Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם "שופטים" ממרוקו, סין, אוגנדה, רוסיה, לבנון (דרום אפריקה?) ואולי גם סומליה ברזיל וג'מיקה לא בטוח שהתוצאה תהיה שונה.

אל תשכחו שזה לא רק גינוי שאני לא חושב שיקרה. יכול להיות עצירה של הלחימה, זה יכול להיות קשירת ידיים של חיילים, דאגה "לחפים מפשע" ועוד כמה וכמה שפנים לא נעימים.

לא אופטימי בכלל

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הלחימה תיגמר הרבה לפני שיהיה גזר דין. זה עניין של שנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 45 דקות, יבגניפ כתב:

כי ישראל היא לא מעצמה צבאית או מדינית ברמה של רוסיה או ארהב או אפילו גרמניה ואנגליה, שיכולה להתעלם מהעולם. וכי אנחנו תלויים בגויים כדי להלחם אפילו בארגון טרור, כולל גוים אנטישמים, כמו טורקיה.

בין שאר הבעיות ב"קונספציה", אחת הגדולות היא שהרגילו אותנו לחשוב על עצמנו כ"מעצמה". בפועל אנחנו מדינת חסות די חלשה. זו גם עוד סיבה למה ימין על מלא מלא הוא לא ריאליסטי.

אנחנו לא חלשים בכלל.

הוכחה לכך אפשר לראות שהתביעה הוגשה על ידי דרום אפריקה שהיא הבסטי של איראן ולא על ידי אחת ממדינות ערב או אירופה. גם מדינות שנגדנו באופן יחסי כמו טורקיה או אחת מהסקנדיביות דיי נמנעות מפעולות.

מדינות ערב ממשיכות לדבר על נורמליזציה עם ישראל בזמן "רצח עם", זה לא משהו שהיה קורה בעבר.

מסכים שאנחנו צריכים ללכת לבית הדין כי כמו שרשמת, אנחנו לא מעצמה עולמית, וכן צריך שהעולם יהיה איתנו. בסוף אנחנו רוצים לקיים עם צרפת, גרמניה ספרד ואיטליה יחסי מסחר ולא עם איראן וצפון קוריאה.

מה שכן, בגלל שהפעם ההוכחות חותכות, יש סיכוי לזכות בכל הקופה אם יהיו שופטים נורמלים באופן יחסי.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

לפי מה שהבנתי תוך כמה שבועות יכולים להוציא צו ביניים, אבל זה כבר התחום שלו @RK

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

אנחנו לא חלשים בכלל.

אם ארהב לא היתה דואגת למלא לנו את המחסנים, גם למה שכיפת ברזל צריכה, אפילו את זה לא היה לנו.

אנחנו תלויים בהם לחלוטין לכל מבצע צבאי ומלחמה וכו׳ שאנחנו מנהלים. גם בהיקף יותר מצומצם משלושה חודשים מול החמאס. ואין לנו הרבה אלטרנטיבות. הדביל ההוא מקהלת, שהציע שנפנה לצרפת במקום אמריקה, כבר מחק את הציוץ שלו. כי צרפת גם כבר הספיקה לרמוז שאנחנו מבצעים פשעי מלחמה.

גם בארה״ב המצב הוא לא מזהיר. ביידן מפסיד קולות ועלול להפסיד את הבחירות בגלל התמיכה שלו בנו. וגם אם טראמפ, הגיבור של הימין פה, ינצח - אלוהים יודע מה הוא יעשה. אני זוכר שהוא נוטה לבדלנות במדיניות החוץ שלו. אבל אולי אני טועה. וברגע שלאמריקאים ימאס לספק לך תחמושת, לא תוכל לנהל גם יומיים של מלחמה מול אף אחד.

בוודאי יש עוד אינטרסים בעולם. איראנים הם לא חברים לא רק שלנו. וכנראה שדרוש קצת יותר כדי שטורקיה תפסיק למכור לנו עגבניות, מכוניות, חולצות, נעליים ועוד כל מיני שכולנו קונים. אבל בכלליות, בניגוד לפנטזיות או השאיפות של חלקכם, להשמיד, לגרש, למחוק ושאר המילים הגדולות אין שום סיכוי, כי

לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

בסוף אנחנו רוצים לקיים עם צרפת, גרמניה ספרד ואיטליה יחסי מסחר ולא עם איראן וצפון קוריאה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ישראל הייתה יכולה לגמור את המלחמה בחודש. כנראה קצת יותר הרוגים לנו, כנראה כמה סדרי גודלניותר להם, ולא היית צריך מלא מחדש מהאמריקאים.

בסוף - הכל פה זה אינטרסים, אבל אתה לא יכול לקחת רק את אלה שמתאימים לתיאוריה שלך.

אנחנו חשובים לאמריקאים, הם חשובים לנו, בריטניה רוצה להתנהל מולנו ואנחנו רוצים לקנות שמפניה צרפתית. בגלל זה מוגבלים מבחינת פגיעה באזרחים, אבל בגלל זה גם מקבלים את התחמושת. בסוף גם ארצות הברית וגם מדינות אירופה מבינות את המלחמה מול ציר הרשע ומבינות שיש להן צורך בזה שננצח.

*הערת אגב, אולי תגידו שזה קיצוני אבל לא נורא - מחכה לקטע שיתחיל גל טרור רצחני באירופה. אולי ככה יתעוררו האזרחים שיוצאים עדיין להפגין, או מאפשרים למוסלמים לעשות בלאגן.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, sperial כתב:

והתיאוריה שלך לא רלוונטית אם יתברר שהתוכנית העסקית צפויה להיכשל כי הבת שלך לא מסוגלת לחשב 2X2 ותחליט שמה שמתאים לה בחיים זה להיות עו״ס. או לנגן קלרינט בתזמורת העירונית.

במבט של המדינה יש צורך בכל אותם ״מדעי הדשא״ במספרים כאלה או אחרים. ״צינור הדם״ חי וקיים, מישהו צריך לנהל את החיים עצמם, ואנחנו לא טרנזיסטורים וביטים.

אתה מערבב קצת את האמונה שלך יחד עם ההודעה שלי, התיאוריה שלי מאוד רלוונטית ואפשר להיות עו"ס או נגן קלרינט גם אם סיימת קומיוניטי קולאג' או רחמנא ליצלן לא למדת בכלל. 

אם בא לך ללמוד מקצוע שלא יכלכל אותך, אז תפליפ בורגרים ותחסוך כסף ותלמד, או תקח חוב ותלמד, ובעיקר תשא בתוצאות של ההחלטה שלך. מהיכרותי את הנפש הוירטואלית (החביבה!) אני מבין מאיפה התגובה מגיעה, אבל היא קצת אוטומטית ובעיקר לא קשורה למה שכתבתי. 

בהינתן שהפואנטה שלך היא שהמדינה צריכה לסבסד מקצועות מסוימים לפי צרכים טקטיים שלה, אז מגניב אני מסכים, רק שזה לא קשור לשום דבר שרשמתי. אני אבא, לא רה"מ. אור הרה"מ היה מסתכל על הערכת המאקרו של חמישים השנים הבאות ומסבסד תארים בדרישה לפי הצרכים והתועלת הציבורית. 

יש גם נושא שלם שעוסק באינפלציה של ההשכלה הגבוהה ובתהייה האם באמת נדרש שכל עבודה משרדית פשוטה תאלץ אותך לבוא עם תואר שני מהבית אבל זה נושא שלם נוסף. 

לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

פספסת את האירוניה הא? 😅

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

@יבגניפ אגב, חלק מהסיבות שאנחנו צריכים תחמושת מהאמריקאים היא כי ארצות הברית נתנה לנו כסף שנקנה מהם חזרה.. אם לא היינו כבולים אליהם, היינו קונים חומרי גלם מגרמניה ומייצרים בארץ. זה עוד עניין שהתגלה בכקריטי במלחמה האחרונה וצריך להתייחס אליו אחר כך.

גם אם לא היו כספי סיוע, היינו מקצצים במקום אחר ומייצרים לבד, כמו בעבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

*הערת אגב, אולי תגידו שזה קיצוני אבל לא נורא - מחכה לקטע שיתחיל גל טרור רצחני באירופה. אולי ככה יתעוררו האזרחים שיוצאים עדיין להפגין, או מאפשרים למוסלמים לעשות בלאגן.

לא צריך גל טרור בשביל זה. לאנשים מזמן נמאס ממה שהולך שם בגלל הפליטים. קוראים להם "מעשירי תרבות". פשוט אלה אנשים שיש להם מה לעשות בחיים והם לא מובטלים שמקבלים דמי אבטלה ויש להם זמן ללכת להפגין בעד פלסטין חינם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 8 דקות, oryo כתב:

אם בא לך ללמוד מקצוע שלא יכלכל אותך, אז תפליפ בורגרים ותחסוך כסף ותלמד, או תקח חוב ותלמד, ובעיקר תשא בתוצאות של ההחלטה שלך.

מה לגבי מורים באוסטין?

אני מתאר לעצמי שהם צריכים לשלם שכ''ל דומה למהנדס תוכנה? ושהמשכורת היא לא 120k?

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אלה אנשים שיש להם מה לעשות בחיים והם תא מובטלים

לא יודע כמה הם מובטלים.

מה שכן, ההפגנה הקטנה היחידה שהייתה בעיר שלי, התקיימה בחושך בקור ובגשם. וגם אם היא הייתה הפגנת תמיכה בישראל לא הייתי יוצא החוצה בלילה בקור בשביל זה. 

אבל אני גם לא אדם שמפגין, ולא מאמין שזה ישנה משהו. לא מזמן באיזה ראשון בבוקר צעירים החליטו להפגין מול סניף בנק פה, כי הבנק מזהם את הסביבה ע''י מת הלוואות לחברות שמזהמות, או משהו כזה, באמת שזה לא קל להבין. אז שאני אקום בסופש ובמקום לעשות דברים שנעימים לי, אלך -שוב, בקור- להפגין מול סניף בנק??? אולי בשכר מאוד מאוד גבוה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

אני לא מבין למה מדינת ישראל מגישה את הצוואר שלה לשחיטה בהאג.

כאילו רוצים בכוח להשמיד את עצמנו 

ישראל חתומה על אמנה של מניעה והענשה של פשע רצח עם. אם אני מבין נכון אין לישראל יותר מדי ברירה ברגע שמוגשת נגדה תלונה בנושא, והיא צריכה להתייצב ולתת את הדין.

ציטוט מהכתבה:

ציטוט

כאמור, דרום אפריקה מאשימה את ישראל בביצוע פשע הג'נוסייד מכיוון שכך תוכל לכפות עליה להתדיין בבית הדין הבינלאומי. לפי סעיף 9 לאמנת ג'נוסייד, ישראל התחייבה מראש לקבל על עצמה את סמכות השיפוט של בית הדין בכל הנוגע לטענות הקשורות להפרת האמנה, וממילא היא מחויבת על פי המשפט הבינלאומי להופיע לדיון בבית הדין.

את הסעיפים של האמנה ניתן לראות כאן

• אהבתי 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

מה לגבי מורים באוסטין?

אני מתאר לעצמי שהם צריכים לשלם שכ''ל דומה למהנדס תוכנה? ושהמשכורת היא לא 120k?

מניח שכן, אם אתה מנסה לשכנע אותי שיש מקום לסבסד השכלה גבוהה אז תקרא את התגובה שלי לספריאל. חינוך זה מוצר ציבורי אסטרטגי, לדעתי. כמובן שיש שאלה של מה ההשכלה שצריך והאם זה אוניברסיטאי כללי או יותר מקצועי להוראה. 

בינתיים מכיר כאן כמה מורות, השכנה הקודמת שלי היתה מורה כל חייה ובעלה סוכן ביטוח. מבדר/עצוב להסתכל איך הם חיים ולדמיין מה היה המצב שלהם ושל שלושת ילדיהם בישראל עם מקצועות דומים. כנראה עם פחות בית וחווה ובריכה וכו'. מקרה בוחן יפה של משפחת צווארון כחול שחיים ברווחה גבוהה בפער ניכר מהחברים שלי בעשירון העליון הנורמלי בישראל. שלושה ילדים בקולג', כולם באונ' ציבוריות בטקסס a&m / Baylor. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ציטוט

התובעים מטעם דרום אפריקה הציגו בדיון בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג ציטוטים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר וסגן יו"ר הכנסת ניסים ואטורי ש"קרא למחוק את הרצועה מעל פני האדמה".

הוכחה מספר 7473847 שיש אנשים שאסור לתת להם לדבר בתור ח''כים או שרים. למה לתת להם חומר.

לפני 9 דקות, oryo כתב:

מניח שכן, אם אתה מנסה לשכנע אותי

לא, גם לא התכוונתי להתחיל דיון ויכוח על מורות או מקצועות אחרים, סתם שאלתי. לגבי האסטרטגיה כבר כתבתי ולא נראה לי שיש מה לחזור על זה.

גם לגביך/לגבי הילדים שלך אני לא דואג כי אני בטוח שאתה תתמוך ותעזור ולהם/ן לא תיהיה בעיה עם לימודים או חובות. 

בקיצור, סתם שאלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

את זה קל מאד להסביר בכך שישראל מדינה מתקדמת ומעודדת שוויון והעסקה של אנשים בעלי מוגבלויות בכל ענפי התעסוקה, אפילו בממשלה.

אני בטוח שאם ידרשו מואטורי לעבור אבחון, יגלו משהו.

על בנגביר צריך להגיד להם שישפטו לפי מעשים ולא לפי מילים. אולי יש לו פה מלוכלך אבל אין שר שעוזר לאסירים הפלסטינים יותר ממנו. שמע שהם צריכים להכין לעצמם פיתות בכלא וארגן להם משלוחי פיתות טריות. עכשיו הוא גם מפטר את הנציבה כי התפריט של האסירים לא נראה לו מספיק טוב. איזה לב רחב.

לפני 36 דקות, David32 כתב:

לא יודע כמה הם מובטלים.

מובטלים, משועממים, מפגינים בתשלום, דתיים קיצוניים, לא יודע.

מי שיש לו זמן וכח להפגין על דברים שמתרחשים אלפי קילומטרים ממנו ואין להם השפעה עליו, לי נראה שחסר לו עניין בחיים.

אני רק מקווה שכל ה"מעשירי התרבות" שחולקים איתו מדינה לא יתחילו להעשיר את החיים שלו בבעיות וכבר לא תהיה לו הפריבילגיה להתעניים בבעיות של אחרים מעבר לים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בפועל אנחנו מדינת חסות די חלשה

תלוי איך אתה מגדיר עוצמה. אם להאמין לפרסומים זרים לישראל יש נשק גרעיני עם יכולות שיגור בליסטיות ואחרות למרחק משמעותי (ע"ע שיגורי לווין ואפילו יכולת לשלוח גשושית לירח). אז אם מאמינים לפרסומים, ישראל נמצאת בקבוצה מאוד מצומצמת של מדינות שיש להן את היכולות האלו. 

אולי אתה מתכוון שישראל לא היתה יכולה לנהל מלחמה כמו היום בלי שיירות המטוסים של ארה"ב? חד משמעית. אבל החלופה של זה הוא שימוש בחימוש לא מדויק וישן שהיה מסב יותר נזק אגבי לצד השני. בנוסף, ישראל היתה נדרשת להגיע להחלטה יותר מהר (כי יותר אבידות לשני הצדדים ונזק משמעותי לכלכלה). החלק האחרון, שנוגע לעניין החלטות ובעיקר ראייה אסטרטגית, הוא החולשה האמיתית.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אנחנו לא חלשים בכלל

אנחנו מדינה עם עוצמות חזקות מאוד, אבל יש לנו חולשות חזקות מובנות בעוצמות לא פחות, אז התוצאה שאנחנו מוגבלים ביכולתנו המעשיות.

בסוף חיל האוויר אחד מהחזקים בעולם לא יעזרו לנו ללא חלקי חילוף שאין להן וללא דלק שגם אין לנו, 

כנל הצבא שלנו על כל איכויותיו  הגבוהות מבחינה כמותית הוא קטן מול המדינות הגדולות.

כל זה לא בא להגיד שניהיה לוזרים ונזדכה על הציוד, בכלל לא, יש לנו עוצמה ויש לנו מה לתת, אבל אנחנו לא מעצמה אמיתית שיכולה להתעלם מהתנגדות העולם , אנחנו קטנים מדי ואךי שלא יהיה חייבים בעלי ברית ולגיטימציה בין לאומית מרמת פעולה מסויימת, כנראה זה לא ישתנה בקרוב. 

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 2

• תוכן חדש...