Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל שאר המגיבים ללא ניסיון ברכיבה, תנסו בבקשה לא לשפוט את הרוכב.

ודבר נוסף שהתרחש בסרטון המדובר, נוצרה נעילת מבט - אופייני גם לרוכבים וגם לנהגים.

העין "מושכת אותך" לאן שאתה מסתכל.

ברגע שמזהים מכשול, אין להסתכל עליו יותר מדי - ישר להסתכל לכיוון היציאה מהמכשול.

פורסם (נערך)

זה עקרון כל כך בסיסי שאין שום קשר לנסיון על סוג ספציפי של כלי רכב: זה הכרח פיזיקלי.

המטרה, הן בתכנון ושיפור הרכב והן בטכניקת הנהיגה או הרכיבה, היא לצמצם את העברות המשקל ותנודות המרכב למינימום ההכרחי.

יוצא הדופן היחידי הוא העברת המשקל אחורה בזמן האצה ברכב הנעה אחורית (ולכן גם בדו גלגלי). זו העברת המשקל היחידה שיכולה לסייע לביצועי הרכב, וגם זה עד גבול מאוד מסוים. כל העברת משקל אחרת - תמיד גורעת מאחיזת הרכב.

אם אתה בכל זאת רוצה אסמכתה, אז כפיר לוין מורה לאזן את העברת המשקל עם הגוף (ולא להחריף אותה), מה שעולה בקנה אחד עם ההסבר שלי, ולא עם התיאור שלך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אילו היונדאי היה עומד בגלל תקלה משביתה, לרוכב היה קצת יותר זמן להגיב ולחמוק...

לדעתי הרוכב עשה את הדבר הנכון כשחישב מניעת התנגשות עם אדיוט פוטנציאלי שעומד על אי תנועה וחוכך לאן לנסוע. הבעייה היחידה של הרוכב היא חלוקת הקשב שלו, שהייתה 100% לכיוון בעייה שלא קיימת כרגע וממש כלום כלפי קדימה למניעת בעיות אפשריות חדשות.

כבעל רישיון דו"ג (שלא רכב מאז הוצאת הרישיון) הייתי עושה את אותו הדבר בדיוק, רק מנסה לחלק את הקשב בצורה טובה יותר ולשמור על האדיוט שעל האי תנועה בתוך שדה הראייה שלי תוך מבט קדימה. סביר להניח שגם אני הייתי מופתע מהרוורס הזה, ויש מצב שגם אני הייתי נכנס בו. נקודה למחשבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מצאתי אסמכתה שממנה עולה שהתרגולת בדו גלגלי זהה לזו שברכב. קרי, קודם בלימת חירום בקו ישר, ורק אחר כך סטיה הצדה:

לאיבוד מהירות משמעותי ומהיר, או הגעה לעצירה מלאה[...]כדאי לכם לשאוף לרכז את עוצמת הבלימה הגבוהה כבר בתחילת התהליך.[...]איבוד מהירות משמעותי בתחילת הבלימה משאיר יותר זמן להחלטות - או שחרור כוחות לקראת סיום הבלימה והמשך תמרון[...]או המשך בלימה בעוצמה.

פורסם

ברווז, במהירות הנסיעה לאחור אין לה משמעות מבחינת מקום ההתנגשות (כלומר המרחק אותו עובר האופנוען עד שהיא מתרחשת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה עקרון כל כך בסיסי שאין שום קשר לנסיון על סוג ספציפי של כלי רכב: זה הכרח פיזיקלי.

המטרה, הן בתכנון ושיפור הרכב והן בטכניקת הנהיגה או הרכיבה, היא לצמצם את העברות המשקל ותנודות המרכב למינימום ההכרחי.

יוצא הדופן היחידי הוא העברת המשקל אחורה בזמן האצה ברכב הנעה אחורית (ולכן גם בדו גלגלי). זו העברת המשקל היחידה שיכולה לסייע לביצועי הרכב, וגם זה עד גבול מאוד מסוים. כל העברת משקל אחרת - תמיד גורעת מאחיזת הרכב.

אם אתה בכל זאת רוצה אסמכתה, אז כפיר לוין מורה לאזן את העברת המשקל עם הגוף (ולא להחריף אותה), מה שעולה בקנה אחד עם ההסבר שלי, ולא עם התיאור שלך.

אם רוצים לעצור במרחק הקטן ביותר האפשרי באופנוע אז הרמת הגלגל האחורי היא הכרחית כיוון שאם בלמנו והגלגל האחורי לא התרומם משמע שלא ייצרנו מספיק כח בלימה כדי להרים אותו והיינו יכולים לבלום יותר חזק. (זאת תחת ההנחה שלצמיג יש מספיק אחיזה, שזה נכון תמיד על כביש יבש)

העברת המשקל אחורה שמדברים עליה בלינק ששלחת היא כדי שהרוכב לא יעוף מעל הכידון בבלימה כזו.

פורסם (נערך)

אבל אז הבלם האחורי לא יוכל לסייע בבלימה, והרי טובים השניים מן האחד...

שלא לציין שבמצב שאתה מתאר המתלה הקדמי מכווץ לגמרי, וזה לא יכול להיות טוב לאחיזה.

מלבד האצה בהנעה אחורית, כמה שהמרכב יותר מאוזן - יותר טוב. בכל סוג של כלי רכב.

פורסם (נערך)
אבל אז הבלם האחורי לא יוכל לסייע בבלימה, והרי טובים השניים מן האחד...

שלא לציין שבמצב שאתה מתאר המתלה הקדמי מכווץ לגמרי, וזה לא יכול להיות טוב לאחיזה.

מלבד האצה בהנעה אחורית, כמה שהמרכב יותר מאוזן - יותר טוב. בכל סוג של כלי רכב.

לא טובים השניים מן האחד. טוב כמה שיותר תאוצה שלילית.

מה לא ברור במה שרשמתי? אם אתה נמצא במצב כזה שהבלם האחורי יכול לסייע (כלומר הצמיג האחורי עדיין לא התרומם, שכן אם היה מתרומם האחורי לא היה עושה כלום מלבד לנעול את הגלגל) זה אומר שאתה לא בולם מספיק חזק עם הקדמי.

קח שני מקרים: אחד בולם רק עם הקדמי עד להרמה של הגלגל האחורי, והשני בולם עם הקדמי והאחורי. מי בולם יותר חזק? ברור שהראשון, כי אם השני היה בולם באותה תאוצה של הראשון הגלגל האחורי שלו היה מתרומם.

לגבי המתלה, לא מסכים. מתלה קדמי מתוכנן להתמודד עם עומס הרבה יותר גדול מאשר משקל האופנוע+רוכב בלבד. ושוב, אני מתייחס לדרך הכי מהירה לעצור בקו ישר. אם במקרה אתה תוך כדי עיקול או שהכביש רטוב או לא יודע מה כמובן שצריך להתאים את עצמך לתנאי הדרך.

אותה לוגיקה עובדת לגבי מכוניות. העניין במכוניות שכדי לייצר כח בלימה מספק להרמה של הגלגלים האחוריים הצמיגים לא יוכלו לעמוד בחיכוך כזה ויחליקו הרבה לפני. בגלל שאופנוע שוקל רבע בערך אז הצמיגים מספיקים לו.

עריכה אחרונה על ידי Tamlin
פורסם (נערך)

אתה מנצל יותר מיכולת הבלימה של הקדמי, אבל בסך הכל אתה מייצר פחות תאוטה לעומת הסך הכל האפשרי משימוש בשני הבלמים.

במבחן בלימה בכביש יבש ב-50 קילומטרים לשעה, שימוש בשני הבלמים הניב מרחק עצירה הקצר כמעט בחצי מזה של סטופי:

The front brake stopped our bike in just 9 meters (29.5 feet) with a small stoppie.[...]We left the combined braking at the end to see how big the gap would get. Not too big, only 4 meters (14 feet).

פורסם

אני לא רוכב, אבל בסביבתי הקרובה כמה כאלה.

חן, אני מתפלא איך אתה מגבש דעה כ"כ נחרצת בעניין, בו בזמן שרוכבים מנוסים אומרים לך שאתה טועה.

בלימה באופנוע שונה מהותית מרכב. גם שינוי כיוון הנסיעה שונה מהותית מרכב.

ספריאל, פספסת פה משהו בשאלה עליה חזרת 8 פעמים ["אם היונדאי היה עומד בשול ולא נוסע האם גם אז הוא היה אשם ולא הרוכב"]

הרוכב תיאר מצב שבו הוא כן קלט את היונדאי, שהיתה בכלל בתוך נתיב הנסיעה, ולכן ניסה להתחמק ע"י מעבר לשול, אבל נהג היונדאי שהיה אקטיבי [בשונה מהמקרה בשאלך] עבר גם הוא לשול.

התחמקות נוספת כבר לא באה בחשבון.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
חן, אני מתפלא איך אתה מגבש דעה כל כך נחרצת בעניין, בו בזמן שרוכבים מנוסים אומרים לך שאתה טועה. בלימה באופנוע שונה מהותית מרכב. גם שינוי כיוון הנסיעה שונה מהותית מרכב.

בכל הנוגע להשפעה של סטופי על מרחק העצירה, יש מקום לנחרצות כי זה פשוט לא מסתדר פיזיקלית, בלי קשר לסוג הרכב. מה גם שמצאתי אסמכתאות לטענה שלי - אם יש לך מובאות, אין שום בעיה להיות נחרץ. אגב, הנה עוד אסמכתה בנושא:

בכל הנוגע לסדר הפעולות במצב חירום - לא הייתי נחרץ בכלל. לפחות, עד שמצאתי אסמכתה גם בנושא הזה. הנה עוד אסמכתה בנושא הזה, גם כן:

if you think you won’t be able to brake hard enough to avoid the situation, you’ll have to brake hard to scrub off speed, release the brake completely and then quickly steer around the problem.

פורסם (נערך)
ספריאל, פספסת פה משהו בשאלה עליה חזרת 8 פעמים ["אם היונדאי היה עומד בשול ולא נוסע האם גם אז הוא היה אשם ולא הרוכב"]

הרוכב תיאר מצב שבו הוא כן קלט את היונדאי, שהיתה בכלל בתוך נתיב הנסיעה, ולכן ניסה להתחמק ע"י מעבר לשול, אבל נהג היונדאי שהיה אקטיבי [בשונה מהמקרה בשאלך] עבר גם הוא לשול.

התחמקות נוספת כבר לא באה בחשבון.

תסתכל בסרט. עם משהו הרי שהרכב סטה לכיוון הכביש, אבל לא במידה משמעותית. הבעיה של הרוכב היא הנהיגה לכיוון המכשול, אשר מושך את תשומת לבו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, הפוך

הוא סטה לכיוון השול, לא לכיוון הכביש, שם הוא היה מלכתחילה

הרוכב הבחין בו ולכן סטה בעצמו לשול, מה שלא עזר כי היונדאי עשה את אותה פעולה אחריו

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...