Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Ooga כתב:

אני מצד אחד לגמרי חושב שביבי צריך לעוף על טיל, והוא בתור ראש ממשלה צריך לשלם על המחדל.

אבל אני לא מבין (ואולי אני טועה בזה) למה כולם פה טוענים שהוא האחראי העיקרי והאשם העיקרי במצב.

בסוף, לא ביבי מחליט כמה גדודים יהיו ברצועה, לא ביבי מחליט האם לאשר את המסיבה במיקום הזה, לא ביבי מחליט אם להוציא התראה כשחמאס עשה תרגיל על ענק על הגדר.

לפחות לראייתי, היה פה עוורון מטריד שהולך הרבה יותר עמוק, כזה שלא מושפע ממה שקורה שם בצמרת ומהמדיניות הכללית.

גם אם הייתה התעלמות מוחלטת מהמצב במשך שנים שם למעלה - אם לא היו משאירים את הגבול ריק, אם לא היו מסתמכים רק על אמצעים טכנולוגיים, אם המודיעין היה קצת פחות שאנן... האירוע היה מסתיים אחרת לגמרי.

אלה לא ממש דברים שקשורים לממשלה או לחוסר רצון שלה לשים מיגוניות (שהפעם הפכו למלוכדות מוות..) בעוטף.

אחריות מיניסטריאלית שלו שהמדינה תהיה ערוכה לתרחיש שהמונים נכנסים דרך הגדר. זה לא כזה דימיוני. הרי העזתים כל הזמן צבאו על הגדרות והדרג המדיני נתן להם במקום לירות בהם. הצליחו אפילו להגיע לעמדת שמירה ולירות מטווח אפס בחייל ועוד לא נמצא האומץ אצל ראש הממשלה להורות על פתיחת אש במי שמתקרב לגדר.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, avi 1234 כתב:

מי שעושה מיוט הוא דביל שלא מוכן להתעמת אם מי שחושב אחרת ממנו

לא

זה בגלל שזה לא עימות או דיון, אלא טחינת מים.

היה לנו אותו דבר עם מישהו בשרשור של הקורונה בזמנו

פורסם
לפני 4 דקות, Ooga כתב:

אני מצד אחד לגמרי חושב שביבי צריך לעוף על טיל, והוא בתור ראש ממשלה צריך לשלם על המחדל.

אבל אני לא מבין (ואולי אני טועה בזה) למה כולם פה טוענים שהוא האחראי העיקרי והאשם העיקרי במצב.

בסוף, לא ביבי מחליט כמה גדודים יהיו ברצועה, לא ביבי מחליט האם לאשר את המסיבה במיקום הזה, לא ביבי מחליט אם להוציא התראה כשחמאס עשה תרגיל על ענק על הגדר.

לפחות לראייתי, היה פה עוורון מטריד שהולך הרבה יותר עמוק, כזה שלא מושפע ממה שקורה שם בצמרת ומהמדיניות הכללית.

גם אם הייתה התעלמות מוחלטת מהמצב במשך שנים שם למעלה - אם לא היו משאירים את הגבול ריק, אם לא היו מסתמכים רק על אמצעים טכנולוגיים, אם המודיעין היה קצת פחות שאנן... האירוע היה מסתיים אחרת לגמרי.

אלה לא ממש דברים שקשורים לממשלה או לחוסר רצון שלה לשים מיגוניות (שהפעם הפכו למלוכדות מוות..) בעוטף.

כי כולם פה מתעבים אותו 30 שנה 

בגלל שהוא גנב להם את השלטון

המטכל הוא מהשכונה שלהם

אסור חס וחלילה לבקר

פורסם
לפני 14 דקות, עדי-אל כתב:

חמאס מתכנן כבר כמה שנים את המתקפה הזאת...

אתה מדבר על גנבי הדעת מערוץ 14 אבל אתה בולע את כל מה שמספרים לך ב 11 12 או כל שיט אחר.

אתה מוסט לא פחות מביביסטים

תיכנן והצליח זה שני דברים שונים. וגם אם היה מצליח עם ממשלה אחרת - התחושה כרגע היא שהמדינה לא מנוהלת, ברמות שאני לא זוכר. ואני לא רואה את האחים היהודים בקואליציה עושים משהו כדי לשפר את זה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

לא

זה בגלל שזה לא עימות או דיון, אלא טחינת מים.

היה לנו אותו דבר עם מישהו בשרשור של הקורונה בזמנו

אפשר להתעלם

מיוט זה משהו נפשי...

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

בכל אופן לדרישה להקמת ממשלת אחדות ומידור מהקבינט של נציגי הציונות הדתית יש משמעות מאוד ברורה להפוך אותם למוקצים מחמת מיאוס

אני חייב להגיב על זה ברשותך, ממש לא כל המגזר הדתי לאומי זה בן גביר וסמוטריץ, אבל ממש לא.  זה שהיתה קונסטלציה פוליטית שהם עלו ונכנסו מתוך הואקום של אין מפלגה לבנט והצבעת מחאה מול הממשלה הקודמת,  

ברור אין שום כוונה להדיר או לפגוע בציבור הדתי לאומי, פשוט יש פה בעיה עניינית פרסונלית וככה צריך להתייחס לזה.

הציבור החרדי מעדיף כחלק מההמנעות הכללית שלו לקחת חלק בעשיה הציונית להמנע מלקבל החלטות על ביטחון ושלום חיילים שנלחמים, די להזכר בביקורת חרדית פנימית על גולדנקנופף שרצה להכנס לראשונה לועדה שכזאת עקב בורותו גם בנושא זה

• אהבתי 5

פורסם
לפני 4 דקות, avi 1234 כתב:

זאת הרמה?!

כמה אנשים...

מי שעושה מיוט הוא דביל שלא מוכן להתעמת אם מי שחושב אחרת ממנו

הוא מקובע פנאטי

אני לא עשיתי מיוט ליבגניפ גם שאני חושב שהוא כותב דברים מנותקים ומטומטמים

אין לכם תרבות שיח

ליברלים 

חחחחחח

לפעמים אני חושב שהשמאל זה כמו דת...

מי שעושה מיוט מבין שאין שיח בצד השני. שלא משנה מה תגיד הצד השני מתעלם מהביקורת והשאלות וחוזר על אותם סיסמאות בדיוק כמו שעושים כל חברי הליכוד עם דף המסרים שלהם.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Coro כתב:

אחריות מיניסטריאלית שלו שהמדינה תהיה ערוכה לתרחיש שהמונים נכנסים דרך הגדר. זה לא כזה דימיוני. הרי העזתים כל הזמן צבאו על הגדרות והדרג המדיני נתן להם במקום לירות בהם. הצליחו אפילו להגיע לעמדת שמירה ולירות מטווח אפס בחייל ועוד לא נמצא האומץ אצל ראש הממשלה להורות על פתיחת אש במי שמתקרב לגדר.

למה אתה חושב שיש לו איזושהי אחריות או דרך להשפיע על מוכנות טקטית כזו?

הממשלה לא משפיעה על כל מוצב וכל חייל. בשביל זה יש רמטכל ומפקדי אוגדות.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 12 דקות, TheOne23 כתב:

לא הבנתי את הקומבינה שלהם בקמבינט המלחמה, 

מה ההבדל בין חבר קבינט למשקיף? למה יש 2 חברי קבינט לליכוד ורק אחד לגנץ ופלוס 2 משקיפים? 

משקיף הוא בסופו של דבר חבר לכל דבר ועניין, כלומר משתתף בדיונים ונחשף לחומרים אך אין לו קול, הוא לא מצביע ולא חותם על החלטות. 

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Uri-G כתב:

מי שעושה מיוט מבין שאין שיח בצד השני. שלא משנה מה תגיד הצד השני מתעלם מהביקורת והשאלות וחוזר על אותם סיסמאות בדיוק כמו שעושים כל חברי הליכוד עם דף המסרים שלהם.

גם אני חושב שאין שיח בצד השני

אבל אתם אף פעם לא מבקרים את הצד שלכם

למי אתם מטיפים מוסר?!

אתה לא מבין שלפני סגול השיער היה פה צבא לא מוכן?!

יש פה שבכ שלא כ"כ מתפקד?!

שומר החומות היה צריך להדליק נורה אדומה על כישלון עצום של מודיעין והשבכ המשיך כאילו כלום

המחדלים פה הם ברמת המטכל

קהלני אמר שביום כיפור 

גולדה בחרה לקבל את עמדת המטכל

אבל היה צבא 

פה לא היה כלום נאדה

אבל סגול השיער...

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, avi 1234 כתב:

המטכל הוא מהשכונה שלהם

אסור חס וחלילה לבקר

30 שנה שהוא "גנב" את הבחירות ופעם אחת לא נכנסתי לאוף טופיק להתלונן עליו.

למרות שהוא נוכל בעניי הוא זכה בבחירות דמוקרטיות וזה חלק מהמשחק הדמוקרטי הלגיטימי.

אבל היום שכבר ברור שצריך להעיף אותו על טיל שניה אחרי שהסיפור הזה מסתיים ואני מקווה מאוד שגם לך זה ברור (למרות שברור שלא, כי הרי אין אחר מלבדו) , בגלל שאופן הניהול שלו במשך 15 שנה המית על מדינת ישראל את האסון הכי גדול שלה.

אז אני פה כדי להגיב שלא נסלח ולא נשכח למרות ביביסטים שאומרים, "שמעו זה לא ממש הוא, זה בכלל מישהו אחר, הוא על תקן של מזכירה בכלל" ועוד תירוצים וקשקושים וחוזר על זה שוב ושוב בהתעלמות מוחלטת למה שנאמר לך.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 דקות, Ooga כתב:

צודק, אבל בסוף יש את הדבר הזה שנקרא גם אווירה ורצון למלא את הדרישות של האחראי/ם. הממשלה הזו הפכה את יהודה ושומרון למקום החשוב ביותר במדינה, כך גם את החרדים אבל זה נושא אחר. רק להזכיר שכל השופרות של מכונת הרעל קראו לכל אותם אנשים פקידים במובן שיעשו מה שאומרים להם וישתקו. יש נבלה שקוראים לו ביבי שכבר 30 שנה עוסק בהפרד ומשול, שבשנת 2009 אמר שהוא יחסל את חמאס ולרגע לא התכוון לכך, אנחנו מדינה שצריכה חינוך מחדש ואני מקווה שהמשבר הנורא שעבר ועובד עלינו יהיה הזדמנות לשינוי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, avi 1234 כתב:

המטכל הוא מהשכונה שלהם

אסור חס וחלילה לבקר

זאת תמצית הבעיה בתפיסה שלך.

מתעבים אותו כי הוא "גנב את השלטון", לא כי הוא מפלג את האוכלוסיה ומסית אנשים אחד נגד השני, מקבץ סביבו חבורה של חסרי תועלת שילקקו לו, מעודד אבטלה והשתמטות מהצבא אצל החרדים, מכיל את הרקטות מעזה כל שנה מחדש, וגם לאחרונה את האלימות והפרעות של ערבים ישראלים. כל זה, ולא מחליט שום דבר מהותי, אין לו מטרות, אין לו חזונות, למפלגה שלו אין בכלל מצע.

שמע, יש אנשים טמבלים ששונאים את ביבי ושום דבר אחר לא מעניין אותם, זה נכון.

מצד שני הם בדיוק אותו הדבר כמו אלה שרואים אותו משחית כל חלקה טובה ומאמינים שהוא משיח בן דוד וחובה להצביע רק לו.

מותר וצריך לבקר את כולם, הצבא פישל אחושרמוטה פה, אין על זה בכלל דיון.

זה לא סותר את כל הנזקים של הממשלה הזאת עוד מלפני שהתחילה המלחמה הארורה הזאת, וההפרד ומשול שביבי מריץ פה במשך שנים כדי להישאר בכח.

לדעתי אנחנו בנקודת שפל שממנה אפשר רק לעלות. עכשיו רואים באמת מי מנהיג ומי מנסה להציל את התחת שלו.

זה בדיוק כמו שאומרים,

זמנים טובים יוצרים אנשים חלשים.

אנשים חלשים מביאים זמנים רעים.

זמנים רעים יוצרים אנשים חזקים.

אנשים חזקים מביאים זמנים טובים.

אנחנו בחלק של הזמנים הקשים.

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

מצטער שאני לוקח לגוסר את התפקיד פה, אבל הוא כבר לא משקיע בנו כמו פעם

למה ככה? משקיע כל הזמן :)

לפני 6 דקות, Ooga כתב:

הממשלה לא משפיעה על כל מוצב וכל חייל. בשביל זה יש רמטכל ומפקדי אוגדות.

למיטב הבנתי סמוץ', בתור שר במשרד הביטחון, כן התערב בהחלטות אמנם לא ברמת מוצב אבל כן ברמה כללית יותר. סמוץ' שם בגלל ביבי, בגדול.

בנוסף, יש לביבי אחריות באופן כללי מתוקף תפקידו, במשך הכהונה הכוללת ובהתווית סדרי העדיפויות. אני פחות מצפה ממנו להיכנס ברמת המוצב והחייל (למרות שלא יזיק מידי פעם שהוא, בתור בוגר סיירת, יבקר בשטח גם כיום) אלא ישאל את השאלות הקשות וידרוש תשובות מהדרג הצבאי. אני מצפה ממנו לכנס קבינט ולשמוע את ראשי הצבא ביחס למוכנות, האיומים וכו' (ניזכר שהקבינט כמעט ולא התכנס, וביבי לא הסכים לשמוע את ראשי הצבא עד שהם לא איימו ללכת לתקשורת וגלנט נעמד על רגליו האחריות).

לפני 9 דקות, avi 1234 כתב:

המטכל הוא מהשכונה שלהם

אסור חס וחלילה לבקר

הוא לא גנב את השלטון (לפחות לא במובן המילולי), והמטכ"ל לא בשכונה שלי. תנסה להיצמד לטיעונים ענייניים.

מותר לבקר את כולם, וזה הכוח הכי גדול של צורת המשטר שלנו. אני מקווה שככה זה יימשך. כמובן צריך לחכות לתחקירים, אבל ככל הנראה ראשי הצבא וכן רוב ההנהגה שלנו יצטרכו לשים את המפתחות ולתת הבמה לאנשים אחרים.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 21 דקות, Ooga כתב:

הממשלה לא משפיעה על כל מוצב וכל חייל. בשביל זה יש רמטכל ומפקדי אוגדות

ניתוח שלי:

היתה פעולה יצירתית של חמאס, למידה סבלנית (שזה כמובן טביעת אצבעות של איראן), והם ניצלו את התזמון הץוהסיטואציה המסויימת שהם הרדימו אותנו. 

נכון אי אפשר היה לצפות את זה אף אחד.

כישלון ואחריות של צהל , אנשים עוד ישלמו שם בתפקידים מי שצריך, אני בטוח.

עכשיו לאחריותו של ביבי- הוא טיפח את החמאס זה ידוע וברור, הוא השלים עם כל הטפטופים על העוטף , שריפת שדות ועוד ועוד-סבל של שנים שהוא פשוט מכר את האנשים היקרים האלה. פשוט כך. בזמן ממשלת בנט לפיד הם לא ההיסו לעשות את הדיירים האלה כי על כל פעולה הבינו על ההתחלה שיקבלו על הראש.  גם היה בזמנים מבצע 3צר וענייני. 

ביבי הרבה פעמים עצר מוקדם מדי מבצעים עם החמאס, אני זוכר אותם יוצאים מהבונקרים וחוגגים את הנצחון עלינו. שם זה נבנה הכל.

בעסקת שליט אני תמכתי ועדיין אני תומך כי כל אחד במדינה הזאת צריך לדעת שיעשו הכל אבל הכל כדי לעזור לו , אפילו עד קצה העולם, זה המדינה שלנו המיוחדת ולא עוד סתם מדינת פח רגילה.

יש עוד דברים שאין להם הוכחות אבל ברורים , כמו שנדבר הנפלד לא הופיע בסטטיסטיקות אבל ברור כמה תרם , כך להבדיל האויבים ראו מבחוץ את כל השנה האחרונה, את הפיטורים ההזויים של גלנט שהתריע על פגיעה בביטחון, ועדות ועוד ועוד.

על כל מיני דברים שאני לא יודע לא לוקח בחשבון עד שיוכלו אם וכאשר (התרעה ממצרים וכו'...)

עד השנה האחרונה לא השתגעתי על נתניהו אבל לא היה לי שום דבר נגדו, באמת שהכל ביחד מוגזם מאוד מאוד.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...