Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
רוכב אופנוע ,בצורה מודגשת יותר מנהג ברכב,

צריך להחליט אם הוא בולם ואז ממשיך לנסוע ישר או מרביץ תמרון התחמקות בלי בלימה.

הדינמיקה של האופנוע לא מאפשרת את שניהם בו זמנית.

שוב, אני לא רוכב, אבל לפחות בנהיגה מתקדמת אין תמרון התחמקות שלא קודמת לו בלימה. אין לך שום סיכוי להצליח בתמרון ללא הורדת מהירות. לנסות לצאת ממצב חירום עם היגוי בלבד זו טעות קריטית.

אם אי אפשר לבצע את שתי הפעולות בו זמנית (וטכנית, גם במכונית שאין לה ABS אי אפשר) אז קודם בולמים, וכשרוצים להתחמק אז מפחיתים את עוצמת הבלימה דרסטית.

שוב אני שואל: האם זו לא התרגולת בהדרכת רכיבה מתקדמת?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

כמו בכל תאונה מדובר כאן בסדרת תקלות שהבשילה לכלל התנגשות.

נעזוב כרגע את היונדאי - חלקו בתאונה ברור לכולם. ועדיין אני רוצה לשאול את הצלם (ואתש אר המגיבים): אילו היונדאי היה עומד במקום בגלל תקלה טכנית משביתה - גם הייתם מאשימים אותו בגרימת התאונה?

הדיון כרגע מתרכז באופנוען. אני חייב לומר שאין לי שום מושג בדו"ג, האחרון שהיה לי היה קורקינט בשנת 1964*, אבל נראה שהתנהלותו של הצלם רצופה טעויות, החל מההצמדות לימין (אילו חשש כל כך מהפיג'ו היה יכול לחזור למרכז הנתיב מיד אחרי האי המצויר, הרי הפיג'ו לא מאיץ מ-0 ל-100 בשתי שניות) ובהמשך התמרון לשול במקום למרכז הכביש.

*אפילו עם הקורקינט היתה לי תאונה, אבא שלי היה צריך לשלם למישהו תצורת פנס אחורי ששברתי לו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מה התרגולת בהדרכות רכיבה? מלמדים לבצע בלימת חמיקה במצב כזה?

אני שואל ברצינות - אין לי מושג.

לימוד רכיבה, לפחות אצל 2 מורים שאני למדתי אצלם, מסתכם בנסיעה במגרש שכוללת רכיבה איטית בקו ישר, האצה ובלימה (בקו ישר בלבד),שמיניות וסללום (הבנתי שלאחרונה השמיניות בוטלו).

בפעם ב... שאתה יוצא לכביש זה נטו להכיר את מסלול הטסט ונקודות המתנה לטסטר במקרה והנ"ל נמצא הרחק מאחור.

ז.ה.ו

כל השאר אתה לומד לבד או (וכן אני יודע שזה נשמע מצחיק) מסרטונים ברשת.

לא יצא לי לשמוע על קורס "רכיבה מתקדמת" בארץ

עריכה אחרונה על ידי E-man

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

א. יש קורסי רכיבה מתקדמת בארץ, למשל כאן: http://www.ofnoan.co.il/ (אין לי שום קשר ושום ניסיון איתם, אבל הם מוכרים בתחום להבנתי ומאוד וותיקים).

ב. מעולם לא עשיתי קורס רכיבה מתקדמת בעצמי

ג. רכיבה בצד (כלשהו) של הנתיב היא תו"ל מוכר של רוכבים. אם אתה רוכב באמצע הנתיב הרבה יותר קשה לך לחמוק מהרכב שלפניך במקרה של בלימת חרום (ובואו, שמירת מרחק היא לא תכונה חזקה בקרב אופנוענים) במקרה הנ"ל, רכיבה בצד ימין של הנתיב (קרוב לשול) נראית לדעתי הלא מקצועית הדבר הנכון לעשות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש לי ניסיון עם קורסי רכיבה מתקדמת של גידי פרדר והרבה מאוד ק"מ על דו"ג קטנוע קטן / גדול / אופנוע.

יש כאן חוסר הבנה עמוק לגבי דו גלגלי.

דבר ראשון - אופנוען לא רוכב במרכז הכביש אלא בצד ימין של הנתיב.

קורה שצד ימין של הנתיב נהפך לכמעט על השוליים וזה תקין לחלוטין.

דבר שני - כדי להתחמק מדבר כמו שיש בסירטון יש רק דרך אחת (והיא לא התחמקות) אלא בלימה חזקה תוך שמירה על קו ישר והרמת גלגל אחורי תוך כדי איזון האופנוע כדי לא להתהפך.

זה מאפשר בלימה במרחק מאוד קצר שבמקרה הזה היה גורם למכה, תאונה ותוצאה הרבה יותר קלה.

כל זה אפשרי רק אחרי הרבה מאוד אימונים ולא מהאוויר.

בסירטון הזה (כמו שכבר כתבתי) יש אשם אחד - נהג הרכב.

למה?

כי הוא נסע אחורנית בנתיב חד כיווני.

מי שלא אוהב את התשובה הזו, צריך קודם לרכב קצת, לעבור לפחות תאונה קלה עם אידיוט ורק אז לדבר.

אני מתעב את הפירסומת של "חפש את האיש עם הקסדה" אבל בסירטון הזה מוצג דוגמא של "חפש את האידיוט שחושב שמותר לו הכול ולא איכפת לו לפצוע קשה או לרצוח מישהו בכביש".

עזבו את רוכב האופנוע ותנו לו להחלים בשקט.

גם ככה הוא סבל (ועוד סובל) מתוצאות של פושע.

פורסם
כדי להתחמק מדבר כמו שיש בסירטון יש רק דרך אחת (והיא לא התחמקות) אלא בלימה חזקה תוך שמירה על קו ישר והרמת גלגל אחורי.

אני לא רוכב, אבל אין מצב שהנ"ל נכון.

בכל כלי רכב וכמעט בכל תמרון, השאיפה היא לשמור את הפלטפורמה כמה שיותר יציבה.

פורסם

נדב בעל הרכב הגדולה והמספר הגדול - אניחוזר על שאלתי: אילו הינודאי היה עומד באותו מקום בגלל תקלה משביתה - האם גם היית מאשים אותו?

לא ברור לי מקור הפרקטיקה של רכיבה בצידו הימני של הנתיב - זה גורם לנראות פחותה שלהם במראות הרכב שלפניהם.

ולגבי "חפש את הקסדה" - לאור מנהגים מגונים של נהגי הדו"ג זו חובה אם כיקשה למלא אותה. נהגי הדו"ג נוהגים לקבוע לעצמם חוקים ולהפתיע את נהגי המכוניות. היו לי מאות ואלפי ארועים כאלה במהלך השנים, כאשר כמה מהם זכורים לי במיוחד - אופנוענים שנהגו מולי בנתיב שלי כדי לחתוך עיקול עיוור, והשיא - מצב שבו רציתי לחזור לנתיב הימני לאחר עקיפת רכב אחר ולמזלי (ובמיוחד למזלו של הרוכב) קלטתי אותו עוקף את הרכב מימין במהירות גבוהה מידה חריגה (להערתי לפחות 150 קמ"ש בכביש עירוני דו נתיבי מתעקל), אילו התחלתי את החזרה לנתיב חצי שניה יותר מוקדם ולא הייתי נותן את אותה הצצה נוספת במראה הימנית כנראה שהיו מוצאים את גופתו במרקג עשרות או מאות מטרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, כשאתה רוכב באמצע הנתיב התחמקות מרכב שמבצע בלימת חירום תהיה הרבה יותר קשה מאשר כשאתה רוכב בצד. גם ככה נהגים לא שמים לב / מתעלמים מרוכבי דו"ג ברוב המקרים. בניגוד לרכב, שבמקרה של בלימת חירום פשוט בולם, דו"ג יכול פשוט לסטות קצת הצידה אם הוא לא מספיק לבלום.

היונדאי, להזכירך, לא עמד על השוליים. הוא נסע אחורה כשרק חציו בשול וחציו על הנתיב. וגם (ככל הנראה, הוא בכל זאת נסע) זה לא היה עקב תקלה. ברור שאם נהג היונדאי היה עומד כולו בשול והרוכב היה מחליט משום מה לסטות לשול, רוב האשמה היתה על הרוכב, אבל זה לא המקרה.

בכל אופן, עצירה בשול מסוכנת, ורצוי להמנע ממנה אם אפשר. אמנם אין לנו את אזורי המנוחה של האמריקאים, אבל עדיין אפשר לחכות (ברוב המקרים) לתחנת הדלק / המחלף הבא אם רוצים לעצור.

אתה צודק לגבי הרוב המכריע של רוכבי דו"ג שרוכבים, ואני עדין, כאילו הם פשוט רוצים למות. זו עדיין לא סיבה מספיק טובה לבצע להם סיכול ממוקד, מה גם שבמקרה הזה הרוכב לא עשה שום דבר רע או לא חוקי.

אני מסכים איתך

פורסם

פו, ההתיחסות שלי הרבה יותר רחבה מאשר המקרה שהוצג. ההנחה שלי היא שיש מקרים בהם כלי רכב נתקעים בכביש או בשוליים (ו-לא, איני מדבר על החמור שנהג ביונדאי המצולמת, אלא, נניח, על נקר בצמיג או מנוע שהתחמם) . יודע מה - אפילו לא עוצרים, רק מתקדמים באיטיות עד למקום עצרה בטוח. רוכב דו"ג שינהג כמו המצלם יפגע בהם עם תוצאות דומות לתאונה שעבר.

נהגתי בלא מעט מדינות מתוקנות, לאחרונה החזרתי רכב השכרה לפני 24 שעות בקלגרי, אלברטה, קנדה. בכל המדינות האלה נהגי הדו"ג נוהגים במרכז הנתיב, שומרים מרחק (וזה המפתח להמנעות מתאונת חזית אחור, לא נהיגה בצד הנתיב מחוץ לשדה הראיה של נהג המכונית), אינם מזגזגים, אינם עוקפים מימין ואינם נדחפים לקדמת הצומת. התירוצים של נהגי הדו"ג הישראליים הם שטויות, מדובר על קבוצת עבריינים שמסכנת את עצמה ואת סביבתה. ודרך אגב, סיכום הטיול יגיע לפורום בהמשך, אבל אם ספגתי פה ושם נהיגה אגרסיבית\עבריינית זה היה מצד נהגי מכוניות, לא מצד נהגי דו"ג.

פורסם

תשמע, אתה צודק שזו ערימת תירוצים ילדותית, אבל שים את עצמך פעם אחת על כלי עם יחס הספק משקל של כמעט 1:1 (ק"ג:כ"ס), כשבחוץ 30+ מעלות ואתה לבוש במעיל, קסדה וכפפות, ומתחתיך יש מנוע שלא בדיוק מתפקד כמו מזגן. נראה אותך נוסע 90 קמ"ש ועומד בפקק כמו רכב.

זו אחת הסיבות שאני לא על דו"ג יותר (וגם כסף זה משהו): יש פיתויים שחזקים ממך. אין לך שום דרך להבין עד שלא תהיה שם. זה כמו לקנות פרארי ולא לעקוף מימין את הזקנה שנוסעת 80 בשמאלי ולא מוכנה לרדת ימינה כבר ק"מ. זה פשוט ללא עובד ככה.

לגבי הנסיעה בצד הנתיב, גם את זה אי אפשר להבין בלי לרכב. היכולת של נהגים להאט בלי שום סיבה נראית לעין (כי הם קיבלו טלפון / הודעה / הילד התחיל לבכות / הם ראו משהו מעניין בצד / סתם שכחו שהוייז צועק עליהם כבר שתי דקות לצאת) היא אינסופית. היכולת פשוט לסטות טיפה ולעקוף את הרכב עשויה להיות מצילת חיים.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
בניגוד לרכב, שבמקרה של בלימת חירום פשוט בולם, דו"ג יכול פשוט לסטות קצת הצידה אם הוא לא מספיק לבלום.

שוב, לפחות בהקבלה לרכב (וטרם ניתנה כאן סיבה למה זה לא תקף לדו גלגלי) מה שאתה מתאר הוא טעות מרה: גם אם אין מספיק מקום כדי לעצור, תמיד מתחילים בבלימה חזקה ורק אחר כך סוטים הצדה. וזה תקף גם לרכבים שאין להם ABS אשר בהם, כמו באופנוע, לא ניתן לשלב בלימה חזקה וסטיה חזקה. עדיף לבלום בקו ישר עד לרגע האחרון ורק אז לסטות בחדות, מאשר לסטות בהתחלה בקו יותר שטוח אבל במהירות גבוהה.

לא קשה להסביר את זה: מהירות היא האויב מספר אחת של תמרון ההתחמקות (יותר מרדיוס הפניה) ולכן כמה שתספיק להוריד יותר מהירות - ככה סיכויי ההצלחה של התמרון יעלו משמעותית וכן - הסיכון, במקרה שהתמרון נכשל בכל זאת, ייקטן בצורה ניכרת.

ולא פחות חשוב, ההאטה "מייצרת" לך ולסובבים אותך עוד זמן להגיב, ששווה את ערכו בזהב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

הסיפור הוא פשוט, היה שם רכב אחר שראה את היונדאי עושה רוורס וראה אות מספיק זמן מראש כדי לעקוף אותו בלי בעיה. ואז היה רוכב שלא עשה את זה.

אני לא מבין על מה אתם מדברים.

היונדאי אשמה 100%. הרוכב יכל גם למנוע את התאונה 100% עם קצת יותר תשומת לב.

פורסם
בכל המדינות האלה נהגי הדו"ג נוהגים במרכז הנתיב.

למיטב ידיעתי, רוכבים נוהגים כך כדי שלא לעודד נהגי רכבים לעקוף אותם בתוך הנתיב בצורה מסוכנת. אבל מאחר וכאן לא מדובר על כביש עם תנועה ערה, אז אני מקבל את הטיעון שרכיבה סמוך לאחד מקצוות הנתיב עשויה לשפר את הסיכוי להצליח בתמרון התחמקות (שאני עדיין איתן בדעתי שצריך להקדים לו בלימה).

פורסם

^ בלי ניסיון מתקדם באופנוע,

אבל בלימה באופנוע בסיבוב תגרום לו להתישר ולהמשיך לנסוע ישר, גם בלי נעילת גלגלים.

אם אתה חייב לבלום בסיבוב, אתה בולם ומסתובב לסירוגין, משימה שרוב אופנועני ארצנו לא יצליחו בה.

פורסם

אדרבה, זו רק סיבה נוספת לבלום קודם כל בקו ישר ורק אחר כך לסטות הצדה (כמובן תוך כדי הרפיה מהבלמים).

אם אתה מיד סוטה הצדה במהירות גבוהה, הסיכוי שתצטרך להאט תוך כדי הטיה הוא גבוה ואז יתעוררו כל מיני בעיות יציבות, גם ברכב. אם אתה מאט כמה שרק אפשר בקו ישר קודם לכן, הסיכוי שתזדקק להאטה נוספת תוך כדי ההטיה - קטן.

בקיצור, יותר קל לעבור מבלימה לפניה מאשר מפניה לבלימה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...