Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסיבות רפואיות כאלה ואחרות(לא באמת מעניין אתכם נכון?)לאחר מאבק קטן וצרחות בטלפון על הפקידות של משרד התחבורה+משרד הבריאות,לאחר ערעור על החלטה שלהם שלא מגיע לי תו נכה היום סוף סוף אישרו לי את התו,רציתי לדעת מה זכויותיי בנושא החניות ותשלומי אגרות הרישוי,ממה שהבנתי מקריאה ברשת אני יכול להחנות איפה שמסומן חניית נכה עם כסא גלגלים למרות שאני קיבלתי תו נכה רגיל,האם מותר לי להחנות בכל מקום שהוא ברחבי מדינת ישראל בצורה שלא מסכנת את הולכי הרגל+מפריעה לתנועה?,האם אני אמור לשלם בכלל בחניוניים ציבוריים או פרטיים?

האם פרט להחזר האגרת רישוי של התשלום האחרון מגיע לי לקבל את כל החזרי האגרה ששילמתי עד היום?(6 במספר)

מה עוד אני צריך לדעת שיכול לעזור לי,תודה יא תותחים שתיהיה לכולנו נסיעה שלווה ובטוחה!

m7kj.jpg
פורסם

בעיקרון, בחניות המסומנות כחניות לרכב נכה מותר רק לנכים משותקי רגלים בלבד ולא לכלל ציבור הנכים.

לצערי, אין אכיפה בנושא עקב חוק מעורפל שכל אחד יכול לפרשו בצורה המתאימה לו ויוצא שחניות השמורות לנכים שלא מסוגלים להתנייד ללא כסא גלגלים נתפסות ע"י נכים אחרים שכלל לא זכאים להחנות במקום על פי חוק.

מבחינת שאר החניות, מותר לרכב של נכה להחנות במקומות אסורים כל עוד אין הפרעה לתנועת הרכבים או הולכי הרגל.

בפועל, ישנם נכים שמחנים את רכבם איפה שנוח להם ללא כל התחשבות בשאר משתמשי הדרך ואף גרימה לסיכונם.

ובכלל שלא נתחיל לדבר על השימוש לרעה בתו של שאר בני המשפחה של הנכה שמשתמשים ברכב גם שלא לצורך הסעת הנכה וחונים בחניות נכה שלא לצורך.

לדעתי האישית, כל התחום של תווי נכה והחניות שלהם זקוק לרפורמה שתסדיר את כל הנושאים הרלוונטים שהעליתי.

פורסם

אני לא יכול שלא להסכים עם אייל. כמו בכל נושא חוקי המהירות המותרת, גם בחניות הנכים הבלאגן חוגג. לא פעם אני נתקל באנשים שמנצלים את התו שלהם, נכים ולא נכים כאחד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מתברר כנראה שאתם טועים לפי מה שהבנתי מקריאה ברשת

"כל סוגי תגי החניה זכאים להחנות בחניות נכים מסומנות."

מתוך

http://www.aisrael.org/?CategoryID=933&ArticleID=43099

בנוסף-

נכון להיום, עד להסדרת השוני והתוקף של כל תג באמצעות גושפנקה חוקית, נושא חניית הנכים עדיין נשאר בעינו ועומד על כך כי אין הבחנה בין תגי

החניה השונים. על כן, כל אדם הנושא תג נכה, יכול לחנות בכל סוג חניית נכים, ללא דופי.

m7kj.jpg
פורסם

מה שכתוב בקישור שהבאת פשוט לא נכון מבחינה חוקית.

תמרור 437 הוא תמרור שמתיר חניה אך ורק לרכב של נכה משותק רגלים.

זה שכל שאר הנכים מחנים בו והבלבול והבלאגן חוגג (אפילו באתר של נגישות ישראל), לא אומר שזה חוקי.

ממליץ לך להיכנס לקישור ולקרוא החל מעמוד 236: http://www.news1.co.il/uploadFiles/56057155132294.pdf

מכיוון שבחוק חניה לנכים אין הבחנה בין התגים השונים ובין נכה משותק רגלים לשאר הנכים, נוצר המצב כיום שבו כולם מחנים בחנית נכים אף על פי שהוראת התמרור היא רק לנכה משותק רגלים.

דרך אגב, מובא שם גם חוק חניה לנכים ובו יש תשובה לכל שאר השאלות שלך בנוגע לחניה.

פורסם

נכה לא מחוייב להיות מרותק לכסא גלגלים, קיימים גם סוגים אחרים של נכויות המצריכות את בעל הרכב ללכת\לצעוד במינימום של המינימום (בעיות גב, נשימה וכד'). שלא תזדקקו לכאלה דברים אבל כאשר מתבגרים זה יכול לקרות לכל אחד (סבתי, עליה השלום, לא ביקשה תו נכה מעולם אבל שנה בערך לפני שהיא נפטרה הרופאה נתנה המלצה מיוזמתה וביקשה שנקדם את התהליך כי היה לה מאוד קשה ללכת מרחקים או לעלות מדרגות- גם בגלל כאבי גב\צלעות וגם בגלל קוצר נשימה רציני שמופיע בעיקר במאמץ... בגילאים מסויימים, ללכת מרחקים מסויימים יכול להיות מאמץ רציני).

תתחשבו גם בכאלה שאין להם כסא גלגלים, אתם לא באמת יכולים לדעת מה יש לכל אחד (למראית עין, הרבה אנשים יכולים להראות לכם בריאים לגמרי אבל הם ממש לא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הענין פה הוא לא ההתחשבות שיש או אין בכל אוכלוסיית הנכים.

בתור שוטר לשעבר אחד הדברים שהכי עיצבנו אותי הוא תפיסת מקום חניה של נכה ואכפתי את התמרור הזה ביתר שאת.

אני הבאתי את המצב החוקי והקר נכון להיום במדינה ואת העובדה המצערת שיש ניצול לרעה של התו.

לא מאחל לאף אחד שיקבל תו נכה.

פורסם

אני לא מבין למה צריך לרשום תרעות שמחה כמו קולולו שמקבלים תו נכה.

אמא שלי היא נכה בשיעור של 80% וגם מקבלת הטבות, בשיחות שאנחנו עושים איתה היא אומרת שהלואי שהיא היתה בריאה ולא זכאית להטבות האלה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק תחשוב

אתה נכה ויש לך מגבלות ומגיע לך תו נכה ורק אחרי מלחמת עולם קיבלת סופסוף את התו

אז הוא שמח על כך , לא על מצבו הבריאותי שזו עובדה נתונה ולא משמחת, ובוודאי שגם פות"ש דעתו כדעת אמא שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני לא מבין למה צריך לרשום תרעות שמחה כמו קולולו שמקבלים תו נכה.

לאחר מאבק קטן וצרחות בטלפון על הפקידות של משרד התחבורה+משרד הבריאות,לאחר ערעור על החלטה שלהם שלא מגיע לי תו נכה

עונה לך על השאלה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מצטרף לדברי איציק

אני עם תו נכה כבר כ7 שנים,והאמת שעל פניו לא ניכרת נכותי,וכמעט בכל חניה אני נתקל באנשים שמזהירים אותי לא לחנות כי נותנים קנסות,או שמסתכלים עליי בעין עקומה של אין מצב שאתה נכה.(כששומעים את הסיבה יש לציין שכולם מתנצלים)

אז באמת שלא בהכרח שמהרכב שחנה אמור לצאת אדם על כיסא גלגלים או קביים,ולפעמים יכול להראות בדיוק ההפך!

לכן אין לשפוט את האדם שחנה בחניית הנכה ולכאורה אין סיבה שהוא מורשה חניה בחניית נכים.

TDI POWER

פורסם
איציק תחשוב

אתה נכה ויש לך מגבלות ומגיע לך תו נכה ורק אחרי מלחמת עולם קיבלת סופסוף את התו

אז הוא שמח על כך , לא על מצבו הבריאותי שזו עובדה נתונה ולא משמחת, ובוודאי שגם פות"ש דעתו כדעת אמא שלך

גבר,אני נתקל באנשים בחיי היום יום שהמצב שלהם קשה בהרבה מליהיות נכה,נורמטיבים לחלוטין סביר להניח,שהחמצן בדרך אל המוח שלהם עוצר לשתות קפה ורק אז ממשיך בדרכו,אני אחד המאושרים באדם על מי שאני ויודע להעריך כל יום ביומו,לקום בבוקר זה לא מובן מאליו עבור אף אדם.

m7kj.jpg
  • תוכן חדש...