Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, NEW10 כתב:

אני אתחיל מהתכלס: אני נאלץ להגיד, ואני יודע שזה מאוד יכעיס כאן, שאני מאוד מסכים עם אלה שמתנגדים לשילוב נשים בתפקידי לחימה. אני חושב שרק גברים צריכים להיות לוחמים ושנשים לא צריכות להיות לוחמות בכלל. לחימה, ובמיוחד דווקא בגלל כל בעיות הביטחון שיש אצלנו, צריכה להיות אירוע גברי. אני לא חושב שאנחנו צריכים לסכן נשים ולשלוח אותן לחזית גם אם הן נורא רוצות. 

מלחמה היא לא אירוע גברי או נשי אלא אירוע לאומי.

לפני 24 דקות, NEW10 כתב:

אני עצמי בכלל לא הייתי לוחם, אפילו לא קרוב לזה, בחיים שלי לא החזקתי נשק. אני לא אחד שמבין משהו בלחימה. שירתתי שנתיים וחצי בבסיס פתוח בתוך עיר. אבל לא הייתי חייב להתגייס, הצבא לא רצה לגייס אותי בגלל כל מיני בעיות שיש לי, ובכל זאת רציתי להתגייס, ובסוף לקחו אותי לשרת בתור מתנדב(קצת מביך אותי לדבר על זה ולא כזה פשוט לי, אבל בגלל שאני יודע שיגיעו שאלות כמו " מי אתה בכלל שתדבר?" או מה אתה מבין בכלל, אז החלטתי בכל זאת לספר חלק)

אתה ממש לא צריך להתנצל. עשית הרבה יותר מאחרים כי אתה נלחמת כדי לתרום בעוד רבים אחרים הלחמים כדי לא לתרום.

מי שמתנגב לשירות ולא משנה באיזה תפקיד ראוי לכל הערכה.

לפני 24 דקות, NEW10 כתב:

לדעתי גם מעט מאוד הנשים שאולי רוצות להיות לוחמות צריכות למצוא תפקידים אחרים והרבה פחות מסוכנים, אבל יחד עם זאת מועילים שבהם הן יתרמו הרבה יותר ולא יהוו סיכון מיותר, קודם כל לעצמן ולבריאותן.

אני אגלה לך סוד קטן, מלחמה בהגדרה מזיקה לבריאות. מתים שם, נפצעים ונשרטים נפשית (כולם. ללא יוצא מן הכלל).

לפני 24 דקות, NEW10 כתב:

לדעתי ולצערי בכל מה שקשור לשילוב נשים בתפקידי לחימה נכנסה המון פוליטיקה ופוזיציה, כזו שאומרת שחייבים שנשים יהיו לוחמות כי אנחנו נורא נאורים, וגם יש יותר מדי לחץ פוליטי להכניס נשים גם כשהפיילוטים לא מצליחים. גם בענייין הזה של הלוחמת ש "סיימה" מסלול בסיירת מטכ"ל, יש כוכבית של "מסלול שהיה יחודי או יעודי עבורה" עם "כמה התאמות שנעשו בשבילה", וכמובן לא אומרים מה הן בדיוק אותן התאמות שנעשו עבורה ומה הן כוללות.

הנתאמה היא בסולם המאמצים שכפי שהסבירו פה לא פעם מדבר על הדרך ולא על היעד הסופי שהוא זהה.

לפני 24 דקות, NEW10 כתב:

כל אחד שרוצה להחשיב את עצמו לליברלי ונאור ישר מדבר בין היתר על כמה נשים לוחמות זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לצה"ל ולחברה, מה שאותם אנשים עושים לדעתי זה Virtue Signaling, מונח שראיתי בפייסבוק לפני שבוע, שזה בעצם אומר לבטא ולהשמיע כלפי חוץ דעות שנחשבות לנכונות ומוסריות כדי סוג של לעשות טקס לעצמם ולהראות כמה יש להם אופי טוב ומצפון שנמצא במקום הנכון.

זה לא הדבר הכי טוב ולא הדבר הכי גרוע. זו פשוט הכרה שכמו שאתה לא התאמת ללוחמה למרות שאתה גבר אישה יכולה כן להתאים למרות שהיא אישה.

לפני 24 דקות, NEW10 כתב:

זה הזכיר לי פאנל בתוכנית מלפני שנה בתוכנית של רביב דרוקר שעסק בשילוב של נשים לוחמות. https://www.facebook.com/watch/?v=2149446195555132

עכשיו, האישה שדיברה, עורכת דין בשם צפנת נורדמן, שמתנגדת לשילוב נשים בתור לוחמות, אני לא תמיד מסמפט את הדעות שלה, אבל בפאנל הספציפי הזה דווקא הסכמתי איתה ומאוד לא אהבתי את זה שפשוט לא נותנים לה לדבר וקטעו אותה כל הזמן, מי שלדעתי בלטה לרעה במיוחד הייתה העיתונאית נגה ניר נאמן (כתבת לענייני צרכנות, כדאי להזכיר, לא מישהי שבדיוק מומחית לצבא ולביטחון), פתאום נגה התחילה להתנפל על עורכת הדין הדתייה כמו אנקונדה עצבנית ופשוט קטעה אותה כל הזמן ולא נתנה לה להמשיך, אז אם ככה למה הזמינו את אותה עורכת דין לפאנל אם הי הייתה כזאת סדין אדום עבורם?, הם הרי ידעו מקודם מה הדעות שלה ובמה היא מאמינה, אז למה לא לפחות לתת לה לדבר גם אם אתם לא מסכימים איתה?

צפנת מתנגדת לשילוב נשים לא בגלל ההתאמה שלהן אלא כי היא לא מוכנה שגברים ישרתו עם נשים.

וכלוחם לשעבר אני יכול להגיד לך שכשאתה בסביבה עוינת שיורים עליך, כשאתם מטונפים, עייפים, רכבים ומתוחים הגץדבר האחרון שמעניין אותך זה אם הפראמדיק זה גבר או אישה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעתיים, NEW10 כתב:

אני אתחיל מהתכלס: אני נאלץ להגיד, ואני יודע שזה מאוד יכעיס כאן, שאני מאוד מסכים עם אלה שמתנגדים לשילוב נשים בתפקידי לחימה. אני חושב שרק גברים צריכים להיות לוחמים ושנשים לא צריכות להיות לוחמות בכלל. לחימה, ובמיוחד דווקא בגלל כל בעיות הביטחון שיש אצלנו, צריכה להיות אירוע גברי. אני לא חושב שאנחנו צריכים לסכן נשים ולשלוח אותן לחזית גם אם הן נורא רוצות. 

אני כן הייתי לוחם ואפילו ביחידה מובחרת יחסית. גם אני בעבר ראיתי בשירות קרבי משהו מצ'ואיסטי, משהו שיש רק לגברים וכן, הרוב המוחלט של נשים לא היה מסוגל לעבור את מסלול ההכשרה אבל צריך להודות שגם המון גברים. אופי הפעילות של היחידה הוא זה שקובע אם ניתן לשלב אישה, אצלי לדוגמה לא רואה איך אישה יכולה להשתלב ביחידה שלי, ואני לא מדבר על העומס הפיזי, אבל ממש לא חסרות יחידות קרביות בהן נשים יכולות להשתלב ובאופן מעולה. 

לצד כל זה, אני נזכר בכך שקרובת משפחה שלי הייתה חובשת קרבית בהגנה ויצאה לפעילות יחד עם הגברים ללא כל הבדל, בשגרה הייתה אחות. בכלל, המון נשים היו חלק בלתי נפרד מהכוח הלוחם שהקים את המדינה הזו וניצח את מלחמת העצמאות. אז כן, אני לא חושב שכל תפקיד קרבי מתאים לאישה אך זה יותר בשל אופי הפעילות של היחידה הלוחמת ולא כי "נשים לא צריכות להילחם", יש המון תפקידי לוחמה שאין שום סיבה שלא תהיה שם אישה. 

לפני 80 שנה חשבו שנשים כלל לא צריכות להצביע, לעבוד במפעלים וכו', פתאום הגיע מלחמת העולם השנייה ושינתה את הכל מהיסוד. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 4 שעות, NEW10 כתב:

לפני שאני אתחיל להגיב לעניין, אני אנסה להקדים  ולהגיד שאני הולך אולי שוב להרגיז כאן הרבה מהמגיבים כאן בשרשור עם התגובה שלי. יש מצב שהרבה כאן שוב יכעסו עלי בגלל מה שאני אכתוב בהמשך, אבל בגלל שהנושא כבר עלה, אז הרגשתי צורך להגיב למרות כל הכעס שזה אולי יעורר אצל רובכם כלפיי.

אני עצמי בכלל לא הייתי לוחם, אפילו לא קרוב לזה, בחיים שלי לא החזקתי נשק. אני לא אחד שמבין משהו בלחימה. שירתתי שנתיים וחצי בבסיס פתוח בתוך עיר. אבל לא הייתי חייב להתגייס, הצבא לא רצה לגייס אותי בגלל כל מיני בעיות שיש לי, ובכל זאת רציתי להתגייס, ובסוף לקחו אותי לשרת בתור מתנדב(קצת מביך אותי לדבר על זה ולא כזה פשוט לי, אבל בגלל שאני יודע שיגיעו שאלות כמו " מי אתה בכלל שתדבר?" או מה אתה מבין בכלל, אז החלטתי בכל זאת לספר חלק).

כשכבר התגייסתי אחרי תקופה, בערך חצי שנה אחרי השירות, היו לי כל מיני פנטזיות להיות לוחם, הייתי אז בחור מאוד מתלהב והעולם הצבאי היה מאוד חדש לי, ובכל פעם שהיו מגיעים לבסיס שלנו לוחמים אז הייתי מתלהב, זה היה בערך בתקופה של מבצע עופרת יצוקה, אבל ידעתי וגם אמרו לי שאני פשוט לא מתאים לזה ואין לי את זה בכלל. צבא צריך לנצח אויבים ולא להתעסק בהגשמת חלומות. ככה שלדעתי כמו שאני הבנתי שאני פשוט לא מתאים, לדעתי גם מעט מאוד הנשים שאולי רוצות להיות לוחמות צריכות למצוא תפקידים אחרים והרבה פחות מסוכנים, אבל יחד עם זאת מועילים שבהם הן יתרמו הרבה יותר ולא יהוו סיכון מיותר, קודם כל לעצמן ולבריאותן.

לדעתי ולצערי בכל מה שקשור לשילוב נשים בתפקידי לחימה נכנסה המון פוליטיקה ופוזיציה, כזו שאומרת שחייבים שנשים יהיו לוחמות כי אנחנו נורא נאורים, וגם יש יותר מדי לחץ פוליטי להכניס נשים גם כשהפיילוטים לא מצליחים. גם בענייין הזה של הלוחמת ש "סיימה" מסלול בסיירת מטכ"ל, יש כוכבית של "מסלול שהיה יחודי או יעודי עבורה" עם "כמה התאמות שנעשו בשבילה", וכמובן לא אומרים מה הן בדיוק אותן התאמות שנעשו עבורה ומה הן כוללות.

כל אחד שרוצה להחשיב את עצמו לליברלי ונאור ישר מדבר בין היתר על כמה נשים לוחמות זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לצה"ל ולחברה, מה שאותם אנשים עושים לדעתי זה Virtue Signaling, מונח שראיתי בפייסבוק לפני שבוע, שזה בעצם אומר לבטא ולהשמיע כלפי חוץ דעות שנחשבות לנכונות ומוסריות כדי סוג של לעשות טקס לעצמם ולהראות כמה יש להם אופי טוב ומצפון שנמצא במקום הנכון.

זה הזכיר לי פאנל בתוכנית מלפני שנה בתוכנית של רביב דרוקר שעסק בשילוב של נשים לוחמות. https://www.facebook.com/watch/?v=2149446195555132

עכשיו, האישה שדיברה, עורכת דין בשם צפנת נורדמן, שמתנגדת לשילוב נשים בתור לוחמות, אני לא תמיד מסמפט את הדעות שלה, אבל בפאנל הספציפי הזה דווקא הסכמתי איתה ומאוד לא אהבתי את זה שפשוט לא נותנים לה לדבר וקטעו אותה כל הזמן, מי שלדעתי בלטה לרעה במיוחד הייתה העיתונאית נגה ניר נאמן (כתבת לענייני צרכנות, כדאי להזכיר, לא מישהי שבדיוק מומחית לצבא ולביטחון), פתאום נגה התחילה להתנפל על עורכת הדין הדתייה כמו אנקונדה עצבנית ופשוט קטעה אותה כל הזמן ולא נתנה לה להמשיך, אז אם ככה למה הזמינו את אותה עורכת דין לפאנל אם הי הייתה כזאת סדין אדום עבורם?, הם הרי ידעו מקודם מה הדעות שלה ובמה היא מאמינה, אז למה לא לפחות לתת לה לדבר גם אם אתם לא מסכימים איתה?

אני איתך, בוא תגייס את ה100 אלף משתמטים שמרשים לעצמם להפגין בשבת ואז נוכל לוותר על לוחמות.

כרגע הם גם לא עולים ש.ג וגם מונעים מאחרות לעלות.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 שעות, NEW10 כתב:

כל אחד שרוצה להחשיב את עצמו לליברלי ונאור ישר מדבר בין היתר על כמה נשים לוחמות זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לצה"ל ולחברה, מה שאותם אנשים עושים לדעתי זה Virtue Signaling

אם המטרה זה להיראות נאורים וליברליים ולצורך זה מורידים את הרמה המקצועית או שמעדיפים לקבל אישה לתפקיד שהיא פחות טובה בו רק כי היא אישה, אתה צודק וזה גרוע.

אבל זה לא המצב פה, בסוף החיילת היתה צריכה לעמוד בכל הסטנדרטים שעומדים בהם שאר החיילים. זה שהתאימו לה את סרגל המאמצים זה לא אומר שהורידו את הסטנדרט כדי שהיא תוכל לעבור. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עד כמה הביביזם הורס את החברה הישראלית, המדינה, פוגע בכולנו ובסיכוי שלנו לשמר כאן מדינה אפילו סמי מתפקדת?

קמ"ן אוגדת עזה מה7.10, אותו אחד שנפנף את הנגדת מ-8200 שהתריעה על מה שהולך להיות, הוא עדיין קצין בשירות סדיר בצבא. אנחנו מממנים לו משכורת, בקרוב גם פנסיה. הוא לא פורש. אפילו לא פרישה חצי מאולצת. כלום.

אבא שלו קצין בכיר במיל'. ביביסט. כזה שהתנגד לועדת חקירה ממלכתית. כזה שתמך בביבי גם בעבר, והלך איתו במשך שנים.

כאן הכל מתחיל ונגמר.

ביביזם = אנטי ציונות.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אבא שלו

ואותו ערוץ שקישרת אליו, הוא גם זה שמראיין את אבא שלו בתור מומחה ובתור מי שמתנגד לועדת חקירה ממלכתית, לא מציין שמדובר באדם בעל ניגוד עניינים.

יש מעטים בתקשורת שלא אוכלים מהיד של לשכת נתניהו ו/או דובר צהל.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ידעתי שהשלב הזה של המלחמה יגיע.

אני בעד המשפט " הקם להורג השכם להורגו". אני גם בעד ניתוק כל היחסים המשותפים ולא לתת להם חשמל, מים ,דלק ומזון.

לא צריך לפרנס ולא צריך להאכיל אותם.

אבל אנחנו לא צריכים להיות כמוהם וככל שהמלחמה מתארכת ( לדעתי היא מתארכת באופן מלאכותי בכדי שהממשלה תוכל לשרוד עוד קצת) אנחנו הופכים להיות בהמות. הבעיה שאין אף אחד בשלטון שמגנה אז ככל שהם מתנהגים בצורה יותר בזויה ובהמתית ככה הם יותר מרוצים מעצמם. יום יבוא ואנחנו נתעורר פה. ואז נשאל איך נתנו לעצמנו להיות כאלה.

ולא, לא שכחתי מה היה פה ב 7/10. זוכר טוב מאוד ולכן אמרתי שצריך להתנתק לחלוטין. במציאות הממשלה הזאת מחיה הכל עם הסיוע והחוסר החלטיות שלה ומנגד מעלימה עין מהתבהמות החברה.

להיות חזק ומושל לא חייב להיות שאנחנו נהיה ברבריים. ככה אני חושב לפחות.

פורסם
לפני 27 דקות, עדי-אל כתב:

בלי בגץ ובלי בצלם

החולצות החומות.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, עדי-אל כתב:

בלי בגץ ובלי בצלם

בימים ההם אין מלך בישראל, איש הישר בעיניו יעשה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם

תפקיד הדרג המדיני הוא לקבוע את גבולות הגזרה אבל לא בצורה של טרור אלא בצורה של החלטות ממשלה מסודרות.

• תוכן חדש...