לשתות ולנהוג כשעתיים לאחר מכן, אלא לא לנהוג גם בבוקר שאחרי. - במידה ומדובר על שתייה מרובה כמובן.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2657596

נכון להיום, מכשיר הינשוף לא יודע למדוד כמויות כאלה קטנות של אלכוהול. יותר נכון, הוא יודע למדוד, אבל טווח הסטייה בעייתי ולמשטרה אין אפשרות לבסס כתב אישום על סמך בדיקת ינשוף עם ריכוז כל כך נמוך של אלכוהול.

לכן, נהגים צעירים ומקצועיים לא באמת נבדקים על רף של 50 מק"ג כפי החוק מציין, אלא לפי רף של 290 מק"ג, בדיוק כמו נהג שאיננו מקצועי ו/או נהג צעיר.

כל זה כתוב בכתבה.

ועכשיו למה שאני חושב.

תמשיך לא לשתות ולנהוג באופן כללי. זה הרבה יותר בטוח, גם בשבילך, גם לסובבים אותך, גם למשפחתך, וגם לרישיון שלך.

תמיד עדיף נהג תורן, עם סבב בין החברים, וגם אפילו מונית במידת הצורך.

עדיף לשלם מונית מאשר לאבד את הרישיון לשנתיים, או יותר גרוע, חס וחלילה, לעשות תאונה שתוצאותיה יכולות להיות הרסניות גם לצד הפוגע וגם לצד הנפגע.

באמת שנהג תורן זה הפיתרון הטוב ביותר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...