Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא לא יודע מי צודק כי בניגוד לרוב הכותבים כאן לא צברתי ידע מספק בנושא.

בלי קשר ישיר לנושא קראתי מעט על כ"ץ ועל שקדי ואני תוהה באשר לשני האישים.

למשל, מענין אם שקדי יכול היה להיות שר תחבורה טוב מכץ? או לחילופין כיצד נראה היה חיל האויר עם כ"ץ בראשו.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הודעת אל-על בפייס:

לאור הודעתה של ההסתדרות על המשך השביתה כתוצאה מהחלטת הממשלה לאשר את הסכם השמיים הפתוחים - טיסות אל על מבוטלות עד להודעה חדשה

התגובות שם מעידות כאלף מונים על "הצלחת" השביתה.

אז מה היה לנו? נוסעים ממורמרים, נוסעים שעוברים לחברות תעופה אחרות כעת (בחוסר ברירה או מבחירה), נוסעים שיזכרו לאל-על איך בגללם בוטלה הנסיעה לחופשה/עבודה, ושר אחד שמרוויח מכל הרעש המיותר שאל-על עושים, כי עכשיו הוא אביר הצרכנים. לו הנושא היה מנוהל באופן שונה, היה לו סיכוי הרבה יותר טוב, לדעתי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש משהו שמטדרי אותי את כל אבירי השוק החופשי בפורום: כאשר התפרסמו מסקנות ועדת ששינסקי כולכם התרעמו על כך שהממשלה משנה את התנאים לחברות הנפט אחרי שהשקיעו בזכיונות וקידוחים. כעת עושים ל"א-לעל" בדיוק את אותו דבר - קודם הפריטו את החברה וכעת משנים לה את תנאי הפעולה לכלה שמבחינתה הם בלתי אפשריים. אבל כעת כולכם תומכים במהלך. אז תחליטו - אתם עם הממשלה או עם המשקיעים?

וד"א - בעניין אחד אני מסכים עם בר - המהלך האחרון של הנהלת אל-על נראה כמהלך התאבדות. עד כמה שאני מבין (והדבר לא לגמרי ברור מהאתרים) לא מדובר במהלך של העובדים אלא של ההנהלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לו הנושא היה מנוהל באופן שונה, היה לו סיכוי הרבה יותר טוב, לדעתי.

על הרפורמה הזאת מדברים כבר 5 שנים, נדחתה שוב ושוב, לאל על היו ידועים פרטיה ויכלו לנקוט בצעדים של התייעלות אך לעומת זאת הם החליטו לחכות לישיבת הממשלה שתוציא את התכנית לפועל כדי להשבית את כל המדינה. אני לא רואה איך הנושא הזה היה מנוהל באופן שונה, אל על במשך שנים נהנו ממונופול על התעופה, היו שאננים כי בישראל רב הסיכויים שהמצב הזה יימשך ולא ייגמר, המשיכו והתנהלו בצורה חזירית על גב הצרכנים והיום (כך אני מקווה) הגיע יום הדין. "אל על", חברת התעופה הלאומית, וועד עובדיה גרמו לחלק גדול מציבור מהנוסעים התדירים (והציונים) לפתח סוג של שנאה כלפיהם תוך 48 שעות.

העובדה שהשר כץ מנסה לזכות באהדת הציבור במהלך "כחלון" לא משנה את העובדה שהרפורמה הזאת נחוצה לצרכן הישראלי.

פורסם

יש עדו דבר שאני לא מבין - כולם צורחים "מונופול" בעת שיש עשרות חברות זרות שפועלות בארץ. אז היכן המונופול?

שי - אם התחילו את המו"מ כל כך קרוב למכירת החברה - זה זועק עוד יותר. נראה כהכשלה מכוונת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מושך ידי מהדיון הזה.

כולכם צודקים.

שי

לא קראתי את כל התגובות בדיון כאן, רק את מה שאתה כתבת וגם את התגובה המאוד צודקת של bar72.

אין לי מושג אם אלעל יכולה להיות תחרותית או לא מול חברות אחרות, אני יודע לספר דבר אחד בדיוק: בשנים האחרונות יוצא לי לטוס פעם פעמיים בשנה לחול. מדובר כמובן בכמות מאוד מצומצמת של טיסות, בהשוואה לאנשים אחרים. בכל זאת, מתוך עשר הטיסות או יותר שעברתי, מאף אבל אף חברה אחרת לא קיבלתי יחס כ"כ גרוע כמו שקיבלתי מאלעל בשלושת הפעמים שיצא לי לטוס איתם. מטוסים שמתקלקלים, צוות דיילים גס רוח, עיקובים, מחירים לא הגיונים, קמצנות על כל דבר בטיסה, שביתות או איומיום בשביתות ומה לא. כל הקונספט של אלעל, לדעתי, סובב סביב איזה רגש פטריוטי שאמור להיות לכולנו ואמור לגרום לנו לטוס דווקא איתם. ומה מקבלים בפועל בתמורה? מטוס עם צוות של דיילים, שבטיסה טרנס-אטלנטית לא מוצאים לנכון לגשת לנוסעים, אחרי שקוראים להם 5-6 פעמים, כי הם מנהלים שיחת צחוקים בינם לבין עצמם במטבחון.

סתם, לדוגמא, לפני שנה טסתי טיסה מאוד קצרה בין בריסל לפרנקפורט עם לופטהנזה. סך הכל שעה וחצי של טיסה ומבלים יותר זמן בלהמריא ולנחות מאשר באוויר. אפילו בטיסה כזו, שהיא כ"כ קצרה, לא היה בכלל מה להשוות בין איכות האוכל ובעיקר הצע המשקאות שההציעו לנוסעים מול מה שמספקת אלעל בטיסות הרבה יותר ארוכות.

עם כל הצער שבדבר, מבחינתי אלעל הרוויחה את פשיטת הרגל שלה ביושר, ואני יודע שאני לא היחיד שמרגיש כך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההסכם הזה נחוץ לצרכן הישראלי שמשלם בין 20 ל 40% יותר על טיסות בממוצע ממקבילו האירופאי, נתחיל מזה.

נמשיך בזה שלאל על היה די והותר זמן להתייעל. זה שהם לא בחרו לחתוך בשומנים- זו בעיה שלהם.

ונסיים בזה שאין שום סיבה שצריך לשמור את "אל על" כ "חברה הלאומית" למרות שהיא כבר מזמן בבעלות פרטית, וגם לא מדובר במציאה גדולה.

בפברואר 2012 טסתי לפריז. ההמראה הייתה באיחור של חצי שעה, אבל זה לא שאיחרו את העליה- תקעו את הנוסעים חצי שעה בתוך המטוס, בלי מזגן, מחניק, נוראי. במהלך הטיסה לשם המטוס רעש בצורה פשוט מבהילה, המזגן לא פעל כמו שצריך, משהו היה בהחלט לא בסדר, הדיילים המסכנים כנראה הונחו שלא להגיד שום דבר. באמצע הטיסה נשמע רעש חזק כמו מכה, אם הייתי פרנואיד הייתי אומר שלוח מתכת כלשהו פשוט נתלש מהמטוס, רעש הרעידות הנוראי שהיה נוכח כל הטיסה פסק בבת אחת.

כל הטיסה המזגן לא פעל כראוי, נחנקנו במטוס.

חצי שנה מאוחר יותר, אוגוסט 2012. טסנו לאיטליה.

אחרי העליה במטוס, שהינו במשך שעה ו 40 דקות (!!!) על הקרקע בתוך המטוס, שוב ללא מזגן. אנשים היו על סף עילפון, חלק ביקשו לרדת מהמטוס ונענו בסירוב בטענה ש "עוד רגע ממריאים" ו "עוד רגע המזגן יחל לפעול"

היה ברור לי שעד שהמנועים לא פועלים המזגן לא יפעל גם כן, אבל שתקתי כדי לא ליצור מהומה. זה בדרך לשם.

ביום הטיסה חזרה פרצו לרכבנו באיטליה וגנבו כל דבר שרק היה לנו, למעט התיק עם הדרכונים.

מיד התקשרנו לשירות של אל על, "הכי בבית בעולם", לא?

ביקשנו שינסו לעכב את ההמראה ב 10 דקות, הבהרנו שאנחנו באטרף של ריצה לשדה התעופה אבל עקב מסירת התצהיר במשטרה אנחנו באיחור.

עזרה? התחשבות? קדחת!

"המטוס ימריא בזמן ואין מה לעשות".

שאלנו לגבי טיסה מאוחרת יותר

"תצטרכו לרכוש כרטיסים במחיר מלא"

ככה נוטשים משפחה שלמה בחו"ל שהרגע גנבו להם את הכל כולל התחתונים.

בסופו של דבר הטיסה התעכבה בגלל שתדלוק המטוס החל מאוחר, אז הגענו לטיסה.

הייתי מפרט גם על הטיסה שלפני, אבל היא הייתה לפני מספר שנים ואני לא חושב שזה רלוונטי.

חבל שהחברה כזה פח זבל שיש להם דיילים כאלו מדהימים. אני נשבע שאם הייתה לי טבעת בכיס בטיסה לאיטליה, הייתי כורע ברך מיד מול המקסימה שדאגה לאמי שהרגישה לא טוב בגלל המחנק במטוס, וחזרה כל 5 דקות לוודא שהכל בסדר.

אם הרבה עובדים "קטנים" לא היו נפגעים מזה, הייתי מאחל לחברה שתקרוס וזהו. אבל מכיוון שזה כן יפגע, אני מאחל להם להתייעל במקום, ולפטר כמה עארסים בהנהלה שיושבים על משכורות עתק.

פורסם

פיקה - לי היו חוויות דומות בחברות אחרות. נעזוב את איבריה המושמצים, אבל גם עם קונטיננטל (היום יונייטד) השאירו אותי 3 שעות במטוס, אח"כ אפשרו לצאת ממנו ולעמוד בתור להסדר הקונקשנים וכמובן שגם שיקרו לנו לגבי סיבת העיכוב והדיילים לעגו לנוסעים במשך 10 שעות הטיסה.

מבחינה זו אלעל לא פחות ולא יותר טובים מאחרים (חוץ מיחס הרבה יותר טוב של צוות הקבינה). כך פועלת התעשייה הזו כיום - ניצול של הכלים עד הדקה האחרונה.

לגבי עיכובים - יש לך מושג מה קורה עם הבקרה האוירית? מספיק שהפקח בשוויץ ילך להשתין כדי שהמטוס מליסבון לאוסלו יעוכב. זה בכלל לא בשליטת החברות.

לי נראה שמוכרים לנו הרבה לוקשים. רוב תעשית התעופה מוסדרת על ידי כמה בריתת גדולות. אם יצליחו לחסל את הקטנות נקבל כאן בדיוק את מה שקיבלנו עם חברות הסלולר: תאום מחירים ומחירים יקרים. אם לא יאפשרו לקטנים להתקיים הגדולים אכלו את כולנו בלי מלח.

ד"א, כיון שאף אחד מאיתנו לא יוע מה התרחש בחדרי הדיונים, הפירוש שלי לכל הפרשה היא לחץ של החברות האירופיות על הרגולטורים שלהן. כנראה שהקוים לת"א כדאיים להן, והן רוצות להשתלט עליהם כדי להרויח עוד. וישראל נכנעה ללחץ האירופי.

פורסם
כעת עושים ל"א-לעל" בדיוק את אותו דבר - קודם הפריטו את החברה וכעת משנים לה את תנאי הפעולה לכלה שמבחינתה הם בלתי אפשריים. אבל כעת כולכם תומכים במהלך. אז תחליטו - אתם עם הממשלה או עם המשקיעים

אל על ידעו על המהלך המתוכנן לפני שנים, הם יכלו לעשות מהלכים אבל בחרו שלא לשנות דבר, אולי רק להתדרדר ברמת השירות.

גם עכשיו המהלך אינו חד ומלא אלה הדרגתי ויישומו המלא יקח 5 שנים, אם אל על יוציאו את הראש מהתחת הם עדיין יכולים להציל את החברה המעפנה שלהם, בדיוק כמו שעשו יצרניות הרכב בארצות הברית בזמן משבר הסאב פריים.

לפתוח בשביתה כי פותחים לך את השוק לתחרות זו פשוט חוצפה שאין כדוגמתה.

sperial, אם אינך מבין היכן המונופול סימן שלא קראת מספיק כתבות בנושא, באתרי הכלכלה יש הסברים נהדרים מדוע התוכנית הזאת טובה לאזרח וכמה המצב כרגע מעוות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
פיקה - לי היו חוויות דומות בחברות אחרות. נעזוב את איבריה המושמצים, אבל גם עם קונטיננטל (היום יונייטד) השאירו אותי 3 שעות במטוס, אח"כ אפשרו לצאת ממנו ולעמוד בתור להסדר הקונקשנים וכמובן שגם שיקרו לנו לגבי סיבת העיכוב והדיילים לעגו לנוסעים במשך 10 שעות הטיסה.

מבחינה זו אלעל לא פחות ולא יותר טובים מאחרים (חוץ מיחס הרבה יותר טוב של צוות הקבינה). כך פועלת התעשייה הזו כיום - ניצול של הכלים עד הדקה האחרונה.

לגבי עיכובים - יש לך מושג מה קורה עם הבקרה האוירית? מספיק שהפקח בשוויץ ילך להשתין כדי שהמטוס מליסבון לאוסלו יעוכב. זה בכלל לא בשליטת החברות.

רואה את השורה המודגשת? זו הסיבה שבגינה אני תוהה מדוע אני צריך לשלם אקסטרא על טיסות אל על שתמיד יש טיסות זולות יותר של חברות זרות, וטיסות אפילו זולות יותר של חברות ה low cost למיניהן.

אם גם ככה אני זוכה לאכול קש, לפחות שהקש הזה יהיה זול.

*אם זה ישמח אותך, איבריה כבר לא ממש קיימים, הם בתהליך היטמעות בתוך בריטיש איירווייז.

פורסם

פיקה - בפעמים האחרונות שבדקתי הפרש המחירים בין אלעל לחברות אחרות שטסו לאותם יעדים נע סביב דולרים בודדים. אבל אני נוסע רק 1-3 בשנה (והשנה בכלל לא) אז נסיוני די דל.

וההטמעות של איבריה בבריטיש היא בדיוק הדבר שעליו אני מדבר - נוצרות כמה חברות ענק או בריתות ענק שמשתלטות על הענף, ואלה קובעים את התנאים. לפני מספר שנים היה נסיון פתטי לגמרי של הממונה על ההגבלים העסקיים למנוע מאל-על ליצור הסכמי code share כדי "להגביר את התחרותיות" - כאילו שהממונה על ההגבלים העסקיים בישראל יכול להכתיב משהו לתעשיה העולמית. יתכן שחברות שאינן חברות בבריתות לא יוכלו להתקיים, אבל זה יגרום לעלית מחירים, לא לירידתם.

פורסם
טוב צריך לקנות כרטיס אחר איך זה לעצור באיסטנבול ?

מאד שמח שהדיון פורה אבל עצרו שניה לעזור לבן אדם קטן שלא יודע ככה רבה

טורקיש ארליינז דרך איסטנבול לבנקוק ? יחטפו אותי וידחפו לי דברים לתחת יתלו אותי עם דגל ישראל בכיכרות העיר?

פורסם

אבל אז תמיד יבוא לך מישהו כמו גולן טלקום ויטרוף את הקלפים, במיוחד בשוק הגלובאלי איפה שלא חסר מליארדרים משועממים עם שגאונות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...