Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני גר על יד ומניסיון הוא לא היה פוגע בשום ענף.

דבר שני, היית רוצה להגיע מולו?

נראה לך תקין או נורמלי ליסוע על נתיב נגדי?

ענפים בולטים, כביש צר עם מכוניות חונות.

מה אתה רוצה? שהוא יוריד את המראות של הרכבים? יגזום את הענפים?

לא רואה בעיה בסרטון כשאתה נהג משאית .

הכי קל לדבר כשאתה רכב קטן ותמים.

פורסם

דבר שני, היית רוצה להגיע מולו?

נראה לך תקין או נורמלי ליסוע על נתיב נגדי?

כן. כאשר אתה עוקף. בין אם אתה עוקף רכב אטי או בין אם אתה עוקף סכנה שאורבת לך מימין - זה לגיטימי ובלבד שהנתיב הנגדי ריק, כמו בסרטון שלך. מדובר בסביבה עירונית ובתנאי שהנהיגה אטית מספיק נהג המשאית יכול לעצור וכך גם הרכב מנגד בלי בעיה.

נהגי משאיות גדולות יותר גם פולשים לנתיבי תנועה נגדית ביציאה (ולפעמים גם בכניסה) לסיבובים, ויש גם נהגי רכב פרטיים אשר משתמשים בנתיב הנגדי בעיקולים (Offsiding) כאשר הדבר מתאפשר מבחינת תנועה, סימני כביש ושדה ראיה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

סרטון מזעזע.

לצערי רואה דברים דומים גם בארץ, מעורר בי עצבים על ההורים האלה ועל האם בכלל מותר להם להיות הורים כל פעם מחדש.

פורסם
הולך רגל שמתעצל לחצות במעבר חציה ומתפרץ לכביש בצורה הזויה

הוא ירד לכביש בדיוק שעברת אותו. נכון, זה לא בסדר לחצות לא במעבר חציה אבל לא היה פה שם צד של סיכון חיים. חן עם כל הכבוד דפקת פה ניתוח כאילו קרתה תאונת שרשרת של 50 מכוניות. סה"כ ירד לכביש לא במעבר חציה אחרי שהאוטו עבר.

2. נהג משאית שפשוט לא קולט את העניין של נתיב ימין או נתיב נגדי.

רחוב צר, משאית רחבה לא רואה בעיה שנוסע באמצע כל עוד אין רכב מולו. גם אני עם האוטו ברחוב צר נוסע עם נטיה לאמצע הכביש כדי להימנע ממצב שמישהו פותח עליי דלת פתאום מצד ימין של הכביש. ממליץ לך גם להתרחק טיפה מהימין אם אתה נוסע צמוד לימין כל הזמן ברחוב צר

פורסם (נערך)

תחזרו מהר ללמוד תאוריה.

רכב שנוסע לאט ותופס לשם כך שני נתיבים (כולל נתיב עקיפה) הוא עבריין.

נכון, כל הסיטואציות שהזכרתי הן עבירות על החוק היבש אשר, בישראל, מתיר מעבר לנתיב הנגדי רק לטובת עקיפה.

מה לעשות שהחוק איננו מדריך לנהיגה ולא ניתן לנהוג 100% לפיו. משאית שלא יכולה לעבור ברחוב או לקחת את הסיבוב בלי להשתמש בנתיב נוסף היא דוגמה מעולה לכך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן ג.

תחזרו מהר ללמוד תאוריה.

כמעט "הורדתי" היום רץ דביל.

והכי מצחיק - הוא אפילו בלי אוזניות.

[video=youtube;D59BhIlz-pk]

לא שמת לב אליו עוד כשהוא התקרב? כי מהסרטון [שזו לא חכמה גדולה] רואים אותו די בבירור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חן ג.

תחזרו מהר ללמוד תאוריה.

כמעט "הורדתי" היום רץ דביל.

והכי מצחיק - הוא אפילו בלי אוזניות.

[video=youtube;D59BhIlz-pk]

רציני אחי??

אולי בשבילך בדיוק המציאו את החוק החדש שאם יש הולך רגל ליד מעבר חצייה צריך לתת לו זכות קדימה.

אנשים שרצים ואנשים על אופניים זה סיכון גבוה במיוחד שיעברו כשיש רכב במעבר חצייה. הגיון בסיסי זה להאט כשיש אחד כזה באיזור ולניות עם רגל הברקס ולהתכונן לעצור.

אם לא ראית אותו אז עמך הסליחה ועם אחותך התודה

פורסם (נערך)

ניקו, רוב הרצים פשוט ממשיכים לרוץ במקום ברמזורים אדומים. אז הוא לא אמור לצפות לזה שהוא "יחתוך" לו בפרצוף.

מורידים את הרגל מהגז ומכינים לבלימה במקרה ו..

אז הוא פעל 100% באופן נכון לדעתי.

עריכה:

הבחור שמעליי, mudale222, אתה רציני? נראה לך שברמזורים ירוקים כל פעם שהולר רגל יעמוד שם אז כלי הרכב יעצרו?

דבר ראשון, זה לא מה שהחוק אומר.

דבר שני, החוק לא חידש מי יודע מה את החוק הקודם בנושא הזה.

אתה רואה הולך רגל שיש לו כוונה לחצות? תאפשר לו לחצות.

אם אתה נוסע ויש לך רמזור ירוק, זאת עבירה לעצור ולעכב את התנועה.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם (נערך)
ניקו, רוב הרצים פשוט ממשיכים לרוץ במקום ברמזורים אדומים. אז הוא לא אמור לצפות לזה שהוא "יחתוך" לו בפרצוף

נהג טוב ומרוכז אמור לצפות בדיוק לזה.

יש כאן שני תנאים שמדליקים נורות אדומות:

1. שדה הראייה לא חסום. רואים את הרץ בבירור והוא לא מראה סימני האטה.

2. הבחור רץ, דהיינו אם הוא יחצה במעבר החציה זה יהיה מהיר, או במילים שלך "יחתוך", "יתפרץ" וכו'... רק זה דורש בלימה.

לעניין החוק אני לא מתייחס, כי אני לא יודע מה היה האור ברמזור של הולך הרגל, וזה לא רלוונטי לדיון. אני מניח שנדב לא היה מרוכז, ולכן הופתע. זה סרטון מצוין לכך שגם כשאתה 100% בחוק אתה יכול להיקלע לסיטואציות מאוד לא נעימות. ממליץ להראות את הסרטון כשיעור לנהגים שלמדים נהיגה. זו דוגמה מצוינת למה עירנות חשובה בכביש, ואני שמח שנדב העלה את הסרטון - גם במחיר של מעט ביקורת בונה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
נהג טוב ומרוכז אמור לצפות בדיוק לזה.

, כי אני לא יודע מה היה האור ברמזור של הולך הרגל, וזה לא רלוונטי לדיון.

אתה רציני? קודם כל - אין דבר כזה ירוק לרכב ולהולכי רגל בכניסה לצומת, אלא רק ביציאה ממנה - וגם אז בלווי צהוב מהבהב.

שנית - לא נראה שנדב לא היה מרוכז, וקשה לצפות התנהגות כל כך מטומטמת של הולך הרגל. אבל זו בעיה קבועה ונתקלתי בתופעות דומות בהרבה מקומות. אחר כך הבנים שלי מתלוננים שאני צופר (כן בהחלט היה מקום לצפירה קטנה כאשר הרץ החל להאיץ בעוד שחברו עוצר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני רציני במאת האחוזים. קודם כל יש לעתים רמזורים תקולים. כמובן שהסיכוי לכך מינורי וכנראה מדובר ברץ שלא היה מרוכז. בהחלט לא חכם מצידו. עד כאן מסכימים.

שנית, קל מאוד לצפות התנהגות מטומטת. ואם אחרי שעברת על השרשור הזה ואתה לא מצליח לצפות התנהגות מטומטמת של נהגים בארצנו, אז אני מאוד מאוכזב לקרוא. במיוחד לאור ניסיון הנהיגה שלך. למעשה, כשרק עליתי על ההגה נאמר לי: "תמיד תצפה שהבנאדם מסביבך יעשה את הדבר הכי מטומטם שאפשר". זו השקפה שעוזרת למנוע המון תאונות. יתרה מזאת, כשאני נכנס לצומת באור ירוק או עם זכות קדימה שלי, אני מסתכל לצדדים ומחפש את האידיוט שיעבור באדום, ואם אני רואה מישהו דוהר ולא מראה סימני עצירה, אז אני מאט/עוצר. זה מנע ממני להיות מעורב בתאונות מאוד לא נעימות יותר מפעם אחת. כנ"ל עם הולכי רגל. אני תמיד מחפש את המתפרץ - גם באור ירוק.

אחרי שזה נאמר, גם אם היינו מסכימים שקשה לצפות התנהגות כזו [הרי קושי הוא דבר אינדיבידואלי], זה בדיוק מוכיח את הנקודה שלי - הנה מקום לשיפור של כולנו כנהגים: בואו נלמד לצפות דברים מטומטים.

כמו שאמרתי, מבחינה חוקית נדב 100% - אני לעומתך מאמין שכנהג תמיד אפשר לחפש מקום לשיפור גם אם אתה בטוח ביכולתך. ללמוד לצפות דברים מטומטים זה לא קשה במיוחד בכבישי ארצנו, וזה יכול רק להועיל. מכך שזה מקום לשיפור אצל כל אחד ואחד מאיתנו. שכל אחד יעשה עם המידע הזה מה שבא לו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

שים לב לשתי בעיות:

1. הרץ לא רק שאינו מאט, אלא אף מאיץ לקראת הרמזור, בעוד שחברו עוצר. התנהגות הזויה לחלוטין.

2. המצלמה מסונוורת, כנראאה שהשמש כמעט מול פניו של הנהג, קצת מימין, בדיוק הכיוון ממנו מגיע הרץ. מקשה עוד יותר על זיהויו המוקדם.

כמובן שתאורטית אתה צודק. אבל האקסטראפולציה ממה שאתה כותב היא שרמזור ירוק צריך להיות שקול לתמרור עצור עד כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...