Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוק איסור מכירת סיגריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע אם יש מדינות שבהן יש חוק איסר מכירת סיגריות?

הכי כולנו נלחמים להעלאת גיל התמותה ורוצים שיהיו כמה שפחות אנשים חולים, ואף אחד לא חושב לעצור את החברות של הסיגריות...

יש פה מניע כלכלי? המדינה מרוויחה לא רע מהמכירות האלה.

פורסם

המדינה גם מרוויחה יופי שאנשים מתים בגיל 67. המדינה לא רוצה אותך בפנסיה. היא רוצה שתחיה עד גיל 67 ואז תמות כמה שיותר מהר. לא כולנו נלחמים לאורך חיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה לא קשור לעישון עצמו,מכירה במכונות בעצם עוקפת את החוק של האיסור מכירת סיגריות לקטינים והחוק הזה כבר בתוקף מ2012.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בגרמניה מצאו פתרון אחר לנשוא המכונות האוטומטיות - מכירת סיגריות במכשיר כזה מחייבת העברת כרטיס המזהה את הרוכש, ואינו נמסר לפני גיל 19. כמובן שאפשר לרכוש סיגריות ולהזדהות כמישהו אחר - אבל גם בארץ אין מניעה לבקש ממבוגר לרכוש עבורך סיגריות.

חוק למניעת מכירת מוצרי טבק יהיה דבר טוב מאוד - גם כלכלית. הרי בסופו של דבר נזקי העישון עולים על ההכנסות ממסים שהוא מייצר. אבל כל עוד יהיה מדובר במוצר שמגודל בהיקף עצום בארה"ב ולכן זוכה ללובי חזק שם - שום מדינה לא תוכל לעמוד מולו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרי בסופו של דבר נזקי העישון עולים על ההכנסות ממסים שהוא מייצר.

מוזר...כי אם אני מחשב את מס הבלו ...המע"מ ...כמות האנשים שעובדים בתחום (יבואנים,נהגים,מפיצים,סוכנים, משווקים ,פרסומות ועוד ) ומשלמים מיסים למדינה ,ובהנחה שהמעשנים מתים מוקדם יותר מהממוצע ולא זוכים לקבלת פנסיה במלואה / ביטוח לאומי ,אז החישוב שלך מוטעה ביסודו.

אני חושב שמדובר בדמגוגיה ,כי אני יכול לומר (לפי דבריך),שנהיגה עולה הון תועפות למדינה ,אם אני מחשב את כמות ההרוגים שלא יכניסו יותר כסף למדינה ו/או כאלה שנפצעו ונותרו נכים עד לסוף חייהם והמדינה מממנת טיפולים ....

שלא נדבר על רכבים מושבתים , תיקונים ,אובדן ימי עבודה..

אבל מצד שני יש הכנסות ליבואני רכב (נו מה, צריך להכניס רכבים אחרים במקום אלה שנהרסו) ...אמממ ..יש גם יותר עבודה לאחיות...לרופאים ...לאנשי ביטוח ...לעורכי דין בבתי המשפט ...משטרה ...(בוחני תאונות דרכים)

האם טיפולים כימותרפיים זולים /יקרים יותר מטיפול בנכה עד סוף ימי חייו לעומת המעשן שקרוב לוודאי לא "יחזיק" ?!

בברכה

מוטי

פורסם

זו אינה דמגוגיה. אין לך מושג מה עלויות נזקי העישון. תתחיל בעלויות של טיפולים רפואיים (יש לך מושג כמה עולה לבצע צנתור לב אחד או ניתוח אחד לכריתת גידול סרטני מהריאות? יש לך מושג מה עלות התרופות לטיפול של חודש אחד בחולה לב גם בלי סיבוכים?) וממשיך באנשים שמאבדים את יכולת העבודה שלהם והופכים מעמסה על החברה והמדינה.שלא לדבר על כך שהעישון נפוץ יותר בשכבות אוכלוסיה חלשות כלכלית שמוציאות על הסיגריות חלק גדול מההכנסה שהיתה יכולה להתפנות לדברים יתר מועילים (למשל - חינוך לילדים) וגם נוטה לנצל כל ארוע קטן כדי לזכות במעמד של "נכה" המקבל גמלה מהמדינה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מישהו יודע אם יש מדינות שבהן יש חוק איסר מכירת סיגריות?

הכי כולנו נלחמים להעלאת גיל התמותה ורוצים שיהיו כמה שפחות אנשים חולים, ואף אחד לא חושב לעצור את החברות של הסיגריות...

יש פה מניע כלכלי? המדינה מרוויחה לא רע מהמכירות האלה.

ממש לא, המדינה מפסידה בגלל זה, החל מהטיפולים הרפואיים וכלה בהפסד ימי עבודה.

אגב, בארה"ב ששם ביטוח הבריאות הוא פרטי, משהו בסגנון שאתה רוכש פוליסת בריאות כמו שכאן אתה רוכש פוליסה לביטוח רכב. במידה ואתה מעשן או יש לך לחץ דם גבוה או כולוסטורל וכיוצא בזה, הפרמיה שלך עולה.

אמרו לי פעם שאנשים בקנדה שמעשנים מאבדים את הזכות שלהם להשתלת איברים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
זו אינה דמגוגיה. אין לך מושג מה עלויות נזקי העישון. תתחיל בעלויות של טיפולים רפואיים (יש לך מושג כמה עולה לבצע צנתור לב אחד או ניתוח אחד לכריתת גידול סרטני מהריאות? יש לך מושג מה עלות התרופות לטיפול של חודש אחד בחולה לב גם בלי סיבוכים?) וממשיך באנשים שמאבדים את יכולת העבודה שלהם והופכים מעמסה על החברה והמדינה.שלא לדבר על כך שהעישון נפוץ יותר בשכבות אוכלוסיה חלשות כלכלית שמוציאות על הסיגריות חלק גדול מההכנסה שהיתה יכולה להתפנות לדברים יתר מועילים (למשל - חינוך לילדים) וגם נוטה לנצל כל ארוע קטן כדי לזכות במעמד של "נכה" המקבל גמלה מהמדינה.

יש לך מספרים שמאמתים את דבריך ?

דהיינו רמת ההכנסות ממכירת סיגריות וכל הנלווים שציינתי בדבריי הראשונים (ולא התייחסת )+ רווח של המדינה מהמעשנים שלא זוכים לקבל פנסיה כתוצאה ממות מוקדם , אל מול עלויות הטיפול ?

אין לך !

יומיום אנשים עוברים צינתורים ,וחלק לא מועט מהם אינו מעשן ואינו משלם מס גבוה כמו המעשן.

גורמי סיכון למחלות לב יש גם אצל אנשים עם נטייה להשמנה ,סוכרתיים ,כולסטרול גבוה ואנשים

עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה שחלה במחלת לב לפני שהגיע לגיל 50.

כמו כן האלכוהול הינו גורם נוסף .

לא מעט אנשים חוטפים התקפים בגלל לחצים נפשיים כאלה ואחרים ותודה לאל ,אצלנו במדינה יש בשפע.

אין זה אומר שהעישון אינו מזיק ,אבל הוא בהחלט לא הגורם היחיד.

ואתה ממשיך עם הדמגוגיה בכתבך שהכסף יכול היה להיות מנותב לחינוך כי רוב המעשנים הם ממעמד סוציו אקונומי נמוך ..

נו באמת...יש מעשנים "מסודרים" ויש פחות.

אני יכול לפתוח פה אלף שרשורים ,איך אני הייתי מנתב את כספי המיסים של המדינה שמבוזבזים על שטויות ...עזוב..

בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים.

על דבר אחד אי אפשר להתווכח :

המדינה עושה יופי של קופה על גבם של המעשנים וזה אפילו משתלם (למדינה) ...ולעולם לא תדע עד כמה .

בברכה

מוטי

פורסם

אגב, בארה"ב ששם ביטוח הבריאות הוא פרטי, משהו בסגנון שאתה רוכש פוליסת בריאות כמו שכאן אתה רוכש פוליסה לביטוח רכב. במידה ואתה מעשן או יש לך לחץ דם גבוה או כולוסטורל וכיוצא בזה, הפרמיה שלך עולה.

גם כאן בישראל אתה משלם יותר .כולל בביטוח חיים/ משכנתא.

בברכה

מוטי

פורסם
יש לך מספרים שמאמתים את דבריך ?

דוגמא לתחשיב שפורסם על ידי האיגוד הקנדי לסרטן. נמצא בחיפוש שלדקה אחת. החישוב הוא שהעלות הבריאותית של חפיסת סיגריות את היא $35. אם זה לא מספק אותך חפש עוד כמה תחשיבים ממקורות דומים.

אתה לא צריך לספר לי מהם גורמי הסיכון למחלות לב - העניין הוא שהעישון הוא גורם שתלוי רק במעשן ולא בשום גורם חיצוני, הוא ניתן למניעה, רשימת המחלות שהעישון גורם ארוכה מאוד והוא גורם להופעת אותן מחלות באנשים צעירים, מה שגורם לפגיעה בכושר העבודה שלהם (ולתרומתם לחברה) לשנים רבות.

פורסם

איסור מכירה במכונות זה לא מה שיפחית את כמות המעשנים, צריך לעלות את מחיר הסיגריות ל 50 שקל לקופסא :lol:

פורסם
איסור מכירה במכונות זה לא מה שיפחית את כמות המעשנים, צריך לעלות את מחיר הסיגריות ל 50 שקל לקופסא :lol:

אז העשירים ימשיכו לעשן, העניים גם ימשיכו לעשן ולהיכנס לחובות, והיצירתיים יעברו לתחליפי טבק, שהחומר הפעיל בהם זה רעל עכברים או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...