Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אולי תוכלו לעזור לי להבין את הבעיה, ולהעריך את עלות התיקון.

"יום אחד" הגיר האוטומט החליט להפסיק לעבוד בזמן מאמץ - כשאני נוהג בעליה או משהו שמאמץ טיפה את המנוע, הטורים קופצים בבת אחת אחרי ה4000 סלד (כאילו הגיר מוריד הילוך במקום לעלות אותו) ויורדים חזרה, ההילוך נשאר נמוך וקשה לי להגיע למהירות גבוהה בתנאים כאלה. (כמובן שנורת ההילוכים מהבהבת לאחר מקרה כזה, ומתאפסת בדרך כלל אחרי כיבוי הרכב)

כשאני עובר למצב "טיפטרוניק" ומעביר את חמשת ההילוכים בעצמי, הכל תקין.

הרכב עם 190K ק"מ.

האם הגיר הלך טוטאלית, או שאפשר לסדר את זה בעלות נמוכה יחסית?

השקעתי כל כך הרבה כסף על הרכב הזה, שעוד טיפול אחד אני כבר אעבור את העלות שלו (אם כבר לא עברתי) ומעדיף לסחוב עם זה עוד חצי שנה עד שאהיה במצב לרכוש רכב אחר.

תודה למשיבים.

ליאור.

• ספונסר פורום
פורסם

זאת נשמעת כמו תקלה חשמלית ולא מכאנית, וזה חדשות טובות כי תקלה חשמלית ניתן בדרך כלל לתקן בקלות יחסית.

יש לגשת למוסך או למכון גירים שמתמחה בסוג הגירים הזה ולא למוסך כללי. אם תציין מהיכן אתה בארץ ננסה לכוון אותך למקום המתאים.

בכל מקרה קח בחשבון שאם הגיר לא תקין יהיה לך קשה למכור את הרכב כי גם הקונה העתידי עלול לחשוש להיכנס להרפתקאה כזאת.

פורסם

תודה על התשובה

לצערי בינתיים הגיר הלך טוטאלית, כנראה המשחקים עם הטיפטרוניק גמרו אותו - בהתחלה נסע רק על הילוך ראשון, ולאחר מכן לא נסע בכלל (רק רוורס עבד טוב..)

לקחתי למכון גירים והם נתנו הצעה החלפה לגיר משופץ - 3500 כולל עבודה (העבודה זה 1000)- נשמע סביר?

• ספונסר פורום
פורסם

בפיאט פונטו יש גם דגם עם גיר רציף וגם דגם עם גיר רובוטי, השאלה היא לאיזה מהגירים מתייחס הבחור.

בכל מקרה כאמור כדאי לך לקבל הצעת מחיר נוספת, כפי שכתבתי לא ממוסך כללי אלא ממוסך שמתמחה בגירים כאלו. ציין בבקשה מהיכן אתה בארץ וננסה לאזור לך.

פורסם

בדגם ELX מדובר על גיר רציף ולא רובוטי ככל הידוע והזכור לי.היה בשנתונים 2001-2

אם מדובר על דגם CLUB אוטומטי- זה גיר רובוטי -היה בשנתונים 2003-4.

בכל מקרה,כפי שכתבו -מכון גירים הוא הפתרון ואם אתה מאיזור המרכז יש לפחות אחד מצויין שכזה:

י.ס גירים אוטומטיים בצומת סגולה בפ"ת- פנה ליניב וספי חבר הפורום.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

2002 זה הגיר הרציף - וודאי. גיר רובוטי בפונטו ספייס לא הופיע לפני 2004

מתי פעם אחרונה החלפת שמן גיר ? האם שמו שמן מקורי ?

לדעתי מעט מאוד מקומות יודעים לטפל בגיר הרציף של ספייס. דווקא המוסך המרכזי בראשון הוא לא אופציה רעה כי יש להם ניסיון עם תיקון גירים כאלה, אם תצליח לגלות לאן הם שולחים את הגירים לתיקון זה בכלל יכול להיות טוב יותר. גם מוסכי פיאט מורשים חלקם ידעו לעשות איבחון טוב לגיר. בבני ברק יש מכון שטוען שמטפל בגירים רציפים. יש את מכון ספי לגירים אוטומטיים בסגולה פתח תקווה - שווה לטלפן לשאול אם יש להם ידע בגיר הזה.

מכיוון שהגירים האלה די אמינים אני אישית חושב שפירוקים מרכב עם קילומטראז' נמוך זו לא אופציה רעה. אבל אם הבעיה היא חשמלית - מחשב גיר או חיצוני לגיר משהו אחר - אז מה תעזור החלפת הגיר? הבעיה תחזור מייד, לא ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה לכולם

מדובר בגיר רציף, אכן 6 הילוכים

כבר הכנסתי למכון גירים ברחובות (אור-טוב למי שמכיר) מקווה שלא "עבדו" עליי במחיר - 3500 להחלפה כולל עבודה

אני חושב שמדובר בבעיה מכנית, כיוון שלבסוף לא יכולתי בכלל לנסוע ב-drive - הרכב לא זז בכלל (הרוורס עובד תקין..)

פורסם

אם מדובר בגיר רציף אז הוא מאוד אמין ולא שמעתי על תקלות בגיר הזה.

אבל אני יודע שבישראל לא מחליפים פילטר שמן גיר. תחליף פילטר לתחליפי (יתכן והמשאבת שמן כבר לא עובדת).

3500 שח... הרבה יחסית לזה שלא ידועה הבעיה.

פורסם

מה לעשות, אני לא כזה מבין ברכב ותלוי בו כך שזה היה דחוף.

לטענתם (ובלי לבדוק בכלל) מהסימפטומים והמצב איתו הגעתי (דחיפה של הרכב, כיוון שכבר לא נסע קדימה בדיוק כשהגעתי לשם), השסתומים בגיר "התפוצצו" ולכן כבר לא נוסע קדימה.

• תוכן חדש...