Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אני לא אומר שזה הפיתרון או שזה צעד נכון (הפוך, חושב שזה צעד לא נכון).

הדברים גם לא חייבים להיות שחור ולבן. אפשר לחייב כל רפתן למכור X אחוזים במחיר קבוע מראש ובשאר שיעשה מה שהוא רוצה אבל באותצה המידה אתה חייס לחייב את תנובה לצורך הדיון למכור X אחוזים מתוצרת החלב הניגר שלה בצורת חלב בפיקוח. אתה לא יכול לחייב אותי למכור בזול לגוף שימכור במחיר לא מפוקח ויקר משמעותית.

קודם כל נראה לי שטעיתי. מחיר חלב טרי בשקית הוא 6.35 שקלים כולל מע"מ. המחיר לקמעונאי הוא 4.81 ללא מע"מ.
תנובה עושה "בעיות" כאשר היא מבקשת להעלות את מחיר החלב בפיקוח והממשלה לא מסכימה מסיבות פופוליסטיות (ניחוש שלי).
הרפתנים כבר הסכמנו שלא מתעשרים מהמחיר המפוקח.
נשארנו עם הסיבות שגורמות למחיר החלב המפוקח בסופר להיות 6.35 שקלים כולל מע"מ בעוד הרפתן מקבל 2.5 שקלים (לא בדקתי אתה אמרת).

כנראה שלתנובה לא תהיה בעיה להציג לך למה המחיר מטפס, לי קל לראות את זה גם בלי הסברים, אני פשוט רואה את ההתייקרות של הכל במדינה הזו בשנים האחרונות...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

כתעשיין אני מבין טוב מאוד למה הכל יקר ואני לא אומר שתנובה גנבים. אני אומר שצריך לקבוע אחוז מסויים של חלב ניגר מהייצור שיהיה חלב מפוקח כדי למנוע את המצב של אין חלב מפוקח אבל יש מועשר במחיר כפול.

ולמה חקלאי צריך למכור חומר גלם במחיר מפוקח לייצור לא מפוקח?
כמו שיש מכסות ייצור חלב דרוש מכסות ייצור מותרים מפוקחים ושמה שלא בפיקוח יתנהל כשוק חופשי לא רק מבחינת המחלבה אלא גם מבחינת הרפתן.

זה גם יעלה את איכות החלב כי המחלבה תוכל להציב דרישות לרפתן וכמובן לשלם יותר עבור התוצרת המותאמת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, madmaxx כתב:

השלטון שלנו שוב ושוב ושוב, עוד מהימים של מחאת הקוטג', מאשים את כל העולם ביוקר המחייה חוץ מאת עצמו. בדיוק ראיתי תוכנית על נפילתה של עיר המכוניות דטרויט, אשכרה עיר שהכריזה על פשיטת רגל, דבר שהיה קורה כבר מזמן להמון ערים בישראל ובראשן ירושלים אם לא היינו מממנים את העיר הזו במיליארדים כל שנה. אני כבר לא מדבר על מחירי הקרקעות שהמדינה היא האחראיתה עיקרית על התמחור שלהן, מיסוי תחום הרכב, עלות הציבור החרדי למדינה (לנו) ועוד ועוד. אבל חצי שקל עד שקל לחלב, בזה מתעסקים, זה מה שישנה את חיינו מקצה לקצה. 

השכבות הבאמת חלשות, נפגעות מזה בצורה לא פרופורציונאלית. 

ובזה מתעסקים, כן, כי שר האוצר צריך לצבור הישגים פוליטיים לקראת הבחירות (לא התשובה הנכונה או אולי, לא התשובה המלאה זה ניסוח יותר מדוייק)- ואני משוכנע שיש לו אינטרס אישי כלשהו, נסתר כמובן, שבהחלט ייתכן שגם איננו לחלוטין חוקי, לגבי ההתעקשות שלו על הרפורמה הזו. הוא לא היה "מתאבד" עליה, כולל סחיטה של עוד קצת מיץ מביבי, אם לא היה לו אינטרס נסתר נוסף. 

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

קודם כל נראה לי שטעיתי. מחיר חלב טרי בשקית הוא 6.35 שקלים כולל מע"מ. 

ומתי בפעם האחרונה ראית בסופר חלב בשקית? אני לא זוכר שנתקלתי בזה כבר מהרבה שנים בסופר הקבוע שלי. 

אבל מקסקס הזועם צודק; לגבי רובינו, ההפרש הזעום הזה ממש לא ישנה לנו שום דבר בחיים שלנו. 

קודם שינטרלו את מחוללי יוקר המחיה האמיתיים, כמו השוד לאור היום שעוברים בעלי הרכבים מכל כיוון אפשרי (כפל מס על הדלק. מיסוי של 100%. מיסוי על החלפים. ועוד ועוד ועוד מכל כיוון אפשרי) בהיעדר תחב"ץ ראוייה (ואפילו הלא ראוייה, גם היא לא עובדת 24-7 אלא רק 6, במקרה הטוב); רשתות שיווק שמעלות את המחירים כל הזמן, גם כשהדולר (והנפט, והדלק, והיורו, והחיטה, ועוד) יורדים (וצונחים). ועוד כמה כאלו. 

יש סדרת כתבות מעניינת בוואלה, לגבי זה שגם רשתות ענקיות מחו"ל מתמחרות את השוק שלנו כ"פרימיום" ביחס למדינות אירופאיות- מראש המחירים שמוצגים לנו גבוהים בכ-40 עד 60% ממדינות אחרות. על אותם הפריטים. ובניטרול הוצאות - לא זוכר בדיוק איך, אבל הם הגיעו לחישוב שנשמע הגיוני מאד. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 דקות, madmaxx כתב:

בל חצי שקל עד שקל לחלב, בזה מתעסקים, זה מה שישנה את חיינו מקצה לקצה. 

כבר כתבתי באיזה מקום שרק ההתייקרות השבועית בתח"ץ לאדם היא יותר גדולה מכל תצרוכת החלב של משפחה ממוצעת בשבוע.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מה קשור נגדנו?
תשמע, אני לא רפתן ואני לא שר אוצר, אני יכול רק לתת לך סיפור ותחליט אתה מה נכון ומה לא.
יש לי חבר שהייתה לו רפת פרטית במשק, כבר אין הרבה רפתות פרטיות בגודל הזה, הרוב התאגדו והמכסות מנוהלות תחת איזה התאגדות.
למה אני מזכיר אותו? לפני מספר שנים ספורות הוא החליט לסגור את הרפת, לא כי הייתה לו איזה הזדמנות פז ביד, פשוט הוא החליט שזה לא מספיק משתלם ועבר לחינוך, כן חינוך.
אם למכור חלב היה כל כך משתלם אני לא רואה סיבה שמישהו שקיבל עסק מוכן (יורש) יחליט לסגור. הפרות שם, המכונות שם, הרפת שם, רק צריך לנהל את זה, ועדיין הוא סגר.
אתה יודע מי קנה את הפרות? ערבי מהשטחים.

מה הנקודה שלי? שר האוצר אומר שצריך לפתוח את משק החלב כי המחירים גבוהים, הם לא גבוהים כי הרפתנים מתעשרים על חשבוננו. הם גבוהים בגלל שהכל בישראל יקר.
המים, הגרעינים, כוח האדם, הרגולציה, הדלק, מיסים, הכל יקר.
מה מציע שר האוצר? "נפתח את המשק לייבוא" במילים אחרות נקנה חלב מארצות אחרות שם כל הדברים שמניתי במשפט הקודם זולים יותר, למשל נקנה חלב מטורקיה או פולין. כן החלב יהיה זול יותר, יעלה 5 שקלים במקום 7.28, על זה נופלות משפחות...
מה יקרה אם מחר בבוקר נהיה שוב במלחמה ומר ארדואן יחליט שהוא לא מוכר לנו חלב? או שממשלת שמאל בפולין תחליט שהיא לא מוכרת לנו חלב? כולם יתחילו לצעוק איך הפקרנו את משק המזון.

עוד לא הזכרתי את העובדה שחלק גדול מהרפתות הם בישובי גבול/ישובים מרוחקים, מאפשרים לאנשים להתפרנס ולשמור על הגבול שלנו מעצם הנוכחות שלהם. מה יעשו האנשים האלה כשלא תהיה להם פרנסה? יעזבו את גבול לבנון/גבול עזה ויעברו למרכז.
סתם רעיון, אולי עדיף שסמוטריץ יוותר על המע"מ שהוא גובה על חלב?

קודם כל, פספסת את הכוונה שלי.

אני טוען תמיד שהם כולם חברים והכל הצגות.

שירי ולזימי כל היום מקללים את החרדים אבל כשצריך הם BFF. 

דבר שני, אני אתן לך דוגמא מחברים שלהם הירקנים.

כל הזמן הם בכו שהם מקבלים פרוטות על עגבניות, ושכל הרווח הולך לסופרים.

רק מה? כשהם פתחו שווקים משל עצמם, שהצריך מהם רק להגיע עם טנדר לאיזה נקודה ולהתחיל למכור, המחירים היו יותר גבוהים משל רמי לוי. 

אז מי פה עקץ אותי כל הזמן?

שיכינו בעצמם את הגבינות וימכרו אם ככה ירוויחו יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

נראה לי שמצאתי את המועמד שלך לבחירות הבאות.

(מעניין כמה זקנים פה מזהים מאיפה זה)

image.thumb.png.60f986ee1a6e4acc7a7a6f8bf9c5f356.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

אני גם חושב.

אני בוחר לקנות חלק ממוצרי החלב מהחווה שנמצאת כ5 ק"מ ממני.

תפוחי אדמה אני קונה מחווה שנמצאת בצד השני של העיר.

ביצים אני קונה מחווה שנמצאת לא כזה רחוק (עיקוף של עשרה ק"מ בנסיעה חזרה מהעבודה)

האם הייתם עושים את אותו הדבר? לא יודע.

האם זה יותר זול? בממש מעט. אבל איכותי ואני תומך אקטיבית. 

אני לא יודע למה קרה מה שציינת שקרה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל, פספסת את הכוונה שלי.

שירי ולזימי כל היום מקללים את החרדים אבל כשצריך הם BFF. 

רק מה? כשהם פתחו שווקים משל עצמם, שהצריך מהם רק להגיע עם טנדר לאיזה נקודה ולהתחיל למכור, המחירים היו יותר גבוהים משל רמי לוי. 

נכון, בגלל זה צריך להחליף אותם באופן קבוע… שהגנבים יגיעו כל פעם מקבוצה אחרת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

לא מבין את החוצפה לבוא לאנשים שנתנו במשך שנים הרבה מעבר למה שהחוק דורש, המשיכו לתת גם אחרי שהחוק כבר פטר אותם ולקוא להם בכינויי גנאי

מה יש להבין? אלה אנשים שחושבים שמגיע להם הכל. כל עוד אתה תורם ומתגייס וממלא את השורות אתה אחלה, כל הכבוד לך, אין עליך. מצדיעים לך, מעריכים אותך.

פעם אחת אמרת לא מתאים לי, זהו. אתה אויב, בוגד, רשע, בגללך אין ביטחון, צריך לתלות אותך.

מזכיר התנהלות של פסיכופתים שרוצחים את ההורים שלהם אחרי שסירבו לתת להם כסף.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הפעם אני מסכים איתך. מה הטעם ללכת לקנות מירקנים בנפרד מהקניה השבועית מהסופר אם המחיר גבוה יותר?

ניסיתי כמה פעמים. או שהביאו את העודפים שלהם לאחר שמכרו את הסחורה הטובה לסופרים או שמכרו במחיר גבוה יותר מהסופר. אז מה הם הרוויחו? 

ובאמת היה לי רצון שהחלקאי ירוויח אבל בפועל זה הרגיש לי שעשו עליי סיבוב וניסו לעשות עליי קופה.

• אהבתי 1
פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי משהו? 

image.thumb.png.9b4d3be9a3cd929ff94f41a5343a2c96.png

מדוע, לכל הרוחות, יש עדיין מחבלים חיים מאלו שחדרו לשטח ישראל בשביעי, אנחנו יודעים מי הם, והם לא חוסלו במהלך הלחימה? 

ככה נראה הניצחון שממשלת החדלי אישים הובילה אותנו אליו. 

למה לעזאזל מחבלים שחדרו לארץ עדיין בחיים, למה. איך הוחלט שלא יותקפו?! לא יחוסלו?! איך לא הוקצאו משאבים בדיוק לשם כך? למה חיכינו בדיוק, לממשלת ביבי של 2038 כדי שיוכל לשלוף את השפן הזה מה[מקום הניתוח שעבר] בשביל שילכו להצביע לו כי הוא פועל נגד הטרור או משהו? WTF, איך יש חלאות מחבלים שלקחו חלק פעיל בטבח שמחת תורה בחסות אבי הגרעין האיראני ומייסד מדינת פלסטין- ביבי, איך המחבלים הארורים הללו עדיין בחיים. איך. 

גם את זה יהיה חייבים לחקור במסגרת וועדת החקירה הממלכתית. 

מעניין מה יש ל[ציבור המגיבים מהצד הימני עד ביביסטי כולל של המפה] לומר על זה. 

השמאלנים אני יודע מה יגידו, בטח נמנעו מלחסל אותם כי היה להם סנאי בכיס כמגן אנושי או משהו. 

התחושות של הזעם שהיו לי בשביעי עצמו מתחילות לצוף מחדש כלפי היצורים הבזויים שמובילים אותנו פוליטית. 

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

מעניין מה יש ל[ציבור המגיבים מהצד הימני עד ביביסטי כולל של המפה] לומר על זה. 

"מה אתה רוצה? רצית להחזיר את החטופים זה המחיר"
"אם X היה בשלטון הוא גם היה עושה את זה"
"ביבי ישן"

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

הם לא עודדו סרבנות. הם אמרו שיפסיקו להתנדב. אתה יכול להגיד שהם עודדו הפסקת התנדבות.
אם המדינה הזו בנויה על מתנדבים וכל תפיסת הביטחון שלה בנויה על מתנדבים אז המדינה הזו גם צריכה לקחת בחשבון שלמעשים שלה יש השלכות. היא לא יכולה לצפות מאנשים ללכת לגרדום ולהמשיך להתנדב, וכן מה שהממשלה הזו עושה בזמן הכונה שלה לחלוטין משול אצל אנשים רבים להתאבדות

כן. המדינה הזאת בנויה על מתנדבים.  נכון שלכאורה החוק אומר שחייב להתגייס אבל אתה בחיים לא יכול לחייב אנשים למות בשביל משהו.

יש הבדל בין אם בנאדם אומר "די שבעתי" לבין בנאדם שבא בדרישות. גם תשמע חרדים שאומרים אם המדינה תהיה ככה וככה ואם הרבנים היו במטכל היינו רצים להתגייס.

אם הם היו אומרים אנחנו נתגייס אבל לא נבצע פקודות שנוגדות ערכים (כמו נגיד מגייסים צבא כדי למנוע מאזרחים להצביע) אז סבבה.  אבל לפני שאתה מגן על הדמוקרטיה או הממשלה אתה מגן על אזרחים ואנשים בלי שום קשר לחוקים.

זאת שהממשלה הזאת חסרת אחריות אני לא מתנגד לדעה הזאת. 

פורסם

פרקש, תעשה לי טובה, אל תעשה חיקויים. 

אני דואג לך, לא על משהו, כדי לעשות חיקוי טוב תצטרך לרדת לרמה שלהם- ואתה עלול "להיתקע" שם. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מניח שזה חלק מההסכם. לא מחסלים אותם יותר אלא אם יש נסיבות מיוחדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...