Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

המנוע של הרכב שלי מתחמם באופן הבא:

בנסיעה איטית (בפקקים וכו) או בעמידה במקום המחוג של טמפרטורת המנוע עולה מ- 4/8 ל- 5/8 ובשלב זה המנופות של קירור המנוע מתחילות לעבוד והטמפרטורה חוזרת לטמפרטורהת עבודה. (מצויין בקו צהוב)

בנסיעה מאומצת (עליות לירושלים וכו') טמפרטורת המנוע עולה קרוב ל- 6/8 ומתחילה להתקרר (ככל הנראה המניפות מתחילות לעבודה בשלב זה) עד חזרה לטמפרטורת עבודה. (מצויין בקו סגול)

בקרתי מספר פעמים במוסך המרכזי של UMI:

הוחלף טרמוסטט (בטעות הוחלף פעמיים).

הוחלף UNIT טמפרטורה.

נבדק שיש מספיק נוזל קירור ושאין נזילות.

מחשב הרכב נבדק לאיתור תקלות - אותרה תקלה אחת להחליף UNIT טמפרטורה.

לאחר כל זה מערכת הקירור ממשיכה לעבודה באותו מצב (של התחממות קלה).

במוסך אמרו לי שיש אפשרות שכך מערכת הקירור עובדת ברכב זה להמשיך לנסוע ולהיות עירני לגבי טמפרטורת המנוע.

במידה ויש למשהו רעיונות איך לטפל בזה \ במידה ומשהו מכיר את התקלה \ במידה ויש למשהו רכב דומה שמתנהג בצורה זו אשמח לקבל תגובות.

פרטי הרכב:

שברולט אפלנדר 2007

מנוע בנזין 3900

אין לי אפשרות להעלות תמונה (אין לי 20 הודעות) אז אני מוסיף קישור - לתמונה של שעון טמפרטורה

www - siz.co.il/my/mymwznt2wzri.png

פורסם

גש למכון רדיאטורים,שיבדקו את הרכב.יכול להיות שהרדיאטור סתום/סתום חלקית ונדרש ניקוי יסודי ויכול להיות שיש בעיה אחרת כמו משאבת מיים

שהספיקה שלה לקוייה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
גש למכון רדיאטורים,שיבדקו את הרכב.יכול להיות שהרדיאטור סתום/סתום חלקית ונדרש ניקוי יסודי ויכול להיות שיש בעיה אחרת כמו משאבת מיים

שהספיקה שלה לקוייה.

א. תודה רבה!

שאלתי במוסך לגבי מה שאמרת, לאחר הבדיקה שלהם נאמר לי: ברגע שהמאווררים / מניפות של הרדיאטור מתחילים לעבוד המנוע מתקרר וכל עוד המניפות לא נכנסות לפעולה אז המנוע מתחמם בסיטואציות שנאמרו למעלה והם למדים - שמהזמן שהמניפות החלו לעבוד עד לרגע בו המנוע מתחיל להתקרר זמן תגובה קצר מאוד (בין 3-6 שניות), ופרק הזמן שלוקח למנוע להתקרר ולהגיע לטמפרטורת עבודה גם קצר - עד 20 שניות מרגע הפעלת המניפות בהתחממות בעמידה ועד 28 שניות בהתחממות בנסיעה מאומצת - ומזה הם יודעים שמשאבת המים מזרימה מים בצורה תקינה ושאין סתימה ברדיאטור.

לפי מה שאני חושב אולי הכיוון הוא בעיית חשמל - שבגללה המאוורר עובד רק מטמפרטורה מסויימת (במידה ויש למניפות מספר מהירויות)

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אפלנדר 2007 לאחרונה התחיל אצלי אותו בעיה המנוע מתחמם וכשאני מדליק מזגן הוא חוזר לאמצע לא חסר מים ולא שמן

האם היא נפתרה אצל מישהו ומה היה הפיתרון ? תודה יוסף

פורסם

לא חסר מים , לא חסר שמן , אין נזילות , רדיאטור תקין , משאבת מים תקינה , צינורות תקין , אבל המנוע ממשיך להתחמם.

חברים כבר אתם רואים זה לא תקלה מכנית אלא בלוח שעונים

פורסם

המצב הזה שהמנוע מתחמם בנסיעה ולא בעמידה מרמז על זרימה לא טובה של נוזל הקירור. יכול להיות משאבה לא תקינה, יכול להיות טרמוסטט תקוע במצב חצי פתוח.

לא ברור לי איך המוסך איבחן שהמשאבה טובה מבלי לפרק ולראות אותה ?

עזוב את המוסך הכללי, ולך למכון רדיארטורים טוב שזה תחום ההתמחות שלו.

פורסם (נערך)

מרטינס, לא נראה שיוסף היה במוסך כדי לטפל בבעיה אז מאיפה אתה מסיק שצריך לעזוב את המוסך הכללי? יוסף, בעיות חום נפתרות (וגם לא נפתרות) כל יום. גש למוסך מורשה יבואן או מוסך כללי לפתרון הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
מרטינס, לא נראה שיוסף היה במוסך כדי לטפל בבעיה אז מאיפה אתה מסיק שצריך לעזוב את המוסך הכללי? יוסף, בעיות חום נפתרות (וגם לא נפתרות) כל יום. גש למוסך מורשה יבואן או מוסך כללי לפתרון הבעיה.

ככה הוא כתב "

שאלתי במוסך לגבי מה שאמרת, לאחר הבדיקה שלהם נאמר לי:"

מזה אני מבין שהוא ביקר במוסך ושבדקו שם את הרכב.

פורסם

תבדוק את הפקק של הרדיאטור אם הוא מקורי ובלחץ המתאים למערכת, חבר עם אותו רכב סבל גם מהבעיה הזאת במוסך החליפו חלקים באלפי שקלים ובסוף התברר שזה היה פקק רדיאטור ב50 שקל שגרם להכול.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

מרטינס, זה נושא ישן ש"התלבשו" עליו מכיוון שמדובר באותו רכב. נתת לבעל רכב שני (יוסף) הצעה לפי מה שכתב פותח הנושא (איתמר). תעקוב אחרי ההודעות כאן ושים לב לדברים כאלה כי חבל להטעות גולשים.

פורסם

שלום רב אני עוקב על הנסיונות להסיט את הבעיה לא במתכוון , ראשית בדקתי ! ומנסים לנחש , וזה נעים כי גם אני מנסה לנחש ולמצא את הפיתרון לא נחסר מים וגם שמן לא נחסר . ואם אני מפעיל מזגן רק שיעבוד החום לא עולה . בזמן נסיעה גם החום לא עולה . (אני מנסה לחשוב לפי הנתונים של הבעיה אולי לשטוף את את הרדיאטור מבחוץ שטיפה חזקה כמו מזגן ביתי . עדיין לא ניסיתי !.) אני טכנאי הרבה שנים לא של רכב על אף שתיקנתי לעצמי כמה סוגי רכבים אבל זה לא המקצוע שלי לאחרונה החלפתי חיישן זיהום אויר בכ-50 ₪ חדש אורגינלי (הכל ניתן להשיג ב-אי בי) ועבודה 5 דקות + באפלנדר יש עוד בעיות תקלות קטנות במחשב לא כ"כ חשובות אבל אחד אחד

• תוכן חדש...