Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
תרומתי הנדיבה לשרשור.

הראשון, עובר באדום וכמעט גורם לתאונה, עירנות יפה של נהג המונית, למרות שנסע מהר מדי.

השני, בבון מצוי שעוד לפני הסרטון ראיתי שנוהג בצורה מרושלת, במזל נגמר כך ולא אחרת.

הכותרת של הסרטון השני מתייחסת לא רק אל הבחור עם ה- 500..

עומר :-)

פורסם

למה? כי נסעתי 70 איפה שואחרים נוסעים 50 (וזה איטי בכביש הזה)? כי נסעתי בימין ועברתי לאמצעי מהר מדי לדעתך? אני רואה נתיב פנוי אין מה להתמהמה, ואין מה לבלום בימני בגלל שרכב פונה ימינה, חכם יותר לשמור על קצב נסיעה קבוע ולעבור נתיב, תחשוב כמה צעדים קדימה.

פורסם
בראשון הנסיעה היא איטית כמו שצריך באותו הרחוב, נראה מהר במצלמה.

בסרטון השני, אכן נהגתי מהר.

זה מה שקורה כאשר פיאט 500 עוקפת אותך, אתה מתעצבן ומחליט להראות לה מה זה.

באיזה רכב אתה נוהג שהצלחת "להדליק" פיאט 500?

פורסם
למה? כי נסעתי 70 איפה שואחרים נוסעים 50 (וזה איטי בכביש הזה)? כי נסעתי בימין ועברתי לאמצעי מהר מדי לדעתך? אני רואה נתיב פנוי אין מה להתמהמה, ואין מה לבלום בימני בגלל שרכב פונה ימינה, חכם יותר לשמור על קצב נסיעה קבוע ולעבור נתיב, תחשוב כמה צעדים קדימה.

לא. אתה הוא זה שקורא לו בבון, ונסעת בדיוק כמוהו, ולכן גם אתה בבון (לפי דבריך).

עומר :-)

פורסם
למה? כי נסעתי 70 איפה שואחרים נוסעים 50 (וזה איטי בכביש הזה)? זה לא אטי או מהיר בכביש הזה, אבל זה כן מהיר (מדי) בתנועה הזו. אתה עובר ליד טורים של מכוניות עומדות לפניה שמאלה ודרך צמתים במהירות קצת גבוהה לטעמי, ומהירותך מכריחה אותך לעבור נתיבים הלוך ושוב.

כי נסעתי בימין ועברתי לאמצעי מהר מדי לדעתך? אני רואה נתיב פנוי אין מה להתמהמה. ועוד איך יש מה להתמהמה. מעבר נתיב (שמאלה או ימינה) "מורחים" לאורך כמה זמן ושטח כביש שניתן, כדי שזוית מעבר נתיב תהיה קהה ככל הניתן.

קח את הדברים כביקורת בונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

כמעט תאונה בכיכר דו נתיבית, נהג שמזגזג פעם שמאלה ופעם ימינה כמעט משפשף לי את הצד. בוצעה בלימה וצפירה.

אף פעם לא הבנתי מה כ"כ קשה לשמור על הנתיב בכיכר דו נתיבית?

האמת שעקבתי אחריו מרגע הכניסה לכיכר ולכן לא הופתעתי והייתי מוכן לסיטואציה, מה גם שבכוונה לא נסעתי במקביל אליו אלא שמרתי טיפה מרחק כדי שאוכל להגיב במקרה כזה.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

stio, אני יכול לשער שהסיבה היא שבלימודי הנהיגה, המורים לא עוברים על הדגשים הללו מספיק.

וגם אותם תלמידים רואים את הוריהם מזגזגים ולא שומרים על הנתיב.

הוספה:

אני חושב שבכלל צריך לעשות רפורמה בלימודי הנהיגה.

שיהיו קטגוריות שמחייבות נהיגה בהן, למשל:

נהיגה בלילה

נהיגה בגשם (נכון, קצת בעייתי)

נסיעה בכביש מהיר (ולא סתם מה שקרוב למורה או איפה שהטסטים)

נסיעה בכבישים "קשים" ובכיכר דו נתיבית

מתן דגש על אפשרויות התאורה ברכב (אין ערפל? אין נסיעה עם אורות ערפל!)

אפשר לחשוב על עוד אבל זה מה שעלה לי בדקה האחרונה.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם

לא תמיד יש למורה הנהיגה מעגל תנועה דו נתיבי באזור פעילותו, וזו הסיבה האמתית: מדובר בסידור תעבורתי יחסית נדיר במחוזותינו ולכן נהגים לא יודעים להתמודד איתו.

הפתרון של מי שכן יודע הוא בדיוק מה ש-Stio עשה. לא לנהוג דלת-לדלת עם נהג אחר בתוך המעגל, וזה נכון גם למספר רב של סיטואציות בכביש.

פורסם
קח את הדברים כביקורת בונה.

לא אמרתי שלא נהגתי מהר, אבל מה הקשר לזה שיש טור רכבים פונים שמאלה? הם עומדים שני נתיבים ממני ברמזור אדום.

פורסם

הבעיה בנהיגה מהירה מהתנועה היא הפרשי מהירות.

הפרש המהירות בינך לבין טור עומד הוא עצום ובמידה ואחד הרכבים יחליט שהוא יוצא לנתיבים הממשיכים ישר (כדי לחתוך בהמשך הטור או כדי לנסוע לפניה הבאה, וכדומה) תהיה בצרה וזה לא רעיון טוב לנסוע מהר במצב כזה, ובהתקרבות לצומת בכלל.

פורסם

שוב אני לא אומר שלא נסעתי מהר, אבל מה שאתה אומר שטותי בהחלט, אני לא בנתיב הצמוד לרכבים העומדים ישר, ואם מישהו עושה עבירה שבה הוא חותך ממתי בפנייה שמאלה ישר בפול גז תוך כדי שהוא חותך שני נתיבים ולא אחד, זה כבר הזוי..

פורסם

צודק. יש נתיב ריק ביניכם. טעות שלי.

עדיין, המהירות שלך נראית גבוהה מדי לנסיבות ולא בגלל הכביש עצמו אלא פשוט בגלל צפיפות התנועה, שאטית ממך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...