Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מעוניין בחברת Low Cost - תבורך ותהנה.

המודל של Low Cost מתאים לטיסות קצרות בתוך אירופה. כיון שאנחנו מחוץ לאירופה תגלה שבטיסות מהארץ לאירופה ההפרש במחיר בין חברות ה-Low Cost לחברות המסורתיות הוא אפסי כאשר אתה מוסיף את מחיר המטען ושתי כוסות מים מינרליים (הרי לא תוכל לעבור טיסה של 4-5 שעות באויר המיובש של מטוס בלי שתיה, ובאירופה לא מאפשרים לך להעלות נוזלים למטוס). תחסוך משהו אולי אם תזמין כרטיסים 6 חודשים מראש. זה לא מתאים לי - אני מתכנן נסיעות לכל היותר כמה שבועות מראש. גם לא מתאים לי לרוץ למטוס לתפוס מקום, אני רוצה לשבת בשקט ליד אשתי בלי לריב עם שאר הנוסעים.

לגבי הדתיים - הם טסים יפה מאד בכל החברות, ממש לא רק באל-על. נושא השבת באל-על הוא עניין של פוליטיקה, נדמה לי שעוד מימי המפד"ל בגלגולה הראשון המתון יחסית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנחנו לא כל כך מחוץ לאירופה כמו שנראה לך. תעשה חיפוש קצר ותגלה שהמרחק מישראל לסופיה ובוקרסט קצר יותר מהמרחק בין יעדים הנ"ל ופריס, מדריד, לונדון וכו'. מחיר הדלק הוא מרכיב חשוב במחיר הטיסה, אבל ממש לא מרכיב העיקרי.

אתה לא רוצה לטוס low cost? מעולה! אתה ועוד המון אנשים כמוך תמשיכו להשתמש באלעל והחברה תשרוד.

אז מה הביעה לפתוח את שוק לתחרות?

פורסם
כבר כתבתי - השירות שאני רוצה זה למעשה חוסר שירות. מודל רזה - בלי נציגויות, דיילות יפות, אוכל, מזוודות. צ'ק אין של 24 שעות מראש, שדה תעופה קטן וצדדי. ומחיר בהתאם לממקובל באירופה (ואולי קצת יותר גבוה).

ושזה לא תהיה חברה אחת שעושה את זה, אלא 10, כדי שאוכל לבחור ביניהן.

יש כאלה כמוני שזה מתאים להם, יש כאלה שלא שימשיכו לטוס אלעל (כמו שהיום רוב האנשים נשארו בחברות האפ"ס הסלולריות אפילו שהמחיר בהם גבוה יותר).

אולי אלעל לא טסים בשבת, אבל גם כל הלקוחות הדתיים הם כמעט בלעדיים שלה.

מעניין איך הם יטוסו אם אלעל תפשוט את הרגל. בטח השם יעביר אותם מנק' א' לב'.

בחברה של גויים אין בעייה שהיא טסה בשבת. לגבי האוכל שיביאו רגל קרושה עם הכשר בדץ מהבית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעולם לא בדקתי אפשרות לטוס ליעדים כגון בוקרסט, אבל מעניין איזה חברת לואו-קוסט תטיס אותך מת"א לשם.

בטיסות ליעדים יחסית קרובים בשנים האחרונות ההפרש במחיר בין אל-על לחברות אירופיות נע סביב $10 לכרטיס, לכאן או לכאן. כמובן שבסופ"ש, כשאל-על מושבתת, הטיסות בחברות האירופיות עולות כפליים. בדיוק מה שיקרה כל השבוע כשאל-על תצא מהשוק.

במספר מקרים בדקתי את האפשרות לטוס באיזיג'ט ומצאתי שלא רק שאגיע לנמלים לא נוחים, אלא שהעלות תהיה גבוהה מטיסה בחברה מסורתית לשדות מרכזיים. הכרטיס הבסיסי זול יחסית אבל התוספות מקפיצות את המחיר, ומה לעשות, אני לא יכול לנסוע לכמה ימים בלי מזוודה. כנ"ל צורך בקונקשנים לא נוחים בחברות כגון אייר ברלין. אז ויתרתי על העניין. היתרון הגדול של טיסות לואו קוסט הוא בטיסות קצרות בדיוק כאלה שסופר שרייאן-אייר הציעה להפעיל בהן טיסות בעמידה, כלומר טיסות של שעה-שעתיים. יעדים בטווחים אלה מת"א הם מצרים, ירדן, יוון וטורקיה. קבוצה נוספת של נוסעים שיהנו מיתרונות הלואוא-קוסט הם אנשים שנוסעים ליום אחד בלי מזוודה, אבל אלה בדרך כלל אנשי עסקים שלא יותרו על הנוחיות והשירותים הנוספים של חברה סדירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ומהצד השני,

זה מעולה לטעון 'תחרות חופשית׳ אבל מה לעשות שאלעל והחברות האחרות לא נמצאות במצב של תחרות חופשית כי:

חברה שלא יכולה להצטרף לברית תעופה עולמית בגלל המצב המדיני של ישראל נלחמת עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

חברה שמחוייבת לנהלי ביטחון קפדניים שלא היא קובעת אותם, אבל שהמדינה שקובעת אותם מממנת אותם רק חלקית נלחמת עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

חברה שלא יכולה לטוס בקו ישיר למזרח אלא נאלצת להקיף מסביב כל המזרח התיכון נלחמת עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

ויש עוד.

מעבר לכך, ישראל צריכה להחליט אם היא רוצה תעשיית תעופה מקומית או לא, יש כל מיני שיקולים בעד (מי יטוס לכאן ומכאן במלחמה? מקומות עבודה, עצמאות וכו׳) יש גם שיקולים נגד. במתווה הנוכחי לא תהיה תעופה ישראלית. אלעל ארקיע וישראייר לא תצלחנה להתמודד כי זו התמודדות לא הוגנת.

אלעל צריכה להתייעל, זה נכון. זה גם קורה עכשיו כחלק מכניסת קרן פימי לחברה.

כן, אני עובד באלעל, כתבתי זאת בעבר. כן אני מגמתי, לא אובייקטיבי ואינטרסנט.

זה לא אומר שאני לא צודק.

יאללה כל שונאי אלעל, כנסו בי :evil:

שי

אל על לא יכולה להיכנס לברית תעופה רצינית רק בגלל שהם לא טסים בשבת.

היום אל על חברה מסחרית וההחלטה לא לטוס בשבת היא החלטה עסקית נטו שנועדה למשוך קליינטים מסויימים.

אם היו מחליטים לטוס בשבת אף אחד לא מונע מהם.

אם ככה הם החליטו אז שישאו גם בתוצאות השליליות של ההחלטה הזו ושיפסיקו להתבכיין.

אתה מעוניין בחברת Low Cost - תבורך ותהנה.

המודל של Low Cost מתאים לטיסות קצרות בתוך אירופה. כיון שאנחנו מחוץ לאירופה תגלה שבטיסות מהארץ לאירופה ההפרש במחיר בין חברות ה-Low Cost לחברות המסורתיות הוא אפסי כאשר אתה מוסיף את מחיר המטען ושתי כוסות מים מינרליים (הרי לא תוכל לעבור טיסה של 4-5 שעות באויר המיובש של מטוס בלי שתיה, ובאירופה לא מאפשרים לך להעלות נוזלים למטוס). תחסוך משהו אולי אם תזמין כרטיסים 6 חודשים מראש. זה לא מתאים לי - אני מתכנן נסיעות לכל היותר כמה שבועות מראש. גם לא מתאים לי לרוץ למטוס לתפוס מקום, אני רוצה לשבת בשקט ליד אשתי בלי לריב עם שאר הנוסעים.

לגבי הדתיים - הם טסים יפה מאד בכל החברות, ממש לא רק באל-על. נושא השבת באל-על הוא עניין של פוליטיקה, נדמה לי שעוד מימי המפד"ל בגלגולה הראשון המתון יחסית.

1. מחיר המטען זה כ20 אירו למזוודה בהזמנה מראש.

זוג יכול בשקט לטוס עם מזוודה בודדת + כבודת היד שהיא בחינם.

2. ניתן בכל שדה תעופה גם באירופה להביא בקבוקים ריקים מנוזלים.

לאחר הבידוק הבטחוני ממלאים מים מהברז.

שני הדברים מנסיון, יותר מפעם אחת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כן, אני עובד באלעל, כתבתי זאת בעבר. כן אני מגמתי, לא אובייקטיבי ואינטרסנט.

זה לא אומר שאני לא צודק.

יאללה כל שונאי אלעל, כנסו בי :evil:

שי

אז בבקשה (וקח הרבה אוויר, אף שמדובר בטיסה אחת מהחודש האחרון, זה הרבה לקרוא :-) ):

ראשית, אני ממש לא שונא את אל-על. רק את ההתנהלות שלה. עשרות אלפי עובדים יפוטרו? אין בכל אל-על + ארקיע + מה שלא תרצה, ביחד יותר מעשרת אלפים. ואין סיבה שכולם או אפילו רובם יפוטרו. גם להגזים צריך לדעת במידה. יודע מה? אני מניח שבודדים אם בכלל יפוטרו. מה שכן, החברה תצטרך להתייעל ואולי לשלם לשקדי (בעלות שכר) "רק" מיליון לחודש ולא יותר...

ולענייננו: לכולם ידוע שמנוסעי הביזנס מרוויחים הכי הרבה. ב- KLM, אם יש מושב פנוי, אתה קונה אותו ב- 100$ בטיסה או לפניה, בצ'ק-אין. באל-על לא מוכנים למכור לך את זה בצ'ק-אין אלא במטוס (?!), רוצים 350$, והמושב כתוצאה מכך נשאר ריק. על אותו מסלול ומושבים פחות טובים, אגב. ובכל מקרה - אם לא לוקחים את הכסף הזה - הוא הרי נשאר אצל הלקוח והמושב נשאר ריק. מנהל עסקים 101.

אבל למה בכלליות? הבה נדבר על טיסתי האחרונה עם אל-על לאמסטרדם, מלפני שבוע -

בטיסה הלוך, שילמתי עבור מושב משודרג בתיירים (וזה עוד תוספת על טיסה יקרה גם כך משום שלא היה בה סוף-שבוע, כלל בינלאומי שאין לי מה לעשות נגדו ככל הנראה), משום שלא נותנים לך להציע שדרוג לעסקים 48 שעות לפני הטיסה (מן כלל מוזר שכזה, של אל-על), השורה הראשונה מאחורי עסקים. המסך מולי לא עבד. אז שילמתי יותר, אבל 5 שעות לא יכולתי ליהנות מהמדיה. נו שוין. פניתי אל הדיילת ושאלתי כמה עולה לשדרג לעסקים. אמרה לי 1000$ (!!!!!!) אתה קורא נכון, ואני לא יודע כמה סימני קריאה יספיקו בשביל השערורייה הזו. אמרתי לה שלא הגיוני, משום שכרטיס עסקים לבדו לא עולה 1000$ לכיוון, אז לא יכול להיות ששדרוג עולה כך, ועוד כשיש מושבים ריקים. היא הבטיחה שתבדוק ומאז לא שבה אלי. לידיעתך - מחצית מושבי עסקים היו ריקים (!) ובשני מושבים ישבו קפטנים/עובדי אל-על למיניהם שהשתעשעו מידי פעם עם הדיילת. אז מצידי שהחברה תקלע לקשיים ואולי מפרק נורמאלי ימצא לה בעלים שמבין בעסקים. אם החברה מעדיפה מושבים ריקים + להטיס עובדים בעסקים, במקום לקחת נניח עוד 200$ מנוסע, מה ש- KLM למדו מזמן, אז מגיע להם. לא "לכם", כי אני מניח שלטייסים אין מושג מהדברים האלה - אז הנה שתדע. לפעמים נדמה לי שאל-על נתקעה בימים של "בני היל".

ובדרך חזרה תענוג אחר - מטוס מפוצץ מפה אל פה (קשיים? לא שמעתי טוב), ודווקא הכסא שלי, 24C, עם משענת ראש שבורה, שנתקעת לי בכתפיים. אחד הדיילים ניסה לכרוך שמיכה סביב המשענת, כדי שפחות תציק לי. עדיין ירדתי עם כאבים מהטיסה, על לישון בכלל אין מה לדבר. אתה חושב שמישהו התנצל? חשב על פיצוי? גורנישט. ולהזכירך - זו טיסה יקרה, משום שהיא רק ליומיים. אז כתבתי על הכל בסקר ששלחו אלי, ואפילו פניתי אליכם בפייס. אתה חושב שקיבלתי תשובה?

אז כן, אני רוצה עוד תחרות. אני רוצה עוד חברות תעופה. ואני אמשיך לטוס לארה"ב עם חברות אירופאיות שמציעות לי את הכרטיס בעסקים ב- 3000$ ולא ב- 5000$. כי אם אתם מוכרים את כל המושבים ממילא על הקו הזה, ומוציאים בו 3 טיסות ביום, אז אל תתבכיינו לי שתחרות לאירופה תשבור אתכם. מספיק דוסים צבועים טסים אתכם. תנסו לטוס בשבת (ולא רק דרך סאן-דור), תרוויחו עוד קצת כסף. זה לא שהדוסים לא טסים ביונייטד או אייר-פראנס.

לגבי שאר הדברים שאמרת: מועדון הנוסע המתמיד הוא מצויין, עדיף מבחינת צבירה על אחרים, ואם מהמשרד אנו טסים מידי פעם אל-על זה כמעט אך ורק מהשיקול הזה. נכון שקשה מאוד לנצל אותו מבחינת זמינות הטיסות, אבל גם אחרים לא תמיד קלים בנושא. שיקול הבטחון היקר הוא כבר סיפור אחר, ועבורו אני מוכן להוסיף כסף. נניח 10%. אפילו 20%. אבל בשום פנים ואופן לא 60%!! זה תירוץ שלא רלבנטי בכלל ולא מצדיק 60% הבדל בכרטיס.

ועכשיו, אולי תוכל להעביר הלאה חלק מהדברים האלה. או שאולי גם אתה חושב שאנו צריכים לממן לשקדי 17מ' ש"ח בשנה? אחרת אולי הוא לא "ייתן את כולו"?

איל. נוסע מתמיד (אבל לא תמיד באל-על :-) ).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אל על לא יכולה להיכנס לברית תעופה רצינית רק בגלל שהם לא טסים בשבת.

היום אל על חברה מסחרית וההחלטה לא לטוס בשבת היא החלטה עסקית נטו שנועדה למשוך קליינטים מסויימים.

אם היו מחליטים לטוס בשבת אף אחד לא מונע מהם.

אם ככה הם החליטו אז שישאו גם בתוצאות השליליות של ההחלטה הזו ושיפסיקו להתבכיין.

אלעל לא יכולה להצרף לברית תעופה מכיוון שהיא חברה ישראלית עם מגן דוד על הזנב.

בכל ברית שכזו יש לפחות חברה ערבית גדולה אחת, לפעמים יותר מאחת, והוטו שלהן מונע את זה.

זה נכון ששמירת השבת (וכולם יודעים שזה ישראבלוף, כי מטוסי אלעל טסים בחלקם בשבת תחת 'סאנדור') היא החלטה עסקית כיום, אבל בינה לבין הצטרפות לברית תעופה אין ולא כלום.

אז בבקשה (וקח הרבה אוויר, אף שמדובר בטיסה אחת מהחודש האחרון, זה הרבה לקרוא :-) ):

ראשית, אני ממש לא שונא את אל-על. רק את ההתנהלות שלה. עשרות אלפי עובדים יפוטרו? אין בכל אל-על + ארקיע + מה שלא תרצה, ביחד יותר מעשרת אלפים. ואין סיבה שכולם או אפילו רובם יפוטרו. גם להגזים צריך לדעת במידה. יודע מה? אני מניח שבודדים אם בכלל יפוטרו. מה שכן, החברה תצטרך להתייעל ואולי לשלם לשקדי (בעלות שכר) "רק" מיליון לחודש ולא יותר...

לקחתי הרבה אויר.

אין באלעל עשרות אלפי עובדים, תראה לי איפה טענתי כך?

יש בה למיטב ידיעתי 5000. הטענה (והיא לא שלי אלא של ההסתדרות) שבכל תעשית התעופה הישראלית יש כמות כזו של מקומות עבודה. נכון או לא - לא יודע.

להרבה מעובדי החברה יש טענות על שכר הבכירים בחברה. זה לחלוטין לא חדש.

ולטענותיך על השירות וההגיון המסחרי (או העדרו) - אין לי דרך להתייחס, ואתה יודע מה - אם אלעל גרועה בתחום הזה, ואני לא בטוח שזה נכון, אבל נניח - שתתיעל ותשתפר או שתקרוס. זה לחלוטין לגיטימי. רק תנו לה להתמודד בתנאים הוגנים.

ולכל אלו שטוענים שהם מממנים את אלעל, ונמאס להם לעשות זאת, איך בדיוק הם עושים זאת?

שוב, בפעם האלף, אלעל איננה מונופול. אני אישית מממן את מחדלי חברת החשמל ומקורות דרך העלאות התעריפים שלהם ע"מ לכסות על כשלים ניהוליים ואין לי ברירה אחרת. זה מקומם.

אף אחד מכם לא מממן את אלעל אלא אם הוא בוחר לטוס בה, וגם אז המינוח מממן בעייתי שכן הוא מקבל תמורה לכספו. זה שוק חופשי, ומי שלא רוצה לטוס באלעל שיטוס בכיף בחברה אחרת.

התחום היחידי הממומן מכספי המדינה הוא תחום הביטחון, וזה רק הוגן שכן הוא מוכתב לאלעל ע"י הממשלה (באמצעות השב"כ), אין לאלעל יכולת השפעה בעניין וגם המימון שמתקבל הוא חלקי.

אז איפה ואיך אתם לעזאזל מממנים את אלעל?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שי,

ברור שלגבי מספר העובדים זה לא אתה טענת, אלה הוועד.

בכל מקרה, זה קצת כמו בליסינג. אם רנו מתמחרים את המגאן ב- 130, גם מזדה יתמחרו במחיר דומה. וגם פג'ו. וגם יונדאי.

עכשיו השאלה היא מה יקרה כאשר חברה אחרת תציע מחירים שהם משמעותית נמוכים. כי אם אל-על מתמחרת ב- 500, ברור שכל חברה אחרת תמחר ב- 480, אפילו שיכלה לתמחר גם ב- 400 ועדיין להרוויח, נניח.

אני, למשל, בדיוק בשל החוויות שתיארתי לך למעלה, הייתי מעדיף לטוס KLM בטיסתי האחרונה. מושבים טובים יותר, מחיר זול יותר, ושדרוג זול יותר אם יש מקום. אבל, לא היתה טיסה חזרה ביום שרציתי. הסכם שמיים פתוחים אולי כן יאפשר להם לטוס גם במועד הזה, ואז באמת לא אצטרך "לממן" את אל-על. ואגב, יש פעמים בהן אני כן מוכן "לממן" כפי שקראת לזה, אני רק רוצה שתהיה לי בחירה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שאלה שלא נענתה כאן ומעניין אותי לדעת, מה עושים הנוסעים שבוטלו להם הטיסות? החיובים למלונות כבר ירדו, ימי עבודה הלכו פקקטה, כסף בוזבז ועוגמת נפש נגרמה. שלא נדבר על אנשים שלא יצליחו להגיע לנסיעות עסקיות.

האם הם מקבלים כרטיסים לחברות אחרות? אל על מפצים לפחות על הטיסות? על המלונות? מה קורה?

פורסם

אני פתחתי את השרשור בדיוק בגלל השאלות האלו.

מה עושים עם ה2200 שקל שביזבזתי על טיסות פנים ומלונות ? לא עושים כי אין מה.

אל על מזכה אותי על הטיסה ותו לא.

איו החזר על הטיסות והמלונות כי קניתי באתרי דילים זולים במיוחד חלק מהסיבה שהם ככ זולים זה כי אין אפשרות להחזר או ביטול של עיסקאות. (F*UCK ME RIGHT?)

מאחל להסתדרות להתפוצץ (כן אני עצבני וילדותי הרסו לי את הטיול של אחרי הצבא כל חברים שלי בתאילנד אני חסכתי שקל שקל יום יום בשביל להצטרף אליהם לפני שאני מתחיל ללמוד ואופס השרמו*ות שובתים ואני נשארתי עם הז*ן ביד!)

פורסם

הכעס שלך מוצדק ומובן. אני מקווה בשבילך שיהיה שינוי בשעות הקרובות.

אני בכל מקרה למדתי לא לתת יד לחברות עם ועדי עובדים אימתניים (אלא אם אין ברירה, כמובן) כי לא מגיע להם לראות אגורה ממני יותר. לא טס יותר אל על (ועם חברות ישראליות בכללי). החוצפה שהם חושבים שמותר להם לבטל טיסות של אנשים היא פשוט בלתי תיאמן. משביתים מדינה ודופקים אנשים כי לקחו להם ושתו להם, חבורת חארות.

ועכשיו אני מאחל לאל על מכל הלב לפשוט רגל כי מגיע לעובדים שנותנים לאנשים כאלה להיות נציגים שלהם. חבל שיישארו בלי עבודה, אבל עם הקמה מחדש הכל אפשר לסדר. הכל רקוב מבפנים.

פורסם
ולכל אלו שטוענים שהם מממנים את אלעל, ונמאס להם לעשות זאת, איך בדיוק הם עושים זאת?

שוב, בפעם האלף, אלעל איננה מונופול. אני אישית מממן את מחדלי חברת החשמל ומקורות דרך העלאות התעריפים שלהם ע"מ לכסות על כשלים ניהוליים ואין לי ברירה אחרת. זה מקומם.

אף אחד מכם לא מממן את אלעל אלא אם הוא בוחר לטוס בה, וגם אז המינוח מממן בעייתי שכן הוא מקבל תמורה לכספו. זה שוק חופשי, ומי שלא רוצה לטוס באלעל שיטוס בכיף בחברה אחרת.

התחום היחידי הממומן מכספי המדינה הוא תחום הביטחון, וזה רק הוגן שכן הוא מוכתב לאלעל ע"י הממשלה (באמצעות השב"כ), אין לאלעל יכולת השפעה בעניין וגם המימון שמתקבל הוא חלקי.

אז איפה ואיך אתם לעזאזל מממנים את אלעל?

שי

אני אתן לך דוגמא:

טיסה מהראשון במאי מתל אביב להונג קונג וחזרה בשמיני במאי עולה באל על 1600$

אותה טיסה מלונדון להונג קונג עולה 800$ עם קונקשן, 960$ לטיסה ישירה.

ותסכים איתי שלונדון מרוחקת יותר מהונג קונג מאשר תל אביב.

פשוט כל החברות שטסות לארץ מיישרות קו עם אלעל, כנראה שהם יודעים מה קורה למי שמציע תחרות אמיתית למוביל הלאומי.

אני לא שונא את אלעל, את עובדי אלעל או את שקדי. אני רק רוצה את החופש לבחור באופציה הטובה ביותר עבורי - ואלעל פוגעת בחופש הזה.

לכל אלו שטוענים שבמקרה מלחמה וכו' - מדינת ישראל יכולה לשכור מטוסים במידת הצורך, או אפילו להחזיק ג'מבו של חיל האוויר. כנראה שאין ממש צורך מבצעי כזה.

ולענייננו: לכולם ידוע שמנוסעי הביזנס מרוויחים הכי הרבה. ב- KLM, אם יש מושב פנוי, אתה קונה אותו ב- 100$ בטיסה או לפניה, בצ'ק-אין. באל-על לא מוכנים למכור לך את זה בצ'ק-אין אלא במטוס (?!), רוצים 350$, והמושב כתוצאה מכך נשאר ריק. על אותו מסלול ומושבים פחות טובים, אגב. ובכל מקרה - אם לא לוקחים את הכסף הזה - הוא הרי נשאר אצל הלקוח והמושב נשאר ריק. מנהל עסקים 101.

אבל למה בכלליות? הבה נדבר על טיסתי האחרונה עם אל-על לאמסטרדם, מלפני שבוע -

בטיסה הלוך, שילמתי עבור מושב משודרג בתיירים (וזה עוד תוספת על טיסה יקרה גם כך משום שלא היה בה סוף-שבוע, כלל בינלאומי שאין לי מה לעשות נגדו ככל הנראה), משום שלא נותנים לך להציע שדרוג לעסקים 48 שעות לפני הטיסה (מן כלל מוזר שכזה, של אל-על), השורה הראשונה מאחורי עסקים. המסך מולי לא עבד. אז שילמתי יותר, אבל 5 שעות לא יכולתי ליהנות מהמדיה. נו שוין. פניתי אל הדיילת ושאלתי כמה עולה לשדרג לעסקים. אמרה לי 1000$ (!!!!!!) אתה קורא נכון, ואני לא יודע כמה סימני קריאה יספיקו בשביל השערורייה הזו. אמרתי לה שלא הגיוני, משום שכרטיס עסקים לבדו לא עולה 1000$ לכיוון, אז לא יכול להיות ששדרוג עולה כך, ועוד כשיש מושבים ריקים. היא הבטיחה שתבדוק ומאז לא שבה אלי. לידיעתך - מחצית מושבי עסקים היו ריקים (!) ובשני מושבים ישבו קפטנים/עובדי אל-על למיניהם שהשתעשעו מידי פעם עם הדיילת. אז מצידי שהחברה תקלע לקשיים ואולי מפרק נורמאלי ימצא לה בעלים שמבין בעסקים. אם החברה מעדיפה מושבים ריקים + להטיס עובדים בעסקים, במקום לקחת נניח עוד 200$ מנוסע, מה ש- KLM למדו מזמן, אז מגיע להם. לא "לכם", כי אני מניח שלטייסים אין מושג מהדברים האלה - אז הנה שתדע. לפעמים נדמה לי שאל-על נתקעה בימים של "בני היל".

ובדרך חזרה תענוג אחר - מטוס מפוצץ מפה אל פה (קשיים? לא שמעתי טוב), ודווקא הכסא שלי, 24C, עם משענת ראש שבורה, שנתקעת לי בכתפיים. אחד הדיילים ניסה לכרוך שמיכה סביב המשענת, כדי שפחות תציק לי. עדיין ירדתי עם כאבים מהטיסה, על לישון בכלל אין מה לדבר. אתה חושב שמישהו התנצל? חשב על פיצוי? גורנישט. ולהזכירך - זו טיסה יקרה, משום שהיא רק ליומיים. אז כתבתי על הכל בסקר ששלחו אלי, ואפילו פניתי אליכם בפייס. אתה חושב שקיבלתי תשובה?

אז כן, אני רוצה עוד תחרות. אני רוצה עוד חברות תעופה. ואני אמשיך לטוס לארה"ב עם חברות אירופאיות שמציעות לי את הכרטיס בעסקים ב- 3000$ ולא ב- 5000$. כי אם אתם מוכרים את כל המושבים ממילא על הקו הזה, ומוציאים בו 3 טיסות ביום, אז אל תתבכיינו לי שתחרות לאירופה תשבור אתכם. מספיק דוסים צבועים טסים אתכם. תנסו לטוס בשבת (ולא רק דרך סאן-דור), תרוויחו עוד קצת כסף. זה לא שהדוסים לא טסים ביונייטד או אייר-פראנס.

לגבי שאר הדברים שאמרת: מועדון הנוסע המתמיד הוא מצויין, עדיף מבחינת צבירה על אחרים, ואם מהמשרד אנו טסים מידי פעם אל-על זה כמעט אך ורק מהשיקול הזה. נכון שקשה מאוד לנצל אותו מבחינת זמינות הטיסות, אבל גם אחרים לא תמיד קלים בנושא. שיקול הבטחון היקר הוא כבר סיפור אחר, ועבורו אני מוכן להוסיף כסף. נניח 10%. אפילו 20%. אבל בשום פנים ואופן לא 60%!! זה תירוץ שלא רלבנטי בכלל ולא מצדיק 60% הבדל בכרטיס.

ועכשיו, אולי תוכל להעביר הלאה חלק מהדברים האלה. או שאולי גם אתה חושב שאנו צריכים לממן לשקדי 17מ' ש"ח בשנה? אחרת אולי הוא לא "ייתן את כולו"?

+1

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

טסתי רק פעם אחת באל-על, ורק משום שהוזמנו כרטיסים בשבילי (טיסה משפחתית). לא אהבתי וגם המחיר היה בשמים.

חוץ מזה, כל שאר הטיסות שלנו לגרמניה היו עם לופטהנזה.

פעם אחת חברתי השיגה דיל ברגע האחרון במחיר מגוחך עם אייר-ברלין (חברת low-cost) - לא היה כזה נוראי כלל.

יש אפשרויות, אם אין צורך לשלם יותר, פשוט אל תטוסו עם אל-על.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

ברור שהחברות הישראליות יפגעו מהמהלך אבל אם זה יוזיל את הטיסות לנו האזרחים, הרי שזה מהלך מבורך וזה ברור לכולם.

השביתה הזו היא נטו בריונות.

המחירים באל על יצאו מפרופורציות מזמן! תוסיפו לזה שירות בינוני ואז נשאלת השאלה, איך זה שעוד טסים איתם בכלל? (אה כי אין אלטרנטיבות בחלק גדול מהיעדים!)

מה שכן, לא שמעתי עדיין דוגמאות על מה צפוי בתכלס.

יעדים חדשים לאן למשל?

הוזלות? מה הצפי בכלל?

האם נטוס מהחודש הבא לפריז ב100 דולר לכיוון? קצת קשה לי להאמין.

• תוכן חדש...