Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למשל: רכב זריז? פאסאט/סופרב עם 1.8T שמים בכיס כל דבר אחר.

האמת שה-6 2.5 ל' החדשה שמה את שתיהן בכיס, בענייני מהירות (וניהוג זה ברור).

נסעתי על ה-6 2.5 ל' הכי מאובזרת והתרשמתי מאוד לחיוב.

אני לא רואה סיבה להעדיף עליה את ה-508/C5. במחיר של פאסאט/אקורד עירומה תקבלו את הדגם הכי מפואר של ה-6.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
האמת שה-6 2.5 ל' החדשה שמה את שתיהן בכיס, בענייני מהירות (וניהוג זה ברור).

נתוני האצה באמת דומים. "שמה בכיס" נשמע לי מוגזם. במיוחד כשמסתכלים על הסל"ד בו מושג המומנט או הכח. אני במקרה מכיר את ה- 2.5 הקודם (מודה, לא נהגתי עדיין על ה- 6 הנוכחית) ומכיר היטב את ה- 1.8T. אני לא יודע אם בכל מצב, אבל ברוב המצבים הייתי מעדיף 1.8T. ואני בכלל לא מדבר על מה יעשה צ'יפ קטן למנוע ה- 1.8T, משום שאבות בד"כ לא נוהגים לשפר רכבים. לגבי אבזור - היה לא מזמן מבצע של VW של הגרסא המאובזרת במחיר הנמוך יותר. הבן-אדם גם אמר לך שיש לו היום 6 2.5 ובא לו משהו אחר מהנוכחית. לפעמים נדמה לי שלא משנה מה, אתה תעשה הכל כדי לקטול את VW וקרובי-משפחתה, לא משנה על מה צריך להמליץ כקונטרה, עד שכמובן תגיע 159 חדשה, ואז היא תהיה הבחירה שצריכה להתאים לכולם. VW לא מושלמים. אף אחד לא. אבל ישנה חשיבות לאובייקטיביות יחסית בהשוואה. לילה טוב :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

Fixesss,

כן מדובר על החדשה. היה לי מזל, רכב ההדגמה היה בחיפה, ולכן הזדמן לי לנהוג בה.

-------

bar72,

1. למען הסדר הטוב, סופרב 2 ליטר טורבו וDSG6 היא אחלה בחירה (אחת המומלצות באיזור ה200K), עבור מי שפחות מתרגש מחוסר העיצוב שבה והעובדה שהיא כבר לא ממש חדשה. לעומת זאת פאסאט, במחיר שצ'מפיון דורשים עבורה, היא עסקה לא הגיונית בעליל ואם אני לא טועה, אפילו אתה מסכים כאן.

2. לגבי האצה:

- להורים כיום יש את ה2.5 היוצאת. מעבר לזה שהמנוע אלכוהוליסט, הוא מפיק ביצועים חביבים ולפעמים זה אפילו מלווה בצליל נעים, אך ה-6 2.5 היוצאת איטית יותר מפאסאט/סופרב 1.8 טורבו.

- ה2.5 החדש הוא מנוע אחר לחלוטין (ביוצאת, מקורו בפורד, כאן הוא של מאזדה) אשר משודך לתיבת הילוכים חדשה ויעילה יותר. בנוסף הרכב לא הוסיף למשקלו (אפילו טיפה הסיר) ולכן בתוצאה הסופית נתוני ההאצה יפים בהחלט.

3. אתה מסיק לגבי כל מיני מסקנות אשר מבוססות על מחשבות לא ברורות. שמור אותן לעצמך כי זה לא מוסיף לך.

אם כבר, אתה בין האחרונים בפורום הזה אשר יכול לדבר על אובייקטיביות.

4. אולי יעניין אותך לשמוע. ה-6 הנוכחית שלנו היא משנת 2010, בזמנו ניהלתי מיני מלחמה עם אבי בעניין זה. העמדה שלי הייתה שבמחיר הזה (190K+) עדיף לו להשקיע עוד סכום פעוט (יחסית ל200K) ולרכוש את הסופרב 2.0TSI. אמנם אישית הייתי מעדיף את המאזדה בגלל הניהוג והמראה, אך לדעתי עבורו הסופרב מתאימה בהחלט ובזמנו יחס התמורה/מחיר של הסופרב, לעומת המאזדה, היה טוב בהרבה. בסוף נרכשה המאזדה. :?

הפעם, אחרי שנסעתי במאזדה 6 פרימיום פלוס (2.5 ל', רמת האבזור הגבוהה מבין ה-2 הקיימות בדגם החזק) ואחרי שנהגתי בלא מעט רכבים מהסגמנט, התרשמתי מהמאזדה מאוד לחיוב. לכן, הפעם בהחלט ממליץ לו להחליף את ה-6 2010 ב-6 חדשה.

(נראה, אולי הפעם הוא יקנה דווקא את הסופרב :))

פורסם

מתפרסמת עכשיו במאקו כתבה השוואתית של שמונה מכוניות מהקטגוריה הזאת. תקרא את התובנות של הכתבים על כולם כדי לקבל מושג כללי על רמת האבזור, הדינאמיות והנוחות. אחרי שתתגבשו על שתיים שלוש אופציות, לכו לעשות נסיעת מבחן כי אין לזה תחליף בטח לא כשמשקיעים 200,000 שקל.

לזה שמתעקש על המאזדה 6, היתה לנו במשפחה (לאחיין שלי) 2.5 פרימיום. היא לא יותר מנחמדה. אבזור דל ביחס לקטגוריה, ביצועים בסיסיים, לא יותר מזה. הכי הפריע לי זה תחושת הפח להבדיל מהמוצקות של מכוניות אחרות בקבוצה. תא נוסעים אפרורי ובטח שלא מספק את תחושת היוקרה שאחרות בקבוצה מציגות. כאמור היא נחמדה ולא יותר, אמינה בהחלט וכרכב יד שניה במחיר טוב היא בהחלט אופציה מועדפת אבל אל תפריז בגאונות שלה.

פורסם

השורה האחרונה בכתבה במאקו קצת מצחיקה. הם כותבים שעבור הלקוח הפרטי ה- 6 מתאימה, ושוכחים שמי שמנסה למכור מזדה משומשת פשוט לא מקבל טלפונים בגלל ההיצע שיש בליסינג והמחירים שהם מציעים. אולי עכשיו זה מעט ישתנה. בכלל, קצת קשה לעשות כזה מבחן עבור לקוח פרטי, כאשר רוב רובם של הלקוחות היום הם ליסינג. ומדוע לא כללו שם מונדאו? אז מה אם היא תיכף מוחלפת, היא מציעה הרבה בשר בשוק הנוכחי. ומה עם אינסיגניה? לי זה נראה כאילו לא כללו שתי מתחרות ממש טובות על התואר. חוץ מזה - באמת מבחן כתוב היטב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חבל שלא כללו את המונדיאו במבחן:

- גדולה כמעט כמו הסופרב

- חזקה מכולן (203 כ"ס) עם ביצועים עדיפיים על האחרות

- איכות הרכבה ונוחות גבוהות

*הבעיה היחידה היא שבקרוב היא מוחלפת (אבל גם הסופרב).

גם האינסגניה לא נבחנה. למרות שלדעתי החבילה הכללית של המונדיאו עדיפה, האופל היתה מסיימת במקום גבוה מאחרות בכתבה.

פורסם
שלום לכולם.

אני ואבא מתלבטים בנוגע לרכב חדש, יש לו מאזדה 6 2008 מנוע 2.5 שעונה על כל צרכיו באמת שהוא לא היה מחליף אותה, אבל השנים עוברות והשווי שלה יורד. הגיע הדור החדש והוא כבר הספיק לראות אחת בכבישים אבל היא נראתה לו ממש שונה מהתמונות באינטרנט ופתאום לא בא לו עליה. הבעיה שבתקציב הזה הוא לא רוצה i40/508/C5 ולא אמריקאיות. תמליצו על משהו? אולי תשנו את דעתנו?

טויוטה אוונסיס אולי..

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אני לא רואה שום סיבה להכניס את האוונסיס למשוואה.

אני בכל אופן יחכה לראות את הסופרב החדשה ואת המונדאו החדשה.

אם לא נתאפק אז הבחירה תיהיה ה-508

ממליץ לכם לבצע נסיעת מבחן על שתיים שלוש מכוניות ממה שהציעו לכם פה ואני בטוח שזה יעזור לכם להחליט הרבה יותר טוב.

פורסם

לזה שמתעקש על המאזדה 6, היתה לנו במשפחה (לאחיין שלי) 2.5 פרימיום. היא לא יותר מנחמדה. אבזור דל ביחס לקטגוריה, ביצועים בסיסיים, לא יותר מזה. הכי הפריע לי זה תחושת הפח להבדיל מהמוצקות של מכוניות אחרות בקבוצה. תא נוסעים אפרורי ובטח שלא מספק את תחושת היוקרה שאחרות בקבוצה מציגות. כאמור היא נחמדה ולא יותר, אמינה בהחלט וכרכב יד שניה במחיר טוב היא בהחלט אופציה מועדפת אבל אל תפריז בגאונות שלה.

בוא תסביר מה זה "לא אהבתי את תחושת הפח" וכיצד זה רלוונטי למשהו בכלל?

ביצועים בסיסיים? ביחס למה? (ועל איזה ביצועים אתה מדבר)

בכל אופן, גם ה2.5 היוצאת הייתה מאובזרת יפה והציעה פריטי אבזור שברוב המכוניות בטווח המחיר שלה אינם קיימים.

כך או אחרת, אנחנו מדברים על ה-6 החדשה. היא מהווה שיפור ניכר לעומת הקודמת.

פורסם

במבחן השוואתי שמתפרסם השבוע באוטו אקספרס הבריטי יצאה המזדה 6 כשידה על העליונה מול הפאסאט והסופרב.

אמנם מדובר בדגמי הדיזל (נדיר שבוחנים דגם בנזין במגזין בריטי) אך הם הללו את ה6 מבחינת הנאה מנהיגה והתלהבו מאוד מהעיצוב שכינו דרמטי.

בכלל שמתי לב שעיתונות הרכב הבריטית, שבדרך כלל לא ממש יוצאת מגדרה כשמדובר בגרסאות סדאן לא מפסיקה לדבר על עיצוב ה6 החדשה.

אני ראיתי אותה עוד בתצורת התצוגה שלה בג׳נבה לפני שנה, ומאזדה אכן עמדו בהבטחה שלהם לא לשנות דבר (מלבד מראות הצד) בדגם היצור.

אני חושב שהיא נראית נפלא.

• תוכן חדש...