Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי מה התגובה שלך קשורה לציטוט שלי. כל הדברים שכתבתי הם אקסיומה מתוך הכתבה.

כך לדוגמא הנהגת היה זאת שטענה שהרכב לא בולם והיא זאת שטענה שלא ניתן אף להעביר לניוטרל וכו'.

דברי נכתבו כתגובה למה שכתב היהודי המעופף, וכך יש להתייחס אליהם.

ועכשיו תסביר מה הקשר בין כך שציטטת אותי לבין התגובה שלך.

בקריאה חוזרת אכן דבריך הוצאו בטעות מהקשרם. עייפות. אסור לשתות ולגלוש:-) חשבתי שבאת להסביר מדוע איבוד הבלמים גרם לכל שאר הבעיות.

הסיפור לא כל כך ברור למרות שפרסמו שרפידות הבלמים נפלו .עדיין היו כביכול הרבה תקלות נוספות.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מכיר אף רכב שבו צריך ללחוץ על הכפתור בשביל לעבור מ-D ל-N. אם אתה חושב שיש, תביא דוגמא קונקרטית.

וולבו מדגמי 240, 740, 940 וכנראה שחדישים יותר.

טמטום צרוף, אם כן.

בכלל לא. במכוניות אלו לכפתור הנ"ל יש שלושה מצבים: משוחרר, לחוץ עד גובה הידית (הכפתור הוא בצד העליון של הידית ולא בצידה), ולחוץ פנימה.

בלי לחיצה בכלל, אפשר להעביר רק בין D לבין 2. מיועד להורדת הילוך בעליה בקלות ובנוחות בלי לחשוש.

לחיצה עד גובה הידית, כלומר הנחת כף היד על הידית - מאפשר העברה בין 1, 2, N, D אבל לא הילוך אחורי ולא חניה.

לחיצה (עם האגודל) עד הסוף - אפשר להעביר לכל המצבים.

לעומת זאת, ב-GMC ואן, צריך למשוך את הידית (שעל ההגה, לפחות בדגמים ישנים) אליך, ואז היא עוברת לה מכל מצב לכל מצב, והיא מספיק מגושמת שאפשר בהחלט להגיע תוך כדי נסיעה לכל המצבים. לא מוצלח בכלל.

דני

פורסם

אגב, אם היא הייתה שמה רוורס באותו רגע ברכב מודרני, התיבה פשוט הייתה נותנת לרכב הוראה לכבות את המנוע וזהו, ללא נזק (מניסיון).

באוטומט אפשר לשים רוורס אבל המנוע פשוט ייכבה.

פורסם
וולבו מדגמי 240, 740, 940 וכנראה שחדישים יותר.

דני

דוגמיות זה יפה.

וולבו S80 שנת 2003 אתה יכול לרפרף בין ההילוכים מבלי ללחוץ על שום כפתור.

וולבו S40 שנת 2001 כנ"ל.

ועוד הרבה אחרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אף אחד לא טען שזה נכון לכל המכוניות בעולם. הטענה היתה הפוכה - שזה לא נכון בשום מקרה. אז הבאתי כמה דוגמאות.

דני

פורסם
אגב, אם היא הייתה שמה רוורס באותו רגע ברכב מודרני, התיבה פשוט הייתה נותנת לרכב הוראה לכבות את המנוע וזהו, ללא נזק (מניסיון).

באוטומט אפשר לשים רוורס אבל המנוע פשוט ייכבה.

היה לי קטע מוזר ב-SX4 - תיק נפל על ידית ההילוכים ודחף אותה מ-D ל-R (ידית עם מסילה משוננת). הארוע התרחש בירידה, והמכונית המשיכה לנסוע בצורה רגילה לחלוטין. רק ברמזור האדום הקרוב שמתי לב שמופיע לי R בלוח המחוונים, אחרת הייתי עלול להתחיל נסיעה ברמזור ברוורס. נראה שמחשב ניהול תיבת ההילוכים "הבין" שקרתה טעות ומנע נזק לתיבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש פה משהו שלא מסתדר לי, אם אין לה שום מושג בתפעול הרכב, למה היא פחדה לכבות את המנוע? מה היא חשבה שיקרה? ברור שהיא לא ידעה שההיגוי יהיה קשה או שההגה יכול להינעל.

פורסם
היה לי קטע מוזר ב-SX4 - תיק נפל על ידית ההילוכים ודחף אותה מ-D ל-R (ידית עם מסילה משוננת). הארוע התרחש בירידה, והמכונית המשיכה לנסוע בצורה רגילה לחלוטין. רק ברמזור האדום הקרוב שמתי לב שמופיע לי R בלוח המחוונים, אחרת הייתי עלול להתחיל נסיעה ברמזור ברוורס. נראה שמחשב ניהול תיבת ההילוכים "הבין" שקרתה טעות ומנע נזק לתיבה.

בכל רכב מהשנים האחרונות (לפחות אלו שאני מכיר) אם במהלך נסיעה קדימה אתה מעביר לR אז המחשב מעביר אוטומית לN (כמובן לא על הידית עצמה אבל בתיבה). זה נועד כדי להגן על התיבה מפני טעות. אולי בסוזוקי זה פשוט ממשיך להיות D מאותה הסיבה.

פורסם

יתכן שזה היה N. היה מדובר בקטע קצר בירידה (כביש בירם, למי שמכיר) מכל מקום - אני מניח שבעצירה הרברס השתב, טוב ששמתי לב לחיווי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נפלת בכל המלכודות האפשריות.

אומנם ההגדרה של רגע בעברית היא "זמן בלתי מוגדר" אבל לנסוע 70 ק"מ במישור ולא להצליח לעצור את הרכב כי פתאום כל המערכות כשלו, נו באמת.

האשמה לא עליה ? היא לא צריכה לוודא שהרכב שלה תקין ?

היא האשמה היחידה במצב אליו הגיעה.

לפי מה שדווח הרכב עבר טסט לפני כחודש, זו אמורה להיות חותמת "תקינות" של הרכב.

כשאתה קם בבוקר לנסוע לעבודה את קודם מרים את הרכב על ליפט, מפרק גלגלים ובודק מצב רפידות בלם? אתה עובר על צינורות הנוזל בלמים לכל אורכם (עד הקאליפר) כדי לוודא שהם תקינים ולא נוזלים? אתה מוודא כל בוקר מפלס נוזל בלמים?

ידידי, גם אתה לא מוודא שהרכב שלך תקין.

אתה יכול לעשות את ההשתדלות שלך לטפל בו "לפי הספר" אבל גם זה לא תעודת ביטוח.

כל הרכבים שהיו ברשותי היו מטופלים כמו שעון שוויצרי, תמיד משתדל לעשות תחזוקה מונעת, ועדיין, 3-4 חודשים לאחר רכישת הרכב הנוכחי אישתי נהגה בו ולפתע התצוגה הדיגיטלית בלוח השעונים נצבעה באדום ונתנה התראה על תקלה במצבר\אלטרנטור, לאחר חצי דקה הופיע גם כיתוב וחיווי קולי לעצור בצד כיוון שיתכן שיש תקלה במערכת הבלמים.

מה מסתבר?

מערכת הבלמים אצלי ברכב הינה מערכת אלקטרונית, הדוושה אינה הידראולית אלא מחוברת לחיישן שמנתר עוצמת לחיצה ובהתאם לכך מפעיל את מערכת הבלימה המשוכללת\מורכבת.

תקלה במערכת החשמל עלולה לגרום לכך שתמצא עצמך ללא בלמים, שים לב- זה לא שהתגבור בלימה יילך- זה אומר שאין חשמל= אין בכלל דוושת בלם. (זו חלק מהסיבה שיש לרכב 2 מצברים, אחד שהינו ראשי ושני שהוא גיבוי למערכות חיוניות).

בקיצור, מתחזק את הרכב ברמה הכי גבוהה ואישתי היתה עלולה למצוא עצמה ללא בלמים (טכנית, בפועל אם המחשב היה מזהה שהבלמים אכן בסכנה בשניה שאישתי היתה עוצרת ברמזור או משהו כזה הרכב אוטומטית היה מפעיל 4 איתותים ולא משחרר בלמים ומציג הודעה להזמין גרר....).

תפסיקו לשפוט ולחרוץ דין כל כך מהר, זה טבע ישראלי מובהק שקורה משהו ומיד קמים 100 מומחים מטעם עצמם שקובעים משהו מבלי לדעת את העובדות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כל מה שרשמת נכון רק שישנו הבדל קטן בין תקלה בודדת ל- "כל המערכות כשלו" כמו שרשמתי.

לפי ההתנהלות שלה נראה כי כל המערכות ברכב כשלו וזה לא נחשב לתחזוקה תקינה.

עוד עניין קטן. הרכב נקנה מסוחר ועבר טסט לפני חודש. אני לא זוכר אם זה פורסם אבל, האם האירועים היו צמודים אחד לשני ? האם הסוחר העביר את הטסט ?

אתה ואני מטפלים ברכב כמיטב יכולתנו אצל מוסכניקים שאנו סומכים עליהם ועם כל זה אנו טורחים להציץ מתחת לרכב כשהאוטו במוסך. אתה חושב שהיא אי פעם ראתה את תחתיתו של רכב ?

ישנן שתי אפשרויות:

א. כל המערכות כשלו ואף אחד לא רוצה לשאול שאלות קשות על איך זה קרה.

ב. הבחורה לא יודעת מה לעשות במקרה כזה גם כשיש 70 ק"מ מישור לפניה וגם כאן אף אחד לא רוצה לשאול שאלות קשות על איכות הנהגים במדינה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני שוב אומר, אני לא חושב שכל המערכות כשלו, אבל מספיק מערכת אחת (למשל תקלת בלמים בלבד) שתלחיץ אדם מן השורה שנוסע על 100 קמ"ש לרמה שהמוח מפסיק לתפקד עד כדי כך ששום פעולה פשוטה לא מתבצעת כמו שצריך.

נתתי כבר את הדוגמא של חייל שתחת אש לא מצליח לתפעל מעצור פשוט שכבר התנסה 100 פעם בתפעול נכון שלו- הוא בלחץ, המוח לא משדר פקודות נכונות לגוף.

תפסיק לירות על החייל והוא מתפעל את המעצור ב-2 שניות.

זה לא שונה בהרבה מאותה נהגת שיכול להיות שבאמת טמבלית ויכול להיות שהיא אחת שמבינה עניין אבל הלחץ שיבש אותה.

כמה נשים אתה מכיר שעומדות במוסך ומפקחות על העבודה המתבצעת ומכירות איך נראית רצפת הרכב מלמטה?

כמה גברים כאלה אתה מכיר?

אישתי לא ראתה את רצפת הרכב מלמטה, ונניח והיא כן ראתה- מה בדיוק זה אמור להגיד לה? אתה באמת מצפה שאישתי תבדוק את קווי נוזל הבלימה?

אישתי דווקא אחת שמבינה עניין אבל ראבק אמיר, תיהיה רציני, אתה לא יכול לצפות מכל בעל רשיון להיות גם מוסכניק.

את 2 הרכבים האחרונים שלי קניתי ללא טסט, כלומר במעמד רכישת הרכב הסוחר הלך להעביר את הרכב טסט.

ביום למחרת כאשר קיבלתי את הרכב (כאמור, עם טסט חדש) הרכבים נכנסו ל-3 ימים במוסך עם רשימת מכולת:

1.לפרק גלגלים ולבדוק מצב צלחות ורפידות בלמים והחלפה על פי צורך.

2.החלפת מחזירי שמן נוזלים.

3.החלפת אטמים אחרים נוזלים.

4.החלפת נוזל קירור ובדיקת תקינות מערכת קירור וצינורות והחלפת טרמוסטט.

5.החלפת נוזל בלמים למקורי של היצרן.

6.החלפת פילטרים (שמן, דלק, אויר, מזגן).

7.החלפת שמן+פילטר+חיישן וקונקטור בדיפרנציאל.

8.החלפת שמן מנוע לכזה ממותג X בצמיגות Y.

9.החלפת צמיגים לכאלה מסוג X במידה Y מקדימה ו-Z מאחורה.

10. בדיקה היקפית והחלפת כל רכיב שיש ספק לגבי תקינותו.

11. החלפת רצועות מנוע ופולי מנוע בהתאם לצורך.

לסיום- ביצוע נסיעת מבחן ובדיקת תקינות כל המערכות.

כן, אני מפגר, אישתי השלימה עם זה (ועם העובדה שלמחיר רכישת הרכב אני מוסיף עוד איזה 3-4K דולר אמריקאי יעל יישור קו).

העובדה היא שרוב הנהגים בכביש אינם מפגרים כמוני, הם מטפלים בתחזוקת שבר, לא מעניין אותם איך נראית רצפת הרכב ידידי.

לי יש בערך 50 תמונות של הרכב שלי במצבי פירוק שונים (ללא טמבון אחורי, ללא מערכת פליטה, ללא טמבון קדמי, עם אינטרקולר, בלי אינטרקולר, עם חלודה ברצפת הרכב, ללא חלודה ברצפת הרכב וכו') והרכב אצלי פחות משנה.

אתה רוצה שגם לאישתי יהיה קטלוג מפואר כזה של תמונות בנייד?

תיהיה רציני חבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הבעיה במקרה הזה היא שאין באמת תשובות אמתיות, מה התקלות?, ממתי התקלות? האם פשוט היה חוסר מקצועיות וידע תפעול האוטו על מכלוליו? הרי מערכת פשוטה שמורכבת ברוב המכוניות שעל הכביש היא ABS ועדיין תשאל נהג/ת איך זה עובד, בכלליות כמובן, תקבל הרמת כתפיים.

תאונות קורות, זה לא מן הנמנע בחיים אבל בכך שהגורם המאחד לא עושה שום דבר קריטי אלה מתמקד במהירות גרידה המביאה סכום כסף לא רע לחשבונו, זה התרשלות. במידה והייתי מאורפל בדברי התכוונתי למדינת ישראל.

פורסם

עידן,

נכון, אני מסכים שאפשר להיכנס להתקף לחץ ופאניקה שבו אתה שוכח איך לבצע את הפעולות הפשוטות ביותר. אבל ראבק לא להצליח לעשות פעולה 1 במשך למעלה מ30 דקות? וזה יותר קרוב ל60 אבל נניח שגם 30.

ואומנם אני לא מכיר את הרכב הספציפי (נסעתי בשברולט וויאונט פעמים ספורות בלבד) אבל אם כל הרכב פשוט הפסיק לתפקד בבת אחת (גם בלמים גם דוושה תקועה וגם אי אפשר להעביר הילוך באמצע נסיעה? אגב זו הפעם הראשונה שאני שומע שהילוך נתקע ככה. שמעתי על זה שפתאום התיבה קורסת ואי אפשר להעביר הילוכים- נגיד לרוורס או לפארקינג, אבל מעולם לא שמעתי על הילוך שנתקע. אבל לצורך העניין נניח וזה קרה) אז היו חייבים להיות סימנים מקדימים לכך. בפרט שכיום היא ממשיכה לנהוג על אותו רכב. אז או שזה לא אמיתי או שזה אמיתי והיא עברה אם האוטו במוסך וסידרה אותו באלפי שקלים במקרה הטוב. ועדיין השאלות הקשות לא נענו- איך מגיעים למצב כזה ולמה אין שינוי?!

• תוכן חדש...