Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30 CW או I20 חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה אני צריך את עזרתכם, אז זהו מכרתי את הטויוטה שלי 2001 ואני רוצה להתקדם הסכום שאני יכול הינו 60000 ש"ח חנוק!! אנחנו זוג + 3 ילדים, מה שחשוב לי זה אמינות ושוב אמינות.. אני נוסע 30000 ק"מ בשנה ואני חייב רכב אמין.. אז השאלה איך ה-I30CW 2009 או 2010 או שעדיף I20 חדשה ידנית ואת ההפרש במחיר אני חוסך בדלק.. בקיצור תייעצו לי!! בתודה מראש!

פורסם

גש לסוכנות עם הילדים ונסה להושיב אותם ברכבי התצוגה. י מניח שתקבל החלטה מהירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גש לסוכנות עם הילדים ונסה להושיב אותם ברכבי התצוגה. י מניח שתקבל החלטה מהירה.

עזוב מבחינת גודל כרגע אני יכול נגיד...להסתדר, אבל מה מבחינת אמינות וצריכת דלק??

פורסם

אמינות:

אותו יצרן, רכב חדש באחריות מול רכב בן 3-4. אני חושב שדי ברור.

צריכת דלק, מנוע 1200 ,משקל קל בכ200 ק"ג (הערכה) וגיר ידני, צריכת הדלק בI20 תהיה נמוכה ב20-30 אחוז, תלוי באופי הנהיגה וסביבתה...

סבר להניח שמבחינה כלכלית אכן הI20 תהיה כדאית יותר, במיוחד אם תחזיק בה כמה שנים.

מבחינת מרווח אם הסתדרתם עם קורולה 2001, תוכלו להסתדר עם I20.

הייתי בודק גם קאיה ריו ידנית, שחולקת הרבה מכלולים עם היונדאי, מגיעה עם אחריות ארוכה יותר ונחשבת מרווחת יותר ואם עוד יש קליאו מהדור הישן למכירה אצל היבואן, תוכל לקנות רכב יחסית מרווח לקטגוריה, חסכוני ובמחיר נמוך יותר.

עוד 2 אופציות למשומשות, יחסית נדירות:

1. יחסית נדירה, הונדה ג'אז 1.2 ידנית, אמנם תצטרך לקנות אחת בת שנתיים, קצת יותר זריזה, חסכונית מאוד ומרווחת באופן מפתיע.

2. יונדאי I30 1.4 ידנית (הגיעה גם בגרסת הצבאק וגם סטיישן), ומערכת עצור/סע כסטנדרט (חוסך דלק בעיר ובפקקים) אך עדיין תהיה פחות חסכונית מהסופר מיני'ס, ושוב בטח בתקציבך תוכל לקנות אחת בת שנתיים בערך, אבל תוכל להינות מרכב משפחתי מרווח בצריכת דלק טובה משמעותית מגירסאות 1.6 אוטומט.

פורסם
אמינות:

אותו יצרן, רכב חדש באחריות מול רכב בן 3-4. אני חושב שדי ברור.

צריכת דלק, מנוע 1200 ,משקל קל בכ200 ק"ג (הערכה) וגיר ידני, צריכת הדלק בI20 תהיה נמוכה ב20-30 אחוז, תלוי באופי הנהיגה וסביבתה...

סבר להניח שמבחינה כלכלית אכן הI20 תהיה כדאית יותר, במיוחד אם תחזיק בה כמה שנים.

הייתי בודק גם קאיה ריו ידנית, שחולקת הרבה מכלולים עם היונדאי, מגיעה עם אחריות ארוכה יותר ונחשבת מרווחת יותר ואם עוד יש קליאו מהדור הישן למכירה אצל היבואן, תוכל לקנות רכב יחסית מרווח לקטגוריה, חסכוני ובמחיר נמוך יותר.

עוד 2 אופציות למשומשות, יחסית נדירות:

1. יחסית נדירה, הונדה ג'אז 1.2 ידנית, אמנם תצטרך לקנות אחת בת שנתיים, קצת יותר זריזה, חסכונית מאוד ומרווחת באופן מפתיע.

2. יונדאי I30 1.4 ידנית (הגיעה גם בגרסת הצבאק וגם סטיישן), ומערכת עצור/סע כסטנדרט (חוסך דלק בעיר ובפקקים) אך עדיין תהיה פחות חסכונית מהסופר מיני'ס, ושוב בטח בתקציבך תוכל לקנות אחת בת שנתיים בערך, אבל תוכל להינות מרכב משפחתי מרווח בצריכת דלק טובה משמעותית מגירסאות 1.6 אוטומט.

אתה כנראה טועה כי I30 1.4 ידנית הגיע לארץ רק השנה כך נראה לי, שנית אמרו לי שהI20 פחות אמינה או שזה רק שמועות...וגם ההלוואה תיהיה יותר גבוהה

פורסם

יש I30 1.4 ידנית מהצורה הקודמת, אומר לך זאת בביטחון מלא.

בקשר למידת כדאיות הכלכלית של הI20, אין לנו שום פרטים על הסכום המתוכנן, גובה ההחזרים וכו' כדי לדעת בכמה כסף מדובר.

בנוסף, אין לנו מידע על תנאי ואופי הנהיגה שלך כדי שנוכל לשער את צריכת הדלק הצפויה. אתה יודע לומר מה הייתה צריכת הדלק בקורולה?

פורסם
יש I30 1.4 ידנית מהצורה הקודמת, אומר לך זאת בביטחון מלא.

בקשר למידת כדאיות הכלכלית של הI20, אין לנו שום פרטים על הסכום המתוכנן, גובה ההחזרים וכו' כדי לדעת בכמה כסף מדובר.

בנוסף, אין לנו מידע על תנאי ואופי הנהיגה שלך כדי שנוכל לשער את צריכת הדלק הצפויה. אתה יודע לומר מה הייתה צריכת הדלק בקורולה?

בוודאי..בטויוטה הגעתי משולב ל-1:12 בינעירוני 1:14 עוד נקודה שמעניינת אותי כמה עולה האגרות רישוי יותר נכון איזה קבוצה הרכבים הנ"ל..בתודה מראש

פורסם

אני חולק עליך - אמנם אני לא יכול להשוות את נוחות תא הנוסעים עם 3 ילדים, אבל לקורולה תא מטען גדול משמעותית, והדבר חשוב כאשר מדובר בהובלת עגלות, קניות מהסופר או טיול משפחתי בציוד מלא.

אישית, כאשר היו לי 3 ילדים צעירים, הסתרתי עם אקסנט (דור ראשון - דגם 2005). אמנם היה צפוף אבל ירדתי עם הכנופיה לאילת, כאשר הקטן היה תינוק והייתי צריך להוביל את כל הציוד שלו למספר ימים. לכן ההמצעה לבחון את הריו או את ה-i25 או מכוניות דומות שהן בעצם סופרמיני עם תא מטען מוגדל - נראה רעיון טוב למצבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני חולק עליך - אמנם אני לא יכול להשוות את נוחות תא הנוסעים עם 3 ילדים, אבל לקורולה תא מטען גדול משמעותית, והדבר חשוב כאשר מדובר בהובלת עגלות, קניות מהסופר או טיול משפחתי בציוד מלא.

אישית, כאשר היו לי 3 ילדים צעירים, הסתרתי עם אקסנט (דור ראשון - דגם 2005). אמנם היה צפוף אבל ירדתי עם הכנופיה לאילת, כאשר הקטן היה תינוק והייתי צריך להוביל את כל הציוד שלו למספר ימים. לכן ההמצעה לבחון את הריו או את ה-i25 או מכוניות דומות שהן בעצם סופרמיני עם תא מטען מוגדל - נראה רעיון טוב למצבך.

צודק אבל הI25 יקרה כי היא חדשה וגם לא חסכונית כמו הI20 הידנית שים לב התקציב שלי הינו גג 60000

פורסם

אז, נראה שבסה"כ אתה לא נהג אגרסיבי :)

ההשערה שלי היא שבI30 1.6 אוטומט צריכת הדלק תהיה גבוהה בכ10 אחוז מהטויוטה, בI20 הידנית בטח תחסוך כ15-20 אחוז בצריכת הדלק.

אז לפי צריכת דלק ממוצעת משוערת של 1:11 בI30 ומחיר של 8 שקלים לליטר, ההוצאה הצפויה על דלק היא כ 22000 ש"ח.

ולפי 1:14 בI20 יוצא כ17000 אלף ש"ח. כ5000 ש"ח חיסכון.

ברכב החדש אתה יכול לדעת באופן דיי מדויק כמה תעלה לך התחזוקה המכנית בזמן האחריות, בעוד שברכב משומש, כמה שיהיה אמין ידרוש מעט יותר.

מבחינת שמירת ערך, קח בחשבון שרכב יקר יותר מפסיד יותר, ובמקרה שלך, בכל מקרה ירידת הערך תהיה גדולה עקב נסועה גדולה.

קשה לי להעריך, כי קודם כל כרגע מצב השוק קשה במיוחד והקטגוריה של קטנות ידניות זולות תפסה תאוצה רק בשנתיים האחרונות וקשה לדעת מה יהיה עוד 3 שנים ויותר.

כל המספרים פה הם הערכה גסה ותמיד יכולה להיות הפתעה....

בקשר לעלות הרישוי המידע נמצא באתר משרד הרישוי.

פורסם
אז, נראה שבסה"כ אתה לא נהג אגרסיבי :)

ההשערה שלי היא שבI30 1.6 אוטומט צריכת הדלק תהיה גבוהה בכ10 אחוז מהטויוטה, בI20 הידנית בטח תחסוך כ15-20 אחוז בצריכת הדלק.

אז לפי צריכת דלק ממוצעת משוערת של 1:11 בI30 ומחיר של 8 שקלים לליטר, ההוצאה הצפויה על דלק היא כ 22000 ש"ח.

ולפי 1:14 בI20 יוצא כ17000 אלף ש"ח. כ5000 ש"ח חיסכון.

ברכב החדש אתה יכול לדעת באופן דיי מדויק כמה תעלה לך התחזוקה המכנית בזמן האחריות, בעוד שברכב משומש, כמה שיהיה אמין ידרוש מעט יותר.

מבחינת שמירת ערך, קח בחשבון שרכב יקר יותר מפסיד יותר, ובמקרה שלך, בכל מקרה ירידת הערך תהיה גדולה עקב נסועה גדולה.

קשה לי להעריך, כי קודם כל כרגע מצב השוק קשה במיוחד והקטגוריה של קטנות ידניות זולות תפסה תאוצה רק בשנתיים האחרונות וקשה לדעת מה יהיה עוד 3 שנים ויותר.

כל המספרים פה הם הערכה גסה ותמיד יכולה להיות הפתעה....

בקשר לעלות הרישוי המידע נמצא באתר משרד הרישוי.

תודה על העזרה..שנית 1:14 בI20 ידנית?? לא מוגזם ? ציפיתי לפחות ל1:17 1:18 אני טועה? כמה נראה לך שיהיה ניתן למכור סופר מיני ידנית עוד 5 שנים עם 150000 ק"מ

פורסם

איזה קבוצת שווי הרכבים האלו? ומה זה "שווי שימוש רציף" 1900 ראיתי באתר ICAR השוואה בין הדגמים וזה מה שיצא לי...מה זה??

פורסם
תודה על העזרה..שנית 1:14 בI20 ידנית?? לא מוגזם ? ציפיתי לפחות ל1:17 1:18 אני טועה? כמה נראה לך שיהיה ניתן למכור סופר מיני ידנית עוד 5 שנים עם 150000 ק"מ

בבינעירוני 1:17-18 זה אכן סביר, במשולב 1:14 אולי 1:15 נראה הגיוני.

בקשר לתא המטען, בהחלט שווה שיקול, אם לא מעמיסים אותו באופן יומיומי אפשר להשתמש בגגון/צ'ימיגג. מאוד תלוי בצרכים.

פורסם
בבינעירוני 1:17-18 זה אכן סביר, במשולב 1:14 אולי 1:15 נראה הגיוני.

בקשר לתא המטען, בהחלט שווה שיקול, אם לא מעמיסים אותו באופן יומיומי אפשר להשתמש בגגון/צ'ימיגג. מאוד תלוי בצרכים.

צודק אני גם חושב כמוך ....אבל עשיתי נסיעת מבחן על הI20 והמחשב דרך הראה לי 1:19 בערך..יכול להיות שמזייף? שנית ברכב חדש אין עוד עלויות שמקבלים אותו? אני בחיים לא קניתי מהניילונים ולכן אני מפחד מעלויות מסוימות כמו מס בולים מס אויר מס כסף.....

• תוכן חדש...