Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הטענה אינה שרמזור הוא תמרור עצור.

הטענה היא כן שרמזור ירוק איננו תערובת לצומת פנוי. לא מנהגים, לא מרוכבים ולא מהולכי רגל. לכן, יש לבחון את כל הכיוונים המובילים אל הצומת, להאט קצת לפני הצומת (אם צריך), להיות מוכן לבלום בכניסה לצומת.

אם משתמש דרך אחר חוצה את הצומת שלא בזמן המיועד לו, די לרוב בהאטה קצרה כדי לאפשר לו להשלים את החציה ואין צורך להיכנס לדרמות מיותרות.

כלל פשוט יש לנהיגה מגננתית: נהג רק לפי קטע הדרך הנראה לעיניך. קטעים שאינם נראים לעיניך - פעל על בסיס ההנחה שכל דבר יכול לבוא לך משם - בעיקר הדבר שאליו הכי פחות ציפית.

הדבר נכון לא רק לקטעים שאינך רואה פיזית (עיקול שהמשכו עיוור, רכב חונה שיכול להסתיר הולך רגל) אלא גם למשתמשי הדרך האחרים: מאחר ואינך רואה לב וכליות, צא מנקודת הנחה שהם יכולים לעשות הכל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמה צדקנות בתגובה לסרטון.

חן, בסופו של דבר אתה נוהג לפי הסתברויות. בתחילת פאזה ירוקה ברמזור תנהג בזהירות רבה, באיטיות ובבחינה יסודית של הדרך החוצה. ככל שהירוק מתמשך תהיה יותר בטוח, כיון שהאדומים בכיוונים החוצים יותר ארוכים והסבירות שמישהו יחצה בהם יורדת. ה"ספורטאי", שהתואר "מטומטם" מחמיא לו, מתנהג בדרך הפוכה לחלוטין מהצפוי, ומאיץ את צעדיו. בסופו של דבר גם הוא צריך לצפות את הנולד בדרך, וכאמור, עושה הכל כדי להפגע. כמעט "רולטת כביש".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון שהסכנה הגדולה ביותר היא בהתחלפות הרמזור לירוק ובעיקר לשניים הראשונים בטור בעת הזינוק לשטח הצומת ובפרט כשהזינוק הוא מתנועה.

ועדיין, גם באמצע מופע הירוק קיים סיכון למעבר של נהג באור אדום ויש לנהוג לפי האפשרות הזו ולא לפי אפשרות אופטימית יותר.

נכון שמדובר בעניין של הסתברות, אבל בנהיגה, המחיר שנלווה להימור אחד שאינו נכון - די בו כדי שאנחנו ננהג בכל מאות אלפי הפעמים האחרות בחיישנות.

פורסם

חןף הייתי רוצה לראות רישומי קופסא שחורה מהרכב שלך. התאוריות שאתה מציג בפורום ברורות ונכונות, אבל עד כמה הן ניתנות ליישום בשטח? אנימעריך שהמרחק רב מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן.

ניקו, זה הגיוני לצפות שמי שנמצא לידך על הכביש יעשה את הדבר הכי מטומטם שיש. אבל זה גם הגיוני לא פחות לנהוג לפי הסתברויות, כפי שספריאל מכנה את זה.

כי אם מתחילים להכנס לחישבים התיארטיים של חן, אז עדיף לא לצאת מהבית ולמכור את האוטו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
חן, הייתי רוצה לראות רישומי קופסא שחורה מהרכב שלך. התאוריות שאתה מציג בפורום ברורות ונכונות, אבל עד כמה הן ניתנות ליישום בשטח? אנימעריך שהמרחק רב מאד.

האמת היא שהפעלתי טלמטריה בנהיגה יומיומית בעבר אבל התוכנה לא פועלת יותר משום מה. ומכל מקום אני לא מאמין שזה היה מופיע כי אני לא מבצע פעולות חריגות של האטה לפני צומת.

אני פשוט משתמש בעיניים שלי ומביט לצדדים עוד כשאני רחוק מהצומת, ומרפה רגעית מדוושת הדלק בכניסה לצומת עצמו. אני מאט רק כשהצומת עצמו עיוור וגם אז רק קצת.

תהרוג אותי אם אני מבין מה לא בר יישום כאן. אין בצורת הנהיגה הזו שום דבר שמעכב את הנהג או מסכן אותו בצורה אחרת.

פורסם

עדיין לא נגמר לי החשק להתנצחות.

חן - בסרטון המדובר שדה הראיה די מוגבל בגלל הבניין מימין. האם זה יגרום לך להאט את המהירות בגישה לרמזור שכבר פתוח מספר שניות? התחושה שלי אומרת - לא ולא. גם כיון שאתה רוצה לעבור את הרמזור, גם כיון שהוא פתוח מספיק זמן כדי שהסיכוי שמישהו יחצה את דרכך יהיה נמוך וגם כיון שסביר שיש מישהו על הישבן שלך ואולי גם הוא מסונוור או סתם פחות מרוכז ואתה לא רוצה לספוג מכה מאחור.

כמוך גם אני נוהג לשחרר מעט את דושת ההאצה כאשר אני מתקרב לרמזור, אבל הרבה פעמים מאיץ בהמשך, כאשר הדרך נראית לי פנויה. ואם איזה טמבל מתפרץ אכן שנינו בבעיה. כאן מדובר בדרך עירונית ומהירויות יחסית נמוכות, בדרכים בין עירוניות זה קורה ב-80-90 קמ"ש, אם כי בדרך כלל שדה הראיה יותר רחב.

פורסם (נערך)

אין בעיה עם שדה הראיה בסרטון. אם יש בעיה, אני מסתפק לרוב בהאטה קלה מאוד שאין בה כדי לגרום צרות לא לי ולא לנוהג מאחורי. אחרי הכניסה לצומת אני מאיץ - כמוני כמוך.

אם כל האטה קלה היתה גורמת למישהו לדרוך לנו על הזנב - לא היה אפשר לנהוג. פגיעה מאחור היא תוצאה של הפרשי מהירויות גדולים שמקורם בהאטה חדה או ברכב שכבר נעצר בסוף הטור ורכב אחר שלא עוצר.

התמקמות חכמה בכביש עוזרת גם היא ויכולה למנוע את הצורך בהאטה כליל. כמו כן, אם כבר יש רכבים עומדים בכל הנתיבים בדרך החוצה - אפשר להיות מתירנים יותר כי יש מחסום קשיח שמגן עליך.

פורסם
אבל האקסטראפולציה ממה שאתה כותב היא שרמזור ירוק צריך להיות שקול לתמרור עצור עד כאן.

דבר כזה לא השתמע מדבריי. כתבתי בצורה ברורה למה התכוונתי בדיוק.

יבגני, אני לא מדבר על הסתברויות וסיבכתם את זה שלא לצורך.

אני אומר שזה סרטון מצוין שאפשר ללמוד ממנו המון. הסרטון מראה איך אתה יכול להיות 2000000000% בסדר גם בחוק וגם במבחן האדם הסביר, ועדיין להיות מעורב באירוע מאוד לא נעים.

בגלל זה, אני ממליץ לכולם תמיד לחפש את האידיוט/ילד שקופץ לכביש/שיכור שעובר באדום ברגל או ברכב. זה הכל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל, לגבי כל ההתחכמויות והפופוליזם הזול:

אף אחד לא מצפה שהולך רגל דביל יעבור באדום - לכן יש הולכי רגל שנפגעים (לפחות חלקם).

אך אחד לא מצפה שנהג או רוכב דביל יעבור באדום - לכן יש תאונות דרכים.

אני מציע ניסוי - כל המתחכמים והמתייפיפים:

נסו יום אחד להאט כמו שאתם מציעים על כל פיפס הכי קטן שאתם רואים ונראה כמה זמן ייקח לכם להגיע באותו יום לאן שאתם צריכים.

לגבי המציאות:

אם לא הייתי מרוכז / זהיר / מודע לסכנות ולדבילים - הרץ המפגר היה עכשיו בבית חולים.

כאשר נהג מתקרב לצומת מרומזר, שהרמזור מראה "ירוק" כבר כמה שניות, ונהג / רוכב / הולך רגל מחליט שהוא יותר חכם או "עושה תחרות" עם מכונית אחרת מי "יותר חזק" או "למי יש יותר גדול" או "בוא נראה אם תעיז לדרוס אותי":

דמו בראשו.

אם הייתי פוגע ברץ הזה - זו היתה אשמתו המלאה, לא היה לי שום חלק באחריות לתאונה ובטח שלא הייתי מאבד דקת שינה בגללו גם אם היה נפצע.

יש גבול לאחריות שאפשר להפיל על נהג זהיר.

יש סיבה שאני כבר 22 שנה עם רשיון רכב / צבאי / אופנוע לא מוגבל ולא עברתי אפילו תאונה אחת.

הצגתי לפניכם סירטון של בן אדם מטומטם שלא מבין סכנות שהאשמה של הטימטום היא שלו בלבד!

תפסיקו לדון עליי כאילו אני לא בסדר כי אני הסיבה שאף אחד לא נפגע!

פורסם (נערך)

זה אמנם היה פופוליזם זול אם אני ואחרים (ניקו ושות') היינו מדברים על משהו שאיננו מיישמים. אני כן מיישם את זה וקצב הנהיגה שלי לא נפגע, ולמעשה אני מהיר יותר מהרבה מהנהגים שסביבי.

אני בדרך כלל לא ממש מאט לפני צומת מרומזר. כי לרוב אין בעיה מהותית של שדה ראיה, כי התמקמות חכמה מגדילה אותו עוד יותר, כי במקרים רבים כבר יש מכוניות עומדות בקו העצירה בדרך החוצה.

גם במקרים שבהם אני מאט מדובר בהורדה רגעית וזניחה של המהירות (קילומטרים בודדים לשעה), ואחרי הכניסה לצומת אני מאיץ חזרה.

תסתכל על המצב בכביש ותראה שהמצב הפוך ורוב הנהגים מאיצים כדי להספיק את הצומת ואז...מאטים! מי יהיה יותר מהיר?

אף אחד לא מאשים אותך, ולכולי עלמא הרץ הזה הוא אדיוט. אבל להגיד שלא תתרגש אם תפגע במשתמש דרך פגיע ואף תפצע אותו - זו הפרזה לכל הדעות.

פורסם
קודם כל, לגבי כל ההתחכמויות והפופוליזם הזול:

אף אחד לא מצפה שהולך רגל דביל יעבור באדום - לכן יש הולכי רגל שנפגעים (לפחות חלקם).

אך אחד לא מצפה שנהג או רוכב דביל יעבור באדום - לכן יש תאונות דרכים.

אל תגיד אף אחד. תגיד "אני לא מצפה שדביל יחצה באור אדום". אתה לא יודע מה אחרים מצפים או לא.

אני מציע ניסוי - כל המתחכמים והמתייפיפים:

נסו יום אחד להאט כמו שאתם מציעים על כל פיפס הכי קטן שאתם רואים ונראה כמה זמן ייקח לכם להגיע באותו יום לאן שאתם צריכים.

הניסוי נעשה. אני עושה את זה יום יום. עוד לא איחרתי לשום מקום בחיי בגלל כבישים, אבל זה כן הציל את חיי מספר פעמים.

לגבי המציאות:

אם לא הייתי מרוכז / זהיר / מודע לסכנות ולדבילים - הרץ המפגר היה עכשיו בבית חולים.

כאשר נהג מתקרב לצומת מרומזר, שהרמזור מראה "ירוק" כבר כמה שניות, ונהג / רוכב / הולך רגל מחליט שהוא יותר חכם או "עושה תחרות" עם מכונית אחרת מי "יותר חזק" או "למי יש יותר גדול" או "בוא נראה אם תעיז לדרוס אותי":

דמו בראשו.

אם הייתי פוגע ברץ הזה - זו היתה אשמתו המלאה, לא היה לי שום חלק באחריות לתאונה ובטח שלא הייתי מאבד דקת שינה בגללו גם אם היה נפצע.

אף אחד לא טען אחרת. ואף אחד לא הפיל עליך אחריות. לא קראת את ההודעות שלי, או שלא הבנת אותן.

יש גבול לאחריות שאפשר להפיל על נהג זהיר.

יש סיבה שאני כבר 22 שנה עם רשיון רכב / צבאי / אופנוע לא מוגבל ולא עברתי אפילו תאונה אחת.

הצגתי לפניכם סירטון של בן אדם מטומטם שלא מבין סכנות שהאשמה של הטימטום היא שלו בלבד!

תפסיקו לדון עליי כאילו אני לא בסדר כי אני הסיבה שאף אחד לא נפגע!

ושוב, אף אחד לא אמר שאתה לא בסדר. להפך, כתבתי שהיית 200000000% בסדר גם במבחן החוק וגם במבחן האדם הסביר.

למען שבטעות לא תבין לא נכון [כי זה קרה] אסביר שוב:

אני אומר שזה סרטון מצוין שאפשר ללמוד ממנו המון. הסרטון מראה איך אתה יכול להיות 2000000000% בסדר גם בחוק וגם במבחן האדם הסביר, ועדיין להיות מעורב באירוע מאוד לא נעים.

בגלל זה, אני ממליץ לכולם תמיד לחפש ולצפות לאידיוט/ילד שקופץ לכביש/שיכור שעובר באדום ברגל או ברכב. זה הכל.

תווים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

^^^^^^^^^^^^^^^^

ניקו,

כמו שאפשר לראות בסירטון הזה וגם באחרים שאני מעלה:

אני עושה בדיוק מה שאתה כותב.

אני מחפש אידיוטים ולכן אני מעלה סירטונים "משעממים", ללא תאונות...

אני מנסה להסביר שכבר קרה יותר מפעם אחת שאני מעלה סירטון של מישהו ממש מטומטם / בריון / חוצפן / לא משנה מה...

ואז "יורדים" עליי על כל מיני שטויות או עבירות מינוריות בזמן שמצולמים עבריינים / בריונים כבדים.

בתור נהג זהיר / סבלני / מחפש דבילים - זה פשוט מתחיל להמאס.

פורסם

זה כבר נושא אחר, לגבי סרטונים אחרים, אל מול אנשים אחרים.

אני לא ירדתי עליך. להפך, אמרתי שפעל בסדר גמור. גם אמרתי שזה אחלה סרטון כי הוא מלמד מאוד.

אני אמרתי לכל מי שצופה בסרטון [ולא לך ספציפית], שאפשר ללמוד ממנו ולהשתפר כנהג. שכל אחד יעשה אם זה מה שבא לו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...