Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פריקת כתף, או שריר תפוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב בזמן שעשיתי מתח, הרגשתי פתאום כאב חד בשריר הכתף האמצעי (middle deltoid). במקום לעצור את האימון, המשכתי להתאמן (טעות, אני יודע), מדי פעם עשיתי קצת מתיחות אבל ניסיתי להתעלם מזה. כשהגעתי הביתה הכאב הלך והחמיר, זה הגיע לרמה שאני לא ממש יכול להזיז את הכתף כרגע מרוב כאבים (במיוחד להרים את זרוע ימין מעבר לקן הכתף). האזור מעט אדום, וצמחה לי בליטה קטנה שמורגשת ברגע שאני מרים את השכמות כלפי מעלה. לרופא עדיין לה היה לי זמן ללכת וגם לא יהיה לי עד מחר, מעולם לא סבלתי מבעיות בכתפיים, השאלה שלי היא כמו מה זה נשמע לכם? השריר נתפס, או שיכול להיות שפרקתי את הכתף?

פורסם

האדמימות והנפיחות לדעתי (ואני לא אורטופד) מראות על דלקת בשריר. יש מצב שזה בגלל קרע כתוצאה ממאמץ ממושך, אולי אפילו יש בעיה גם בכצם, אלה דברים שאפשר לראות בצילום, ולכן אי-אפשר באמת לדעת מה זה בדיוק, אבל כן אפשר לנחש :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה זאת אומרת "אין לך זמן ללכת לרופא" - את המתאר מצב מחמיר, עם עיוות ואודם - יתכן שפרקת או קרעת משהו. שים את הבריאות בעדיפות גבוהה ולך לטפל כמה שיותר מהר. רפואת רשת היא עניין מסוכן, ובדאי כאשר מדובר על טראומה (ובעברית - חבלה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא ממש יכול להזיז את הכתף כרגע מרוב כאבים. האזור מעט אדום, וצמחה לי בליטה קטנה. לרופא עדיין לה היה לי זמן ללכת וגם לא יהיה לי עד מחר.

אם לא הייתי מאמין שבאמת זה מה שקרה לך הייתי צוחק בקולי קולות.

כמו שכבר נאמר לך- שים את הבריאות בראש סדר העדיפויות ופנה לרופא במיידי.

שאלה לי אליך, האם באמת היית סומך על אבחנה רפואית שנכתבה בצורה וירטואלית מבלי לראות אותך פיזית?

פורסם

דחוף לגשת לאורטופד או לפנות לחדר מיון אם צריך.

המקסימום שאני הייתי מוכן לחכות אחרי פגיעות כאילו (והיו לי כמה בכדורסל) - רק עד למחרת בבוקר ובתקווה שיסתדר (ולא הסתדר...:|). לא שאני מצדיק את זה, אבל גם אני קיוויתי כנראה ש"מחר יהיה בסדר..."

alfa 156 2.5.

פורסם
אם לא הייתי מאמין שבאמת זה מה שקרה לך הייתי צוחק בקולי קולות.

כמו שכבר נאמר לך- שים את הבריאות בראש סדר העדיפויות ופנה לרופא במיידי.

שאלה לי אליך, האם באמת היית סומך על אבחנה רפואית שנכתבה בצורה וירטואלית מבלי לראות אותך פיזית?

לא חיפשתי אבחנה רפואית, אני מנסה לגשש מה זה יכול להיות כי כמו שכבר אמרתי, רופא אין לי אפשרות לראות היום (באמת שאין לי).

בכל מקרה, תודה על העזרה, או שאגש מאוחר יותר לחדר מיון או שאגש לרופא דבר ראשון בבוקר.

פורסם

כמו שכבר אמרו לך, גש לרופא.

דלקת לרוב לא מופיעה ב"בום טרח" כאבי תופת אלא מתחילה בכאבים קלים יותר ומתגברת במידה ולא נותנים לשריר מנוחה.

אם היה לך קרע בשריר קשה לי להאמין שהיית ממשיך לעשות מתח במהלך האימון או ממשיך את האימון בכלל. מה גם שאם אתה נוהג לבצע את התרגיל האופן קבוע ולא ביצעת איזה תנועה חריגה במיוחד זה נראה לי לא סביר.

מה בדיוק קרה לך שם זה באמת מעניין, תחזור לעדכן אחרי שתגלה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בתור אחד שסובל מפריקות כתף חוזרות, לפי התיאור שלך זה ממש לא פריקה, בפריקה אתה ממש רואה את היד מחוץ למפרק הכתף וכמובן שלא יכול להזיז את היד יותר מ 10 מעלות לכל היותר כלפי מעלה, מה גם שתוך זמן קצר היד נרדמת והכאבים רק מחמירים.

מצטרף להמלצות כולם, גש בהקדם לרופא, יתכן שמדובר במתיחת שריר או במקרה הגרוע קרע.

הרבה בריאות.

פורסם
כמו שכבר אמרו לך, גש לרופא.

דלקת לרוב לא מופיעה ב"בום טרח" כאבי תופת אלא מתחילה בכאבים קלים יותר ומתגברת במידה ולא נותנים לשריר מנוחה.

לא מדוייק. לפני כחודש קמתי בוקר אחד עם כאבי עזים בכתף עד כדי שלא יכלתי להזיז את היד אחורה. אמנם התאמנתי יום לפני אבל לא הרגשתי כלום לא במהלך ולא אחרי האימון אלא רק בבוקר.

בסופו של דבר הדלקת חלפה לאחר שבוע~, ככה שמהנסיון שלי לפחות, דלקת בהחלט יכולה להופיע ב"בום טראח".

פורסם

דלקת אמיתית עוברת אחרי כמה חודשים - חצי שנה, מניסיון.

לא הייתי אצל רופא מהצבא, כמעט עשור, הכל תמיד עובר מעצמו. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ירו בי צרור, אני מרגיש קצת לא טוב.

האם כדאי להתפנות לבי"ח או שמישהו באוף טופיק יכול להחליט עבורי אם אפשר להסתפק באגד ויוד ?

פורסם

האם כדאי להתפנות לבי"ח או שמישהו באוף טופיק יכול להחליט עבורי אם אפשר להסתפק באגד ויוד ?

תפסיק עם מוצרי חלב והכל יסתדר מעצמו :)

פורסם

היית צריך לפתוח שרשור :lol: :lol: :lol:

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...