Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה אתה חושב שהמשטרה תעשה עם זה? הם בטח ישלחו אליו יחידה של 4 שוטרים הביתה, יעצרו את בעל הרכב ואת הרכב יגררו למעבדה.:roflmao:

עדיף שתדאג לעצמך ותמנע את הסינוורים ע"י הסטת המראה כי זה עניין של בטיחות. אתה תראה טוב מאד מה קורה מאחורה כי המראה האמצעית מיועדת לזה: יש כפתור יעודי מתחת למראה שמסיט אותה בצורה כזו שלא תסונוור מהרכב שאחריך.

הרבה פעמים הסינוור הוא "חוקי" כי מה לעשות, הרכב גבוה והפנס ממוקם בקו העין שלך כשאתה יושב. זה יכול לקרות גם עם נורות פשוטות ולא קסנון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ומה אתה חושב שהמשטרה תעשה עם זה? הם בטח ישלחו אליו יחידה של 4 שוטרים הביתה, יעצרו את בעל הרכב ואת הרכב יגררו למעבדה.:roflmao:

עדיף שתדאג לעצמך ותמנע את הסינוורים ע"י הסטת המראה כי זה עניין של בטיחות. אתה תראה טוב מאד מה קורה מאחורה כי המראה האמצעית מיועדת לזה: יש כפתור יעודי מתחת למראה שמסיט אותה בצורה כזו שלא תסונוור מהרכב שאחריך.

הרבה פעמים הסינוור הוא "חוקי" כי מה לעשות, הרכב גבוה והפנס ממוקם בקו העין שלך כשאתה יושב. זה יכול לקרות גם עם נורות פשוטות ולא קסנון.

כל כך קשה לבדוק את זה? לא צריך שום מעבדה במקום אפשר לקבוע את זה

ברכב גבוה אולי אתה צודק אבל באחרים אין שום סיבה לדבר הזה

זה פשוט צפצוף על החוק ועל נהגים אחרים

פורסם

בנהיגה בינעירונית ממושכת, כל רכב עם פנסים שהם לא הלוגן רגיל, מפריע לי.

הפנסים הרגילים, גם שהם מכוונים קצת גבוה מעל הנורמל, הם לא מפריעים מאוד לעיניים, לעומת זאת, כל הקסנונים למיניהם, מין שורפים לי את העיניים כאשר הם חולפים נגדי.

וטפו טפו טפו אני רואה ונוהג ללא צורך במשקפי ראייה.

פורסם

יש תקן (אירופאי) שקובע לאיזה מרחק צרריך להגיע אור הדרך ואור המעבר, ואיך צריך להיראות פיזור האור שלהם.

אור הדרך נדמה לי צריך להאיר למרחק של כ-100 מ', ואור המעבר למרחק של כ-30 מ', ובשניהם פיזור האור אמור להיות לא סימטרי אלא יותר פיזור אור לצד ימין.

בשביל להראות שהפנסים לא עומדים בתקן צריך לבדוק את פיזור האור ולא עפ"י "נראה לשוטר".

גם מהירות לא ניתן לבדוק עפ"י "נראה לשוטר" ואת העבירה הזאת הם אוהבים הרבה יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כן להסיט אותה? ואז אני לא יראה מה הולך מאחורה?

אתה צריך לחזור לשיעורי נהיגה ולשאול את המורה איך עובדת מראה במצב הנועד למנוע סינוור. יותר קל להתקשר למשטרה מסתבר מאשר לחפש בגוגל.

http://www.scienceworld.ca/how-does-rearview-mirror-antiglare-work

פורסם
יש תקן (אירופאי) שקובע לאיזה מרחק צרריך להגיע אור הדרך ואור המעבר, ואיך צריך להיראות פיזור האור שלהם.

אור הדרך נדמה לי צריך להאיר למרחק של כ-100 מ', ואור המעבר למרחק של כ-30 מ', ובשניהם פיזור האור אמור להיות לא סימטרי אלא יותר פיזור אור לצד ימין.

בשביל להראות שהפנסים לא עומדים בתקן צריך לבדוק את פיזור האור ולא עפ"י "נראה לשוטר".

גם מהירות לא ניתן לבדוק עפ"י "נראה לשוטר" ואת העבירה הזאת הם אוהבים הרבה יותר.

זה לא בעיה כלל, אתה אומר לנהג לגשת לרכבו ואתה מעמיד את הרכב שלך מול הרכב שלו (כאילו הוא ברמזור מאחורייך), מבקש ממנו להדליק את הפנסים ואז כשאתה ברכבך אתה כבר תראה את הסנוור שלו

פורסם
אתה צריך לחזור לשיעורי נהיגה ולשאול את המורה איך עובדת מראה במצב הנועד למנוע סינוור. יותר קל להתקשר למשטרה מסתבר מאשר לחפש בגוגל.

http://www.scienceworld.ca/how-does-rearview-mirror-antiglare-work

יש לי ולהרבה יש מראה פנורמית, וזה לא נראה יכול לעבוד,

אבל עדיין זה לא נותן להם את האפשרות שהם יכולים לנסוע ככה, זה לא בסדר

אני ימשיך להתקשר למשטרה, לא מפריע לי כלל.

זה בעיקר רכבים יוקרתיים ש"מרשים" לעצמם הכל, המשטרה תשמח לשים יד על אחד כזה ולראות בעצם כמה שיפורים לא חוקיים יש לו, אז יופי, נעזור לה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד סיבה למה לא כדאי להשתמש במראה פנורמית. המראה הרגילה של הרכב הכי טובה.

למה לא להשתמש במראה פנורמית:

-מעוותת את התמונה

-גורמת להפסקת השימוש במראות צד

-מפריעה לפתיחה חלקה של סוככי השמש

-מכבידה על מנגנון המראה המקורית עד שיום אחד הוא יישחק

-למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה עקב העברת עודף מידע

-עלולה להתנפץ לחתיכות קטנות בשעת תאונה, בניגוד למראה המקורית שעשוייה מזכוכית עמידה יותר

-עלולה "להיכנס" לטווח הפעולה של כרית האוויר של הנוסע עקב אורכה (נאמר לי ע"י קצין בטיחות בתעבורה של אחת מחברות ההייטק הגדולות)

קרדיט למשתמש "שביט".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש לי ולהרבה יש מראה פנורמית, וזה לא נראה יכול לעבוד,

אבל עדיין זה לא נותן להם את האפשרות שהם יכולים לנסוע ככה, זה לא בסדר

אני ימשיך להתקשר למשטרה, לא מפריע לי כלל.

זה בעיקר רכבים יוקרתיים ש"מרשים" לעצמם הכל, המשטרה תשמח לשים יד על אחד כזה ולראות בעצם כמה שיפורים לא חוקיים יש לו, אז יופי, נעזור לה.

ברכבים יוקרתיים לרוב מותקן קסנון מקורי. גם אם המשטרה תזיז את התחת (ואני מתערב איתך שלא), לא יוכלו לעשות להם כלום. התלונות שלך למשטרה מודפסות ומשמשות כנייר טואלט.

פורסם
זה לא בעיה כלל, אתה אומר לנהג לגשת לרכבו ואתה מעמיד את הרכב שלך מול הרכב שלו (כאילו הוא ברמזור מאחורייך), מבקש ממנו להדליק את הפנסים ואז כשאתה ברכבך אתה כבר תראה את הסנוור שלו

לא רלוונטי

כמו שלא יכולים לתת דו"ח מהירות על סמך "נראה לי שזה 150 קמ"ש" לא יכולים לתת דו"ח על פנסים על סמך "נראה לי שזה מסנוור".

תודה לאל אנחנו לא באיראן או בסין

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שיש פה בעיה בלוגיקה.

זה לא משנה מה אתה חושב על כל הקטע של הסינוור - יש תקנים במדינה וזהו-זה.

אם מדובר ברכבים חדישים ולא בחאפרים שמתקינים להם כל מיני לדים וקסנונים שלא נדע, אז אתה בבעיה.

ג'יפים חדישים מסנוורים, ג'יפים ישנים מסנוורים, ג'יפים מסנוורים.

יש שיטות להמנע מזה, זה לא - לא חוקי לסנוור אותך מאחורה בגדול.

זה בעייתי כשזה מקדימה.

בקיצור, עזוב אותך מהתעסקות בזוטי דברים. אם תגיש תלונה נגד מישהו שקנה רכב חדש וקיבל אותו כך מהיצרן אתה קצת תצא ליצן.

פורסם
לא רלוונטי

כמו שלא יכולים לתת דו"ח מהירות על סמך "נראה לי שזה 150 קמ"ש" לא יכולים לתת דו"ח על פנסים על סמך "נראה לי שזה מסנוור".

תודה לאל אנחנו לא באיראן או בסין

זה לא שיטת נראה לי, אתה תראה בוודאות מהרכב שלו שהאלומה שלו מגיעה לקו המראה של הרכב ממול, מה נדמה פה? יותר מוחשי פשוט מזה לא יכול להיות

פורסם
אני חושב שיש פה בעיה בלוגיקה.

זה לא משנה מה אתה חושב על כל הקטע של הסינוור - יש תקנים במדינה וזהו-זה.

אם מדובר ברכבים חדישים ולא בחאפרים שמתקינים להם כל מיני לדים וקסנונים שלא נדע, אז אתה בבעיה.

ג'יפים חדישים מסנוורים, ג'יפים ישנים מסנוורים, ג'יפים מסנוורים.

יש שיטות להמנע מזה, זה לא - לא חוקי לסנוור אותך מאחורה בגדול.

זה בעייתי כשזה מקדימה.

בקיצור, עזוב אותך מהתעסקות בזוטי דברים. אם תגיש תלונה נגד מישהו שקנה רכב חדש וקיבל אותו כך מהיצרן אתה קצת תצא ליצן.

אם זה התקן של המכוניות אז מדובר פה בבעיה קשה, למה צריך פנס שיגיע עד לקו המראה? זה הגיוני נראה לך? כזה גבוה?

אז לפחות לגבי הרכבים שזה לא ככה מהרכב אפשר איכשהו להתלונן

לכולם מפריע שמסנוורים אותו, אין אחד שלא, אני בא לי לעשות משהו עם זה, אפילו אם זה נראה מצחיק, סבבה אין משהו הרי אחר לעשות, לפחות זה.

סתם זה מזכיר לי מקרה של בן אדם שמתנגד ומפגין נגד תנאי העסקתו הלא מוצדקים, כולם העובדים מסכימים עם ההפגנה שלו, אבל אף אחד לא יצטרף אליו בהפגנה בטענה ש"זה לא יעזור וזה סתם רעש", ופשוט חיים עם זה..

פורסם
זה לא שיטת נראה לי, אתה תראה בוודאות מהרכב שלו שהאלומה שלו מגיעה לקו המראה של הרכב ממול, מה נדמה פה? יותר מוחשי פשוט מזה לא יכול להיות

זה בדיוק שיטת נראה לי.

יכול להיות פשוט (וקורה להרבה) שמשאירים את כיוון גובה אלומת האור על המצב הכי גבוה שמיועד למצב בו הרכב ריק לחלוטין.

אם נמצאים נוסעים ומטען ברכב כזה שבו כיוון האלומה הוא על 0 המשקל העודף גורם לחלק האחורי להיות נמוך יותר ולאלומה להיות גבוהה בצורה מציקה.

אין כאן בעיית תקינות פנסים, יש חוסר מודעות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סתם זה מזכיר לי מקרה של בן אדם שמתנגד ומפגין נגד תנאי העסקתו הלא מוצדקים, כולם העובדים מסכימים עם ההפגנה שלו, אבל אף אחד לא יצטרף אליו בהפגנה בטענה ש"זה לא יעזור וזה סתם רעש", ופשוט חיים עם זה..

וואלה צודק...

בוא אני אתחיל להתקשר למשטרה על כל אחד שמסנוור אותי.

אתה לא חייב לחיות עם זה אם עדיין לא הבנת, יש לך מראה עם אופציה המיועדת בדיוק למקרים האלה.

בכל אופן אני מאחל לך הצלחה בהמשך מתן תלונות במשטרה, רק אל תתפלא אם בסוף הם יבואו רק אליך :lol:

• תוכן חדש...