Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת ארוך וחסר אקשן:

עקב ארוע שלא מופיע בסרטון, בבון, לכאורה, התעצבן והחנה את רכבו לרוחב וחסם את הכביש. המאבטחים הזמינו משטרה והבחור הזיז את הרכב לבקשת השוטר. (קצת אןף, אבל עדין עונה להגדרה של סרטונים של דבילים)

[video=youtube;oiYXb3tu-EE]

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שאתה מרוצה מזווית הצילום אצלך?

אתה חייב לשפר את זה! תרים את המצלמה למעלה לחלק העליון של השמשה ותכוון מעט כלפי מטה.

דווקא את החלקים הכי חשובים אתה לא רואה בסרטונים שלך, כשבאמת תצטרך את הצילומים, אתה תצטער על זווית הצילום הגרועה הזאת.

פורסם (נערך)
נו, טוב, מה נגיד? כמעט תאונה עם מטומטם. ברחתי עם כל הרכב לנתיב הנגדי ללא בלימה כלל.

צפיתי בסרטון לפחות 8 פעמים.

אתה מגזים ברמות אחרות.

כולה יצא מהחניה על 5 קמ"ש דפקת התחמקות כאילו משאית דוהרת אליך במסלול שלך..

כנראה לא היה לו שדה ראיה או שלא שם לב, לא יודע מה התירוץ שלו אבל התגובה שלך הייתה מוגזמת ממש.

גם לא נסעת כ"כ מהר לפי איך שזה נראה בסרטון. במקרה הכי גרוע היית יכול לבצע בלימה איטית ורגועה או בלימת חירום במקרה הקיצוני.

בוא נאמר שהיה מגיע רכב ממול ומתוך הרגל היית סוטה בגלל דבר כ"כ שטותי והנה יש לנו תאונה על כלום ושם דבר.

לפי דעתי היה עדיף לצפור לנהג להעיר את תשומת לבו ובמקרה הצורך (הכי קיצוני והכי גרוע) לעצור.

עריכה אחרונה על ידי xXxRoVeRxXx
פורסם

אתה מגזים ברמות אחרות. כולה יצא מהחניה על 5 קמ"ש דפקת התחמקות כאילו משאית דוהרת אליך במסלול שלך...גם לא נסעת כל כך מהר לפי איך שזה נראה בסרטון. במקרה הכי גרוע היית יכול לבצע בלימה איטית ורגועה או בלימת חירום במקרה הקיצוני.[...]לפי דעתי היה עדיף לצפור לנהג להעיר את תשומת לבו ובמקרה הצורך (הכי קיצוני והכי גרוע) לעצור.

תמרון ההתחמקות לא נראה כזה חד, ודווקא לצפור במקום לבצע פעולות למניעת ההתנגשות זה מטופש.

מה שכן, רואים את הנהג השני ממרחק והאטה והתרחקות ממנו מראש היו הופכות את התמרון לפחות דרמטי...

ובמקרה של משאית שדוהרת אליך בנתיב אתה ממש לא רוצה לסטות שמאלה לנתיב שלו...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
צפיתי בסרטון לפחות 8 פעמים.

אתה מגזים ברמות אחרות.

כולה יצא מהחניה על 5 קמ"ש דפקת התחמקות כאילו משאית דוהרת אליך במסלול שלך..

כנראה לא היה לו שדה ראיה או שלא שם לב, לא יודע מה התירוץ שלו אבל התגובה שלך הייתה מוגזמת ממש.

גם לא נסעת כ"כ מהר לפי איך שזה נראה בסרטון. במקרה הכי גרוע היית יכול לבצע בלימה איטית ורגועה או בלימת חירום במקרה הקיצוני.

בוא נאמר שהיה מגיע רכב ממול ומתוך הרגל היית סוטה בגלל דבר כ"כ שטותי והנה יש לנו תאונה על כלום ושם דבר.

לפי דעתי היה עדיף לצפור לנהג להעיר את תשומת לבו ובמקרה הצורך (הכי קיצוני והכי גרוע) לעצור.

טוב, נו, בוא נסכים שלא להסכים.

קודם כל לא "דפקתי" התחמקות, אם כבר ביצעתי תמרון התחמקות, והוא לא היה כל-כך משמעותי.

זה לא מעניין אותי מהי הסיבה לפיה הוא נסע לתוך הרכב שלי ביציאה משטח המפעל, העובדות ברורות: אם לא הייתי סוטה שמאלה, הוא היה נכנס בי מימין.

זאת ועוד, במקרה של סכנה בסדר גודל כזה הדבר האחרון שאתה צריך לעשות הוא לבלום - כי אז הוא ייכנס בך בכל מקרה. עדיף להסתלק מהמקום במהירות.

לידיעה, במקרה של משאית שדוהרת לכיוונך בכביש בין עירוני עם נתיב בודד לכל כיוון, יש צורך לסטות לשוליים - וגם בזה נתקלתי.

פורסם

אבל בשני המקרים צריך קודם כל לבלום!

בלמת?

הורדת מהירות לקראת התמרון.

הורדת מהירות לקראת פגיעה - במכשול ממנו אתה מנסה לחמוק או בעצם שתפגע בו עקב התמרון.

נתת לעצמך עוד זמן תגובה לקראת ההתחמקות.

נתת למשתמשי הדרך האחרים - כולל הנהג שחותך אותך או נמצא בנתיבך - זמן לפנות את הדרך.

פורסם
Speechless

נראה כמו ערס טמבל שהחליט להרים בלם יד וכשהאוטו עלה על הפסים במעבר חצייה הגלגלים האחוריים החליקו.

בהחלט אידיוט

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

תשמע, הוא לא יצא כזה מהר כמו שעשית מזה, בוא נסכים על זה.

הדבר היותר נכון לעשות פה פשוט לצפור ולבלום. אתם יכולים להסכים ואתם יכולים לא להסכים, אבל במהירויות שמדובר בסרטון שני הנהגים יכלו להאט או לבלום אם צריך והיה אפשר להימנע מהתמרון המיותר הזה. פשוט כמה שתתרגל לבצע את הפעולה הפחות קיצונית ומשם לדרדר בהדרגה ככה תוכל לצאת ממצבים מסוכנים יותר בבטיחות. נכון, יש לך בדיוק שניה או שתיים ובמקרה הטוב שלוש שניות לעשות הכל אבל זה מה שנדרש מנהג, זו האחריות שלו. אותו נהג לא מסוגל לעשות את זה? הוא מסכן את עצמו ואחרים מסביב. הפעם לא בא רכב ממול ופעם אחרת זה יכול להיות מצב הרבה יותר קיצוני שיגרור תגובה קיצונית הרבה יותר. תקצין את הסיטואציה ותחשוב מה יכול לקרות: אתה נוסע מהר, על 100 קמ"ש נגיד, בן אדם מתחיל לפרוץ לך לכביש, במקום להאט, לנסות להגיע לעצירה ולבצע התחמקות במקרה הצורך, האינסטינקט הראשוני הוא לסובב את ההגה בחדות, משם הדרך להתהפך ולהתגלגל מספר פעמים קצרה מאוד.

פורסם (נערך)

רכב פרטי תקין (לא מושלם, תקין!) לא מתהפך על הכביש! התהפכות היא תוצאה של כשל או פגיעה במכשול.

במצבי קצה בנהיגה קודם כל בולמים להורדת מהירות. אם אפשר סוטים בקלות לכיוון פנוי ואם עדיין צריך פעולת התחמקות אז מחכים לסוף הבלימה ואז "חותכים".

באף שלב במצב כזה לא צופרים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...