Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

קראתי על מגוון שמנים מומלצים וביניהם 5-30W שהוא בד"כ סינטטי מלא ונחשב גם לחוסך אנרגיה. מאחר והרכב באחריות אני צריך להחליף בחברה. שם הם נוהגים להשתמש ברכב זה בשמנים חצי סינטטים 10W-40(או כמו שהם קוראים בטכנולוגיה סינטטית) .

איזה שמן מומלץ יותר לשימוש? האם מומלץ לשים בכלל שמן אחר? במידה ואני רוצה לעשות את ההחלפה בחברה אני יכול לבקש באופן מיוחד שישימו את השמן מסוג 5W-30 כאשר הם משתמשים בשמנים של חב' דלק ולחילופין אני יכול לרכוש אותו ולהביא להם ואז זה מוזיל את עלות השמן.

אודה לעצתכם.

בברכה

קובי

פורסם

מוסכים מורשים (ומוסכים בכלל) נוטים להשתמש בשמן הזול או המשתלם ביותר להם. במרבית הפעמים זה אכן 10W40 חצי סינטטי.

אין בעייה עקרונית עם השמן הזה ובהחלט ניתן להשתמש בו, הנקודה היא שהוא לא השמן האידאלי מבחינת הגנה על המנוע, שיפור צריכת הדלק והביצועים.

שמן 5W30 יתן שיפור בכל הפרמטרים והוא בהחלט עדיף על ה 10W40 המסורתי שמוסכים כל כך אוהבים.

אם אתה יכול להביא את השמן לבד - אשריך. במידה והמוסך לא יסכים - הייתי בולע את הגלולה וממשיך לטפל במוסכים המורשים עד תום אחריות היצרן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קובי, תפתח את הסיפרון של הרכב באנגלית. רשום שם שטיוטה ממליצה על שמן 5W-30 כעל הצמיגות המומלצת והמועדפת עלייה כצמיגות לתיפקוד אופטימלי של המנוע. בעבר (לפני 2006 אם אינני טועה) הצמיגות המועדפת הייתה 10W-30. שים 5W-30 סינטטי מלא מחברה מוכרת וידועה וסע לשלום.

לא להשתמש בפריסטון למרות שהוא נמכר כשמן פרימיום בתחנות דלק מסויימות מהסיבה היחידה והיא שלא יודעים מי מייצר את השמן הזה בדיוק. למרות שידוע מיהו היבואן, לא ידוע מיהו היצרן. פרסטון ארה"ב לא מייצרים שמנים אלא רק נוזלי קירור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

התשובה שקבלתה מאיתמר נכונה .

אם בכל זאת אתה רוצה לעבור ל 5W-30 - התקשר למחלקה הטכנית של היבואן "יוניון מוטורס"

הם מאשרים טיפול ב 10W-30 - ואולי גם 5W-30 אפשרי .

במידה וזה אפשרי - הם יצרו קשר עם המוסך המורשה המטפל ברכב וינחו אותם להשתמש 5W-30 מתאים .

(אם לאחר האישור של המחלקה הטכנית לא יהיה את השמן הנ"ל במוסך - בדוק אפשרות כי אתה תביא את השמן , לכן שאל על התקן הנדרש)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

להערכתי הוא ימצא שדווקא 0W20 / 5W20 תהיה הצמיגות המומלצת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

במילים אחרות אפשר להשתמש בכל צמיגויות השמנים בין 5W30 ועד 20W50. אפשר גם ב 5W40 ו 10W40 גם אם זה לא רשום מפורשות. אני הייתי משתמש ב 5W30.

איתמר

• תוכן חדש...