Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נמשיך לטחון מים.

לשנינו דעה דומה, כנראה שכושר ההבעה שלך עדיף. הקטנוען עבר לאמצעי לצורך עקיפה (תקין), אבל במקום לעבור לשמאלי לצורך עקיפה נוספת חזר לימני (טמטום).

וברוח השרשור, נמנעתי מלהעיר למצלם על ההתנהלות שלו באמצעי, כיון שלא ברור מה קרה בשניות שלפני שנעקף מימין (בהמשך הסרטון הוא עוקף רכב אחר, אבל דומה שלא חוזר לימין לאחר סיום העקיפה. ניתן לו להנות מהספק שעשה זאת בגלל התנהגות הרכב והקטנוע שלפניו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לשנינו דעה דומה, כנראה שכושר ההבעה שלך עדיף. הקטנוען עבר לאמצעי לצורך עקיפה (תקין), אבל במקום לעבור לשמאלי לצורך עקיפה נוספת חזר לימני (טמטום).

תקרא שוב את הודעה 15422

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ראיתי. אם תסתכל על הקטנוע הוא ניסה לעקוף מימין, הוא מתקרב לרכב עוד לפני שפנס הבלימה נדלק. פשוט לא הספיק לעקוף.

פנס הבלימה נדלק בשניה 12, כאשר הקטנוע נמצא מימין לכנף האחורית של הרכב, או קרוב מאד אליה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקטנוען גם עקף מימין את מי שצילם את הסרטון. אין באמת סיבה למה שהקטנוען יסע בנתיב הימני, המהירות שלו מתאימה לנסיעה בנתיב האמצעי ועקיפה בשמאלי. זה מה שקורה כשנפגשים שני נהגים שלא יודעים את חוקי התנועה.

פורסם

אתה צודק, הוא עקף מימין את הצלם. לגבי הרכב החותך, אני לא משוכנע כמה הוא באמת הגיע לעקוף אותו, אבל בואו נניח שכן, זה לא באמת משנה.

עכשיו בואו ונחזור שניה לישראל 2018 - אף אחד (אבל אף אחד) לא שומר על הימין, בטח לא בכביש של שלושה נתיבים. אני לא יודע למה הרוכב החליט לעקוף מימין (אולי הוא היה איטי מדי לתנועה בנתיב השמאלי? בכל זאת, קטנוע, ולא נראה כמו טי-ארס), אבל זה לא מצדיק בשום צורה חיתוך של שני נתיבים ימינה בלי להסתכל, ומעבר על אי תנועה, גם אם מצויר.

בקיצור - קודם שמישהו אשכרה ישמור על הימין פה (ובכלל, יהיה עסוק בנהיגה ולא בכל דבר אפשרי אחר), אח"כ נדבר על עקיפות מימין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא כל כך קשור לסרטון (נראה לי בערך קצת קשור), אבל אמרו לי פעם ש:

נגיד שמותר לנסוע עד 90 ק"מ בכביש מסויים, יש 3 הנתיבים, מישהו סתם תקוע בנתיב האמצעי על 70, ואני נוסע על הנתיב הימני על 90, אז זה נקרא ש "עקפתי מימין"..

פה הרכב שכמעט מעיף את האופנוע עבר 2 נתיבים וכל מה שאתם אמרתם, אבל אם חה שאמרו לי זה נכון, האופנוע "עקף" כיביכול מימין...

נ.ב: אני חושב שהרכב אשם בכל מקרה, אבל פשוט מעניין אם זה נכון מה שאמרו לי.

Enviado desde mi ONEPLUS A3003 mediante Tapatalk

פורסם

על פי החוק היבש אכן עקפת מימין וזו עבירה. על פי ההגיון הבריא רק חלפת על פניו, וגם בנוגע לעניין הזה יש התייחסות בחוק היבש, אבל זה רק במידה והרכב משמאלך נמצא בנתיב של פניה שמאלה בלבד.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם (נערך)

אף מגיב כאן אינו מקבל את התנהגותו של הרכב החותך, כולם מסכימים שמדובר בהתנהגות מסוכנת.

הדיון הוא על תרומתו של הקטנוען למצב הכמעט תאונה - אני חושב שיש לו חלק משמעותי בגלל העקיפה מימין, יש מי שלא רואים אותה או אפילו מצדיקים אותה.

אם הארוע היה מתרחש באירופה הקטנוען היה נקנס על העקיפות מימין, הרכב על הנסיעה בנתיב האמצעי. וזה בלי להתיחס ליציאה תוך חיתוך שני נתיבים למעבר על אי תנועה, אוסף עבירות נכבד לכשעצמו.

קורקו - עקרונית אסור לרכב לנסוע בנתיב שאינו הימני ביותר אלא לצורך עקיפה. אבל גם אם מישהו תופס את הנתיב האמצעי או השמאלי שלא לצורך עקיפה - וזו עבירה - אסור לך לעקפו מימין. כפי שכתבתי בפסקה הקודמת, במדינות מתוקנות יעצרו את שניכם ויטילו עליכם קנסות.

ואני מבין מדוע אתה מגחך. זה רציני לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
נגיד שמותר לנסוע עד 90 ק"מ בכביש מסויים, יש 3 הנתיבים, מישהו סתם תקוע בנתיב האמצעי על 70, ואני נוסע על הנתיב הימני על 90, אז זה נקרא ש "עקפתי מימין".

אני חושב שכל הנושא הזה נעשה הרבה יותר ברור כאשר מנסים לענות על השאלה למה אנחנו צריכים לשמור על ימין?

התשובה פשוטה מאוד: אנחנו יושבים בצד שמאל של הרכב, ולכן אנו מודעים יותר לתנועה העוקפת אותנו משמאל, ופחות לזו העוקפת אותנו מימין - מעבר לרוחבו של תא הנוסעים. כמו כן, בגלל האופן שבו רוב הנהגים מכוונים את המראות שלהם, יש שטח מת גדול בצד ימין.

משתי הסיבות הללו, אנחנו יכולים לראות שזה לא משנה אם אנחנו יוצאים לעקיפה מימין או אם אנחנו פשוט "חולפים" מימינו של רכב אטי יותר: אם אנחנו נמצאים מימין למכונית אחרת, אנחנו במקום מסוכן.

עכשיו השאלה היא כמה מסוכן. בין שני כלי רכב במימדים דומים, הסכנה יחסית שפירה. הסיכוי שרכב לא יראה רכב אחר, גם כשזה עוקף אותו מימין, אינו מאוד גבוה. הבעיה היא בין כלי רכב במימדים שונים: דו גלגלי שעוקף רכב, ובעיקר - רכב שעוקף משאית. בשני המקרים הללו, לטעמי עדיף לעבור שני נתיבים שמאלה ובחזרה מאשר לעקוף מימין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קרישי - תסתכל טוב. רוכב האופנוע אידיוט. זה שנהג המכונית אידיוט גדול יותר לא מבטל זאת.

וחוץ מזה, לא היתה תאונה :evil:

פורסם
אני חושב שכל הנושא הזה נעשה הרבה יותר ברור כאשר מנסים לענות על השאלה למה אנחנו צריכים לשמור על ימין?

התשובה פשוטה מאוד: אנחנו יושבים בצד שמאל של הרכב, ולכן אנו מודעים יותר לתנועה העוקפת אותנו משמאל, ופחות לזו העוקפת אותנו מימין - מעבר לרוחבו של תא הנוסעים. כמו כן, בגלל האופן שבו רוב הנהגים מכוונים את המראות שלהם, יש שטח מת גדול בצד ימין.

משתי הסיבות הללו, אנחנו יכולים לראות שזה לא משנה אם אנחנו יוצאים לעקיפה מימין או אם אנחנו פשוט "חולפים" מימינו של רכב אטי יותר: אם אנחנו נמצאים מימין למכונית אחרת, אנחנו במקום מסוכן.

לא הבנתי, אם אנחנו מודעים יותר למה שקורה בצד שמאל, ויש לנו שטח מת גדול בצד ימין, למה מסוכן לנו להיות מימין לרכב אחר? לפי ההיגיון שלך, ההיפך הוא הנכון - עדיף לשמור את כולם בצד שמאל שלנו, כלומר להיות תמיד מימין לכולם.

פורסם
הדיון הוא על תרומתו של הקטנוען למצב הכמעט תאונה - אני חושב שיש לו חלק משמעותי בגלל העקיפה מימין, יש מי שלא רואים אותה או אפילו מצדיקים אותה.

ברור שעקיפה מימין היא עבירה. ברור גם שאם רוכב הקטנוע היה עוקף משמאל, לא היה קורה כלום.

אבל אתה יודע, כמו כולנו, איפה אנחנו חיים. וכולנו מבינים שאף אחד, אבל ממש אף אחד, לא שומר כאן על הימין. אז אפשר להתאים את עצמך למצב, או לקטר שאתה לא באירופה.

הטעות העיקרית של הרוכב היא שהוא עקף לאט. הוא היה צריך לסובב את המצערת עד הסוף ולעוף משם, גם במחיר של עבירה נוספת על החוק, עם כל הצער שבדבר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מלכישוע - אתה יודע את התשובה. בעצם היא כתובה בתריסר המלים האחרונות בפוסט שלך.

מכל מקום - השטח המת יותר גדול מימין ומאחור , ועיקר תשומת הלב של הנהג נתונה לחזית ואחר כך לצד שמאל שלו. לכן החובה בתקנות לנהוג קרוב לימין הדרך והאיסור לעקוף מימין.

פורסם

למה עדיף לנהוג בימין - ברור.

אבל לפי אותו הגיון, עדיף גם לעקוף מימין, כי אז הרכב הנעקף משמאלך, שזה הצד שהשטח המת בו קטן יותר. בטח אם אתה במסלול הימני ביותר, ואז בכלל לא יכול להגיע אף רכב מימינך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...