Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות נזילה מהגיר שנמשכה הרבה מאוד זמן לפני כשבועים שלוש החליפו לי גומיית אטם גיר (פירקו את הגיר והרכיבו גומיה עגולה בין הגיר למנוע – ועל הדרך החליפו גם גומיית אטם מנוע); בנוסף החליפו לי גם 4 גומיות עגולות שנמצאים על 2 ברגים שמתחברים לגיר מלמעלה ומחברים את מה שנדמה לי קוראים קולר לגיר.

הוספתי שמן גיר – כנראה שהרבה יותר יותר מידי !

בהתחלה נסעתי והכל היה בסד גמור וכעבור כמה ימים, כשאני מניע את הרכב ב-p ומעביר ל-d, הרכב לא נוסע – אני לוחץ על הגז, הטורים עולים והרכב לא זז ! אני שם הילוך שלישי ואז הרכב מתחיל לנסוע; אני שם d ואז הרכב ממשיך לנסוע – אבל קיימת בעיה: הרכב עובר הילוך ראשון ושני (נדמה לי שגם שלישי) ואז כשאני מגיע בערך ל80 קמ"ש, הרכב לא מחליף הילוך להילוך גבוה יותר (אני לוחץ גז, ולוחץ עוד, הרכב מאיץ והטורים עולים ועולים לרמות מסוכנות אבל הרכב לא מחליף הילוך) !

כך שלמעשה ההילוך D לא מתפקד הוא מתפקד להילוך ראשון ושני (אולי שלישי) אבל לא מעבר לזה (וגם זה רק אחרי ששמתי הילוך שלישי קודם לזה שאני שם את ידית ההלילוכים על d( !

שאלותי הן כאלו:

1) האם יכול להיות שהבעיה היא באיזה מחשב אצלי שלא מאפשר את החלפת הילוך ? או באיזה שהוא רכיב אחר ?

2) האם עודף שמן גיר יכול לגרום לתופעה הזו ? האם כדאי להוציא שמן גיר ולראות אם התופעה הזו ממשיכה ?

3) האם עליי לשפץ גיר ? או שכדאי להחליף גיר ?

פורסם

שלום רב !

להלן ציטוט תשובה מפורטת של ספי ממכון לשיפוץ גירים מפתח תקווה בנוגע לשאלה 2 שלך,למלוי עודף נוזל הדראולי בתיבת ההלוכים האוטומטית בגולף שלך:

הוספת שמן גיר מעל המידה לא תגרום לעולם לפריצה של מחזירי שמן. היא כן תגרום ל"הקאה" של שמן דרך הנשם ולהרטבת (כל) הגיר (כי בדרך כלל הנשם נמצא בחלקו העליון, והשמן נוזל - איך לא - למטה).

הציריות בגיר הזה אינן קשורות לשמן הגיר. למרות שהתיבה היא אחת, הדיפרנציאל מופרד מהגיר עצמו ומשתמש בשמן גיר ידני.

לגיר הזה יש מדיד לשמן גיר. כשהגיר מונע, ב P, והגיר בערך ב 60 מעלות, פותחים בורג אלן 5 בתחתית הקרטר ונותנים לשמן לצאת. קצת לפני שהוא מפסיק לצאת סוגרים את הפקק וזו המידה.

אם הנזילה מופיעה מלמעלה - אולי יש נזילה מהקולר. אם מלמטה - אולי מאטם הקרטר, ואולי "דחפו" בורג ארוך במקום המקורים שמחזיק את במגן התחתון ועשו סדק לגיר.

גירים אוטומטיים - צומת סגולה

ספי - 057-3868964

יניב - 057-4561723

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תופעה מוזרה עוד יותר: כשאני נוסע על פסי הרעדה, פתאום הרכב כן נכנס להילוך D; האם יכול להיות שבגלל שכשפתחו את הגיר והחזירו אותו למקום לפני כשבועים כשהם סוגרים אותו חזק, זה מה שגורם לתופעה ממנה אני סובל ?

החליפו לפני כשבועים גם תושבת גיר שהייתה שחוקה - האם זה יכול להסביר את התופעה ?

פורסם

אתה מתאר תופעה של גיר מחליק (האצה ללא שינוי בסל"ד).

אין ברירה לפני שיוספד הגיר,אלא לפנות למכון גירים אוטומטיים לאבחון יסודי ומקיף כי שיפוץ גיר יכול לעלות קרוב לשווי הרכב ולא בטוח שזה משתלם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...