Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדרך כלל הטענה המרכזית כלפי הונדה היא תמחור שלא מחובר למציאות.

סיוויק אוטומטית עם ג'נטים מגנזיום + צבע מטאלי + בקרת שיוט + שליטה מההגה על האודיו + מסך מולטימדיה (מקומי:roll:) עולה 135000 ש"ח.

כמה עולה גולף 1.2 אוטומטית עם התוספות האילו? נראה לי משהו כמו 142000 ש"ח.......?

(2500 ש"ח לגאנט, 3200 ש"ח לצבע מטאלי + 6000 ש"ח לבקרת שיוט ובלוטות' )

ותבדוק את המחירים באירופה לשני הדגמים האילו, ההונדה יקרה יותר.

פורסם

תודה לכולם, אתם מחזקים לי את הרעיון לקנות את החמש דלתות...

אני בעיקר מתחבר לדעה של הבחור שאמר שהיא בנויה יותר טוב משאר האסייתיות, הבנייה מבפנים ניראתה לי עדיפה, וקצת יותר מתקרבת לבנייה הגרמנית.

מה שכן, בלי קשר, אולי כדי לחכות קצת וליראות אם המחירים ירדו בזמן הקרוב, ויהיה קצת יותר מושך לקנות אותה מליסינג כיד ראשונה.

המחיר שלה כחדשה לא נראה לי שיירד, במיוחד כשתקנות המיסוי הירוק החדש ישתנו. רכבי היד שניה יורדים במחיר כמעט כל חודש.

פורסם
מתי לאחרונה נסעת בהונדה?

בדיוק הפוך, הרכב מאוד נוח ושקט והישיבה בדגם החמש דלתות גבוהה מידי...

האחזקה עבור הטיפולים יחסית יקרה, אבל בחשבון כללי כנראה שייצא הרבה יותר זול מתחזוקה ( הכוללת שבר ) של רכבי vag לדוגמא.

לחברה שלי יש סיויק 5 דלתות,ולי 307,למרות שהפיגו ישנה יותר בכמה שנים טובות,אני תמיד מתבאס שאני עובר להונדה,הבדל של שמיים וארץ בכל מה שקשור לנוחות.

פורסם

נהגתי על הונדה סיוויק 3.5 שנים (ליסינג מהעבודה). אבל אני לא חוזר להונדה.

אז למה לא הונדה ?

דבר ראשון צדקו מי שכתבו פה שהיא לא רואה מוסך (להבדיל מפרסומת של מתחרה צרפתית כלשהיא...). היא באמת לא רואה מוסך. טיפולים תקופתיים וזהו !

מנוע 1.8 סוחב יפה מאד את משקלה ולא שותה יותר ממנוע 1.6 .

אבל (ופה האבל שהציק לי):

הכסא היה נוראי. הייתי נוסע מת"א לחיפה ומגיע עם כאב גב תחתון נוראי. לא חשוב איך כיוונתי את הכסא.

זה גורם לך לצאת מנסיעה עצבני, סחוט, במהלך הנסיעה אני מעביר את משקל האגן מצד לצד ולא מוצא מזור.

הבנתי את זה כשהחלפתי ליונדאי והפלא ופלא הנסיעות הארוכות חלפו ללא כאבים (וכאמור יונדאי זה לא שיא הנוחות).

ההונדה יקרה באיזה 600 ש"ח לחודש מהיונדאי...ושבירת חוזה ליסינג זה תענוג יקר.

דבר נוסף: המושב האחורי: הוא דיי צר ועם תקרה שמתעקלת נמוך (מפריע לאנשים גבוהים). דיי צר כך שלא נותר כמעט מקום עם שני כסאות תינוק.בעיקר בגלל הידיות. אבל להגנתה יאמר: זה מצב דיי נפוץ ברוב המכוניות המשפחתיות למרות שיש טובות בתחום (ראה מגאן,פלואנס, גם הפוקוס עדיפה)

לא יעזור כמה שהמכונית מעולה מכנית, אם הכסאות גרועים - זה פשוט לא שווה את זה.

אם הייתי יכול לעשות נסיעת מבחן של שעה הייתי כנראה פוסל אותה קודם.

אולי יש "כסא ליסינג" , לא יודע. אבל זה דורש בדיקה.

פורסם

בוא נתחיל עם כל הדברים שזרקת לאוויר:

נפח מנוע - SO? וואו. מנוע 1.8 עם 140 כ"ס. ברור לך שמנוע 1.4TSI עם 122 כ"ס יאיץ טוב יותר?

מחיר - ברור שהיא עולה יותר מI35 או לנסר ושות'. היא גם יקרה יותר ברכישה כחדשה. בזמנו כשמכוניות משפחתיות עלו בסביבות 120 אלף ש"ח, הסיביק עלתה 140 אלף ש"ח.

צריכת דלק - לא וואו בכלל. יש מכוניות עם צריכת דלק הרבה יותר טובה בקטגורייה, בעיקר מנוע טורבו בנזין ודיזל.

איכות חומרים - לא התרשמתי במיוחד מזה. בכלל לא.

לא יודע למה הרבה בארץ נוהרים על הונדה. יש מותגים הרבה יותר טובים בארץ ויש רכבים הרבה יותר משתלמים וטובים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בוא נתחיל עם כל הדברים שזרקת לאוויר:

נפח מנוע - SO? וואו. מנוע 1.8 עם 140 כ"ס. ברור לך שמנוע 1.4TSI עם 122 כ"ס יאיץ טוב יותר?

מחיר - ברור שהיא עולה יותר מI35 או לנסר ושות'. היא גם יקרה יותר ברכישה כחדשה. בזמנו כשמכוניות משפחתיות עלו בסביבות 120 אלף ש"ח, הסיביק עלתה 140 אלף ש"ח.

צריכת דלק - לא וואו בכלל. יש מכוניות עם צריכת דלק הרבה יותר טובה בקטגורייה, בעיקר מנוע טורבו בנזין ודיזל.

איכות חומרים - לא התרשמתי במיוחד מזה. בכלל לא.

לא יודע למה הרבה בארץ נוהרים על הונדה. יש מותגים הרבה יותר טובים בארץ ויש רכבים הרבה יותר משתלמים וטובים.

הישראלים נותנים חשיבות מכריעה לסוגיית האמינות ובזה ההונדה מצטיינת.

רוב המתחרות ״הטובות יותר״ רואות יותר מדיי מוסכים ומחליפות מצמדים בסיטונות.

בנוגע לאיכות החומרים- בזמן שידיות בגולף יתפרקו והפלסטיקים בצרפתיות יצקצקו בנסיעה, ההונדה, כמו רוב היפניות תישאר מוצקה ושקטה.

פורסם
הישראלים נותנים חשיבות מכריעה לסוגיית האמינות ובזה ההונדה מצטיינת.

רוב המתחרות ״הטובות יותר״ רואות יותר מדיי מוסכים ומחליפות מצמדים בסיטונות.

בנוגע לאיכות החומרים- בזמן שידיות בגולף יתפרקו והפלסטיקים בצרפתיות יצקצקו בנסיעה, ההונדה, כמו רוב היפניות תישאר מוצקה ושקטה.

להזכירך, הונדה סיביק מיוצרת בטורקיה.

אמינות? בחייאת. יש מכוניות אמינות אחרות, לא רק הונדה וטויוטה.

ושהישראלים יפסיקו לטפל ברכבים במוסכי מדרכה. אני מכיר לא בנאדם אחד ולא שניים שמחזיקים צרפתיות, מתחזקים כמו שצריך ומחזיקים אותן שנים בלי תקלות.

המתחרות הטובות יותר רואות יותר מדי מוסכים? מחליפות מצמדים? הכול זה DSG והגיר הרובוטי הבעייתי של פורד?

מה דעתך על הEDC של רנו? בנתיים מראה אמינות מאוד גבוהה.

ידיות בגולף יתפרקו - זה מתאים לדור רביעי (היום יש דור שביעי).

הפלסטיקים בצרפתיות יצקצקו בנסיעה - לא.

מוצקה ושקטה? אני בספק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ושהישראלים יפסיקו לטפל ברכבים במוסכי מדרכה. אני מכיר לא בנאדם אחד ולא שניים שמחזיקים צרפתיות, מתחזקים כמו שצריך ומחזיקים אותן שנים בלי תקלות.

המתחרות הטובות יותר רואות יותר מדי מוסכים? מחליפות מצמדים? הכול זה DSG והגיר הרובוטי הבעייתי של פורד?

מוצקה ושקטה? אני בספק.

הסיוויק מיוצרת/ מורכבת בטורקיה ואנגליה. הכוונה היתה למוצא של היצרן. גם הגולף מיוצרת בספרד, וולוו בבלגיה וכו׳.

אם אני לא טועה, לפני חודש היה פה שרשור ענק על תקלות בגירים ומצמדים ב-vagיות. אין מספיק רנו עם גיר כפול מצמדים על הכביש, כדיי לחוות דעה על אמינות ולהזכירך, רוב הישראלים נוסעים כ-15000 ק״מ בשנה, כך שהדיזל לא תמיד משתלם.

בתור בעלים לשעבר של 106 ו-306 שהיו רכבים נהדרים לנהיגה, אני יכול להגיד שהפלסטיקה שם היא באיכות ירודה ומצקצקת ללא הפסקה. לגביי הגולף- רק הזמן יגיד. בינתיים, במחיר שהיא מוצעת, זו ממש לא מציאה גדולה.

פורסם

אתה משווה לי את הפלסטיקה של 106 ו306 שהן מכוניות מאמצע שנות ה90' לסיביק בת 4-5? אתה לא רציני.

את הרובוטיות אין בארץ הרבה, אבל בחו"ל יש והן נחשבות שם אמינות למדי.

קח היום פלסטיקה של צרפתיות, היא הרבה יותר טובה מבעבר.

ראיתי את הקליאו החדשה למשל (דור רביעי), שם משתמשים בדשבורד בחומרים רכים ואיכותיים.

אגב, את הEDC (גיר רובוטי של רנו) הכניסו גם למכוניות בנזין. ויש עכשיו גם שימוש בגיר רציף של ניסאן.

אין רעיון יותר טוב ממנועים אירופאיים אמינים וטובים בשילוב של גירים יפניים ונוחות צרפתית.

גולף לא משתלמת? אמר מי שמדבר על סיביק שעולה יותר מכל משפחתית אחר. :roll:

פורסם

יש לי הונדה 4 דלתות 2008 כ-3 שנים ,הדגם עם כל התוספות.

עברתי להונדה מגולף ומיד ביצעתי השוואות בין השתיים.

ברור לי למה ההונדה יקרה יותר בארץ מדגמי הרכבים השונים ,כי במדינת ישראל לצערי אין מספיק רכבים יפים ומעניינים במחירים סבירים ורוב הרוכשים מעדיפים רכבים אפורים ופשוטים .

הונדה יפה משמעותית מהדגמים המקבילים שלה של מותסובישי ,טויוטה,מזדה וכו.היצוב פנים שלה מיוחד ביותר וכך גם החוץ.

אני מכיר טוב את הגולפים והפסאטים וללא ספק מדובר ברכבים טובים אבל הפנים שלהם פשוט ומשעמם.

על יופי ועל יחוד משלמים.

אמינות הרכב היא משהו מיוחד ולא ברור מעליו .בעבודתי אני מחליף רכבים כמו גרביים כי יש לנו רכבים רבים ונהגים רבים ותאמינו לי אחרי כל התקלות שיש לנו עם הפוקוסים והשוורולטים אז מעריכים רכב אמין ובטח כאשר הוא פרטי.

השילוב של הגיר והמנוע טובים.

עד כאן עם המחמאות-הרכב חזק אבל לא ממש מטוס ,צריכת הדלק שלו זהה לרוב המשפחתיות 1600 וזה לא חריג להגיע בקיץ ל1/9 ומטה,נוחות הנסיעה רחוקה מלהיות טובה (הספורטבק של מיטסובישי נוחה משמעותית ממנה),הרכב נותן תחושת גילגול בסיבוב שקצת מפחידה לפעמים למרות שמאז שיש לי את הרכב הוא לא איבד יציבות אפילו לא פעם אחת,קיים הבדל ענק בכל נושא הבלימה ביחס לגולף כי בהונדה הבלימה איטית והabs מצחיק ולא יעיל כמו הגולף שלחיצה על הבלם גורמת גם לאדמה מתחת לרכב לעצור מיד.

אני חושב שחוץ מיונדאי שהביא דגמים חדשים ומעניינים רוב המתחרות מאוד משעממות ונראה לי מוזר לשלם על גולף יבשה עם מנוע 1200 130000 שקל.בעיה נוספת היא הפגושים המתפרקים בכל מכה והצבע שאם רק תחשוב להתקר עם מפתח הוא יורד בשונה מהגולף שפשוט תשייף את המפתח!!!

אחרי שהבנתי שהרכב הוא לא עילוי דינמי אני נשאר עם רכב אמין מאוד ,חזק ויפה מאוד שתמיד מושף את צומת ליבם של הסובבים ובטש את של מי שמתארך בתוכו.

פורסם
נשאר עם רכב אמין מאוד ,חזק ויפה מאוד שתמיד מושף את צומת ליבם של הסובבים ובטש את של מי שמתארך בתוכו.

התכונה הזו בסיויק שמאריכה אנשים זה משהו שמגיע כסטנדרט עם הרכב או שזו תוספת?

פורסם

מוצקה ושקטה? אני בספק.

להזכירך הונדה מורכבת בטורקיה.

החלקים עצמם מיוצרים במפעלים ביפן ולדעתי בעוד מדינה באירופה.

להרכיב חלקים זה הרבה יותר פשוט מלייצר רכב.

פורסם
התכונה הזו בסיויק שמאריכה אנשים זה משהו שמגיע כסטנדרט עם הרכב או שזו תוספת?

:mm_yeah:

זה מופיע במפרט הטכני של הרכב.

• תוכן חדש...