Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
רכב פרטי תקין (לא מושלם, תקין!) לא מתהפך על הכביש! התהפכות היא תוצאה של כשל או פגיעה במכשול.

במצבי קצה בנהיגה קודם כל בולמים להורדת מהירות. אם אפשר סוטים בקלות לכיוון פנוי ואם עדיין צריך פעולת התחמקות אז מחכים לסוף הבלימה ואז "חותכים".

באף שלב במצב כזה לא צופרים.

אתה לוקח את כל מה שאני אומר ומחפש איפה אני טועה.

ברור שבמצב שיש לך בדיוק שניה להחליט מה אתה עושה, כמו שכתבתי בחלק האחרון בדוגמה הקיצונית, אתה לא צופר כי כנראה שאתה עסוק בלהציל את החיים שלך ושל האדיוט שהכניס אותך למצב הזה. וזה גם לא מה שאמרתי!

אמרתי שבמצב שבסרטון היה לשני הנהגים זמן לבלום ופה היה המון זמן גם להכניס צפירה כדי "להעיר" את הנהג השני.

ואם תיקח רגע לקרוא ולהפנים את מה שאני כותב ולא תחפש איפה אני טועה תשים לב ש בפסקה שאתה כתבת זה אותו דבר שאני אמרתי בול. אחד לאחד!

ובקשר לחלק הראשון של "רכב פרטי תקין לא מתהפך" אז לא חסרים סרטונים של רכבים פרטיים של טמבלים שחותכים מישהו ובגלל המהירות מאבדים שליטה ומתחילים להתגלגל כמו סושי.

ואפילו היה פה לפני כמה שבועות כוכב עם מאזדה 3 אם אני לא טועה שנסע מהר בשמאלי הטה את ההגה ימינה בחדות כדי לעקוף, איבד שליטה על הגלגלים האחוריים והתחיל להתגלגל וגמר את הגלגולים שלו בשדה ליד המדרכה.

ושבועיים אחכ היה סרטון עם פיאט 500 שעשה את אותה פעולה של להטות את ההגה בחדות וגם איבד שליטה אבל בסוף הצליח להשתלט על הרכב. אז להגיד ש"רכב פרטי תקין לא מתהפך" זה ממש לא מדויק

עריכה אחרונה על ידי xXxRoVeRxXx
פורסם

אם זה נראה כאילו אני מחפש איפה אתה טועה, הרי שזה רק מפני שאני לא מתייחס לקטעים שאיתם אני מסכים.

במצבי קצה (גם אם יש יותר מ"שניה להחליט") מתמקדים בשליטה ברכב. יש לצפור, או ליתר דיוק לצפצף, לפני הכניסה למצב קצה.

ולגבי התהפכות: כדי שרכב פרטי יתהפך, עליו לפגוע במשהו בזמן פניה. זה יכול להיות הכורכר שמעבר לכביש (שהגלגלים מתחפרים בו), בור או מהמורה גדולה, גדר בטון שצורתה הקונית (שנועדה "לזרוק" משאיות חזרה לנתיבן) הופכת את הרכב וכן הלאה.

אפשרות נוספת היא כשל ברכב כמו קריסת המתלה באחת הפינות או קריסת אחד הצמיגים - שכל אחד מהם הוא תוצאה של כשל חמור ולא של "סתם" רכב בלוי.

כמובן שגם החלקת הרכב בזמן התמרון איננה רצויה, ולכן ההערה שלך שאין סתם לסטות הצדה נכונה. ברכבים שאמנם מתהפכים טרם החלקה (כמו משאיות גדולות) זה חשוב שבעתיים שכן עצם גרירת בלימה חזקה לתוך פעולת החמיקה - מונעת את גלגול הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אידיוט על אופניים חשמליים נוסע לו בסבבה באמצע הנתיב כאילו הוא אופנוע אמיתי,

פחדתי לעקוף אותו בגלל צורת הנסיעה שלו, וזה התברר כצעד חכם, בהמשך הוא כמעט נכנס ב ל' שפנה (האמת די בפתאומיות ובלי איתות). מעניין את מי היו מאשימים במצב של תאונה ?

אני חושב שזה רעיון גרוע להוריד את רוכבי האופניים החשמליים האלה לרכב על הכבישים.

[video=youtube_share;NO1TUYuiM0s]

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
נראה כמו ערס טמבל שהחליט להרים בלם יד וכשהאוטו עלה על הפסים במעבר חצייה הגלגלים האחוריים החליקו.

בהחלט אידיוט

די ברור מה קרה כאן: הפניה שאנחנו רואים היא הפניה השניה ימינה של הפונטו. הוא מגיע מכביש מקביל לזה שבו עולה גוסטי, בירידה, וכנראה מיהר "להספיק" לפנות ימינה ברמזור ראשון (שאינו נראה בצילום) ואז הגיע במהירות גבוהה מדי לקטע הקצר (10-20 מ') בין הרמזורים, שבו הוא נכנס לשדה הצילום.

למי שלא מכיר מדובר בנשר, ברמזור המוביל לשער נשר של הטכניון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פחדתי לעקוף אותו בגלל צורת הנסיעה שלו, וזה התברר כצעד חכם, בהמשך הוא כמעט נכנס ב ל' שפנה (האמת די בפתאומיות ובלי איתות). מעניין את מי היו מאשימים במצב של תאונה ?

טוב, המוזיקה בעריכה קרעה אותי :-P

לדעתי הוא היה צריך לבלום ולצפור :wink:

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
אבל בשני המקרים צריך קודם כל לבלום!

בלמת?

הורדת מהירות לקראת התמרון.

הורדת מהירות לקראת פגיעה - במכשול ממנו אתה מנסה לחמוק או בעצם שתפגע בו עקב התמרון.

נתת לעצמך עוד זמן תגובה לקראת ההתחמקות.

נתת למשתמשי הדרך האחרים - כולל הנהג שחותך אותך או נמצא בנתיבך - זמן לפנות את הדרך.

מבצעים בלימה לפי שיקול דעת ובהתאם לנסיבות, ולא כברירת מחדל.

במקרה המדובר, אם הייתי בולם לצורך האטה ו/או עצירה מוחלטת ברגע שראיתי אותו - זה היה יכול להיות רעיון טוב.

אממה? הייתי בטוח שכמו כל נהג נורמטיבי אחר, הוא יעצור את רכבו ויתן לי זכות קדימה, למרות שאנו גרים בישראל ולא בגרמניה ולכן המשכתי בנסיעה. כשכבר הבחנתי שהוא לא מתכוון לעצור ואכן גם לא עצר בהמשך ע"פ המראה המרכזית, זה היה מאוחר מידי לבלום את הרכב או לצפור מכיוון שאחרת הוא היה נכנס בי כשאני עומד על אפס קמ"ש - ולכן העדפתי לבצע תמרון התחמקות קל לתוך הנתיב הנגדי, לא לפני שווידאתי לפני כן במאת האחוזים שהוא פנוי לחלוטין. במידה ולא היה פנוי, כמובן שלא הייתי נכנס אליו.

תשמע, הוא לא יצא כזה מהר כמו שעשית מזה, בוא נסכים על זה.

הדבר היותר נכון לעשות פה פשוט לצפור ולבלום. אתם יכולים להסכים ואתם יכולים לא להסכים, אבל במהירויות שמדובר בסרטון שני הנהגים יכלו להאט או לבלום אם צריך והיה אפשר להימנע מהתמרון המיותר הזה. פשוט כמה שתתרגל לבצע את הפעולה הפחות קיצונית ומשם לדרדר בהדרגה ככה תוכל לצאת ממצבים מסוכנים יותר בבטיחות. נכון, יש לך בדיוק שניה או שתיים ובמקרה הטוב שלוש שניות לעשות הכל אבל זה מה שנדרש מנהג, זו האחריות שלו. אותו נהג לא מסוגל לעשות את זה? הוא מסכן את עצמו ואחרים מסביב. הפעם לא בא רכב ממול ופעם אחרת זה יכול להיות מצב הרבה יותר קיצוני שיגרור תגובה קיצונית הרבה יותר. תקצין את הסיטואציה ותחשוב מה יכול לקרות: אתה נוסע מהר, על 100 קמ"ש נגיד, בן אדם מתחיל לפרוץ לך לכביש, במקום להאט, לנסות להגיע לעצירה ולבצע התחמקות במקרה הצורך, האינסטינקט הראשוני הוא לסובב את ההגה בחדות, משם הדרך להתהפך ולהתגלגל מספר פעמים קצרה מאוד.

שים לב מה כתבת: "שני הנהגים יכלו".

אני כנהג לא יכול לסמוך על הנהג השני - לא במאה אחוז וגם לא באחוז אחד. את השיקולים שלי למניעת התאונה הזו ותאונות נוספות, אני עושה ומחשב ע"פ שיקול דעתי, וזה הוכיח את עצמו ב- 11 שנים האחרונות. כאמור - לא יכול לסמוך עליו שיבלום או שישמע את הצפצוף.

לשאלתך על עניין ההתחמקות ב- 100 קמ"ש, אני יכול לחלק את התשובה לשני חלקים:

א': אם מדובר ברכב שמגיע ממול על כ- 100 קמ"ש והוא עדיין רחוק - יש צורך לבלום ולרדת לשוליים ככל הניתן. אם יש אופציה וזמן במקביל להזהיר אותו, קרי לצפור או להבהב עם האורות - מה טוב.

ב': אם מדובר ברכב שסוטה לכיוונך כשבדיוק אתה עובר לידו, כלומר אתם דלת ליד דלת - הדבר האחרון שאתה צריך לעשות הוא לבלום! אחרת הוא ייכנס בך בכל מקרה. עדיף ללחוץ על הגז ולהסתלק מהמקום. לדעתי.

אני מבהיר שוב: כל הדברים שאני כותב נכתבו על סמך ניסיון אישי לאורך שנים ומאות אלפי ק"מ.

פורסם

לעניות דעתי זוהי תוצאה של חוסר פחד,כשאין אכיפה ואנשים סומכים על הנהג השני שימנע את התאונה במקרה ואתה מחליט לבצע עבירה או כל פעולה מסוכנת אחרת על הכביש.

לדעתי הרוכב היה בטוח שה ל יפנה והוא ימשיך לשייט להאנתו.

היה לו מספיק זמן להאט/לעצור.

או שחלם בהקיץ.

פורסם

stio,

אתה ממש מגזים!

אסור לך לצפור, לבלום או להתחמק לנתיב ריק כדי למנוע תאונה.

היית חייב להמשיך בנסיעה רגילה ולתת לו להכנס בך, להפעיל ביטוח, להיטרטר בין החברות עד שתצא לך הנשמה.

אתה ממש חוצפן!

ואני ממש ציני... 8)

זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאני מעלה סירטונים.

מה אתם רוצים מ-STIO (לא יודע מה שמך האמיתי...)?

מישהו נכנס לנתיב בלי להסתכל / לתת זכות קדימה.

הוא התחמק כדי למנוע תאונה ואתם באין אליו בתלונות?

מה לגבי קצת ביקורת על המטורף שיוצא מחניה בלי לבדוק?

פורסם

נדב, שם השרשור הזה צריך היה להתעדכן כבר מזמן: "ריכוז סרטוני מצלמות רכב של דביליים ותוספת ויכוחים"

לא צריך להתייחס לכל מילה של כל משתמש פה שמנסה להעביר ביקורת (נכונה או שגויה 8)).

STIO פעלת כשורה.

לפעמים (עוד רגע תבוא ביקורת, ואתעלם כי אותו מבקר לא ישים לב לדגש!) מהר יותר (ואינסטינקטיבי) להזיז את ההגה (בישום שכל) ולהסיר את עצמך ממקור הסכנה מאשר להעביר את הרגל לדוושת הבלם.

באופן כללי, אם הדרך פנויה בכל הכיוונים, תזוז מהסכנה ואם מתאפשר אז גם לבלום. הדרך לא פנויה? תבלום וע"י כך תקטין את הנזק הפוטנציאלי.

פורסם (נערך)

רק אני חושב ש"תוספת הויכוחים" היא המהות האמתית של השרשור? אחרת זה סתם היה שרשור התאוננות ובטח שלא היה נמשך 511 עמודים...

אני אגב לא הכברתי בביקורת ואני לא חושב שהנהג המצלם (Stio) פעל בצורה שגויה. אני כן חושב שחלק מן ההערות, שעלו דווקא בביקורת על פעולותיו, אינן נכונות עקרונית ואף מעשית, כשם שהן אינן נכונות בהודעה שמעלי.

יש להבדיל בין תגובה למצב חירום שבה קודם כל בולמים, לבין תגובה שמתרחשת שניה לפני כן ובה בדרך כלל משתמשים בהיגוי כדי לעקוף את המכשול. ההערה המודגשת (וההערה שבאותיות טל ומטר) מתייחסות אפוא רק למצב השני.

אם יש לי ביקורת היא נוגעת לא לתפעול הרכב אלא לראית הנולד כי כפי שאמרתי וכפי שמעלה הסרטון הודה - רואים את הנהג האחר מראש ועל ידי האטה מראש, חתירה לקשר עין וכדומה - אפשר היה להימנע לא רק מהתנגשות (כמו בסרטון) אלא גם ממצב ה"כמעט".

ולגבי לבוא בתלונות לנהג השני: מלבד מה שאיננו נוכח בדיון הזה, הטיפשות של משתמשי הדרך האחרים היא נתון. כשנוהגים כך אין עצבנות, אין התנגשויות, כמעט ואין "כמעטים", ובניגוד למה שעשויים לחשוב - גם אין עיכובים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

סקייליין נכון שלפעמים הדבר הנכון זה להסיט את ההגה ולהזיז את עצמך ממקור הסכנה. אבל אם זו האפשרות שהוא יבחר תמיד ובתור ברירת מחדל זה כבר יהפוך להרגל מגונה וזה כבר יבוא לו בטבעיות גם במצבים שלא צריך. גם במצבים שהדרך פנויה צריך לשאוף לעצור ולמנוע את התאונה במינימום השפעה על הסביבה קרי לפלוש לנתיב אחר, כדי שבמצבים שהדרך לא פנויה, לא תהיה לך תנועה אינסטנקטיבית לנתיב הנגידי.

בסרטון למעלה היה אפשר לבלום ולמנוע את התמרון.

אין פה תשובה לא נכונה (אלא אם הוא נכנס בנהג שיצא מהחניה וזו כבר התשובה הלא נכונה) יש תשובה נכונה פחות, ופה בסרטון הוא בחר בתשובה הנכונה פחות.

פורסם (נערך)

נראה לי שבזה הרגע עליתי על אחת הסיבות המובהקות מדוע כבישי ארצנו נראים כמו שהם נראים - מורי הנהיגה (שחלקם לא באמת מחדירים לנהג הנולד את המיומנות הנדרשת, אפילו שבסוף הוא עובר טסט). המורה בשלב הזה היה אמור לתפוס את ההגה/לבלום ולא לאפשר את הפניה, לאור מה שרואים במראה הצדית אם מסתכלים בה. אני זוכר היטב משיעורי הנהיגה שלי שזה מה שהיה קורה באותה סיטואציה אילו הייתי נמנע מלהסתכל ומתחיל את הפניה.

כמובן יש שני צדדים למטבע. באותה מידה נהג צריך להימנע מעקיפה בשלב הזה (בהתעלם מכך שמדובר באופניים ולא ברכב). את הזהירות משני הצדדים צריך ללמד מורה הנהיגה. שילוב של שני נהגים לא זהירים ולא שקולים מוביל לתאונה. אחד שקול יכול, לא תמיד בהצלחה מלאה, להציל את המצב.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם
stio,

אתה ממש מגזים!

אסור לך לצפור, לבלום או להתחמק לנתיב ריק כדי למנוע תאונה.

היית חייב להמשיך בנסיעה רגילה ולתת לו להכנס בך, להפעיל ביטוח, להיטרטר בין החברות עד שתצא לך הנשמה.

אתה ממש חוצפן!

ואני ממש ציני... 8)

זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאני מעלה סירטונים.

מה אתם רוצים מ-STIO (לא יודע מה שמך האמיתי...)?

מישהו נכנס לנתיב בלי להסתכל / לתת זכות קדימה.

הוא התחמק כדי למנוע תאונה ואתם באין אליו בתלונות?

מה לגבי קצת ביקורת על המטורף שיוצא מחניה בלי לבדוק?

תודה :)

ושמי הוא גיא, נעים מאוד...

נדב, שם השרשור הזה צריך היה להתעדכן כבר מזמן: "ריכוז סרטוני מצלמות רכב של דביליים ותוספת ויכוחים"

לא צריך להתייחס לכל מילה של כל משתמש פה שמנסה להעביר ביקורת (נכונה או שגויה 8)).

STIO פעלת כשורה.

לפעמים (עוד רגע תבוא ביקורת, ואתעלם כי אותו מבקר לא ישים לב לדגש!) מהר יותר (ואינסטינקטיבי) להזיז את ההגה (בישום שכל) ולהסיר את עצמך ממקור הסכנה מאשר להעביר את הרגל לדוושת הבלם.

באופן כללי, אם הדרך פנויה בכל הכיוונים, תזוז מהסכנה ואם מתאפשר אז גם לבלום. הדרך לא פנויה? תבלום וע"י כך תקטין את הנזק הפוטנציאלי.

תודה.

וכן, באופן כללי יש פה חברי פורום שמעלים סרטונים שהם בעצם העבריינים (למשל זה שעקף מהשוליים), ואח"כ לא מבינים מה לא בסדר - או נותנים עצות שגויות שמראות עד כמה חבר הפורום זקוק לקורס נהיגה מתקדמת דחוף, או לכל הפחות בהדרכה והסבר תאורתי.

סקייליין נכון שלפעמים הדבר הנכון זה להסיט את ההגה ולהזיז את עצמך ממקור הסכנה. אבל אם זו האפשרות שהוא יבחר תמיד ובתור ברירת מחדל זה כבר יהפוך להרגל מגונה וזה כבר יבוא לו בטבעיות גם במצבים שלא צריך. גם במצבים שהדרך פנויה צריך לשאוף לעצור ולמנוע את התאונה במינימום השפעה על הסביבה קרי לפלוש לנתיב אחר, כדי שבמצבים שהדרך לא פנויה, לא תהיה לך תנועה אינסטנקטיבית לנתיב הנגידי.

בסרטון למעלה היה אפשר לבלום ולמנוע את התמרון.

אין פה תשובה לא נכונה (אלא אם הוא נכנס בנהג שיצא מהחניה וזו כבר התשובה הלא נכונה) יש תשובה נכונה פחות, ופה בסרטון הוא בחר בתשובה הנכונה פחות.

היכן קראת שרשמתי שאני מפנה את ההגה כברירת מחדל לפני כל סכנה או שיש סיכוי כזה בכלל? אם תחפור, תראה שבערוץ שלי יש 160 סרטונים - ולא זכורים לי כ- 160 מקרים של הפניות הגה, וגם לא חצי מזה.

בסרטון למעלה לא היה ניתן לבלום כדי למנוע תאונה, נקודה. במידה והייתי בולם היתה נגרמת תאונה, מכיוון שהיה ברור שהוא לא נותן זכות קדימה מאוחר מידי. אילו, ואני מדגיש: אילו הייתי שם לב לכך עוד קודם, היה ניתן לבלום - אך לא במקרה המתואר.

פורסם
אופנוע בשליחות קטלנית נגד כיוון התנועה:

מעניין, אני רואה השתקפות של ניידת (אורות כחולים ואדומים) על השלט מצד ימין, האם הניידת עשתה לו משהו בעקבות טימטומו? לא נראה לי.

רק אני חושב ש"תוספת הויכוחים" היא המהות האמתית של השרשור? אחרת זה סתם היה שרשור התאוננות ובטח שלא היה נמשך 511 עמודים...

פליטת מקלדת פרואידיאנית? :lol:

נראה לי שבזה הרגע עליתי על אחת הסיבות המובהקות מדוע כבישי ארצנו נראים כמו שהם נראים - מורי הנהיגה (שחלקם לא באמת מחדירים לנהג הנולד את המיומנות הנדרשת, אפילו שבסוף הוא עובר טסט). המורה בשלב הזה היה אמור לתפוס את ההגה/לבלום ולא לאפשר את הפניה, לאור מה שרואים במראה הצדית אם מסתכלים בה.

בחייך, איך המורה יכול לעשות את זה אם הוא קורא עיתון בדיוק?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פליטת מקלדת פרואידיאנית? :lol:

נראה לי שבפסוק א' של פרק יא' בספר במדבר טרם שמעו על פרויד. לא בקלות תתפוס אותי בשעה שאני נוקש בלשוני, במקלדתי כבעל פה...

וברצינות, מתוך הסרטונים כאן אפשר ללמוד לקחים חשובים לנהיגה במקום סתם להתאונן, להתלונן, לקבול, לקטרג, להלין או כל מלה אחרת שלא מעלה לך אסוסיאציות לפסיכולוגים שהיה להם הרצון התמוה לעשות את צורכיהם במכנסיים. :lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...