Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הרפתן מקבל היום כ 2.5 ש"ח לליטר. אנחנו קונים את החלב המפוקח ב 7.5 והוא אשם

זה מבט ממש צר

החלב שמוכר החלבן מפוסטר? 

מה עם נהג עם משאית שלוקח את החלב למפעל? הקרטון חלב? הנהג והמשאית מהמפעל לחנות? עיבוד של חלב? העלויות של הסופר?

ואולי נשאל בכלל איך קובעים מחיר של חלב? 

(הוא מפוקח)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 12 דקות, עדי-אל כתב:

כן. המדינה הזאת בנויה על מתנדבים.  נכון שלכאורה החוק אומר שחייב להתגייס אבל אתה בחיים לא יכול לחייב אנשים למות בשביל משהו.

המדינה בנויה על החוק.
אנשים שאומרים 'נפסיק להתנדב' לא עוברים על החוק ואנשים שאומרים 'נמות ולא נתגייס' כן עוברים על החוק.

מבין את ההבדל?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 30 דקות, עדי-אל כתב:

זה מבט ממש צר

החלב שמוכר החלבן מפוסטר? 

מה עם נהג עם משאית שלוקח את החלב למפעל? הקרטון חלב? הנהג והמשאית מהמפעל לחנות? עיבוד של חלב? העלויות של הסופר?

ואולי נשאל בכלל איך קובעים מחיר של חלב? 

(הוא מפוקח)

כתבתי כבר שאני לא חושב שתנובה גנבים אלא שמפריע לי שהם קונים 5ת החלב במחיר מפוקח גם עבור המוצרים הלא מפוקחים ואם חסר אז חסר דווקא המפוקח.

הצעתי גם שיחייבו אותם ב x% חלב מפוקח ואת הרפתן למכור x% מהמכסה במחיר המפוקח.

אין שום היגיון לפקח רק על יצרן חומר הגלם במוצרים שממילא לא מפוקחים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, עדי-אל כתב:

כן. המדינה הזאת בנויה על מתנדבים.  נכון שלכאורה החוק אומר שחייב להתגייס אבל אתה בחיים לא יכול לחייב אנשים למות בשביל משהו.

יש הבדל בין אם בנאדם אומר "די שבעתי" לבין בנאדם שבא בדרישות. גם תשמע חרדים שאומרים אם המדינה תהיה ככה וככה ואם הרבנים היו במטכל היינו רצים להתגייס.

אם הם היו אומרים אנחנו נתגייס אבל לא נבצע פקודות שנוגדות ערכים (כמו נגיד מגייסים צבא כדי למנוע מאזרחים להצביע) אז סבבה.  אבל לפני שאתה מגן על הדמוקרטיה או הממשלה אתה מגן על אזרחים ואנשים בלי שום קשר לחוקים.

זאת שהממשלה הזאת חסרת אחריות אני לא מתנגד לדעה הזאת. 

בואנה אתה לא מצליח להבין מה שאומרים לך אה? מה קשור כל בליל השטויות שכתבת למציאות?
מה קשור "החוק אומר שחייב להתגייס"???
אומרים לך שאלו אנשים בני יותר מ41 או 46. אנשים שלפי החוק פטורים משירות מילואים.
הם לא חייבים לעשות מילואים לפי החוק ולמרות זאת הם מתנדבים ומגיעים למילואים.
לא, זה לא כמו חוק גיוס חובה, חוק שמחייב אנשים להתגייס גם אם הם לא רוצים, וכן אפשר לחייב אנשים להתגייס גם אם הם לא רוצים תשאל כל צעיר שמתגייס מה בא לו לעשות לשכב על חוף בתאילנד או טירונות, יגיד לך חוף בתאילנד, וכן אפשר לחייב אנשים למות בשביל משהו כי אף אחד כשהוא מתגייס לא רוצה למות, אבל הוא יודע שהוא עלול למות, וכשאתה נותן לו פקודה להכנס לעזה הוא יודע שהסיכוי שלו למות עלה ותאמין לי שהוא לא רוצה את זה אבל בכל זאת מבצע, אז כן אפשר לומר שאתה כן מחייב אנשים למות, אבל לא חרדים לא, אותם "אי אפשר לחייב למות".

לא זה לא קשור לאנשים שבאים בדרישות מה אתה לא מבין? הם לא חייבים להתגייס, הם שוחררו ממילואים על ידי הצבא, קיבלו פטור, כמה פעמים צריך להגיד לך את זה כדי שתבין על מה אנחנו מדברים. הם בוחרים להתנדב והם גם יכולים להחליט שהם לא רוצים, מותר להם, הם לא חייבים. 

עשית צבא? אתה יודע מה זה מילואים? אתה יודע עד איזה גיל עושים מילואים בישראל? אתה מבין מה ההבדל בין חובה לבין התנדבות? אתה בנאדם או בוט? אני מנסה רגע להבין על מי אני מבזבז את הזמן שלי.

תעשה גוגל:
"גיל הפטור הרשמי ממילואים (נכון ל-2024, כהוראת שעה עקב המלחמה) עומד על 41 לחוגרים ו-46 לקצינים, כאשר בתפקידים מיוחדים (רפואה, טכנאים, נהגים כבדים) הפטור הוא בגיל 50. בעקבות מלחמת "חרבות ברזל", גילאים אלו עלו בשנה אחת בהשוואה לגיל הפטור המקורי בחוק (40 לחוגר, 45 לקצין). "

עכשיו אתה מבין? אם אני בן 47 סיימתי עם החובות שלי לפי החוק. הצבא שיחרר אותי ממילואים. אני, בגלל שאני כזה נחמד החלטתי להמשיך להגיע למילואים. בוקר אחד החלטתי שזה לא מתאים לי, זה הופך אותי לסרבן? למעודד סרבנות? לא. למעודד אי התנדבות? אולי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

סליחה אבל אתה מדבר שטויות 

אנשים ברור לא רוצים למות סתם אבל איך יכול להיות שבכל יחידות המילואים לפחות בהתחלה היה מעל 100 אחוז התיצבות?

וגם עכשיו שפלוגה מקבלת צו אנשים לא מתנגדים באופן עקרוני אלא מסיבות אחרות כמו משפחה וכו' 

אני גם לא טוען שהם חייבים.  מותר להם להגיד אני עייף, שבעתי, נמאס לי הכל בסדר. 

• רעיון גרוע 3
  • משעמם 1
פורסם

אתם מתווכחים באוויר, כי אתם מדברים על דברים שונים. לחלק ההבדל הטכני בין סירוב להתנדב לסירוב לשרת משנה. יתרה מכך, הם רתמו את עובדת היותם מתנדבים ואז הסירוב לצורך הגברת המסר. לחלק אחר זה ״רוח הדברים״, וההבדל הטכני לא באמת משנה. אני לא מדבר כבר על פוליטיקאים שרוכבים על זה כי זה אחלה קרדום לחפור איתו. אל תשכחו, רוב המצביעים שלהם מצביעים עם הרגש, לא עם ההגיון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, עדי-אל כתב:

סליחה אבל אתה מדבר שטויות 

אנשים ברור לא רוצים למות סתם אבל איך יכול להיות שבכל יחידות המילואים לפחות בהתחלה היה מעל 100 אחוז התיצבות?

וגם עכשיו שפלוגה מקבלת צו אנשים לא מתנגדים באופן עקרוני אלא מסיבות אחרות כמו משפחה וכו' 

אני גם לא טוען שהם חייבים.  מותר להם להגיד אני עייף, שבעתי, נמאס לי הכל בסדר. 

אני לא מדבר שטויות. אתה פשוט לא מבין מהחיים שלך. מהתגובה שלך ברור שלא עשית יום מילואים בחייך.
מילואים איך לומר, בשיגרה עובד כמו שכונה.
יש את הגרעין שבא תמיד, בדרך כלל החברה היותר מבוגרים שמשעמם להם והקצינים.
יש את החברה שבאים בדרך כלל, בעלי משפחות/סטודנטים, אבל יש להם אילוצים ואז הקצין שלהם שהוא לא אידיוט משחרר אותם מסבב מסויים.
אם יש אימון חשוב אז הוא יגיד להם להתייצב רק אליו, ומשאר התעסוקה ישחרר איפה שהוא יכול.

עכשיו אתה מדבר על אנשים שעשו מאוד ימי מילואים בשנתיים האחרונות. משהו שמודל המילואים בכלל לא לקח בחשבון ונוצר גם בגלל מה שקרה וגם כי פוליטיקאים הם נבלות. האנשים האלה הם לא חיילים בקבע, הם ירקנים/בנקאים/עורכי דין/מורים/סטודנטים/הייטקיסטים.
מה אתה מצפה? שתקרא להם ל400 ימי מילואים ואחרי שנתיים כאלה הם ימשיכו להגיע כרגיל? אין לך מושג בקיצור.

פורסם (נערך)

@garicho, זה ברור לנו לי שהצד השני חושב שהם עשו משהו לא מוסרי בזה שאמרו שיפסיקו להתנדב. אני לא מסכים עם הטענה אבל אני מבין אותה.

מה שלא ברור זה אם הצד השני מצליח להבין שמה שהם עשו הוא חוקי לגמרי בזמן שהעובדה היא שכרגע הממשלה תומכת בסרבנים אמיתיים - גם לפי החוק.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני שעה, stx כתב:

המדינה בנויה על החוק.
אנשים שאומרים 'נפסיק להתנדב' לא עוברים על החוק ואנשים שאומרים 'נמות ולא נתגייס' כן עוברים על החוק.

מבין את ההבדל?

מדינה לא בנויה על חוק

מדינה בנויה על ערכים החוק מביא או אמור להביא לידי ביטוי את הערכים 

אנשים זה לא רובוטים שאתה מכניס להם חוק והוא מבצע

• רעיון טוב! 1
פורסם

תגיד, למדת אזרחות? יש לך מושג מה זה חוק ומהי אכיפה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, עדי-אל כתב:

מדינה לא בנויה על חוק

כן ברור. בגלל ערכים אני משלם מיסים.
לא יודע מאיזה כוכב הגעת, אבל אתה לא ממש מחובר ואני עדין.
בלי חוק הכל פה יהיה תוהו ובוהו, אתה מוזמן להמשיך לספר לעצמך סיפורים כי זה מתאים לאיזה אג'נדה, אבל תאמין לי שאף אחד לא ישלם פה מיסים אם הוא לא חייב, וזו רק דוגמא אחת.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 21 דקות, עדי-אל כתב:

מדינה לא בנויה על חוק

אני מסכים איתך. בבסיס צריך שרוב האנשים יכבדו את השיטה ואת החוק. על זה מבוססת כל חברה אנושית, ממשפחה גרעינית ועד מדינת על.

וזה בדיוק מה שהממשלה הזו שברה. וזה מה שהביא אזרחים נאמנים, להרגיש שהמוצא האחרון שלהם, רגע לפני שהמדינה עוברת מהפך חסר תקנה, לאיים בפגיעה בצבא ובכל דבר שעליו הם יכולים להשפיע.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איימו אבל ברגע האמת התייצבו כולם בלי להתווכח. 

מצד שני יש כאלה שצועקים נמות ולא נתגייס ואותם דווקא לוקחים ברצינות.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

איימו אבל ברגע האמת התייצבו כולם בלי להתווכח. 

מצד שני יש כאלה שצועקים נמות ולא נתגייס ואותם דווקא לוקחים ברצינות.

בטח שלא לוקחים אותם ברצינות. ברגע האמת הם לא מתים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...