Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.themarker.com/dynamo/1.1883564

"ניסוי מהפכני // תערובת חדשה תוזיל את הדלק ב-40 אגורות לליטר

בתחנת דלק קטנה במפרץ חיפה מבוצע בחודשים האחרונים ניסוי במסגרתו מתודלקות מדי יום 10 מכוניות במתנול מגז טבעי ■ המטרה: להוכיח שמכוניות יכולות לנסוע על תערובת של בנזין עם מתנול"

פורסם

עושה רושם של ניסוי רציני !

בינתיים לא התחילו לשווק את התערובת כך שלא מדובר על שום גימיק שיווקי ...

מה שקצת מפריע לי הוא שהניסוי מבוצע על ידי בעליי עניין בהצלחתו (המרוויח העקרי מהצלחת המהלך יהיה '' דור כימיקלים'')

ולא ע''י משקיף אובייקטי , מה שעלול לגרום לתוצאות ''אופטימיות '' יותר משהתקבלו באמת , בכל הנוגע לעמידות הרכבים לתערובת החדשה .

על כל פנים כל הכבוד להם על לקיחת היוזמה !

פורסם

לפי הניסוי, הם בודקים את זה על רכבים חדשים דנדשים,

השאלה היא האם זה יפעל ללא בעיות על רכבים משנתונים ישנים יותר?

מי יכול להבטיח את זה?

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

איכשהו נראה לי שגם אם הניסוי יצליח, והעניין ישווק, המדינה תטיל מס תירוץ-שקר-כלשהו על הגז, ואז בעצם לא עשינו כלום.

!AWDSOME

פורסם

בארה״ב העניין הזה קיים כבר המון זמן. זה לא שאתה חוסך דלק, אלא שאתה רוכש תערובת שרובה מתנול ומיעוטה בנזין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

איזה קטע, זו התחנה הקבועה שלי!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גימיק שיווקי כמובן,

הערך הקלורי (Hu) של בנזין הוא כ-44,000 KJ/Kg ושל המתנול כ- 22,000 KJ/Kg מה שמוביל לנצילות דלק נמוכה בהרבה שתשפיע באופן ישיר גם על ההספק היעיל של המנוע.

פורסם

אם אני אנסה בסיירה שלי לדחוף מתנול, מה תהיה התוצאה? מה זה יעשה למנוע/לתגובה?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
בארה״ב העניין הזה קיים כבר המון זמן. זה לא שאתה חוסך דלק, אלא שאתה רוכש תערובת שרובה מתנול ומיעוטה בנזין.

צודק בהחלט רק שיש הבדל אחד קטן, בארה"ב משתמשים ב 85 אחוזים אתנול, לא מתנול ו 15 אחוזים בנזין. אני יכול לומר לך בוודאות שהאופנוע שלי התנהג אותו הדבר ולא ראיתי שום שינוי הנראה לעין.

לגבי מתנול, יש "נוסחה" בארה"ב ואם אני לא טועה חל איסור חמור בקרב היצרנים להשתמש בדלק שעשוי מתערובת של מתנול ובנזין כאשר יחס המתנול גבוה מ 10 או 15 אחוזים. זוהי הסיבה מדוע לא שמים יותר מזה בארץ כנראה. שוב פעם, תדלקתי גם דלק כזה וגם לא הייתה בעייה כזו. ה E85 נפוץ בעיקר במדינות שבהן תחום החקלאות חזק ביותר כמו קנזס ששם מגדלים המון חיטה. כאשר עשינו את הטיול מחוף לחוף יצא לנו לתדלק את ה E85 וכאמור לא הייתה שום בעיה.

בספר אופנוע שלי רשום היה בפירוש שאסור לתדלק יותר מ 10 או 15(לא זוכר בדיוק) אחוזים של אתנול מה שנקרא E15. גם בדלק הזה השתמשתי ולא היו בעיות כלשהן.

הנה לגבי ה E85 שזוהי תערובת של 85 אחוזים מתנול ו 15 אחוז בנזין.

http://en.wikipedia.org/wiki/E85

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למכוניות עם קרבורטור זה גם מתאים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היה בזמנו ניסוי של מתנול ע"י הטכניון.

התבררו כמה דברים.

1. אסור לעבור 5 אחוזי מתנול במהילה.

2. ברכבים ישנים יש צורך להחליף את צנרת הדלק בגומי עמיד למתנול

3. מאחר והמתנול גם מנקה את מערכת הדלק, יש להחליף בין פעם לפעמיים את פילטר הדלק במכונית מאחר והוא יסתם במיידית.

4. אכן היה שיפור בצריכת הדלק ובכח המנוע.

• תוכן חדש...