Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

יש לך בעיה עם פעילות מסיונרית, לא עם כל אדם עם אמונות שונות משלך. זה כבר הרבה יותר הגיוני.

אבל בישראל יש חופש דת וזה אומר גם שמותר להפיץ דעות דתיות עם אופי כזה.

בישראל יש חופש דת? ישראל שלנו?

למעשה יש חוקים נגד פעילות מיסיונרית והחרדים, בשיתוף ארגון יד לאחים, מנסים להרחיב את החוק הזה בכנסת הנוכחית, מה שיצר מתיחות עם העולם הנוצרי.

כמובן שהחזרה בתשובה לא נחשבת מסיון.

אתה כל הזמן מחפש איזה איזון מושלם, של כבוד וחופש לכולם, אבל זה לא עובד.

למה לא עובד? כי אין סימטריה. אין.

ברחובות יש שכונות שלמות של חרדים שסגורות בשבת. אני מכבד אותם ואת האמונות שלהם.

לפני כמה שנים הייתי על סף רכישת בית בשכונה גבולית, עם אוכלוסיה מעורבת. ירדתי מזה כי לא בא לי לעשות על האש בשבת כשהשכנים שלי דתיים, למרות שבעלת הבית והמתווך נשבעו לי שאין שום בעיה.

אבל בשכונה שלי יש פעילי חבד שגרים פה. למה הם גרים בשכונה חילונית כשיש שכונות חרדיות, מרחק עשר דקות הליכה? כי הם לא מכבדים אותי. מבחינתם אני יהודי מקולקל שצריך לתקן. אז הם באים להקים לי פה בית כנסת ומקווה, למרות שאין מחסור ברחובות. והם תוקעים בשופר בגינה שליד הבית שלי.

ואם תהיה תפילה בהפרדה במרכז תל אביב, אז בשנה הבאה תקיעת השופר בגינה שליד הבית שלי, גם היא תהיה בהפרדה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

רק לדוגמא, לפי טענתה של להבי מעירית תל אביב, הם כבר מנסים לחסום את הכיכר גם בימי שישי, כי "מסורת". ומה אתה חושב שיקרה אחר כך, אם לא נציב להם גבול עכשיו?

מה זה מנסים? מנסים כמו שקבוצת "לא קונים דירה במחיר בועה" מנסה להוריד את מחירי הדירות? למה שמישהו בעיריה יאשר כזה דבר?

ואיזה גבול אתה חושב שצריך להציב? אסור תפילות ברחוב? זה רק יביא לך משוגעים חתרנים שיעשו דווקא, יפרסמו יותר קומיקסים כמה החילונים חלולים וריקים ואיך הם מנסים להשמיד את היהדות כמו אנטיוכוס וכל מיני שטויות כאלה. במקום להשתיק קיצונים ע"י התעלמות זה נותן להם במה.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

זה לא חוקים נגד קבוצה ספציפית. זו מגננה נגד מסיון דתי אלים, שגם לא מסתיר את המטרות שלו.

מסיון זה בוא תשתתף בתפילה ותקבל מתנה או משהו כזה. פה זה שילוב בין רצון חלק מהתושבים לניסיון של קבוצה קיצונית להפגין נוכחות.

לפני 4 שעות, yb כתב:

אבל כשיש מולך קבוצה שמבחינת רבים ממנה הם מחונכים שאתה עמלק

אני רוצה להבין את זה, כמה אחוז מחובשי הכיפות רואים בך עמלך לדעתך? את עמלק צריך להשמיד לפי היהדות. אתה רואה בן אדם דתי, המחשבה הראשונה שלך זה הוא רוצה לרצוח אותי? בחיאת בן אדם...

לפני 4 שעות, yb כתב:

שאתה עושה חשיבה סבירה הגיונית ולוגית אפיה אפשר להתפשר כדי להסתדר

כרגע זה נראה שאף אחד לא חושב בצורה לוגית, כל אחד חושב שהשני רוצה להזיק לו. נלחמים בתפילה ציבורית יום אחד בשנה כי יש פוביה שזה יהפוך לכל שבוע. זה לא הגיוני.

לפני 3 שעות, stx כתב:

מתנגד להפגנת יתר של סממנים דתיים במרחב הציבורי

מה זה יתר, איך מגדירים יתר? אם יש מספיק ציבור בעיר שמעוניין בזה, זה גם יתר?

לפני 3 שעות, stx כתב:

גם לא מאפשר קורבנות אדם, אז יבואו האצטקים ויטענו לאפליה

בחיאת בן אדם... במקדש של אצטקים מותר קורבנות אדם ורק בציבור לא? אתה חושב שצריך לכפות על הדתיים איסור הפרדה מגדרית כמו שצריך לכפות איסור על רצח?

לפני 3 שעות, stx כתב:

זה

הכפיה פה היא לא דתית, היא של המדינה והשלטון המקומי לאסור עליך להתקין מונה מים משלך. באותו אופן גם יכלו להתקין מונה שמציג את המדידה רק בשעות הפעילות של המוקד של תאגיד המים. 

לפני 18 דקות, פינדר כתב:

אתה כל הזמן מחפש איזה איזון מושלם, של כבוד וחופש לכולם, אבל זה לא עובד.

למה לא עובד? כי אין סימטריה. אין

זה יעבוד יפה מאד אם נפריד דת ממדינה, אבל ללכת ראש בראש עם חבורה של קיצונים ולאפשר להם מצג שווא של יהודים משומדים ששונאים את היהדות ו"coming for your children" רק מקרב אליהם את כל הציבור הדתי והמסורתי הממלכתיים ומרחיק אותנו מהיום המיוחל.

בראש השנה אמר לי מישהו דתי, כזה אורתודוקסי עם כיפה סרוגה ו5 ילדים, אני לא מבין מה הבעיה שלהם לתת לחילונים תחבורה ציבורית בשבת. זה כאילו הם רוצים שתשנאו אותנו בכוונה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

מה זה מנסים?

העיריה לא מאשרת. זה בדיוק הסיפור. העיריה מציבה להם גבול. אז לא הבנתי ככ את השאלה שלך. 

לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

מסיון זה בוא תשתתף בתפילה ותקבל מתנה או משהו כזה. פה זה שילוב בין רצון חלק מהתושבים לניסיון של קבוצה קיצונית להפגין נוכחות.

המטרה המוצהרת שלהם היא החזרה בתשובה של תושבי ת"א. זה מיסיונריות פרופר. 

שוב, הסיפור הוא מאוד פשוט. הם באו לתל אביב כדי לשנות את פני העיר. כמובן שיש תושבים שהם בעד זה. הרוב לא. והרוב בפשטות, דרך נבחרי הציבור שלו, אומר להם "עופו מפה". ואני לא מבין את הבעיה בזה.

כהערת אגב, אם הייתי דתי, בחיים לא הייתי גר בתל אביב. למה לגור במקום שמסמל בקהילה שלך את כל מה ששונאים? אתה מדמיין אותי הולך לגור בקדומים או הישוב היהודי בחברון? אבל גם פה יש שילוב מופלא של צביעות, מהסוג שמציגים דבילים כמו שמעון ריקלין, וחיבה יתרה למאחזים, מהסוג שמציג גוש החרא שעומד בראש "ראש יהודי".

לפני כשעה, SlowRide כתב:

במקום להשתיק קיצונים ע"י התעלמות זה נותן להם במה.

הם משתלטים על הכיכר הכי מרכזית וחשובה בת"א והופכים אותה לבית כנסת. איך אפשר להתעלם מזה?!

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נו אז אם לא נותנים להם איפה הבעיה? בזה שהם מנסים? 

יופי להם שהם מנסים להחזיר בתשובה את תושבי תל אביב. אתה מדמיין את תושבי תל אביב הופכים לדוסים בהמוניהם בגלל תפילה אחת ברחוב ביום כיפור? אני לא.

אני לא מבין מאיפה הקביעה שתל אביב מסמלת עבור הקהילה הדתית כל מה שהם שונאים. באמת. יש הרבה דתיים שגרים בתל אביב, יש הרבה בתי כנסת פעילים בעיר, אלה פשוט לא האנשים שמחפשים להשתלט לך על החיים כי אלוהים אמר. איכשהו נוצר מצב שהנציגים של הציבור הזה בכנסת הם המיץ של הזבל (ולא רק של הציבור הזה), אז פתאום כל דתי שחי בבית מולך שונא אותך כי אתה חילוני. לא יודע, זה נשמע לי הזוי.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

יופי להם שהם מנסים להחזיר בתשובה את תושבי תל אביב. אתה מדמיין את תושבי תל אביב הופכים לדוסים בהמוניהם בגלל תפילה אחת ברחוב ביום כיפור? אני לא.

אני לא מבין מאיפה הקביעה שתל אביב מסמלת עבור הקהילה הדתית כל מה שהם שונאים. באמת. יש הרבה דתיים שגרים בתל אביב, יש הרבה בתי כנסת פעילים בעיר, אלה פשוט לא האנשים שמחפשים להשתלט לך על החיים כי אלוהים אמר. איכשהו נוצר מצב שהנציגים של הציבור הזה בכנסת הם המיץ של הזבל (ולא רק של הציבור הזה), אז פתאום כל דתי שחי בבית מולך שונא אותך כי אתה חילוני. לא יודע, זה נשמע לי הזוי.

נשמע הזייה אבל כנראה שאתה לא מספיק מסתובב עם דתיים בשביל להבין את הלך הרוח שלהם.

הטענות שעלו פה, שמצדדות בתפילה בהפרדה בכיכר, הן אחת לאחת מה שמהדהדים כבר כמה שבועות במדיה הימינית.

זו המציאות שאתה נמצא בה. 

בלי קשר - קצת ניתוק ימיני ואמא מדינה שצריכה לדאוג לאזרחיה "המוחלשים" 

אמ;לק - העיריה צריכה לדאוג שיהיה אור בחדר מדרגות במקום שהדיירים יממנו את החשמל בעצמם.

אמ;לק - העיריה צריכה לדאוג שיהיה אור בחדר מדרגות במקום שהדיירים יממנו את החשמל בעצמם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

אבל יש אנשים שעושים את זה אפילו בירושלים. חוקי. סע ותהנה.

בחייאת 😊 לנסוע ברכב ביום כיפור באמצע מאה שערים או בני ברק?  יש אנשים שעושים את זה? והם יוצאים בלי שריטה? אחרי צבא עבדתי בתור מאבטח בתע"ש. ביום כיפור הקפיצו אותנו ממפעל ברמת השרון לגליל ים. באמצע דרך היה צורך לקפוץ מהג'יפ עם הגלילים בידיים. אני מדבר על רמת השרון/הרצליה ולא מאה שערים 🙂 

תלמדו כבר להיות אובקייטיבים. לא כל מה שנגד דעתכם הוא אנטי חילוני/פאשיסטי או לא יודע מה.

https://foi.gov.il/he/node/7876

כאמור - אפשר להתחשב. סעיפים 12 ו16 מדברים על זה בעיקר.

אפשר. כאשר לא מדובר בתקיעת אצבע בעין כמו במקרה המדובר. בת"א החילונית חוף נורדאו מחולק גברים/נשים לפי ימי השבוע. אין בעיה, לגיטימי. אבל תפילה המונית עם חלוקה מגדרית בכיכר דיזנגוף? תסלח לי. לא חסר בתי כנסת. ואצלך במאה שערים או בני ברק תעשה מה שבא לך. אצלי בבית לא.

אני לא קורא לכל אחד ששומר כשרות, לא נוסע בשבת והולך לבית כנסת פשיסט. תהיה ותן להיות. או במילים אחרות אל תגיד לי מה לעשות ואני לא אגיד לך לאן ללכת.

ופה אתה לא מבין למה ראשי המחאה הם חבורה של מטומטמים.

תבוא למאה שערים להפגין נגד מחסומים, תקבל תמיכה מהציבור הכללי. דתיים לייט, מסורתיים חילוניים, והציבור שלדעתי הוא הכי גדול במדינה החילוני-מסורתי (זה שנוסע בשבת, אוכל לא כשר אבל קורא הגדה בפסח ומטייל באופניים בכיפור במקום לראות סדרות). 

במקום זה, אתם נלחמים גם בדברים שנמצאים בקונצנזוס, ונותנים עוד תחמושת לחרדים. מטומטמים.

הם רחוקים מאוד מלהיות מטומטמים. לרוב הציבור לא חרדי לא איכפת ממחסומים במאה שערים. שיעשו מה שהם רוצים אצלם בבית, אבל שלא ידחפו את האף לי לצלחת.

בחייאת, מה אתה חושב שיגיד ליכודניק/איש ימין עם חיבור למסורת/סתם אזרח מהרחוב שהוא שומע שרון חולדאי נלחם בתפילה במרחב הציבורי ביום כיפור, במדינה יהודית? תהיה (אולי הפעם) אמיתי. 

הוא לא נלחם בתפילה במרחב הציבורי ביום כיפור, אלא בהפרדה מגדרית במרחב הציבורי. מה יגיד ליכודניק/איש ימין? רון חולדאי הוא ראש עירית ת"א ולא של אריאל.

לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

שרון חולדאי יוציא הצהרה בעמוד הפייסבוק של עיריית תל אביב ויגיד "אני מפלה דתיים".

תגיד "אני יוצא למלחמה עד הסוף" ונראה מה יקרה. אולי תנצח, אולי תפסיד, אולי יתחילו קרבות רחוב. בוא נזרום.

מה יקרה? ירוויח עוד כמה אחוזים בבחירות הקרובות. קרבות רחוב בתל אביב? את קפלן ראית? או שיביאו מתנחלים ולה פמיליה?

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

קודם כל אין שום חוק שאוסר עליך.

אני יודע. אתה חושב יקבלו אותי בברכה? או אולי באבנים?

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

מה שאני לא מצליח להבין זה למה אנשים שמתפללים ברחוב ביום כיפור זו פעולה מתריסה ומכעיסה כל כך עבורך ועבור אחרים פה. 

פעולה מתריסה זאת הפרדה מגדרית במרחב הציבורי במרכז ת"א. בדיוק כמו ברביקיו ביום כיפור במרכז בני ברק. אבל אצלם בשכונה כמה שהם רוצים, גם לי לא איכפת.

לפני 9 שעות, MiniMiz3r כתב:

אבל אם אתה משווה את יחסי חילונים-דתיים בישראל למלחמה באוקראינה זה בעיקר מעיד עליך ועל חוסר היכולת שלך לבנות טיעון קוהרנטי (כמו גם ההודעות הקודמות שלך שהשוו אנשים, גזענים וטיפשים ככל שיהיו, לנאצים).

נאצים היו חברי מפלגה נציונל סוציאליסטית גרמנית ובמובן יותר רחב גם אלה שתמכו בהם. לא אחזור על הכל מה שכבר נכתב, אבל גם היום לאנשים שתומכים בהשמדת יהודים ב-WWII קוראים נאצים או נאונאצים אם זה יותר מתאים לך, למרות שהם נולדו אחרי 1945. ולא גזענים או אנטישמים. בן אדם שצועק "גאה על 6 מיליון אשכנזים שנשרפו" בלי שום צל של ספק אחד מהם גם אם הוא לא קרא את המיין קאמפף.

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

כל דבר בשפת גוף שלו שידר חולשה וחוסר ביטחון החל מהסטת העיניים לריצפה ועד תנועות הידיים. גם הקול הברטוני נשמע קצת לקוני.

אני לא מומחה גדול, אבל מרגיש לי כמו אחד הראיונות החלשים שלו.

אולי הוא כבר התעייף?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 31 דקות, Gosser1860 כתב:

כל דבר בשפת גוף שלו שידר חולשה וחוסר ביטחון החל מהסטת העיניים לריצפה ועד תנועות הידיים. גם הקול הברטוני נשמע קצת לקוני.

אני לא מומחה גדול, אבל מרגיש לי כמו אחד הראיונות החלשים שלו.

אולי הוא כבר התעייף?

הוא נראה לי די נינוח בראיון, זו הסביבה הטבעית שלו.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

נשמע הזייה אבל כנראה שאתה לא מספיק מסתובב עם דתיים בשביל להבין את הלך הרוח שלהם

אני מכיר דתיים מספיק טוב כי פעם הייתי גם דתי והמשפחות שלי ושל אשתי רובם דתיים.

אף אחד לא שונא אותנו כי אנחנו חילונים וגרים באזור תל אביב.

לדעתי כדי להבין הלך רוח של אנשים כדאי להתנתק קצת מערוצי המדיה (כולם) ולהקשיב לאנשים עצמם.

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

אני יודע. אתה חושב יקבלו אותי בברכה? או אולי באבנים?

אתה רוצה להיות מאלה שמקבלים את השונה במקלות ואבנים?

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

פעולה מתריסה זאת הפרדה מגדרית במרחב הציבורי במרכז ת"א. בדיוק כמו ברביקיו ביום כיפור במרכז בני ברק. אבל אצלם בשכונה כמה שהם רוצים, גם לי לא איכפת

זה מה שאני לא מצליח להבין. למה זה מתריס.

כאילו עיקר העניין של מה שהם עושים זה ההפרדה המגדרית, ושהיא נכפית על המשתתפים או על מישהו בכלל.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

כאילו עיקר העניין של מה שהם עושים זה ההפרדה המגדרית, ושהיא נכפית על המשתתפים או על מישהו בכלל.

עשרת אלפים מוסלמים מתפללים ברחבת הדומו במילאנו. מתריס או לא? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אתה רוצה להיות מאלה שמקבלים את השונה במקלות ואבנים?

לא, להבדיל מהחרדים. אני גם לא אלך לעשות דווקא. לא אסע ברכב, לא אדליק מנגל ואנמיך את ווליום ביום כיפור  אם אני נמצא בארץ. אבל גם דורש אותה התנהגות בשכונה שלי. את המנהגים שלהם שהשאירו אצלם בבית. כבר כתבתי שלי באמת לא משנה מה הם עושים במאה שערים.

לפני שעה, SlowRide כתב:

לא משנה אם זה עיקר או לא. ת"א היא עיר חילונית והפרדה המגדרית שלא לצורך לא מקובלת בה (בלי לדבר על החוק). לארגן תפילה כזאת דווקא בכיכר דיזנגוף זה כמו לארגן תפילה המונית בהר הבית. ניסיון ההשתלטות על המקום, סוג של התנהלות אידאולוגית. כי מי שרוצה להתפלל בת"א לא חסר לו מקום.  אתה רוצה לראות תפילה מוסלמית המונית ברחבת הכותל? 

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

כאילו עיקר העניין של מה שהם עושים זה ההפרדה המגדרית, ושהיא נכפית על המשתתפים או על מישהו בכלל

למה לנסוע בשבת זה מתריס?

למה ללכת עם גופיה זה מתריס?

למה למכור חזיר זה מתריס?

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, SlowRide כתב:

הדיון התחיל מתלונות על זה שמפלים אותם. אני רק הסברתי למה לדעתי טוב שהעיריה חוסמת אותם. וכרגע אין בעיה. היא תצוץ כשיעבוא חוק שכבר מתוכנן, שמאפשר להפוך כל פעסת אדמה למקדש מאולתר ולהתפלל בהפרדה. והצעת החוק הזו גם מלמדת אותך שמדובר במאבק.

כמו עם מאחזים, האוכלוסיה לא נעלמת כשבאים גיהדיסטים יהודים. אבל לי למשל, כדוגמא יהיה פחות נעים חבוא לדיזנגוף. וסביר שזה ישפיע על כל המסביב. ודי מהר הפרימיטיבים יטענו שדיזנגוף זה מקום דתי וכל צריך להתנהל. כמו, סלח לי, עם סרטן. אם לא מטפלים זה תא נעלם מעצמו.

תא היא סמל למשהו ששונאים בימין הדתי ביביסטי. בגלל זה הגיהדיסטים גם באו לשם. הם אומרים את זה גם. כמובן שזה לא משליך דבר על כל דתי שגר בעיר. אבל אני לא שמעתי דתי אחד עד היום מביע דיעה נגד ארגוני הדתה וחבריהם ההומופובים. ולכל היותר זה ברמב של "הומופוביה זה רע אבל אתם חייבים לקבל אותם כי אחרת אתם לא ליברלים". ובגדול, לא נראה לי שיש הרבה דתיים שמוטרדיפ מההומופוביה או הגזענות של ההנהגה שלהם. בין אם נבחרת לבין אם לאו.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...