Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2004 1.6 האצ'בק או פונטו 2001 ELX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה, הרבה זמן אני כבר רוצה לקנות רכב, בתקציב של 10 פלוס מינוס (יותר מינוס מאשר פלוס). המתמודדות הסופיות היו פונטו ELX, מזדה 121, פיג'ו 106\306 וסקסו.

לאחרונה הגיעה לידיי הזדמנות לקחת פוקוס 2004 בעשר אלף מהבוס שלי. הרכב אצלי כבר כמה ימים ואני נוסע עליו בזמן שאני מתלבט... הנה כמה רשמים:

א. מבחינה חיצונית הרכב לא נראה טוב, הרבה שריטות ושפשופים, דפיקה אחת מעל פנס ימין אחורי אז ביקור אצל הפחח יש.

ב. האוטו עם 235 אלף קמ.

ג. הוא נוסע טוב, טיילתי איתו בצפון, והוא סחב 5 מבוגרים + ציוד בצורה מכובדת. חוץ מזה, ההיגוי נחמד, אולי טיפה רגיש יותר ממה שאני רגיל אליו, וגם בגלל שאני לא מכיר לא את האוטו לא ממש דחפתי אותו לקצה.

ד. במהלך הטיול הצלחתי להגיע ל1 ל12, הבנתי שבעיר ובמשולב לא מגיעים למספרים כאלה.

בכל מקרה, השאלה היא האם בשביל בשדרוג בשנתון ובמנוע כדאי לסבול את הפחחות ואת הקילומטראז' הגבוה?

מה דעתכם?

פורסם

האמת שבדרך הביתה הסתכלתי ברשיון רכב והפוקוס מ2001. אז אין שדרוג בשנתון...

תכלס אני כבר לא רואה סיבה לקנות את הפוקוס, חוץ מתכנית התשלומים המיוחדת שאני יכול להוציא מהבוס שלי 8)

פורסם

תלוי בדרישות הרכב. אני כצעיר הייתי מוותר על הפוקוס הצמאה ומעדיף את הפונטו שתהיה חסכונית יותר ועפ״י הבנתי גם זריזה יותר, גם אם זה כרוך בלוותר על התשלומים לבוס שברור מדוע הוא מוכן להם

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין לי נסיון עם הפוקוס אבל יש לי נסיום עם הפונטו.

בימים אלה אני הבעלים של פונטו ELX 2001 אוטומטית (גיר רציף).

האוטו מעולה, משרת אותי ואת חברה שלי נאמנה. נסיעה פעם בחודש מחיפה לירושלים וחזרה בלי להתרגש ועם צריכת דלק ממוצעת של 22.5 ק"מ/ל (בנסיעה רגועה - 80-90 קמ"ש).

לא מזמן נסענו גם לאילת עם האוטו. פעמיים. כמו גדול, בלי בעיות, כולל מזגן והעליות של סדום.

עם 5 אנשים באוטו (טוב 4.5, האדם החמישי היה ילדה קטנה) פלוס ציוד שלכולם, האוטו עשה בממוצע 1/18...

שים לב שזה איטלקי, וזה אומר רגיש להזנחה. באופן כללי האוטו אמין ולא עושה בעיות. זאת כמובן במידה והוא מטופל כמו שצריך.

אני עם האוטו בדיוק שנה ואני מבסוט עד השמיים.

צריך לבדוק היסטוריית טיפולים מול מוסך היבואן! (שלי למשל מטופלת בסמל"ת מיומה הראשון על הכביש - שיקול מאוד חזק לטובתה בזמן שהתלבטתי אם לקנות אותה או לא) וכמובן בדיקה במכון מורשה.

שים לב לשלדה. האוטו הקטן והשלדה שלה מגיעה ממש עד קצוות המכונית. כל תאונה קטנה שהייתה בעברו של הרכב יכולה להיות בעיית שלדה - תוודא את זה במכון הבדיקה.

הגה חשמלי - ההגה בפונטו הוא חשמלי נטו. המנגנון שלו ידוע בבעיותיו. תבדוק בהיסטוריית הטיפולים של הרכב האם היה שם משהו בסגנון של ההגה.

זהו בסך הכל. אם יש לך שאלות לגבי האוטו, שלח לי הודעה בפרטי, ואני אתן לך את הפלאפון שלי.

מקווה שעזרתי.

משה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...