Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש מזגן מיני מרכזי לבית, התשתית אינה מאפשרת מזגנים עיליים, הדירה בעקרון היא דירה להשקעה, גודל הבית הוא 4 חדרים עם סלון די גדול סה"כ כ 110 מטר מרובע, כמה כוח סוס עליי לשים?

אלקטרה 5 כוח סוס עם דירוג אנרגטי F דרשו ממני 8400

טורנדו 5 וחצי כוח סוס עם דירוג אנרגטי B דרשו 7500

תפוקת הקירור של הטורנדו גבוהה יותר לא זוכר את הנתונים המדויקים.

כמעט כל מי שיצא לי לשאול אמר לי להתרחק מהטורדנו , אין לי מושג מה האינטרס של כל אחד אך העסקה של הטורנדו נראית לי משתלמת יותר, בטורנדו יש לציין מקבלים 3 שנות אחריות לעומת שנה עם אלקטרה.

מה עדיף?

תודה והמשך ערב נעים

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

זה קצת דומה לקיה עם 7 שנים אחריות פול תוספות מול גולף עירומה עם שנתיים אחריות, מה תקח? סתם, אבל יש משהו בזה.

אבא שלי (מורה/מרצה לחשמל) עבד תקופה לא מבוטלת במזגנים, תמיד אמר לי שהמזגנים דומים מבפנים ורוב החלקים מיוצרים באותם מפעלים בסין. אבל כשהוא קנה מזגן מרכזי 5 כ"ס לבית, הוא העדיף אלקטרה. ובזמנו עלה לנו 9600 ש"ח.

בהצלחה :)

עריכה: דיברתי איתו עכשיו, הוא המליץ על 5 כ"ס מיד שאמרתי סלון 110 מטר, אפילו לא המשכתי לקרוא לו את ההודעה!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

למרות שאומרים שטורנדו התקדמו מבחינת איכות, לי יש נסיון מר איתם.

שני מזגנים, אחד מתקלקל קצת, והשני כבר הוחלף אחרי שהתיאשנו מלהזמין טכנאי כל פעם.

מאז יש אלקטרה, טפו טפו אין בעיות.

פורסם

אנחנו עם שניים עיליים של טורנדו ואחד של אלקטרה, הטורנדו שקט יותר ומקרר מהר יותר וטוב יותר את החדר, האלקטרה ותיק יותר וקצת יותר מרעיש.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לאלקטרה, המיני מרכזיים, מפעל יצור תוצרת הארץ.

כמדומני בגדלים האלו, הייצור הוא בארץ בלבד (יש דגמים שמיוצרים בסין, ואמור להיות סימן הבדל במק"ט או על האריזה בנוגע לזה).

בגדול, האיכות של המזגנים כיום היא מאוד גבוהה. גם של אלקטרה.

הרוב מעדיפים לקנות אלקטרה בדיוק מהסיבה שרוכש קורולה קונה אחכ עוד קורולה. הם מכירים, הם שמעו, הם יודעים.

אלקטרה כ-ל-ל ל-א יותר אמין משום מזגן אחר. לא ברור לי למה לא כתוב גם תדיראן ? למה רק אלקטרה מול טורנדו ?

עם המיני מרכזיים של טורנדו אין לי ניסיון כלל - וקצת קשה להגיע למסקנות איתם רק על סמך הכרות עם העיליים (שהם טובים ושקטים יותר מאלו של אלקטרה).

למרות מזגנים שחלקם עדיין מיוצרים בארץ (של אלקטרה), באלקטרה עצמם מודים ומופתעים לראות שבשנים האחרונות, עם כניסת המזגניים העיליים מייצור סין, פוחתת כמות התקלות בכל שנה - סימן לאיכות יצור טובה של הסינים.

הבעיה עם המיני מרכזיים נעוצה הן בהתקנה (למשל: הרבה מתקינים לא יודעים להתאים ערכות דאמפרים למערכת שבשימוש) והן במבנה שלהם. יש המון איבודי אנרגיה בדרך (תעלות ארוכות, צנרת ארוכה, מנועים גדולים עם דירוגים - שעד לא מזמן - היו נמוכים).

ההמלצות שלי:

א. להכניס את תדיראן למשוואה.

ב. להתקשר לשירות ייעוץ של אלקטרה ותדיראן ולבקש ייעוץ: הן למזגן עצמו והן לערכת דאמפרים שמתאימה לו אופטימלית.

ג. לשאול אנשים. יש לא מעט שיש להם מיני מרכזיים של אלקטרה ותדיראן.

ד. אם כבר מחליטים לבזבז כסף על מיני מרכזי, אפשרי לקחת בחשבון גם מערכות רב-מאייד (מנוע אחד בחוץ, מספר יחידות בפנים). המחירים מתחילים לרדת ואולי אפשר לרכוש סט של תלת מאייד לחדרים (נניח: מעבה אחד ל 3 יחידות של 9,500BTU)

ועוד מיני מרכזי קטן ופשוט (בלי דאמפרים בלי כלום) לסלון ולמבטח (בין 2 ל 3.5 כ"ס, תלוי מה צריך).

ה. במידה ומדובר בבניינים בבניה רוויה וקיימת בעיה פוטנציאלית של רעש (מסתור כביסה מול חדר שניה ולהיפך) - יש לקחת בחשבון קניה של מזגן עם מעבה שקט. גם לתדיראן וגם לאלקטרה יש סדרת SQ בדיוק לזה... (SQ= Super Quiet).

יש לקחת בחשבון כי גובה המעבה גבוה בכ-20 ס"מ יותר ממעבה סטנדרטי של מיני מרכזי מקביל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...