Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש עדו דבר שאני לא מבין - כולם צורחים "מונופול" בעת שיש עשרות חברות זרות שפועלות בארץ. אז היכן המונופול?

שי - אם התחילו את המו"מ כל כך קרוב למכירת החברה - זה זועק עוד יותר. נראה כהכשלה מכוונת.

המונופול נמצא בזה שיש סלוטים פנויים וחברות זרות מעונינות לטוס בהם ולא נותנים להם. אם זה לא מונופול, למה אלעל מתנגדת למהלך? בגלל שהם חוששים מתחרות מחירים שתפגע בהם בצורה כזו או אחרת.

יש משהו שמטדרי אותי את כל אבירי השוק החופשי בפורום: כאשר התפרסמו מסקנות ועדת ששינסקי כולכם התרעמו על כך שהממשלה משנה את התנאים לחברות הנפט אחרי שהשקיעו בזכיונות וקידוחים. כעת עושים ל"א-לעל" בדיוק את אותו דבר - קודם הפריטו את החברה וכעת משנים לה את תנאי הפעולה לכלה שמבחינתה הם בלתי אפשריים. אבל כעת כולכם תומכים במהלך. אז תחליטו - אתם עם הממשלה או עם המשקיעים?

וד"א - בעניין אחד אני מסכים עם בר - המהלך האחרון של הנהלת אל-על נראה כמהלך התאבדות. עד כמה שאני מבין (והדבר לא לגמרי ברור מהאתרים) לא מדובר במהלך של העובדים אלא של ההנהלה.

אני לא התרעמתי על וועדת ששינסקי, להיפך אני חושב שכאשר מדובר במשאב טבע המדינה צריכה להיות זכאית לחלק גדול יותר מההכנסות מאותו משאב. אחרי הכל אי אפשר להעביר את משאב הטבע מקום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המונופול נמצא בזה שיש סלוטים פנויים וחברות זרות מעונינות לטוס בהם ולא נותנים להם. אם זה לא מונופול, למה אלעל מתנגדת למהלך? בגלל שהם חוששים מתחרות מחירים שתפגע בהם בצורה כזו או אחרת.

עד כמה שאני מבין הבעיה היא שיתנו סלוטים בת"א לחברות הזרות, אבל אין התחייבות לתת לחברות הישראליות (כל ה-3) סלוטים נוחים באירופה. וזו כנראה הבעיה המרכזית בהסכם, והסיבה שאני חושב שיש כאן כניעה לאירופים. בלי סלוטים מתאימים החברות הישראליות לא יוכלו להתחרות ודינן נגזר. ואז נהיה נתונים לחסדיהן של חברות זרות בכל עניין.

וכמובן שיש לאלעל בעיה קשה מעצם העניין שמדובר בחברה ישראלית שלא תוכל להצטרף לשום ברית כך שכל נושא טיסות ההמשך מבחינתה ישאר מוגבל מאוד. חלק גדול מהחברות האירופיות נהנות מאוד מהישראלים הממשיכים ליעדים נוספים ובתחום הזה החברות הישראליות לא יוכלו להתחרות בתנאים הקיימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תזכורת לצביעות של אל-על:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3345462,00.html

או-הו, איך שגלגל מסתובב לו... מסתובב, מסתובב לו.

[ערב כניסת אל על להתתחרות בקו לאילת, ארקיע וישראייר טוענות שהן "יחוסלו בגדול" על ידי הכניסה, וכי לא מדובר ב"תחרות שווה".]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אאל"ט הוטלו על אלעל מגבלות די נוקשות על הקו לאילת - כדי שלא תבלע את החברות הקטנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2 הסנט שלי:

האמת היא איפשהו באמצע (כמו בד"כ) - יש גרעין של אמת בטענות של אל-על, אף חברה ישראלית לא מתקבלת לאף ברית לא בגלל אנטישמיות, אלא כי זה לא משתלם כלכלית לבריתות. הבריתות מבוססות על כך שכל חברה תעופה שחברה בהן מעניקה יתרון לברית ע"י אפשרות להמשיך בטיסות המשך ליעדים של אותה חברה, מה שחוסך כסף לחברות בברית. החברות הישראליות לא מציאות שום ערך מוסף כלכלי לבריתות, כיוון שאנו חיים במדינה "קצה" - כלומר, אין מכאן יעדי המשך - הרי כל היעדים של החברות הישראליות הם יעדים של המתחרים האירופאים. אין כאן טיסות המשך לסוריה, לבנון, עיראק, אבו-דאבי, כווית וכד' :-D

עובדה זאת היא גורם משמעותי בחוסר ההוגנות עם תחרות חופשית עם החברות האירופאיות על בריתותיהן (בייחוד לאור הצי הקטן יחסית של החברות הישראליות).

כמו כן, כמו שנאמר פה עלויות הביטחון לא ממומנים ע"י המדינה (שדורשת אותם).

אני כן חושב שאל-על חברה "מנופחת" לאור סחיבת הסכמי שכר היסטוריים מימיה כחברה ממשלתית מונופוליסטית, ולכן כן יש לה יעדי התייעלות שהיא עדיין לא מיצתה אותם. מעבר לכך, צי המטוסים שלה מיושן מאד (מה שגורר עלויות דלק גבוהות) עם חבילת בידור פחות אטרקטיבית מהמתחרות (ליונייטד למשל יש חבילה מנצחת, אך הדיילות שם מזכירות לי מ"כיות מהטירונות), והאוכל לא ברמה אחידה - יש מנות מצוינות (למשל ארוחות הבריאות שזמינות בבוקר), יש מנות ממוצעות (למשל החביתה בארוחות הבוקר) ויש מנות מעליבות. היתרון המשמעותי של אל-על מצוי בשירות הקשוב של צוות הדיילים (לשרת ישראלים זה לא קל, ותמיד שאני טס איתם אני מעריך אותם), אשר לא מעקם פרצוף כשרוצים להחליף מקום. מאידך תמיד יש כל מיני פרוטקציונרים שמשדרגים אותם, וזה מזכיר את ימי ההסתדרות.

לא טסתי מעולם בישראייר או ארקיע.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

במבט על אני רואה פה תופעה די מעציבה.

פעם הישראלים היו מפצים על מגבלות כאלה ואחרות ביצירתיות, שולפים שפן מהכובע שהיה טורף את כל הקלפים ומוציא אותם ברווח ממצב שלכאורה נראה כהפסד בטוח. אח"כ עברו לאמצעים יותר קונבנציונליים כמו יח"צ וקמפיינים נגדיים המעוררים אמפתיה והזדהות. היום נראה שאיש אינו טורח יותר להיות יצירתי או מקורי, פשוט הולכים ושוברים את כל הכלים, ועוד בשיטה הכי מטומטמת שיכולה להיות - עם שביתה.

עם כל הכבוד והסולידריות שלי למצבם של עובדי אלעל, רק על זה לדעתי מגיע להם, לכולם, לאבד את מקום עבודתם. בשורה התחתונה גם הטייס, גם הדייל וגם איש הלוגיסטיקה נמצאים בעסקי שירות הלקוחות. כאשר הם שמים אבר מין על הלקוחות הם חוטאים למקצוע ובו ברגע מאבדים בעיניי כל זכות מוסרית להמשיך להתפרנס ממנו.

בסוף הם יגמרו כמו בריטיש איירווייז עם כל השביתות שלהם, במצב שבו אף תאגיד לא רוצה לטוס איתם ואף צרכן נבון לא יורק לכיוונם אלא בוחר בין הלואו-קוסטים לשאר החברות המתחרות.

פורסם

למי ששואל איפה המונופול? המונופול הוא על כמות הטיסות המוקצות לכל חברה.

אם בריטיש רוצה להוסיף 17 טיסות, לא יתנו לה. כנל יונייטד לניו יורק, או כל חברה אחרת.

ולכן אין לאותן חברות אינטרס להוריד מחיר, כי ממילא הן לא יוכלו להגדיל כמות טיסות.

לפי מה שאני יודע, רוב הקווים של אל על הפסדיים, למעט הקו לניו יורק ואולי הקו ללונדון,

ולכן היא נלחמת על זה, כי אם מחר יש תחרות ראויה בשני הקווים האלה, זה אומר שהיא

פושטת רגל.

איך שאני רואה את זה, אם אל על לא חותכת הוצאות, דרמטית בהנהלה הבכירה, וקצת בשאר

הדרגים, מייעלת שירות ושיווק, ומגיעה לפשרה כלשהי על הוצאות האבטחה, אפשר לסגור

אותה, ויפה שעה אחת קודם, כי אחר כך כבר יהיו חובות כבדים יותר.

פורסם
מאד שמח שהדיון פורה אבל עצרו שניה לעזור לבן אדם קטן שלא יודע ככה רבה

טורקיש ארליינז דרך איסטנבול לבנקוק ? יחטפו אותי וידחפו לי דברים לתחת יתלו אותי עם דגל ישראל בכיכרות העיר?

טורקיש חברה מצוינת. באמת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ממש טובה. טסתי עם מעט חשש כי לא היו טיסות זמינות אחרות, והייתי מאוד מרוצה מכל אספקט כמעט.

השירות היה מעולה ומכובד, המטוסים מצויינים, והדבר היחיד שבעייתי הוא ששדה התעופה באיסטנבול עמוס עד קצה גבול הקיבולת שלו, ומרגישים את זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מקווה בעיקר לשני דברים: שהמלחמה בוועדים הגדולים ובסיאוב של חברות ממשלתיות/ציבוריות לא יגמר שם ואם לשפוט לפי התגובה של עייני הוא מבין את שאני מייחל לו.

2. שהמוצא הרלוונטי היחיד מאי השדים שאנו חיים בו יוכרז כנכס אסטרטגי ויאסרו בו שביתות כליל.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

טורקיש ארליינז דרך איסטנבול לבנקוק ? יחטפו אותי וידחפו לי דברים לתחת יתלו אותי עם דגל ישראל בכיכרות העיר?

טורקיש נהדרת ולא תרגיש עוינות.

עד כמה שאני מבין הבעיה היא שיתנו סלוטים בת"א לחברות הזרות, אבל אין התחייבות לתת לחברות הישראליות (כל ה-3) סלוטים נוחים באירופה. וזו כנראה הבעיה המרכזית בהסכם, והסיבה שאני חושב שיש כאן כניעה לאירופים. בלי סלוטים מתאימים החברות הישראליות לא יוכלו להתחרות ודינן נגזר. ואז נהיה נתונים לחסדיהן של חברות זרות בכל עניין.

וכמובן שיש לאלעל בעיה קשה מעצם העניין שמדובר בחברה ישראלית שלא תוכל להצטרף לשום ברית כך שכל נושא טיסות ההמשך מבחינתה ישאר מוגבל מאוד. חלק גדול מהחברות האירופיות נהנות מאוד מהישראלים הממשיכים ליעדים נוספים ובתחום הזה החברות הישראליות לא יוכלו להתחרות בתנאים הקיימים.

הבעיה עם הסלוטים באירופה היא ספציפית לשדות תעופה מסויימים, ובהם אף חברה לא יכולה לקבל סלוטים נוספים כי הם מלאים כבר עד אפס מקום.

אם אלעל כל כך רוצה היא תמיד יכולה להפעיל קו ללוטון או סטנסטד לדוגמא, ואפילו להציע שירות משלים של שאטל למרכז לונדון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

טסתי באוקטובר האחרון במסלול הזה עם טורקיש וזו הייתה אחת מחוויות הטיסה היותר טובות שלי במחלקת תיירים, ואני טס הרבה.

טיסה נעימה!

פורסם
למי ששואל איפה המונופול? המונופול הוא על כמות הטיסות המוקצות לכל חברה.

אם בריטיש רוצה להוסיף 17 טיסות, לא יתנו לה. כנל יונייטד לניו יורק, או כל חברה אחרת.

ולכן אין לאותן חברות אינטרס להוריד מחיר, כי ממילא הן לא יוכלו להגדיל כמות טיסות.

לפי מה שאני יודע, רוב הקווים של אל על הפסדיים, למעט הקו לניו יורק ואולי הקו ללונדון,

ולכן היא נלחמת על זה, כי אם מחר יש תחרות ראויה בשני הקווים האלה, זה אומר שהיא

פושטת רגל.

איך שאני רואה את זה, אם אל על לא חותכת הוצאות, דרמטית בהנהלה הבכירה, וקצת בשאר

הדרגים, מייעלת שירות ושיווק, ומגיעה לפשרה כלשהי על הוצאות האבטחה, אפשר לסגור

אותה, ויפה שעה אחת קודם, כי אחר כך כבר יהיו חובות כבדים יותר.

אל על נדבקת לכל מיני דברים שלא קשורים. עלות האבטחה של ה 20 מליון דולר זה פחות מאחוז מהמחזור שלה. אם תעלה את מחירי הכרטיסים בשני אחוז זה לא יהיה משמעותי אם תדע לשווק ולתת ערך מוסף עבורם (שירות/ביטחון/צ'קאין מהיר ונוח וכו').

אל על היום טסה רק מנמל הבית ולא עושה טיסות בין שני יעדים שהם לא ישראל. הגיע הזמן שהיא תתקדם ותתפתח ואת זה אפשר לעשות רק עם הסכם השמים הפתוחים.

מה שאל על הרויחה בשביתה הזו זה שאני ועוד רבים אחרים לא מוכנים לשמוע עליה יותר. אם המחיר שתהיה לנו חברת תעופה לאומית הוא שהמדינה תנותק מהעולם בכל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניה אז עדיף שלא תהיה אל על.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נראה שעל אל מנסה להתאבד.

נניח ופתחתם בשביתה, לפחות תחזירו את הישראלים שתקועים בחו"ל, הנזק שנגרם לתדמית עצום ובלתי הפיך.

עכשיו רק צריך לקוות שהתקשורת לא תתהפך ותתחיל להציג את אל על כחברה מסכנה שנלחמת למען הציבור.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...