Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו RSI - כבל קלאץ' נקרע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

דוושת הקלאץ' מרגישה חופשייה ולא מחוברת לכלום (מן הסתם הקלאץ' לא מפריד).

כמעט בטוח שנקרע הכבל קלאץ' - מצ"ב תמונה:

?ui=2&ik=2fc56bfc5e&view=att&th=1418f016c76e16a6&attid=0.1&disp=inline&realattid=1448171227813249024-local0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9sHE2f_T1VqMIkw4FKYBaq&sadet=1381083778617&sads=CAFHqdAFuk2DkK-2CZBRIiu6ysc

לפני כשבוע החלפתי גיר ברכב, האם זה קשור לטיב העבודה שבוצעה? כלומר, לאחר הרכבת הקלאץ' מחדש הוא זה שקרע את הכבל? (ממנה לא הייתי כל כך מרוצה)

אם זה שייך, המוסכניק אמר לי שהקלאץ' במצב טוב ולא נדרשת החלפה.

תודה

פורסם

התמונה לא עלתה,בדקת את כוסית השמן של הקלאץ?

סבלתי מעבר מקריעה ונזילת שמן קלאץ' והדוושת קלאץ פשוט "נפלה"

Carmel Castel [concept] 1972

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

פורסם

0woszmglql6x2ta6hhs6.jpg

הנה תמונה שתעבוד.

כמו שרשמתי, כמעט בטוח שמדובר בכבל קלאץ'.

אך האם זה יכול להיות קשור לפירוק וההרכבה של הגיר והקלאץ'? אולי לא חובר טוב ונמתח יותר מידי על הגיר החדש?

יש נזילה מהבורר הילוכים, וקראתי בשרשור ישן שזה יכול להיות קשור לחוסר בשמן גיר.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?

פורסם

שלום רב !

אכן כבל קלאץ נקרע , קרוב מאד לדוושת הקלאץ.

האם החלפת ההלוכים מיד אחרי החלפת תיבת ההלוכים היתה חלקה, רכה בלחיצה או קשה, והיכן היתה ההפרדה, גבוה או נמוכה?

בהודעה פרטית כתבת לי, שהחלפת התיבה הקודמת, היתה בגלל נזילה מבורר הלוכים, והוספת שגם בתיבת ההלוכים החדשה, יש נזילה מבורר ההלוכים, ואתה חושד שיש קשר בין קריעת כבל הקלאץ, לנזילה מהבורר, ואתה חושד בצמיגות שמן לא מתאימה.

המלצתי צרף העתק מהחשבונית תיקון שבו לפי החוק, אמור להיות מפורט צמיגות השמן.

הנה ציטוט ממה שכתבת לי בנוגע לנזילה מהבורר ומצמיגות השמן:

צמיגות שמן לא מתאימה וחוסר בשמן גיר - לפני כשבוע החלפתי גיר במוסך בו לא הייתי כל כך מרוצה מהעבודה. בכל מקרה, אני לא בטוח איזה שמן גיר הוא שם לי ואם הוא בכלל מתאים בצמיגות (חושד שלא). מה גם, ישנה נזילה מהבורר הילוכים מה שאומר איבוד של שמן גיר.

בנוסף הוספת שנקרע לך נעל הכבל בחיבור המינוס למצבר, ואלתרת חיבור זמני חאפריסטי, והזמנת נעל כבל חדשה מאיביי(מה אין בישראל בעלות זניחה?):

נשבר לי חיבור המינוס למצבר, והזמנתי אחד חדש מאיביי. עד שהוא יגיע, קיבעתי את החיבור השבור בעזרת חוט ברזל עמיד שלא יזוז בנסיעה, וחיברתי חוט חשמל בנוסף בין החלקים כדי שגם אם יתנתק עדיין יעבור חשמל. הקיבוע עדיין נשאר עומד. יכול להיות שזה נחשב בעיה בהארקה?

ובכן, כבל קלאץ יכול להקרע גם מבלאי טבעי, משחיקה שנגרמה בגלל קשיים בהחלפת הלוכים, בגלל מחסור בשמן גיר, או בגלל צמיגות לא מתאימה, או בגלל נזילה, אך גם חוסר בארקה תקינה, גורם ברכבים מסויימים, ובכבל מסויים לאלא שכבת בידוד, להעביר את ההארקה , מבלוק המנוע לכבל הקלאץ, ואז הגידים מתחממים, נחלשים, למרות שהם גידי פלדה, ואז הכבל קלאץ נקרע בנקודה החשה ביותר שלו.

מומלץ שתצלם את החיבור המאולתר, שאילתרת לכבל ההארקה, על מנת שנוכל להחליט האם יש קשר , לעבודה שבוצעה, או קריעת הכבל היא צרוף מקרים, הצטרפות מקרים או יד אלוהים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

אכן כבל קלאץ נקרע , קרוב מאד לדוושת הקלאץ.

האם החלפת ההלוכים מיד אחרי החלפת תיבת ההלוכים היתה חלקה, רכה בלחיצה או קשה, והיכן היתה ההפרדה, גבוה או נמוכה?

בהודעה פרטית כתבת לי, שהחלפת התיבה הקודמת, היתה בגלל נזילה מבורר הלוכים, והוספת שגם בתיבת ההלוכים החדשה, יש נזילה מבורר ההלוכים, ואתה חושד שיש קשר בין קריעת כבל הקלאץ, לנזילה מהבורר, ואתה חושד בצמיגות שמן לא מתאימה.

המלצתי צרף העתק מהחשבונית תיקון שבו לפי החוק, אמור להיות מפורט צמיגות השמן.

הנה ציטוט ממה שכתבת לי בנוגע לנזילה מהבורר ומצמיגות השמן:

צמיגות שמן לא מתאימה וחוסר בשמן גיר - לפני כשבוע החלפתי גיר במוסך בו לא הייתי כל כך מרוצה מהעבודה. בכל מקרה, אני לא בטוח איזה שמן גיר הוא שם לי ואם הוא בכלל מתאים בצמיגות (חושד שלא). מה גם, ישנה נזילה מהבורר הילוכים מה שאומר איבוד של שמן גיר.

בנוסף הוספת שנקרע לך נעל הכבל בחיבור המינוס למצבר, ואלתרת חיבור זמני חאפריסטי, והזמנת נעל כבל חדשה מאיביי(מה אין בישראל בעלות זניחה?):

נשבר לי חיבור המינוס למצבר, והזמנתי אחד חדש מאיביי. עד שהוא יגיע, קיבעתי את החיבור השבור בעזרת חוט ברזל עמיד שלא יזוז בנסיעה, וחיברתי חוט חשמל בנוסף בין החלקים כדי שגם אם יתנתק עדיין יעבור חשמל. הקיבוע עדיין נשאר עומד. יכול להיות שזה נחשב בעיה בהארקה?

ובכן, כבל קלאץ יכול להקרע גם מבלאי טבעי, משחיקה שנגרמה בגלל קשיים בהחלפת הלוכים, בגלל מחסור בשמן גיר, או בגלל צמיגות לא מתאימה, או בגלל נזילה, אך גם חוסר בארקה תקינה, גורם ברכבים מסויימים, ובכבל מסויים לאלא שכבת בידוד, להעביר את ההארקה , מבלוק המנוע לכבל הקלאץ, ואז הגידים מתחממים, נחלשים, למרות שהם גידי פלדה, ואז הכבל קלאץ נקרע בנקודה החשה ביותר שלו.

מומלץ שתצלם את החיבור המאולתר, שאילתרת לכבל ההארקה, על מנת שנוכל להחליט האם יש קשר , לעבודה שבוצעה, או קריעת הכבל היא צרוף מקרים, הצטרפות מקרים או יד אלוהים.

בברכה

צביקה

קצת סדר בדברים:

את התיבה הקודמת החלפתי כי נשבר הגיר, דווקא הייתה נקייה מנזילות.

בתיבה שהוא שם לי יש נזילת שמן גיר מבורר ההילוכים, מה שלא צריך להיות ודורש תיקון - כי אני אמור לקבל גיר יבש.

הוא אמר לי שהוא שם לי שמן 90, ולפי מיטב ידיעתי לגירים של רנו צריך 80 (אך זאת רק השערה). אין חשבונית (טען שלא יצא לו משתלם אז הוא מוריד המעמ).

בתיבה החדשה לא היה קושי בהעברת ההילוכים - ההפרדה הייתה בינונית ודומה להפרדה בגיר הקודם.

בנוגע לחיבור המצבר - במהלך ההרכבה של המצבר הוא סדק לי את חיבור המינוס (אין כאלה בארץ, מדובר בבורג מתנתק), ולאחר מכן הוא נשבר בנסיעה. לכן קיבעתי בצורה זמנית, עד שיגיע חיבור חדש. מה שכן, יש חשמל לרכב! החיבור יושב חזק, וכמו שרשמתי, חיברתי חוט חשמל למקרה חירום. אך שנתקלתי במושג "הארקה לא טובה" - הנחתי שזה יכול להיות המקרה.

בכל מקרה,

האם ניתן לבוא אל בעל המקצוע בטענה שזה קרה בגללו?

נמאס להיות מופתע כל פעם מחדש מנזקי העבודה שלו.

פורסם

זה קרה אצלו?

אז זה בגללו!

ממליץ שתצלם את החיבור המאולתר, אני בכל זאת ממליץ, שתחזור אליו, ללמש את האחריות על הנזילה מבורר הלוכים, ולשם החלפת כבל הקל

אי מתן חשבונית , היא אמצאי לחץ עליו, ומעין תעודת ביטוח שעליו להשביע את רצונך, שמא תפנה לרשויות,לטובת שניכם, מומלץ שתמנע מכך.

חזור לעדכן וצרף תמונה של כבל הקלאץ מפורק מהרכב, ושל החיבור הזמני , של כבל ההארקה.

בברכה

צביקה

פורסם

a3bfxk0xeyn26ji34xpc.jpg

4x2t3lkzpt1l5zz0aaot.jpg

זה החיבור המאולתר. חוט הברזל הוא מה שמשאיר את החיבור מקובע, החוט הכחול הוא החוט ביטחון לדעת שהחשמל עובר כמו שצריך.

זה הכבל עצמו:

1091223.jpg

ניתן לראות שהוא עטוף כולו בגומי - יתכן שיכול להאריק בכלל?

בכל מקרה, אני נוטה לחשוב שמדובר בצמיגות שונה (אם אפשר הסבר על איך זה מתקשר לכבל קלאץ') או חוסר בשמן גיר.

חשוב לציין שהגיר החדש הוא לא הגיר המקורי של הרכב אלא של קליאו 1.2 שנת 2009, בעוד הרכב המדובר הוא קליאו 1.8 שנת 95.

יכול להיות שעצם זה שמדובר בגיר שונה זה מה שהרס את הכבל? בזמן ההחלפה המוסך הבטיח שאין הבדל והרכב יסע כמו שצריך. הוא אכן נוסע, אך אם זה הגורם לבעיה זה לא בא בחשבון.

*לאחר החלפת הגיר לדוושת הקלאץ' היה מעט מרווח "חופש" בתחילת הלחיצה עד שהיא הייתה מראה התנגדות. מעיד על משהו לא מתאים?

פורסם

הנעל כבל מחוברת לחצי ברז הניתוק שנשאר

פתח את הבורג שמקבע אותם יחד והעבר את נעל הכבל על קוטב המצבר

עד שיגיע ברז הניתוק החדש

האילתור שעשית לא מספק

להזכירך במהלך בדיקת הרכב לפני הקניה על ידי המומחה אחת האבחנות היתה שיש צורך בהחלפת כבל הקלץ בגלל שהתנועה שלו לא היתה חלקה לטענתו

בקשר להחלפת הגיר אומר רק שבמרחק לא גדול מהמוסך שבו בצעת את ההחלפה יש מוסך מתמחה ברנו מקצוען אמיתי אמין שמכיר את המכוניות האלו כמו את כף ידו והכי חשוב מחזיק פירוקיה צמודה ומחירו הוגנים מאוד(מניסיון הוא שיפץ את מסרק ההגה ברכב שלך )

בברכה

פורסם

לפותח השרשור שלום רב !

אם העינים שלי לא מטעות אותי,ף הכבל המיותר הוא הכבל החיובי(+) ולא הכבל השללי(-), וזאת לפי הכבל בצבע אדום המקורי המחובר, לנעל כבל המאולתרת, ובית הנתיך בצבע אדום המחובר אליו.(תקן אותי אם אני טועה!).

ממליץ שתיגש למוסך שהמליץ עליו ניריק, המשך לעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום

ברז הניתוק המהיר למצבר מורכב על הקוטב השלילי(מינוס)

בית הפיוז שאתה רואה תפקידו להעביר חשמל לטובת הזכרונות ברדיו וצרכנים נוספים

אך שמנסים להניע ללא הברז הפיוז בעל ערך נמוך ונשרף כך שהאוטו מוגן

בברכה

• תוכן חדש...