Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמיר, תאכלס יש בזה משהו וזה לא עניין של להפיל אחריות.

זה כמו שאני (רישיון לרכב בלבד), ינהג בקטנוע או במשאית ואני יכנס בקיר לדוגמא, אני אשם כי לא היה לי רישיון ולא ידעתי לתפעל את הרכב.

העניין פה הוא שיש לה רישיון בתוקף כחוק, אף גוף (טסט\מורה נהיגה) לא לימד אותה לתפקד במצבים כאלה\להכניס לN או להילוך נמוך או לכבות מנוע בזהירות וכו'.

מעבר לכך, היום ישבתי עם כמה אנשים במכללה, העלתי את הנושא הזה, מסתבר שמלבד כמה שכן יודעים (בע"פ) איך לצאת ממצב כזה, הרוב לא ידעו בכלל מה לעשות אם נתקע הגז\אין ברקסים.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. בשיעורי הנהיגה אמורים ללמוד גם נהיגה בכביש הררי כולל שימוש בבלימת מנוע.

נהג שלא יודע להשתמש בבלימת מנוע בירידה וחושב ש"זה רכב אוטומטי D זה לנסוע קדימה לא חשוב עליה ירידה" צריך לקחת לו את הרשיון.

אני מודע לכך שרוב מורי הנהיגה לא מלמדים כמו שצריך את הנושא הזה (ורבים אחרים) - זה חמור מאוד לדעתי.

2. מדהים אותי כל פעם מחדש שאנשים קונים מכשיר שעולה 100 אלף שקל והוא מכשיר מסוכן שיש ביכולתו להרוג אדם בשימוש שגוי - ולא משקיעים 30 דקות בקריאת חוברת ההוראות.

אנשים קונים מג'ימיקס באלף שקל או מכונת כביסה ב3000,

והנ"ל לא יכולים להרוג בדרך כלל,

וכן קוראים את ההוראות.

משום מה ברכב - לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם אתה חושב שאנשים קוראים הוראות הפעלה של מכונת כביסה, אזי טעות בידך.

כטכנאי כביסה בעברי, אני יכול לספר על מקרים רבים והזויים של תופעות שנתקלתי בהם אצל לקוחות.

אין באמור לעיל, להוריד בחשיבות של אשר כתבת.

פורסם
1.אנשים קונים מג'ימיקס באלף שקל או מכונת כביסה ב3000,

וכן קוראים את ההוראות.

משום מה ברכב - לא.

רוב או כול האנשים שאני מכיר לא קוראים שום הנחיות המצורפות למכשירי חשמל שהם רוכשים.

בדרך כלל הספר/חוברת נשארים סגורים בניילון או יש כאלה שגם זורקים אותו לפח אשפה.

חבל.

איזה כייף לי :)

פורסם
"דגנית נחום מודה לאלוקים על שחייה ניצלו"

אולי תודי לשוטר שהבין שיש לו עסק עם %$@# והציל אותך מעצמך.

צודק. גם אותי זה עיצבן.

פורסם
אם הבלמים לא עובדים.

בלם היד לא בולם.

אי אפשר להעביר את ידית ההילוכים לניוטרל או להילוך נמוך.

הרכב ממשיך להאיץ גם ללא נגיעה בדוושת הגז.

על איזה עוד אינסוף דרכים להאיט את הרכב אתה ממליץ?

חוץ מאשר להכנס באיזה מעקה בטיחות, ובמהירות של 130 קמ"ש מי יודע איך זה עלול להגמר.

הבלם אחורי לרוב מופעל ע"י כבל נפרד וכשל בבלמים לא יפגע בו.

למה שיהיה אפשר להעביר לניטראל אם אין ברקס. מעבר לזה גם במהלך נסיעה אם תדחוף את ידית ההילוכים היא תצא לניוטראל.

הרכב לא מאיץ ללא לחיצה על הגז במיוחד לא המישור ולא בעליה קלה. רק בירידה.

פורסם

לא הבנתי מה התגובה שלך קשורה לציטוט שלי. כל הדברים שכתבתי הם אקסיומה מתוך הכתבה.

כך לדוגמא הנהגת היה זאת שטענה שהרכב לא בולם והיא זאת שטענה שלא ניתן אף להעביר לניוטרל וכו'.

דברי נכתבו כתגובה למה שכתב היהודי המעופף, וכך יש להתייחס אליהם.

ועכשיו תסביר מה הקשר בין כך שציטטת אותי לבין התגובה שלך.

פורסם
אם אתה חושב שהצורה שבה היא פעלה תהיה שונה מהצורה שבה עוד הרבה אנשים בארץ, שהם לא חובבי נהיגה במיוחד יפעלו, לדעתי אתה טועה.

אני חושב שהגורם המרכזי כאן הוא הזמן. 70 ק"מ של נסיעה זה בין 30 ל-60 דקות. אתה באמת חושב שהרבה אנשים היו נתקעים במצב כזה במשך כל כך הרבה זמן כשהרעיון הכי טוב שעולה להם לראש זה להתקשר לבעל? (שמצידו לא גאון גדול אם הוא הציע לה להתקשר למשטרה).

נניח לרגע שהמכונית באמת האיצה בלי שליטה כי הדוושה נתקעה בחצי מהלך (אם הייתה נתקעת בפול גז, המהירות הייתה עולה גבוה יותר מ-130). ונניח שהיא פמפמה את הברקס ונגמר הוואקום בגלל הדוושה הלחוצה (למרות שאני לא בטוח שזה קורה במצב כזה). ונניח שהיא פחדה לכבות את האוטו. כמה מטומטמת היא צריכה להיות בשביל לא להצליח להעביר לניוטרל במשך חצי שעה? בשביל לא לנסות להבין מה קרה עם דוושת הגז, שאולי נתקעה בשטיח? זה באמת דורשת טיפשות קולוסאלית.

מעבר לכך, היום ישבתי עם כמה אנשים במכללה, העלתי את הנושא הזה, מסתבר שמלבד כמה שכן יודעים (בע"פ) איך לצאת ממצב כזה, הרוב לא ידעו בכלל מה לעשות אם נתקע הגז\אין ברקסים.

יכול להיות שהם לא יודעים מה לעשות, אבל אנשים נורמליים, בסיטואציה שיש להם קצת זמן לחשוב ולתכנן, היו מוצאים איזהשהוא פתרון מבין הפתרונות האפשריים העומדים לרשותם.

אגב, נראה לי שרק בנקודות מאוד ספציפיות היא נסעה 130, כנראה בירידות. בפועל, הרכב כנראה לא האיץ בלי שליטה כי טיפה לפני שהם עוצרים אותה הם אומרים שהיא "במהירות טובה", וכל תהליך העצירה לוקח שניות ספורות. היא בטח נסעה פחות מ-50 בנקודה הזאת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לאחר מחשבה רבה ובהנחה הכי זהירה, אני משער שלא הייתה כלל תקלה ברכב, אלא היא טיגנה את הבלמים בירידות של ירושלים. מן הסתם, זו רק השערה, שכן אני מאמין שהרכב לא נבדק וכבר לא ייבדק, שכן אין לבדיקה עתה כל ערך. התקלה הכי גדולה הייתה הלחץ של הנהגת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אומר שכן הייתה תקלה, רק שהרכב המשיך לשייט בכביש שש בהילוך נמוך (עד 50 קמש) וכל השמועות והטענות על מהירויות גבוהות בהרבה הן של הזויים שמחפשים כותרות.

גם אם ההקלטה ערוכה, ברגע בלימת הרכב על ידי הניידת לא נשמע כל רעש של התנגשות או חריקת צמיגים, כמצופה. נוסף על כך, הרושם שהותירה הנהגת על רבים הוא שאין לה מושג מה היא עושה. אם אני מוצא עצמי מדי פעם נאלץ להאט את הרכב בהתקרבות למחלפים בכביש שש, אני סמוך ובטוח שגם היא (בהנחה שתיאוריית הדהירה מחזיקה מים). אחרת ככל הנראה שהיא כבר היתה מצטרפת לסטטיסטיקה. מהירות ההתנגשות היתה נמוכה ביותר.

פורסם

מה התקלה? באיזו מערכת?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש קישור? מי איבחן? איך איבחן? מה מהות התקלה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
1. בשיעורי הנהיגה אמורים ללמוד גם נהיגה בכביש הררי כולל שימוש בבלימת מנוע.

נהג שלא יודע להשתמש בבלימת מנוע בירידה וחושב ש"זה רכב אוטומטי D זה לנסוע קדימה לא חשוב עליה ירידה" צריך לקחת לו את הרשיון.

אני מודע לכך שרוב מורי הנהיגה לא מלמדים כמו שצריך את הנושא הזה (ורבים אחרים) - זה חמור מאוד לדעתי.

2. מדהים אותי כל פעם מחדש שאנשים קונים מכשיר שעולה 100 אלף שקל והוא מכשיר מסוכן שיש ביכולתו להרוג אדם בשימוש שגוי - ולא משקיעים 30 דקות בקריאת חוברת ההוראות.

אנשים קונים מג'ימיקס באלף שקל או מכונת כביסה ב3000,

וכן קוראים את ההוראות.

משום מה ברכב - לא.

1. בשעורי הנהיגה מלמדים בידני. הרשיון לידני מאפשר גם נהיגה באוטומטי, אך לא להפך.התוצאה - הנהג העצלן (הרי השקיע 20 אש"ח בתיבה האוטומטית בשביל הנוחיות) - לוחץ על הבלם וזהו. יתכן שצריך לחייב מבחן נהיגה גם על אוטומט, ואותו לבצע בחיפה, ירושלים או צפת. לא במישורי גוש דן.

2. אנשים לא קוראים ספרי הוראות. היו שנים שבהן הייתי ידוע בעבודה כמי שקורא את ה-handbooks של הציוד שבו השתמשנו - והבוס די צחק עליו, טען שעדיף לתחקר את אנשי התמיכה הטכנית. אבל לי תמיד היה הרושם שהם אולי מבינים כיצד פועל המכשיר (וגם זה במקרה הטוב), אבל לא מבינים בצורה מספיק מעמיקה כיצד ליישם את הטכנולוגיה בשטח ואיפה אפשר ליפול בפח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אומר שכן הייתה תקלה, רק שהרכב המשיך לשייט בכביש שש בהילוך נמוך (עד 50 קמש) וכל השמועות והטענות על מהירויות גבוהות בהרבה הן של הזויים שמחפשים כותרות.

גם אם ההקלטה ערוכה, ברגע בלימת הרכב על ידי הניידת לא נשמע כל רעש של התנגשות או חריקת צמיגים, כמצופה. נוסף על כך, הרושם שהותירה הנהגת על רבים הוא שאין לה מושג מה היא עושה. אם אני מוצא עצמי מדי פעם נאלץ להאט את הרכב בהתקרבות למחלפים בכביש שש, אני סמוך ובטוח שגם היא (בהנחה שתיאוריית הדהירה מחזיקה מים). אחרת ככל הנראה שהיא כבר היתה מצטרפת לסטטיסטיקה. מהירות ההתנגשות היתה נמוכה ביותר.

למה שתיהיה חריקה או בלימה או התנגשות ?

היא הגיע לעליה, כיבתה את המנוע והרכב כמו כל רכב אחר בלי מנוע ובעליה עוצר מעצמו.

• תוכן חדש...