Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, eladns כתב:

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי כל אלו שמפרסמים בפייסבוק:

למה אתה בפייסבוק במקום להיות עם האישה והילדים? מבזבז את חייך על הבלים.

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

חלק מזה שהשכלה אקדמית זה תנאי בסיסי כדי לעבוד בכל דבר שהוא לא חסר עתיד זה בגלל סבסוד

אם לא היה סבסוד, זה עדיין היה קיים.

ד"א בארה"ב זה היה מסובסד פעם, אבל היו מספיק אנשים שחשבו כמוך, הסבסוד בוטל, ונתנו לשוק החופשי להכתיב את הכללים.

הביקוש לא נעלם לשום מקום.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

על שירותים רפואיים צריך לשלם כמובן, למה זה בעיה כשיש לך עבודה?

זה בעיה אם אתה מאבד כושר עבודה כתוצאה ממה שגרם לך להזדקק לשירותים רפואיים.

או סתם נהיה חולה במשהו שדורש טיפולים יקרים.

תראה שובר שורות ותבין למה זה בעיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 דקות, eladns כתב:

ולמה אין לי את היכולת לפרנס אותם?

עניתי לך זה כבר 30 פעם. אתה חושב שאתה מקבל דברים ב"חינם". מעשית אני ושאר המגיבים פה משלמים על זה.

הבאת לעולם 4 ילדים על חשבוני. אין לי דרך יותר עדינה לנסח את זה. מצטער.

זה לא קשור לאם אתה קונה להם ריבוק או ביבוק. פשוט לא קשור. אף אחד לא מדבר על זה בכלל. וגם על זה כבר ענו לך כמה פעמים. יש אנשים שמרוויחים פי עשר ממך ולא קונים מותגים. ההבדל בינך לבינם הוא שאתה לוקח מהמדינה ומהסביבה שלך יותר ממה שאי פעם תוכל לתת והם לא. 

לפני 13 דקות, eladns כתב:

אז מעט כסף שלכם הולך לחיזוק הדמוגרפיה הצעירה. ביג דיל.

או, המחסום נפרץ. עכשיו אתה מבין שאנחנו מממנים אותך. רק מי אמר לך שזה מעט (על החוצפה של ה"ביג דיל" אין מה להוסיף)?

ומאחורי זה מסתתרת בעיה גדולה הרבה יותר.

מי אמר שכמות שווה איכות?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אתה מדגים פה בשרשור את היופי שבחינוך הדתי\חרדי:

אתה עושה בלבול בין חרדי לדתי.

דתיים משרתים בצבא שירות מלא ומעבר, ביחידות ותפקידים מובחרים.

דתיים לומדים ועובדים בכל המקצועות (כמעט) שקיימים בתעשייה, משלמים מיסים כמוך ולא מקבלים הנחות.

חרדים לעומת זאת, ובכן, יש ויש..

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

תראה שובר שורות ותבין למה זה בעיה

עזוב אותך מסדרות בדיוניות, אני רואה את המשפחה של אשתי בארה"ב ואת המשפחה שלה כאן, שכולם היגרו בשנות ה90 מרוסיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

. עכשיו אתה מבין שאנחנו מממנים אותך.

כואב לך?

הירשם לישיבה הקרובה לבית מגורך 

אתה מממן הרבה יותר את הצעירים שישבו שנתיים בבית עכשיו ואמרו "ביבי זה המעסיק שלי" ושנתיים קיבלו כסף וישבו בחוף הים עם מרגריטה ומטריית נייר

• מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אתה חושב שאם מישהו אחד עושה משהו לא בסדר, אז זה הופך את ההתנהגות שלך לתקינה. זה לא.

מעבר לכך, אותם אלו שבמשך שנה פלוס מינוס לא עבדו,  לפחות ימשיכו לעבוד ויתקדמו במשכורות שלהם במהלך חייהם, וגם שילמו מס הכנסה וביטוח לאומי מספיק שנים אחורה, כדי לקבל דמי אבטלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, eladns כתב:

אתה מממן הרבה יותר את הצעירים שישבו שנתיים בבית עכשיו ואמרו "ביבי זה המעסיק שלי" ושנתיים קיבלו כסף וישבו בחוף הים עם מרגריטה ומטריית נייר

איכשהו, מאות אלפי הבטלנים שאנחנו נאלצים לממן במשך עשורים (ועוד עשורים קדימה) מטרידים אותי הרבה יותר מהבטלנים הזמניים שישבו שנה וקצת בבית וחגגו על החל"ת. גם בתחשיב של עשור בודד, לא עשורים שלמים, הסכומים בלתי ניתנים להשוואה.

פורסם
לפני 4 דקות, eladns כתב:

כואב לך?

תודה, אבל אני מעדיף לנסות את הכיוון השני. להצביע לאנשים שלא יתנו לך ודומיך שקל, כדי שתבין עד כמה אתה באמת עני. ואולי אז יפול האסימון כמה זה חצוף מצידך לבוא ועוד להטיף כאן לאחרים שהם יכולים לקנות רכב ולא צריך תחבצ בשבת ואין עניים בארץ.

לפני 6 דקות, eladns כתב:

לא חושב. גם כי המימון במקרה שלך עוד עשוי להיות אקספוננציאלי בסופו של דבר. 

פורסם
לפני 4 שעות, eladns כתב:

כספים מחולקים פה על התול. למה לא להיות חלק מזה?

לפני 15 דקות, eladns כתב:

אלעד, במקום לכלות את זמנך כאן בעוף למה לא תלך לכולל שליד אחת מהישיבות? אם אתה מתקשה אמליץ לך על אחד בנווה יעקב.

פתח גמרא ב״ק נ״ב ע״ב ד״ה "לא יסקל אדם", למד את הסוגיה היטב וחזור עם תובנות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני לא חושב שיש כאן מישהו שלא חושב שאנחנו צריכים מדינת רווחה.

אבל יש הבדל בין להשתין בבריכה לבין להשתין מהמקפצה.

בכל מקום יהיו את הקבוצות שצורכות יותר משאבים מאשר תורמות. זה מה יש. היום מישהו אחר נזקק, מחר אני נזקק. טפו, טפו חמסה חמסה.

אבל לספר בראש חוצות על "איך דופקים את המערכת" לאלה שמשמנים את המערכת, וכמה אפשר להסתפק במועט - שהוא לא מועט כלל, זה בעיני כבר חצוף.

פורסם
לפני 40 דקות, eladns כתב:

אתם מעידיפים שניהיה כמו איטליה\יפן בלי דור צעיר שיעזור לדור הזקן?

אם כל אחד יביא ילד אחד או שתיים אנחנו נהיה בדמוגרפיה שלילית.

אז מעט כסף שלכם הולך לחיזוק הדמוגרפיה הצעירה. ביג דיל.

איך להביא 4 ילדים ולגדל אותם בתרבות חיים של לחיות על חשבון האחר זה "חיזוק הדמוגרפיה הצעירה"?

בכל מקרה דמוגרפיה שלילית זה לא דבר רע בקצב שבו העולם מתקדם הטכנולוגיה מאפשר לפתור את בעיית כוח העבודה בלי להביא 4 ילדים לעולם שיתחזקו את הפנסיה שלך. אם כבר מדברים על העתיד, מצב העולם והסביבה הוא כזה שאנחנו נמצאים לקראת אסון אקולוקי וסביבתי. דמוגרפיה חיובית היא המסלול המהיר והבטוח לקראת תרחיש אפוקליפטי שבו הנכדים שלנו כבר לא יהנו מחיי "צניעות" אלא יצתרכו להילחם על פאת לחם ועל לא לגווע ברעב.

פורסם
לפני 2 דקות, Nemesis כתב:

אני לא חושב שיש כאן מישהו שלא חושב שאנחנו צריכים מדינת רווחה.

אבל יש הבדל בין להשתין בבריכה לבין להשתין מהמקפצה.

בכל מקום יהיו את הקבוצות שצורכות יותר משאבים מאשר תורמות. זה מה יש. היום מישהו אחר נזקק, מחר אני נזקק. טפו, טפו חמסה חמסה.

אבל לספר בראש חוצות על "איך דופקים את המערכת" לאלה שמשמנים את המערכת, וכמה אפשר להסתפק במועט - שהוא לא מועט כלל, זה בעיני כבר חצוף.

מסכים עם החלק הראשון של דבריך, פחות עם המשפט האחרון. מה עדיף? אנשים שחיים מעבר ליכולות שלהם ונכנסים למינוסים,פשיטות רגל ועיקולים?

מדובר על אדם שעובד. לא כל אחד יכול להיות מפתח תוכנה. יש גם שרתים, גננים, מנקים וכו' וכו'. אולי לא שמים לב שהם קיימים (לצערנו) אבל תאמינו לי שהם שם.

מה יקרה אם הם לא יהיו? למה שאדם שעובד למחייתו יצטרך להתנצל שהוא חי לפי האמצעים שהעבודה מאפשרת לו?

אותי לימדו שכל עבודה מכבדת את בעליה.

פורסם
לפני 2 דקות, nev כתב:

אותי לימדו שכל עבודה מכבדת את בעליה.

גם אותי. ואפשר גם לנהל דיון ארוך ופילוסופי על מי מרוויח כמה ולמה. אבל זו לא המהות כאן. המהות היא שיש בן אדם עני שגם לא מבין לחלוטין שהוא עני, גם לא מבין מה מאפשר לו בסופו של דבר לקיים את המשפחה שלו, גם מצדיק תא עצמו ברמה של "נותנים. לא תקח? תבואו לישיבה גם" וגם מטיף מוסר שאין עניים בארץ, אין בעיית יוקרה מחיה וכולם צריכים לקנות רכב (אבל לא לנסוע בשבת כמובן). יש איפשהו גבול, לא?

פורסם (נערך)

מסכים ב- 100%, לא על זה הטרונייה.

הטרוניה על כך שהוא בא להטיף לנו שלא יקר לחיות כאן, כאשר הוא חי על סבסוד כמדיניות ומשדל אחרים לעשות כך.

על דרך הטענה שלו שלא חייבים לקנות ספורטאז'ים חדשים, הוא גם לא מבין שהיה למדינה יותר זול לקנות לו ספורטאז' חדשה כל שנה מאשר כל הסבסוד שהוא מקבל בחינוך, בריאות ומגורים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...