Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה- לא יודעים מה לעשות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעלי נכנס לעמוד תאורה בחניון. לבעלי שלום, לרכב הרבה פחות.

היה לו רכב יונדאי אקסנט 2008 , יד 2 מליסינג עם 130 אלף ק"מ.

בהתחלה הוא חשב שאין פגיעה ממשית (זה היה במהירות אפסית) ורצה שיתקנו. אחרי שאמרו לו שיש פגיעה בשאסי, צריך להחליף את המושב מנוע (בחלק מתוקן לא חדש), להחליף את הרדיאטור והמזגן הוא ביקש שהמוסך ימתין עד שנברר פרטים מול חברת הביטוח כי אנחנו חושבים שאנחנו מעדיפים טוטאל לוס.

מחיר מחירון של הרכב לפני הפחתות הוא 54 אלף ש"ח, ועלות התיקונים 26. לפי הפוליסה שלנו במידה והנזק הישיר הוא מעל 50% מערך הרכב - מדובר בטוטאל לוס. לא כתוב בפוליסה אבל בחברת הביטוח אמרו לנו שערך הרכב הוא אחרי הפחתות- ולכן הבנו שמדובר בטוטאל לוס. כאשר התקשרנו כמה פעמים למוסך לברר למה הם לא מעבירים את המסמכים לחברת הביטוח- המוסך כל הזמן דיבר על הרכב בתור מושבת/טוטאל לוס.

אתמול הסתבר לנו שהמוסך תיקן את הרכב ללא אישור שלנו וללא שקיבלנו את כל המסמכים כפי שמתחייב מהפוליסה. הם טוענים שאנחנו רצינו והם קיבלו אישור טלפוני מהשמאי. השמאי בחופש ולא השאיר שום מסמכים למזכירה שלו.

יש לי 3 שאלות:

1. האם תהייה פגיעה בבטיחות של הרכב כתוצאה מהתאונה?

2. בכמה נצטרך להפחית את המחיר כדי למכור את הרכב בסופו של דבר?

3. האם אנחנו יכולים (בהנחה שהנזק מעל 50% ) לסרב לקבל את זה ולדרוש טוטאל לוס מהביטוח? למוסך אין שום דבר בכתב שאומר שאנחנו רצינו לתקן למרות שזה מעל 50% נזק.

תודה רבה,

יעל

פורסם

1.כן תהיה פגיע בבטיחות הרכב , אם התעסקו עם השלדה ועשו לה הלחמות היא לא תהיה חזקה כמו שהיא הייתה לפני זה . זה אומר שהאוטו שומר על הנוסעים בצורה פחות טובה מבחינה בטיחותית.

2.זה כבר שמאי אמור להחליט אם אני לא טועה (אבל היי אתם יכולים לא לספר את זה לבן אדם שיקנה , גם ככה כל בן אדם שני עושה את זה).

3.אם אני לטועה ופה אני לא בטוח, שמאי אמור לקבוע לגבי הרכב , אתם יכולים להביא אחד מטעמכם וחברת הביטח תשלם לו.

נ.ב נשמע הזוי הסיפור הזה.

נשים אי אפשר איתן,וכבשים לא יודעות לבשל .......:-D

פורסם

אני לא רואה את הביטוח אומר לכם "מצטערים, טעינו, קחו את הכסף ואנחנו נספוג את עלות התיקון", זה יגמר רק בבית משפט.

ורכב עם שלדה כבר לא יחזור להיות כמו שהיה לפני התאונה, כמובן שגם פה הכל תלוי בתאונה.

את אומרת מהירות אפסית ובמקביל מספרת על זה שהחליפו חצי רכב, משהו לא מסתדר.

נפתחו כריות אוויר?

נ.ב

בעלי נכנס לעמוד תאורה בחניון.

תגידו לו שיצא ויבוא הביתה, גם ככה צפוף שם. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

1. תלוי מה הפגיעה בשאסי ואיך תוקנה. היום כמעט ואין תאונה ללא "קצה שלדה".

2. שוב, תלוי במהות הפגיעה ובכישורי המשא ומתן. בכל מקרה תביאו שמאי שלכם שיקבע ירידת ערך שאותה תקבלו מהביטוח. 5% של היום שווים הרבה יותר מ 5% במכירה כי ערך הרכב יורד עם השנים. בניגוד לקודמי אני נגד להסתיר פגיעות מהקונה. קודם כל זו עבירה על החוק ושנית האם שווה לכם להיות בני זונות ולדפוק אדם תמים ששם את כל חסכונותיו על אוטו בשביל עוד 1000 ש"ח?

3. זה תתייעצו עם סוכן הביטוח שלכם. הוא אמור להיות הנציג שלכןם בחברת הביטוח ולא הנציג שלה אצלכם.

אקסודוס, היום בכל נכיעה קטנה מחליפים חצי אוטו בפגיעה בעמוד אין מצב שלא תיפגע קורת רוחב (שלדה), רדיאטור, פגוש, מכסה מנוע וגריל. אלה לבד מתקרבים לסכום. עכשיו תוסיף איזה קצר חשמלי או קדם מותחנים של חגוראות הבטיחות והגעת לסכום כזה. אם היו נפתחות כריות הנזק היה הרבה יותר גדול והאוטו היה מושבת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא באמת בעד להסתיר דברים מהקונה זה היה בציניות, הבעיה שכל בן אדם שני עושה את זה.

נשים אי אפשר איתן,וכבשים לא יודעות לבשל .......:-D

פורסם

נהג לילה, זו אקסנט, צריך ממש כישורי ניפוח בשביל להגיע ל26 אלף ממכה במהירות נמוכה בעמוד.

בכל אופן, מצטרף להמלצות לשמאי חיצוני והתייעצות עם סוכן הביטוח.

אגב, חברת הביטוח לא ישלמו לכם את מלוא הסכום על השמאי החיצוני אם בכלל.

אם הסכמתם לשמאי מהביטוח אז השמאי החיצוני על חשבונכם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

זה מוסך הסדר או מוסך שאת החלטת עליו?

אם זה מוסך הסדר ושמאי של חברת הביטוח, הייתי משאיר להם את הרכב, הולך ולוקח עו"ד ומקבל את המחיר שמגיע לי.

אם זה מוסך שאת בחרת - אז בעיה שלך. תיקחי את הרכב ותבקשי ירידת ערך בהתאם.

פורסם

מומלץ להתייעץ עם עורך דין-אל תתקשרו לחברת הביטוח לפני התייעצות-הם מקליטים שיחות ויכולים להתנער ממך על מילה שאמרת.

(כנסו לפורום משפטי ותשאלו-פה למטה :))

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

כריות האוויר לא נפתחו.

אולי הייתי קצת לא ברורה- אם השמאי מעריך ירידת ערך של 20%- האם זה אומר שכשאני באה למכור את הרכב- אצליח למכור אותו בנגיד עד 40% פחות מהמחירון?

או האם אני אתקע עם רכב שאי אפשר למכור ביותר מרבע מהערך מחירון שלו לסוחר?

פורסם

אם תשמרי אותו עד שבמחירון הוא לא יהיה שווה הרבה ובסכומים האלה אף אחד לא יטרח לקחת לבדיקה אז הרווחת.

בשנים הקרובות כנראה זה מה שהולך לקרות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
כריות האוויר לא נפתחו.

אולי הייתי קצת לא ברורה- אם השמאי מעריך ירידת ערך של 20%- האם זה אומר שכשאני באה למכור את הרכב- אצליח למכור אותו בנגיד עד 40% פחות מהמחירון?

או האם אני אתקע עם רכב שאי אפשר למכור ביותר מרבע מהערך מחירון שלו לסוחר?

היום הוא שווה 54 שזה אומר שאם תקבלי עליו 47 זה יהיה טוב (אני מדבר לפני התאונה) ואת תקבלי 12 עכשיו במזומן מהביטוח על ירידת ערך של 20% שציינת. עוד שנתיים שלוש הוא יהיה שווה במחירון 30 אז גם אם תמכרי ב 15 עדיין לא הפסדת כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...