Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוץ מהתחנה בחיפה, היכן ניתן לקנות מתנול?

ב "חן כימיקלים".

היה בזמנו ניסוי של מתנול ע"י הטכניון.

התבררו כמה דברים.

1. אסור לעבור 5 אחוזי מתנול במהילה.

2. ברכבים ישנים יש צורך להחליף את צנרת הדלק בגומי עמיד למתנול

3. מאחר והמתנול גם מנקה את מערכת הדלק, יש להחליף בין פעם לפעמיים את פילטר הדלק במכונית מאחר והוא יסתם במיידית.

4. אכן היה שיפור בצריכת הדלק ובכח המנוע.

1. לא נכון. זה רק מומלץ לרכב ישן כי מיכל הדלק מלוכלך ויותר מ5% יסתום את פילטר הדלק. אז אפשר למהול יותר רק לדאוג להחליף את הפילטר דלק בזמן.

2. לא נכון. המתנול פחות ממיס מדלק ולכן אין צורך בגומי מיוחד אם הגומי כבר עמיד לנזקי הדלק.

3. נכון מאוד!

4.נכון מאוד!

פורסם
היה בזמנו ניסוי של מתנול ע"י הטכניון.

4. אכן היה שיפור בצריכת הדלק ובכח המנוע.

4.נכון מאוד!

הייתי רושם חחחחחחחחחחחחחחחחחחח אבל אז הייתי צריך לתת לעצמי התראה.

אם דיללנו את הדלק בחומר בעל פחות אנרגיה מבנזין, איך קיבלנו שיפור בצריכת הדלק והביצועים?

בפעם ה 1,5342 בערך שאני רושם את זה - הניסוי של הטכניון היה ניסוי חובבני שנערך בשנות ה 80 העליזות ואין לו שום קשר להווה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הייתי רושם חחחחחחחחחחחחחחחחחחח אבל אז הייתי צריך לתת לעצמי התראה.

אם דיללנו את הדלק בחומר בעל פחות אנרגיה מבנזין, איך קיבלנו שיפור בצריכת הדלק והביצועים?

בפעם ה 1,5342 בערך שאני רושם את זה - הניסוי של הטכניון היה ניסוי חובבני שנערך בשנות ה 80 העליזות ואין לו שום קשר להווה.

איתמר.

אז בפעם ה 1,5343 אני עונה לך כי האוקטן של המתנול גבוה יותר והוא נשרף אחרת.

איך אתה רוצה להבין משהו כשאין לך את הבסיס של כימיה.

אם אתה באמת רוצה לדעת מבלי לשלול או להתווכח, פשוט תתלמד/תתיעץ עם כימאי וכדומה. כמובן שאחוז מהילה גבוה, יגרום להעלאת אוקטן אך הקלוריות ירדו מאוד.

ושוב יש את הוויכוח הגדול הזה...

אם זה לא מבזבז דלק ולא חוסך ולא עושה כלום פרט לניקוי מנוע וחיסכון של כמה אגורות במחיר אז למה לא...

ד.א. אתה יכול לתת לעצמך התראה? טכנית זה אפשרי? סתם מעניין :)

ואיתמר תמיד תזכור, הוויכוח הוא למען הידע והתרומה לשרשור מעניין ופורה. אל תקח ללב.

פורסם

אם האוקטן גבוה יותר, אפשר לקדם הצתה מעט ומתקבל יותר כוח. מהילה של 5-10% מתנול מוסיפה כוח לרכב (אם המחשב מסוגל להתמודד עם זה, כמובן).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תלוי במחשב. יש מחשבים שיודעים לקדם לבד, בהתאם לחיישן הנקישות.

פורסם

חיישן נקישות. לא חיישן קראנק.

פורסם
אז בפעם ה 1,5343 אני עונה לך כי האוקטן של המתנול גבוה יותר והוא נשרף אחרת.

איך אתה רוצה להבין משהו כשאין לך את הבסיס של כימיה.

אם אתה באמת רוצה לדעת מבלי לשלול או להתווכח, פשוט תתלמד/תתיעץ עם כימאי וכדומה. כמובן שאחוז מהילה גבוה, יגרום להעלאת אוקטן אך הקלוריות ירדו מאוד.

תפסיק כבר לשגל את המוח, אוקיי? צא מהסרט שנכנסת לתוכו ואל תתחכם עם "לך לכימאי". אתה הוא זה שתקוע בבועה ורודה שמשוכנע ומטיף לדברים לא נכונים. הנושא הזה עניין אותי וקראתי לא מאמר אחד ולא שניים בעניין. בכולם ללא יוצא מין הכלל דובר על ירידה בביצועי הרכב וכי כל העניין של מתנול נועד בכדי לחסוך במשאבים פוסיליים. סה טו.

אם האוקטן גבוה יותר, אפשר לקדם הצתה מעט ומתקבל יותר כוח.

נכון מאוד. הבעייה היא שרכב שלא תוכנן לעבוד עם אוקטן גבוה לא יודע לנצל אותו ולכן גם אם יהיה 150 אוקטן המנוע יעבוד בצורה אידאלית וזהו, לא מעבר. דיברנו על זה בקורס של BOSCH.

מכאן נובע שרכב סטנדרטי ולא גודש לא יכול להפיק שום תועלת מהאוקטן הגבוה של המתנול (בדיוק כמו ש 98 הוא בזבוז כסף ברכב שלא צריך אותו), זו כל התורה.

תהייה נוספת שיש לי היא מה בעצם קורה אחר כך, כלומר בגלל שהבעירה למעשה חלשה יותר אני תוהה האם מתקבלת תערובת ענייה שמשפיעה על חיישני החמצן שבתורם מגדילים את זמן ההזרקה בכדי לקבל תערובת אידאלית. מעניין איך עובד הלופ הזה ומה ההשפעה על הממיר הקטליטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שאלה מעניינת.

אני חושב שהולכת החום של מתנול טובה יותר.

במצערת מלאה, המחשב מעשיר את התערובת קצת יותר ממה שצריך על מנת לקרר (במנועי טורבו זה אפילו יותר קיצוני). כלומר, הדלק משמש כנוזל קירור ולא כחומר בערה למען הפקת כוח.

כשיש מתנול, לדעתי התערובת על פי חיישן החמצן תהיה יותר עשירה (ערך סטויצ'יומטרי של מתנול הוא 6.5:1. והמחשב יוריד קצת דלק.

מכיוון שלמדה מודדת חמצן, יש מצב שהלמדה עצמה תישאר זהה, עם אותה כמות דלק שהפעם מעורבת עם מתנול. שאל את זה בקורס שלכם.

• תוכן חדש...