Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לכבוש את הרצועה בשבועיים זה לא ריאלי, לכל צבא.

הם מבוצרים בתת הקרקע במערכת שהם בנו במשך שנים והשקיעו בזה מליארדים. תוסיף על זה את החטופים שנמצאים שם וצריך להחזיר בחיים ואת כל האנשים שעשו חאפלות בשביעי באוקטובר ועכשיו בוכים על נכבא שאתה מחוייב להימנע מפגיעה בהם, זה בלתי אפשרי.

אנחנו אוהבים פתרונות קסם בכל דבר. רק מה לעשות, במציאות עבודה שחורה זה מה שמזיז דברים בדרך כלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 דקות, farkash7 כתב:

חומרי גלם אפשר לאגור בעתות שלום... בדיוק כמו שאוגרים דלק.

זה, ועוד הרבה מאוד דברים אחרים שאפשר היה לעשות, ונעשו כאן במשך שנות דור. אם לא מנסים, אז לא מצליחים. יותר קל להוציא את רוב תקציב הבטחון על צעצועים יקרים (שכעת אנחנו רואים שחלק גדול מהם שווה לתחת כי בשורה התחתונה הם לא נותנים מענה לאיומים העיקריים עלינו) ולספר שאין כסף וכוח אדם להחזיק מספיק כוחות חי"ר על הגבולות, ואין תקציב לרכוש פגזים ופצצות תוצרת הארץ.

חזיר דיזל

פורסם

בגלל הקופונים האמריקאים נסגרו פה מפעלי תחמושת עקב ביקוש נמוך, זו אחת הבעיות שצריכים לתקן.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אז אולי טרנספורטר היה צריך לוותר על הוואגיו, אבל לא היינו תלויים בביצים של ארדואן.

הבעיה שכבר 15 שנה אנחנו תלויים בזיתים של מישהו אחר...

• מבאס 1

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@יבגניפעד לפני שנים לא רבות החקלאות הישראלית היתה מסוגלת לספק את הצרכים הבסיסיים של המדינה, חוץ מגרעינים. אז אולי טרנספורטר היה צריך לוותר על הוואגיו, אבל לא היינו תלויים בביצים של ארדואן.

אני לא יודע על איזה נתונים אתה מתבסס ומתי זה היה, אבל זה לא רלוונטי.

האוכלוסיה בישראל גדלה בקצב פסיכי, רמת החיים היתה בעליה מתמדת במשך הרבה שנים, וזה לא רק הוואגיו של טרנספורטר. אתה, למשל, נוהג לשתף פה על 2-3 טיסות לחול בשנה. סתכל סביב. לא יודע מה היה מצבך לפני 25-30 שנה, אבל כשאני הייתי נער, בסוף שנות ה90, היו לי בערך שני חברים שטסו לחול לפני הצבא. היום רוב האנשים שאני מכיר, כולל לא עשירים במיוחד, טסים לפחות פעם בשנה. לרוב יותר מזה.

ישראל בחרה להיות שותפה מלאה בכלכלה הגלובלית, כמדינה מפותחת, שהכח הכלכלי שלה הוא מתעשיות מתקדמות. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. אם כולנו היינו חקלאים ועובדים למען המדינה ובשירותה, כנראה שלא היינו תלויים בביצים של ארדואן (דימוי קצת אינטימי מדי, לא?). מצד שני רובינו לא היינו יכולים להרשות לעצמנו את מה שאנחנו יכולים. ואני לא חושב שמדינה שכל הפואנטה שלה וכל מה שהיא מייצרת זה השרדותיות היא מדינה טובה לאזרחים שלה.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

זו לא רק תחמושת. זוכרים את הויכוחים על החקלאות ואלעל שהיו כאן רבים שרצו לחסל?

לחסל? אהבתי איך אתה משליך רעיון שיש בבסיס שלו, סה"כ תחרות בין חברות התעופה לחיסול של חברת תעופה.

או לתת כסף לחקלאים בסבסוד ישיר במקום עקיף.

יש בינינו פערים כל כך גדולים שהדרך היחידה שזה יחלחל זה שמה שהצעתי למעלה יקרה במציאות.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

@יבגניפעד לפני שנים לא רבות החקלאות הישראלית היתה מסוגלת לספק את הצרכים הבסיסיים של המדינה, חוץ מגרעינים. אז אולי טרנספורטר היה צריך לוותר על הוואגיו, אבל לא היינו תלויים בביצים של ארדואן.

ברגע שיפסקו המכסות של הביצים ושאר הסובייטים שיש בארץ אז אולי נראה באמת תוצרת על המדפים, כמעט כל השנה.

לפני שעתיים, yb כתב:

הבעיה שכבר 15 שנה אנחנו תלויים בזיתים של מישהו אחר...

יותר בכיוון של גוונים בשיער וניקוי יבש 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע על איזה נתונים אתה מתבסס ומתי זה היה, אבל זה לא רלוונטי.

האוכלוסיה בישראל גדלה בקצב פסיכי, רמת החיים היתה בעליה מתמדת במשך הרבה שנים, וזה לא רק הוואגיו של טרנספורטר. אתה, למשל, נוהג לשתף פה על 2-3 טיסות לחול בשנה. סתכל סביב. לא יודע מה היה מצבך לפני 25-30 שנה, אבל כשאני הייתי נער, בסוף שנות ה90, היו לי בערך שני חברים שטסו לחול לפני הצבא. היום רוב האנשים שאני מכיר, כולל לא עשירים במיוחד, טסים לפחות פעם בשנה. לרוב יותר מזה.

ישראל בחרה להיות שותפה מלאה בכלכלה הגלובלית, כמדינה מפותחת, שהכח הכלכלי שלה הוא מתעשיות מתקדמות. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. אם כולנו היינו חקלאים ועובדים למען המדינה ובשירותה, כנראה שלא היינו תלויים בביצים של ארדואן (דימוי קצת אינטימי מדי, לא?). מצד שני רובינו לא היינו יכולים להרשות לעצמנו את מה שאנחנו יכולים. ואני לא חושב שמדינה שכל הפואנטה שלה וכל מה שהיא מייצרת זה השרדותיות היא מדינה טובה לאזרחים שלה.

לא צריך ללכת מהקיצון לקיצון.
אפשר לקיים פה משק חקלאי מספיק גדול שיספק מספיק מזון גם למקרה של חרמות בלי להפוך למדינה קומוניסטית/נכשלת.
צריך תיכנון, לא יהיה הכל זמין במקרה הזה, לא כל הפירות ולא כל הירקות, אבל אף אחד לא ימות ברעב ולא נזדקק לחסדים של אף טמבל.

מה זה תיכנון? קחו ביצים למשל. מישהו חשב שזה רעיון ממש טוב שחלק עצום ממכסות הביצים (כן כן יש דבר כזה גם בישראל 2024) יהיה בישובים על גבול לבנון.
אם היו מפזרים את זה קצת יותר טוב לא היינו צריכים ביצים של ארדואן.
מה זה תיכנון? לא להבטיח לכל התאילנדים בארץ שנשמור להם את אישורי העבודה למקרה שהם עוזבים, כי אז הם כולם יעזבו.
מה זה תיכנון? לגייס חרדים לעבודה בחקלאות, אני רציני, לא רוצים צבא? לכו לקטוף עגבניות, אפשר אפילו לסדר להם שדה סטרילי מנשים די בקלות כי לא שמעתי על אף ארגון נשים שפנה לבג"ץ שיגייסו אותן לקטוף אבוקדו, שחס וחלילה לא יטעמו מעץ הדעת תוך כדי קטיף תפוחים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

אפשר לקיים פה משק חקלאי מספיק גדול שיספק מספיק מזון גם למקרה של חרמות בלי להפוך למדינה קומוניסטית/נכשלת.

ראיתי פעם חישוב של עידן דה ארץ, שאין מספיק שטח בכל המדינה בשביל לגדל את התצרוכת המקומית.

ברמה שאם כל המדינה תהיה שטח חקלאי גם אז זה לא יספיק.

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

מה זה תיכנון? קחו ביצים למשל. מישהו חשב שזה רעיון ממש טוב שחלק עצום ממכסות הביצים (כן כן יש דבר כזה גם בישראל 2024) יהיה בישובים על גבול לבנון.
אם היו מפזרים את זה קצת יותר טוב לא היינו צריכים ביצים של ארדואן.

או רעיון משוגע, פשוט לבטל את המכסות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לא יודע מי זה. הוא חקלאי? מי זה?
מישהו אמר שכולם יאכלו מנגו תותים ואננס? לא.
גידולים בסיסיים אני מאמין שאפשר, הרי כבר כיום בעתות שלום מגדלים מספיק עגבניות, מספיק פלפלים ומספיק מלפפונים שאלו 3 גידולים שכולם קונים, מזרחים, אשכנזים, חרדים וחילונים.

יש לי חבר חקלאי שבונה חוות באפריקה, אני יכול לשאול אותו אם זה מעניין אותכם, מאמין שעם תיכנון נכון וחכם זה כן אפשרי, ומי יודע טוב מאיתנו חקלאות יעילה מהי?
יש לך פה ים, אתה יכול לגדל דגים, חקלאות ימית יכולה לספק לך המון דגים.
יש לך שטחים עצומים בנגב. אי אפשר לגדל שם אולי אננסים (האמת שאיזה הזוי מגדל אותם ליד ים המלח אז גם את זה אפשר), אבל פלפלים? עגבניות שרי? אפשר גם אפשר. עושים את זה בעוטף עזה, מה ההבדל כבר?
תחכיר לבדואים חוות חקלאיות, גם ככה הם משתלטים על השטח. יגדלו לך יופי של פלפלים ויופי של עגבניות.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

על זה אתה מתבסס? נו באמת. הוא לא עשה שום חישוב. הוא רק בילבל במוח.
במקום בשר בקר תאכל עוף. זה דורש שבריר מהמשאבים כדי ליצור את אותה כמות חלבון.
הוא דיבר עם מחסור בדלק מה הקשר? דלק אפשר לאגור, ואם לא יהיה דלק לאוכל לא יהיה גם לצבא אז מה זה כבר משנה?
הוא לא עשה שום חישוב של שטח/מה אפשר לגדל עליו/כמה מים צריך.
טוב שהוא לא דיבר על מחסור בחמצן. 

• אהבתי 2

פורסם

מלחמה, חטופים, הרוגים.

מירי רגב מוציאה פופקורן.

בחיי שאין לי כבר תקווה למדינה שאלו הם שריה.

IMG_8609.jpeg

• אהבתי 2
  • מבאס 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

ראיתי פעם חישוב של עידן דה ארץ, שאין מספיק שטח בכל המדינה בשביל לגדל את התצרוכת המקומית.

ברמה שאם כל המדינה תהיה שטח חקלאי גם אז זה לא יספיק

בוא נגיד שאפשר, השאלה אם כדאי.

אתה יכול להפנות את המשאבים לתעשייה, מסחר, היי טק ועוד שיכניסו הרבה יותר כסף ממה שעולה לייבא את המוצרים. מה שכן צריך זה בתי קירור מספיק גדולים לאגירת מלאי חירום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...