Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת? אם נוריד את עניין הדירה באמת לא יקר לגור כאן, בטח בתמורה למה שמקבלים.

ולפני שקופצים עלי עם צעקות "פרזיט" - אני משתכר מצויין ומשלם מיסים מכאן ועד אחרי הודעה חדשה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 10 דקות, nev כתב:

האמת? אם נוריד את עניין הדירה באמת לא יקר לגור כאן, בטח בתמורה למה שמקבלים.

יקר וזול הם מושגים יחסיים.

אני חי כאן יופי. רק שברוב מדינות המערב כנראה הייתי חי ברמה הרבה יותר גבוהה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רוב מדינות המערב לא מוקפות במדינות שרוצות לחסל אותם. זה מה יש.

ממליץ לכם לשאול את ההורים שלכם מה היתה רמת החיים לפני 30 שנה (ואני לא מדבר על 50 ו70). באמת שהמצב כאן מצויין.

פורסם
לפני 8 דקות, nev כתב:

ממליץ לכם לשאול את ההורים שלכם מה היתה רמת החיים לפני 30 שנה

לפני 30 שנה הייתי כמעט בן 20, אז אני זוכר יופי.

ל"מוקפת במדינות אויב" יש חלק ביוקר המחייה, אבל הוא פחות גדול ממה שנראה לך.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 26 דקות, nev כתב:

רוב מדינות המערב לא מוקפות במדינות שרוצות לחסל אותם. זה מה יש.

ממליץ לכם לשאול את ההורים שלכם מה היתה רמת החיים לפני 30 שנה (ואני לא מדבר על 50 ו70). באמת שהמצב כאן מצויין.

אם לשאול את ההורים שלי לפני 30 שנה כאשר הם עלו לארץ היה הרבה יותר טוב.
באותה תקופה משפחה הייתה יכולה באמת להתקיים בכבוד ממפרנס אחד בלי משכורות "הייטק" אסטרונומיות. 
אנשים היו יוצאים לעבוד בתור חשמלאים או חרטים או מתקיני מזגנים ומסוגלים לקחת משכנתא על דירה חדשה או אפילו בית פרטי קטן לרכוש רכב פרטי חדש ולכלכל אישה וילד\שתיים בבית. זה בערך מה שקרה לכל השכונה שהיינו גרים בה.
היום עם משכורת של מתקין מזגנים אתה בקושי יכול לאפשר שכירות ולכלכל אישה וילד בבית. שלא נדבר על לקנות דירה ורכב חדש.
כיום כדי לאפשר את אותה רמת חיים צריך ששתי ההורים יעבדו במשרה מלאה בעבודה מכובדת.

פורסם
לפני 12 דקות, Gavrik כתב:

אנשים היו יוצאים לעבוד בתור חשמלאים או חרטים או מתקיני מזגנים ומסוגלים לקחת משכנתא על דירה חדשה או אפילו בית פרטי קטן

כל זה בגלל שדיור הפך ממצרך בסיסי לנכס להשקעה, וגם בגלל שנים של ריבית אפסית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

כל זה בגלל שדיור הפך ממצרך בסיסי לנכס להשקעה, וגם בגלל שנים של ריבית אפסית.

לא, בגלל שאין מספיק דירות בשוק. 

כשיהיה עודף היצע קל, ודירות ישבו ריקות, המשכירים יצטרכו להתאמץ כדי למצוא חן בעיני שוכרים ולא להיפך, תראה איך המחירים יורדים ולא משנה גובה הריבית. 

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

בכל מקרה דמוגרפיה שלילית זה לא דבר רע 

לא נכון. וסליחה שאני פתאום מקפיץ את הנושא הזה מחוץ לדיון.

לא יקרה שום אסון אקולוגי מדמוגרפיה חיובית.

כן, ישתנה כדור הארץ כפי שהוא משתנה כל הזמן, אבל אסון - לא.

הכול עניין של איזון. אם יפן ואיטליה ימשיכו באותו קצב של דמוגרפיה שלילית הן עלולות להיעלם, או ליתר דיוק, העם היפני ייעלם והמדינה תוחלף במהגרים עם דמוגרפיה חיובית. במילים אחרות, תנאי להישרדות כפר (כן כן) עיר או מדינה הוא דמוגרפיה חיובית, ע"ע הכפרים הנטושים בין איטליה לשוויץ ששוברים את הראש מה לעשות איתם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הזכרון שלכם חלש וההשוואות לא מדוייקות. 

היו 2 מעדנים בסופר, לא 100.דירה שקנו היתה 4 קירות וגג, לא מעלית וכיבוי אש ומגדל וכו' וכו'. 

כנ"ל ברוב המוחלט של התחומים. רמת חיים זה לא רק מחירים אלא מה מקבלים בהם ולמה רגילים. 

פורסם
לפני 8 דקות, nev כתב:

היו 2 מעדנים בסופר, לא 100.דירה שקנו היתה 4 קירות וגג, לא מעלית וכיבוי אש ומגדל וכו' וכו'. 

איש, מדברים על לפני סה"כ 20-30 שנה, לא על שנות ה 40.

עד לפני כשנתיים וחצי גרתי בבית של ההורים. ההורים- שכירים שלא עובדים בהייטקס, מעמד ביניים ממוצע ביותר.

2 המשכורות האלו וניהול כלכלי נכון קנו להם בית שאני רק יכול לחלום עליו ולא משנה כמה אתאמץ, בישוב שהפך לכל כך יקר שלעולם לא אוכל להרשות לעצמי לקנות שם בית, כנראה.

ואני ממש לא על שכר של בריטסה בארומה.

פורסם
לפני 47 דקות, hans כתב:

לא נכון. וסליחה שאני פתאום מקפיץ את הנושא הזה מחוץ לדיון.

לא יקרה שום אסון אקולוגי מדמוגרפיה חיובית.

כן, ישתנה כדור הארץ כפי שהוא משתנה כל הזמן, אבל אסון - לא.

הכול עניין של איזון. אם יפן ואיטליה ימשיכו באותו קצב של דמוגרפיה שלילית הן עלולות להיעלם, או ליתר דיוק, העם היפני ייעלם והמדינה תוחלף במהגרים עם דמוגרפיה חיובית. במילים אחרות, תנאי להישרדות כפר (כן כן) עיר או מדינה הוא דמוגרפיה חיובית, ע"ע הכפרים הנטושים בין איטליה לשוויץ ששוברים את הראש מה לעשות איתם.

מה זאת אומרת לא יקרה שום אסון אקולוגי? כבר 30 שנה מדברים על זה וקשה לי להאמין שיש אנשים שעוד לא מודעים לכך שעם קצב גידול האוכלוסיה הנוכחי עוד כמה עשרות שנים לא יהיה מספיק שטח על כדור הארץ לגדל מזון לכולם.
יחד עם מגמת ההתחממות, הזיהום והצפיפות יהיה פו אסון. 
גם אוכלוסיה שלא מסוגלת להאכיל את עצמה וגם אסונות טבע והתחממות כי מה שבולם את האסונות האלו (יערות) נכרתו לטובת גידול עוד מזון.

לפני 53 דקות, nev כתב:

כנ"ל ברוב המוחלט של התחומים. רמת חיים זה לא רק מחירים אלא מה מקבלים בהם ולמה רגילים. 

היה מילקי וקרלו ובאדי ותאומים ודנונה ומכל אחד מהם היה גם מגוון של טעמים שונים זה רק מה שאני זוכר בטוח שהיה עוד.
וגם בדירה שלנו היה ממ"ד ומרפסת והייתה מעלית בבניין והיה מחסן גדול בקומת קרקע שהיינו כולנו שמים שם את האופניים והכניסה לחדר מדרגות נעשתה דרך דלת אש ולמטה הייתה גינה יפה מסביב לבניין עם פינת ישיבה וחניה גדולה עם חניה פרטית\שתיים לכל דירה.

ההבדל היחיד שאני רואה בין אותן הדירות שנבנו בסוף ה90 לדירות חדשות שנבנות עכשיו הוא רק בעיצוב ובגימור: האריחים שונים, ציפוי הקירות שונה, הכניסה הרבה פעמים תהיה מפוארת יותר, המעלית תהיה מנירוסטה עם עיצוב נחמד במקום "דמוי שטיח" כזה.
אבל חד משמעית לא מדובר בשום דבר קריטי ויותר מזה אם לוקחים היום תכנית בניה של בניין משנות ה90 כמו האחד שגרנו בו ותכנית בניה של בניין חדש שבונים עכשיו אני בטוח שכיום ההבדל בעלות הדירה בין שניהם יסתכם באחוזים בודדים בלבד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

רמת חיים עלתה בהרבה תחומים בגלל שהטכנולוגיה התקדמה. זה לא משהו שקרה בזכות השלטון. אם כבר, בחלק מהדברים שהשלטון אחראי להם הרמה ירדה כמו למשל עומסי תנועה שרק מחמירים.

לדבר על מחירי דירות בהשוואה לרמת הבניה זה די מגוחך כי גם אותה דירת "4 קירות וגג" שנבנתה לפני 50 שנה עולה פי כמה ממה שעלתה אז, והיא עדיין 4 קירות וגג. 

יכול להיות שסטנדרט הבניה יותר גבוה היום מבחינת חומרים וגימורים אבל פעם גם המבנים היו פחות צפופים והדירות לא היו דחוסות עם חדרים בגדלים ובגבהים המינימליים שהחוק מתיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

מה זאת אומרת לא יקרה שום אסון אקולוגי? כבר 30 שנה מדברים על זה וקשה לי להאמין שיש אנשים שעוד לא מודעים לכך שעם קצב גידול האוכלוסיה הנוכחי עוד כמה עשרות שנים לא יהיה מספיק שטח על כדור הארץ לגדל מזון לכולם.

יש איזה 2-3 הרצאות מרתקות ב-ted בעניין הזה.

כדי לקצר את העניין בצורה הכי גסה שאפשר - קצב העלייה מתמתן דרסטית בכל פעם שמדינה מגיעה לשלב מסוים של בגרות בהתפתחות שלה,

ובאיזה שהוא שלב כל כדור הארץ יגיע לאיזון, ממגוון סיבות. לא רוצה לזרוק מספרים כי אין סיכוי שאני זוכר במדויק.

עשרות שנים? אל תבלע כל מה שהירוקים יורקים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, SlowRide כתב:

אני מעדיף שיגיע לאום אל פחם. מזה אולי עוד ייצא איזה משהו חיובי, כמו רוקחים, מתכנתים, רופאים... לא בטלנים.

כן הרי ידוע כבר מזמן שאום אל פאחם זו פסגת ההיטק והטכנולוגיה.

שנאה עצמית לא יותר.

החרדים עובדים הרבה יותר מהערבים, בעבודות מתקדמות יותר, וברמת חיים גבוהה יותר. זה שזה לא מספיק בשבילך -סבבה.

אבל תתן לעובדות לבלבל אותך מדי פעם.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...