Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לכם שבזמן שאנחנו חופרים בנושא, יש סיכוי שהיא חוותה כשל בבלמים במהלך תמרון חניה כלשהו?

מזכיר את התקרית בה שוטר במשטרת התנועה בארה"ב נהרג, יחד עם עוד 3 בני משפחה, בעקבות חוסר יכולתו להתמודד עם מצב של האצה ספונטנית; לא העביר ל-N ולא ניסה לדומם מנוע. אם היה מנסה, היה נותר בחיים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז איך זה שאחרי שבועיים אנחנו עדיין עוסקים כאן בספקולציות לגבי מהות התקלות שהיו ברכב?

איפה כתבי הרכב? סוף סוף יש כאן תקרית שאפשר ללמוד ממנה ולשמחתנו לא הסתיימה באופן טרגי. הייתי מצפה שיפרסמו באופן מקצועי את תוצאות הבדיקה של המשטרה, ניתוח של התקלות ,הפעולות, ודרכי ההתגברות המומלצות על תקלה מסוג זה.

אם מישהו ראה כתבה כזו, אשמח לקבל קישור אליה.

בעולם התעופה יש דווח מפורט על כל Accident ו-Incident ולא מתייחסים רק לפרטים הסנסציוניים של האירוע.

פורסם

אני משער שאם באמת הייתה תקלה, הדבר כבר היה מפורסם. המסקנה אליה הגעתי (טיגון בלמים בירידות) מתחזקת אצלי מיום ליום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אז איך זה שאחרי שבועיים אנחנו עדיין עוסקים כאן בספקולציות לגבי מהות התקלות שהיו ברכב?

איפה כתבי הרכב? סוף סוף יש כאן תקרית שאפשר ללמוד ממנה ולשמחתנו לא הסתיימה באופן טרגי. הייתי מצפה שיפרסמו באופן מקצועי את תוצאות הבדיקה של המשטרה, ניתוח של התקלות ,הפעולות, ודרכי ההתגברות המומלצות על תקלה מסוג זה.

אם מישהו ראה כתבה כזו, אשמח לקבל קישור אליה.

בעולם התעופה יש דווח מפורט על כל Accident ו-Incident ולא מתייחסים רק לפרטים הסנסציוניים של האירוע.

ולהרוס סיפור טוב? אם זה היה נגמר באסון, אז היינו רואים את הצהובונים עטים על המציאה. אז רוב הנהגים במדינה לא יודעים תפעול בסיסי של כלי הרכב? או רוב הנהגים במדינה מצפצים על החוקים הכי בסיסיים בספר שהם הראשונים הנלמדים בשיעורי הנהיגה (לשמור על הימין למשל)? אז מה, יש יותר סקסי מלעשות מרדפים אחרי פורשה 911? יש יותר סקסי מלתפוס כתב רכב במקום שכוח אל במהירות של 190 קמ"ש?

אני די חותם על מה ש-RK כתב שזה שוב, חוסר ידע בסיסי בתפעול רכב שהוא כלי במשקל של 1.5 טון עם כוח הרס קטלני.

פורסם
הנהגת אכן נתקלה בבעייה: היא הועמדה במבחן מול הטמטום שלה עצמה, ונכשלה.

מה שאני מנסה להגיד הוא: ב-ר-ו-ר שזה משנה אם הייתה או לא הייתה תקלה!

למה זה משנה?

יש למנוע את התאונה הבאה לפני שהיא תתרחש, להבין אם היה כשל רציני ברכב או שחוסר היכולת של הנהגת הוא התקלה האמיתית.

לא מאמין שיש מה לרוץ ליצרן לדווח על RECALL.

זה שמישהו נופל ברחוב לא אומר שצריך ללמד את כולם ללכת מחדש, וגם לא דורש בדיקה מיידית של כל המדרכות בארץ.

הנהגת חוותה קושי.

בזה נגמר העניין.

פורסם

אני דוגל בשיטה של לימוד משגיאות. רצוי שאלה יהיו שגיאות של אחרים.

אפשר להפיק תועלת מניתוח של אירוע כזה בלי להיסחף לטוקבקיזם ולהאשמות שוא.

התנאי לכך הוא בירור של העובדות , להבדיל משמועות והנחות ספקולטיביות.

גם אם מדובר בטעות אנוש ולא רק בתקלה טכנית (לרוב יש שילוב של השתיים), יש צורך בהבנת מנגנון השגיאה כדי שאפשר יהיה למנוע הישנות של אירועים דומים על ידי הסברה והדרכה.

פורסם

Commander - כל מילה בסלע.

אני לא מאמין שהיו פה 3 תקלות נדירות בו זמנית.

היתה אולי תקלה אחת + טעויות אנוש לכל אורך הדרך.

בענף התעופה מתחקרים לפרטי פרטים גם תקריות הרבה יותר זניחות.

אני חושב שהמקרה הזה ראוי בהחלט לבדיקה מעמיקה, במיוחד לאור העובדה שגם הרכב וגם הנהגת יצאו מזה בחתיכה אחת וניתן לבדוק את הרכב ולתשאל את הנהגת ולכן יש את כל הכלים וכל הסיכויים להבין בדיוק את האירוע מתחילתו ועד סופט. (בניגוד למקרה עם המיניוואן בטבריה למשל)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מערכת SBC של מרצדס שהותקנה במספר דגמים של היצרן. גם חלק מהרכבים ההיברידיים עושים שימוש במערכת דומה:

מה שלא מצוין בסרטון הוא שכן יש קשר מכני במקרה של כשל במערכת. בתוך המאגר שמן ישנה בוכנה שאמור לספק לחץ הידראולי שיספיק לעצירת הרכב במקרה של כשל.

RtWU17NLgfA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אוקיי, אבל מה קורה כשיש לך קרע בצינור וכל הלחץ שמן ספייר הזה פשוט ישפך על הכביש?

או שיש למערכת הזאת אפשרות לזהות את הדברים האלה ולנתק את אחד הצינורות הקרועים שמהם בורח הלחץ ולהעביר את שאר הלחץ לצינורות הנותרים?

זה יכולה ליהיות אופציה לא רעה בכלל. :shock:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

ההסתברות שתהיה לך תקלה ב-2 המערכות בו זמנית היא אפסית.

בנוסף בכל מקרה של כשל באחת המערכות תדלק נורה בלוח שעונים.

גם ברכב הפרטי שלך יש מערכת גיבוי במידה ויש כשל בבלמים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

למערכת SBC יש גיבוי חשמלי על ידי מצבר נוסף המשמש להפעלת המדחס אם יש תקלה במצבר או באלטרנטור.

דליפה של נוזל מצינור אחד עדיין מותירה יכולת בלימה מכיוון שכל קו מופעל באופן נפרד. אם לא מדובר בחבלה מכוונת בכל הצינורות, יכולת הבלימה אינה נשללת באופן מיידי אלא בהדרגה.

גם במערכת רגילה שיש בה דליפה אפשר עדיין לייצר לחץ בצנרת על ידי "פמפום" של הדוושה, כל עוד נותר די נוזל הדראולי במאגר.

פורסם
למה זה משנה?

כי אם הייתה תקלה אמיתית וזה משהו שהיה צריך להתגלות בטסט - אז מישהו פישל.

כי אם הייתה תקלה אמיתית שלא הייתה יכולה להתגלות בטסט - אז הנהגת לא אשמה וזה אכן מצב חירום.

כי אם לא הייתה תקלה אמיתית והנהגת סתם מטומטמת - אז כדאי להסביר את זה לציבור, כדי שידע לא להיות מטומטם בעצמו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, גם אם היתה תקלה אמיתית (תקלה אחת - מצערת תקועה, או אבדן בלמים, או גיר תקוע ב-D) אז הנהגת הזו אשמה בטמטום יתר.

לטעמי נהג סביר צריך לתפעל בהצלחה תקלה בודדת כלשהי שמתרחשת ברכב.

ואני מדבר פה על מצב בו יש הרבה זמן לתפעול התקלה, לא איזה צירוף מקרים שמתגלה שאין בלמים 5 שניות לפני הפגיעה בקיר)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא ראיתי שקישרו לכתבת מעקב אחר הפארסה הזאת:

http://www.israelhayom.co.il/article/138949

כאן נשמעת גם ההקלטה במלואה, 4:30 דקות, שבהן ניתן להתרשם מחוסר התפקוד המוחלט של הנהגת, מה שהוצנע בתקשורת.

גם המשטרה מסייגת בלשון עדינה את הטענות ההזויות של הנהגת הזאת, שנראה כי אצבעה המאשימה מופנית תמיד כלפי חוץ.

פורסם

כמה פנינים נבחרות:

הנתיכים של הכבלים היו חתוכים

מהחקירה עלה כי בדומה לתאונה הטרגית של משפחת אטיאס במאי 2012, שבה קיפחו את חייהם שמונת בני המשפחה כשהרכב שלהם הידרדר לתהום סמוך לפוריה, גם במקרה של שילת הרכב יצא מכלל שליטה עקב השתחררות של דיסקת הבלם הקדמי ממקומה

אני כבר לא מדבר על העובדה שחוץ מכתבות מעולם לא פורסם תחקיר רשמי ואפילו לא מתכוון להזכיר את הטענות ההזויות שלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...