Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא רשם שהסרטון הועבר גם למשטרה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל לא ציין את ממצאי החקירה (או שפספסתי משהו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רוכב האופנוע אשם בתאונה.

באותה מידה נהג הרכב יכל לעמוד ללא תנועה בשוליים ורוכב האופנוע היה בכל זאת נכנס בו.

נהג הרכב ביצע עברת תנועה אבל לא היה גרמה לתאונה.

רפואה שלמה לרוכב.

אתה אמיתי?!?

1. רוכב האופנוע יוצא מכביש מהיר, במהירות שהיא כנראה חוקית לגמרי (ובוודאי לא היה מקבל עליה דו"ח)

2. היציאה היא לדרך חד סטרית, נתיב בודד עם שוליים בצד ימין בלבד.

3. הרוכב נמצא בצד ימין של הנתיב (לא בשוליים), שזה גם חוקי וגם הגיוני (יכול לברוח לשוליים אם משהו יקרה).

4. הרוכב מסיט את מבטו לרכב שעומד על אי תנועה לפחות משניה.

5. רכב אחר עומד (או כבר נוסע אחורה), חציו על הנתיב וחציו על השוליים

6. הרוכב מבחין ברכב ומנסה לסטות לשוליים כדי לא לפגוע בו

7. אחרי פחות מ-3 שניות, הרוכב מתנגש ברכב.

נהג היונדאי ביצע עבירת תנועה ברורה, ומעבר לעבירה על החוק המעשה שלו מראה על חוסר הבנה מוחלט של השתלבות בתנועה, ולקיחת סיכון מיותרת לגמרי.

ואחרי זה, רוכב האופנוע אשם? באמת??? אם הוא היה מבין שהיונדאי נוסעת אחורה מוקדם מספיק הוא היה יכול לסטות שמאלה, אבל הוא בוודאי לא אשם ולא רכב בצורה לא חוקית.

אני מאוד מקווה שאתה לא רציני, ואם כן מאוד מקווה לא להיתקל בך על הכביש.

האשמה המאוד ברורה פה היא של מי שנהג בניגוד לחוק, ובניגוד לכל היגיון סביר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני לא רוכב אז אני לא מכיר את התרגולת בדו-גלגלי, אבל אם הייתי עומד לפני מצב כזה ברכב לא הייתי מסתפק בפעולת חמיקה אלא מבצע בלימה והתחמקות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הוא האט, תחזור להודעה הקודמת שלו.

אני חושב שהתגובה במקרה כזה היא בעיקרה אינסטינקטיבית, קשה לי להאמין שבשלוש השניות האלו הרוכב הספיק לנתח את הסיטואציה לעומק.

אני מסכים איתך

פורסם

שוב, מומחה אני לא. כל פרוצדורת בלימת החירום באופנוע היא מורכבת יותר, והשילוב של בלימה עם חמיקה לא כל שכן. אבל זמני התגובה הם דומים לאלו שברכב - בין 0.6 ל-1.5 שניות.

פורסם
רוכב האופנוע אשם בתאונה.

באותה מידה נהג הרכב יכל לעמוד ללא תנועה בשוליים ורוכב האופנוע היה בכל זאת נכנס בו.

נהג הרכב ביצע עברת תנועה אבל לא היה גרמה לתאונה.

רפואה שלמה לרוכב.

חשבתי כמוך גם אבל ראיתי את הסרטון כמה פעמים במסך מלא וניתן לראות שהרכב מתקדם די מהר ברוורס, וזה הקטין בצורה משמעותית מאוד את זמן התגובה של הרוכב. אם הרכב היה עומד בשוליים, הרוכב היה מספיק לעבור נתיב ולמנוע את התאונה.

פורסם

חן, בדו גלגלי מה שאתה מתאר היה גורם לתאונה בה הרוכב היה נמרח על הכביש,

בקו ישר קשה מאוד לשנות כיוון על 2 גלגלים בצורה כזו פתאומית ובלימה עלולה לנעול בקלות את הגלגלים, הסטה חדה של הכידון תגרום להתהפכות ישר, פעולות הרוכב הנ"ל תקינות יחסית, למה יחסית?

כי לפחות מהסרטון נראה שהיה יכול לברוח בקלות יותר לצד שמאל של המפגר ביונדאי מאשר לשול, אך בגלל שלא הייתי במקום וידוע שמצלמה מעוותת מרחקים אני לא פוסק שזה היה אפשרי.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

אולי צריך להזכיר, אבל מי שנוסע ברוורס, נגד כיוון התנועה, בכביש בין עירוני הוא עבריין והוא יוצר סיכון כבד לשאר משתמשי הדרך.

רוכב האופנוע יכול היה לשים לב לסכנה ולבצע תמרון התחמקות אחר, אבל זה לא הופך אותו לאשם.

אתם מבלבלים בין אשמה לבין היכולת למנוע תאונה. נהג היונדאי גם עבריין, גם מטומטם, וגם אשם בתאונה.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
חן, בדו גלגלי מה שאתה מתאר היה גורם לתאונה בה הרוכב היה נמרח על הכביש, בקו ישר קשה מאוד לשנות כיוון על 2 גלגלים בצורה כזו פתאומית ובלימה עלולה לנעול בקלות את הגלגלים, הסטה חדה של הכידון תגרום להתהפכות ישר.

אני לא תיארתי כלום.

מה התרגולת בהדרכות רכיבה? מלמדים לבצע בלימת חמיקה במצב כזה?

אני שואל ברצינות - אין לי מושג.

אתם מבלבלים בין אשמה לבין היכולת למנוע תאונה. נהג היונדאי גם עבריין, גם מטומטם, וגם אשם בתאונה.

לא מבלבל. אני לא אפילו לא אומר שהרוכב היה יכול למנוע את ההתנגשות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

האשמה היא ברורה של בעל הרכב. עם זאת, מהכרותי רוכבי אופנוע שונים, רוכב האופנוע יכל למנוע את התאונה עם קצת יותר תשומת לב. בדרך כלל רוכבי אופנוע, וזה אמר לי כל רוכב אופנוע שהכרתי, תמיד חייבים לבדוק מה קורה הרבה לפניהם ולצפות לגרוע מכל בדיוק בגלל המוגבלות שלהם בתגובה לעומת נהג רכב ובגלל שהרבה נהגי רכב נוטים להתעלם מרוכבי אופנוע ולא לבדוק במראות לפני סטיה. לשים דגש כל כך גדול על רכב שעמד על אי תנועה מבלי להסתכל מה קורה לפניך, ואפשר היה לזהות את הרכב העבריין מספיק זמן מראש, הייתה טעות פטאלית לרוכב אופנוע. מדובר פה בעניין של שניות ומילי שניות. מבט קצר לפה ולשם. העיקר שהרוכב שרד זה הכי חשוב.

פורסם

אין חולק על כך כי עיקר האשמה היא בנהג היונדאי. אבל גם התנהגותו של האופנוען המצלם תמוהה - הוא אינו נוהג במרכז הנתיב, וכאשר הוא מבחין ברכב העומד\נוסע רברס (לי נראה כי אכן נוסע) - במקום לסטות שמאלה הוא סוטה ימינה, ממש לתוך אחוריו של היונדאי. התנהלות שאינה ברורה לי, אולי מה שחן מזכיר תמיד - הנטיה לנסוע לכיוון המבט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוכב אופנוע ,בצורה מודגשת יותר מנהג ברכב,

צריך להחליט אם הוא בולם ואז ממשיך לנסוע ישר או מרביץ תמרון התחמקות בלי בלימה.

הדינמיקה של האופנוע לא מאפשרת את שניהם בו זמנית.

ממבט ליד המקלדת במשרד ממוזג,

האופנוען היה יכול לתמרן שמאלה ולהתחמק מהרכב אם היה יותר מרוכז.

פורסם

את זה אתם חייבים לראות.

פונים שמאלה, והבחורה החליטה לפנות משמאל לאי תנועה, כלומר לצד הנגדי של הרחוב...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...