Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמעניינת אותי מאתמול אחרי הנסיעה שלי מכרמיאל לבת ים.

נסיעה של 1.5-2 שעות בערך לכיוון אחד. הנסיעה הייתה ללא הפסקה- הפסקה של כמה שעות בבית ים - ואז נסיעה חזרה של שעה וחצי/שעתיים לצפון. האם כל עוד יש דלק ברכב ניתן לנסוע עליו ללא הפסקות?

במקרה שלי מדובר באיביזה 1.4 רגילה מבציר 2012. חשבתי שכדאי לי לעשות הפסקה באמצע גם בשביל הגב וגם בשביל הרכב אך בסוף וויתרתי ונסעתי 130 ק"מ ב 90 דקות.

אז לסיכום, מתי כדאי לתת לרכב לנוח בנסיעות ארוכות, במיוחד ואין לרכב מד חום מנוע?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם כל עוד יש דלק ברכב ניתן לנסוע עליו ללא הפסקות?

אכן. אם תדלק בזמן הנסיעה הרכב יסע עשרות אלפי קילומטר עד שלא יגמר השמן או עד התקלה (הרכב לא יתחמם בפעולה רצופה גם של חודשים עם מערכת הקירור תקינה ומאמץ אינו חריג - למשל אם תסע כל הדרך על הילוך ראשון על מקסימום הרכב כן יתחמם ובמאמץ רגיל של שיוט וכד' אין שום בעיה גם במשך חודשים ללא הפסקה רק תדלק). יש לך מה לדאוג בקשר לנסיעה של כמה שעות רצוף ברכב תקין. כמה ששאני מבין רכב שלך שנת 2012, כך שהשאלה ששאלת למעשה לא רלוונטית. מי שצריך הפסקה בנהיגה זה לא הרכב שלך, אלא אתה. :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני נסעתי עם השרייד שלי 97 לנהריה. עשיתי טעות וזה היה ביום חמישי. עם כל הפקקים לקח לי בערך ארבע וחצי שעות. אז ככה שלרכב אם הוא תקין לא אמורה להיות שום בעיה לנסוע גם שעות ארוכות. לגבי זה שאין לך מד חום מנוע ברכב זה כבר סיפור אחר. אולי מישהו מחברי הפורום יוכל לתת לך עצות מה לגבי המקרה הנ"ל.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
מי שצריך הפסקה בנהיגה זה לא הרכב שלך, אלא אתה. :)

מסכים איתך :wink:

אגב אני שואל בגלל שלאיביזה מנוע קטן ואין לה מד חום מנוע ובנסיעה של שעה ב 3.5K סל"ד המנוע יכול להתחמם. אני זוכר את אבא שלי לפני המון שנים כשהיה נוסע על הפונטו 55, הוא היה עוצר כל חצי שעה, מחכים לרכב שיתקרר ואז ממשיכים, היו ימים :lol:

פורסם

עומר, בפונטו הייתה תקלה במערכת הקירור. ברכב תקין אין צורך לעצור כדי להתקרר כי אצלך מערכת קירור מים שאמורה לספק חום קבוע במשך כל הנסיעה בכל התנאים.

זה לא משנה אם המנוע גדול או קטן, להיפך - מנוע קטן יותר קל לקרר כי הוא פולט פחות חום ממנוע גדול.

3500סל"ד זה לא הרבה, אם היית אומר שאתה נוסע על 6000סל"ד קבוע אז היה מה לדאוג.

בכל אופן רכבים גרמניים בנויים עם FULL THROTTLE PROTECTION בגלל האוטובנים. הרכבים האלו בנויים לנסוע במהירות גבוהה על גז לחוץ עד הסוף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
.....

בכל אופן רכבים גרמניים בנויים עם FULL THROTTLE PROTECTION בגלל האוטובנים. הרכבים האלו בנויים לנסוע במהירות גבוהה על גז לחוץ עד הסוף.

תודה על ההסבר :-D

פורסם

מה עושים אנשים שנוסעים מחוף לחוף בארה"ב ? כל נסיעה לפחות 12-14 שעות. אני עשיתי כאלה פעמיים אך אומנם באוטובוס. לא שלא היו מכוניות איתנו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני מבין מדבריך שרכבים מתוצרת איטליה, צרפת ארה"ב ויפן לא מיועדים לנסיעה באוטובאנים וכי ה"הגנה" הזו ייחודית לרכבים שיוצרו בגרמניה בלבד...

פורסם

אין מה לדאוג.

באמריקה ואירופה ובכל היבשות הגדולות, אתה נוסע 8 שעות ואפילו יותר, ולפעמים עוצרים רק להחלפת נהגים (אחד ישן שני נוהג), ככה גם כמה ימים ברצף, מכבים את הרכב רק כאשר צריך לתדלק.

אין מה לדאוג לגבי החום מנוע, יש לך מנורה שכאשר המנוע מתחמם אז אתה צריך לכבות ולהגיע למוסך.

ברכב 2012 אין מה לדאוג, הסיכוי שתיהיה בעיה הוא קלוש מאוד, סע וזהו.

לי ולעוד אנשים יש גרוטאה מעל גיל 15, בתחזוקה נכונה אפשר לחרוש איתה את המדינה.

נכון שפעם ב.. הולך חלק, אבל מה לעשות.

אני מבין מדבריך שרכבים מתוצרת איטליה, צרפת ארה"ב ויפן לא מיועדים לנסיעה באוטובאנים וכי ה"הגנה" הזו ייחודית לרכבים שיוצרו בגרמניה בלבד...

יכולים כולם, השאלה איך.

רכב שאין לו פאקים ביצור (כמו שהזכירו פה את הפונטו), והוא מתוכנן טוב מבחינות של אוורור המנוע ואוירודינמיות, יכול לגמוע כל כביש.

אולי גרמניות שהם מתיישנות ישרדו את זה יותר טוב, אבל עדיין כל רכב יסחוב את זה.

למי שאמר 3.5K סלד.

זה לא הרבה לאורך הרבה זמן.

באוטוסטרדות בחו"ל מרביצים לך על 160 קמש מינימום (בערך), וזה ברכבים פשוטים עובר את ה3.5K סלד.

כל עוד המערכת קירור תקינה, הכל טוב, הרכב צריך להגיע לטמפ' עבודה ללא מאמץ, ואם הוא ממש מתאמץ, הוונטות נכנסות לפעולה והם כבר מקררות את הנוזל קירור.

פורסם

אני לא יודע לגבי רכבים אירופאיים אחרים, אבל רכבים אמריקאיים בפירוש לא מיועדים לנסוע במהירות מקסימלית במשך זמן רב - המנועים גדולים ומערכת קירור שלהם לא תתמודד עם זה לאורך זמן. אין להם כבישים ללא מגבלת מהירות. ייתכן מאוד שרק רכבים גרמניים כולל FTP.

פורסם

המגבלה היחידה היא עייפות הנהג ובריאות הנוסעים. מומלץ מאד לעצור כל שעה-שעתיים ולחלץ עצמות, כדי למנוע פקקת ורידים ("תסמונת מחלקת התיירים"), ובאותה הזדמנות לשתות ולהתרענן.

אם מטוסי סילון יכולים לטוס ברציפות עם תדלוק אוירי אין סיבה שרכב קרקעי יהיה מוגבל, עד כדי לקיבולת מיכל הדלק וצריכת הדלק, אבל המגבלה האמנושית חזקה יותר. השיא האישי שלי הוא כ-350 ק"מ (מאילת עד גלילות), היה קשה גם לי כנהג וגם למשפחה שאתי. וזה היה ברכב יחסית מרווח (קיה קרניבל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסעתי מחיפה למצפה רמון ברציפות (3.5-4 שעות) בלי הפסקה ומחיפה לצאלים גם כן ללא הפסקות על... מוכן? סיטרואן שנת 94 (!!!) והיא רק ביקשה עוד.

נסעתי דרך הרי הרוקי הקנדיים מרחק של 600 ק"מ הלוך חזור (1200 ק"מ סך הכל) בלילה אחד על רכב שנת 2003 עם מנוע 3.6 גם כן ללא הפסקות מלבד תדלוק וקניית כוסות קפה מגוחכות בגודלן. אותו רכב נסע גם 870 בלילה אחר, גם כן עצרנו רק לתדלק ולהתחלף.

לגבי האיביזה שלך אין לך מה לדאוג, במיוחד לא לגבי נסיעה של שעתיים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...