Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

(מבקש המלצה ל) מכונת קפה נספרסו


Ameer.86
שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

צודק ב1000%

 

המכונה הקודמת שלי , מכונה ברמת הבית קפה נארזה כלאחר כבוד ועברתי לנספרסו

משני סיבות

1. ליכלוך

2. זמן חימום והכנה

67626283.jpg

 

bezzera bz-99 אחת הטובות שיש, מקווה שידעת מה היתה לך בידיים.

 

צודק מי שאומר שחבל על הזמן וההתעסקות, וצודק מי שאמר שכל אחד קובע לעצמו את סף הטעם וההשקעה, הכל כמובן עניין של עלות אל מול תועלת.

 

בשנים האחרונות רמת הדרישה לקפה איכותי הולכת וגוברת-לחשוב שעד לפני כמה שנים הסתפקנו בנס ושחור, ככה היה גם עם היין לפני כ-20 שנה, וככה היה עם הבשר עד לפני מספר שנים-מי ידע בכלל מזה בשר מיושן, ככה זה כשהעולם קטן והולך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המכונה הזאת באמת פצצה של מכונה

אבל עם בערך 40 דקות שלוקח לה להגיע למצב עבודה

והלכלוך שנהייה מסביב בעת הכנת הקפה יוצר בעיה , במיוחד אם אתה שותה קפה בכמויות

כמו שאני שותה

 

אז מה עשינו ? את הBEZZARA שמתי במשרד (כי יש מנקה :-D ) יחד עם המטחנה ופולים של מאורו

ובבית שמתי נספרסו , סה"כ הקפה שלהם ברמה די טובה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המכונה הזאת באמת פצצה של מכונה

אבל עם בערך 40 דקות שלוקח לה להגיע למצב עבודה

והלכלוך שנהייה מסביב בעת הכנת הקפה יוצר בעיה , במיוחד אם אתה שותה קפה בכמויות

כמו שאני שותה

 

אז מה עשינו ? את הBEZZARA שמתי במשרד (כי יש מנקה :-D ) יחד עם המטחנה ופולים של מאורו

ובבית שמתי נספרסו , סה"כ הקפה שלהם ברמה די טובה

 

אז למה המכונה לא מטופלת כפי שמגיע לה ?.:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חודש מאוחר יותר...

פשוט מוציאים את הקפסולה ולוחצים על כפתור ההפעלה עוד פעם, המכונה תזרים מים חמים.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט מוציאים את הקפסולה ולוחצים על כפתור ההפעלה עוד פעם, המכונה תזרים מים חמים.

 

היו כאן כאלה שרשמו שההקצפה במקציפים החיצוניים לא טובה.

זה נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב CITIZ & MILK שלנו אנחנו מקציפים חלב בקצת פחות מהמקסימום שמסומן על הכלי החיצוני, שופכים לכוס מייד כשהוא מסיים להקציף (חשוב לעשות את זה מייד בסיום ההקצפה, אחרת הקצף מתחיל להתפרק בחזרה לחלב נוזלי ולא נשפך טוב לכוס), ולתוך זה מפעילים קפסולה אחת של אספרסו קצר. לא צריך להוסיף מים חמים כי את כל הנפח תופס החלב.

המכונה עובדת כמעט כל יום כבר שנתיים וקצת, לפני כחודש עשינו לה ניקוי עם נוזל ייעודי של נספרסו (27 ש"ח ל-2 שקיות של נוזל, כלומר גם לניקוי אחד עתידי), וחובבי הקפה בבית מרוצים ממנה מאוד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב CITIZ & MILK שלנו אנחנו מקציפים חלב בקצת פחות מהמקסימום שמסומן על הכלי החיצוני, שופכים לכוס מייד כשהוא מסיים להקציף (חשוב לעשות את זה מייד בסיום ההקצפה, אחרת הקצף מתחיל להתפרק בחזרה לחלב נוזלי ולא נשפך טוב לכוס), ולתוך זה מפעילים קפסולה אחת של אספרסו קצר. לא צריך להוסיף מים חמים כי את כל הנפח תופס החלב.

המכונה עובדת כמעט כל יום כבר שנתיים וקצת, לפני כחודש עשינו לה ניקוי עם נוזל ייעודי של נספרסו (27 ש"ח ל-2 שקיות של נוזל, כלומר גם לניקוי אחד עתידי), וחובבי הקפה בבית מרוצים ממנה מאוד.

 

להוסיף מים זה עניין של טעם בלבד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שבצורה שתיארתי, הכוס יוצאת אצלנו גדושה ככה יפה עד הקצה, אז לא עלה בדעתי להוסיף לה מים אף פעם... עניין הטעם הוא כדי להכין קפה "חלש"? אם ככה אפשר להשתמש בקפסולות "חלשות" סטייל ה"וולוטו" (ולא הסגולות/שחורות ודומיהן). אני גם תמיד מכינה לי הפוך ע"י לחיצה על כפתור האספרסו ארוך עם קפסולה של קצר = יותר מים על פחות תמצית.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ערב טוב.

אומנם לא בדיוק אבל קרוב... אני אשמח להמלצות מניסיון למכונות קפה טחון ולמטחנה ביתית בתקציב של עד 1800-2000 ש"ח לשניהם.

כרגע אני מתלבט בין הsaeco focus כ870 ש"ח ובין ה gaggia evolotion כ1100 ש"ח. תודה מראש על העצות.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני השתמשתי שנים ב GAGIA, והייתי מאוד מרוצה. יחסית היא תמורה טובה לכסף,

אם כי לדעתי היא עדיין חובבנית. יש מכונות הרבה יותר מקצועיות, אבל המחיר בהתאם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בדיוק בהתלבטות שלך לפני מספר שבועות.

הלכתי לחנות שמתמחה בתחום(אמיגו) וראיתי בתצוגה את הsaeco כשלמעשה באתי לקנות אותה.

המוכר נתן לי להחזיק בידיים את הידיות של הsaeco ושל הgaggia evolution ומשם הדרך לקניית הgaggia הייתה קצרה.

הידית של הsaeco מרגישה כאילו הוצאת ממשחק של ילדים, פלסטיק קל וחלש, תחושה של משהו חד פעמי. לעומת זאת הgaggia מרגישה כבדה ומסיבית, ושתוכל לספוג הרבה חבטות כשתוציא את הקפה הטחון המשומש.

חוץ מזה יש לsaeco קטע כזה שיש לידית "מגביר קרמה", הרבה אנשים אומרים שזה הורס את הקפה.

 

לך לחנות, תיגע בידיים, ואתה כבר תראה מה תאהב יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגעת בידיים?

לטעום אספרסו קצר, זאת הדרך לבדוק מכונה וקפה.

לדעתי, התקציב לא מספיק. הsaeco אכן צעצוע והgaggia זה בערך המינימום לקפה סביר.

אל תחסוך על המטחנה! המטחנה היא אולי החלק החשוב ביותר שאנשים נוטים לזלזל בו ומוציאים את כל התקציב על מכונה יקרה. מטחנה טובה עולה כ 1200 ש"ח, קנה כזאת, ממליץ על ascaso i-mini. תתחיל ממכונה זולה כמו ה gaggia או לחלופין מקינטה. כשהתקציב יאפשר, תחליף למכונה יותר טובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה יצאתי קצת טמבל בביטוי לגעת בידיים :lol:

בכל מקרה הכוונה לראות את הsaeco מול הgaggia במציאות, והמנצחת תהיה הgaggia.

אגב מהשימושים החובבניים שלי, יוצא אספרסו לא רע בכלל באבולושן. ואני ממש לא מומחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שבצורה שתיארתי, הכוס יוצאת אצלנו גדושה ככה יפה עד הקצה, אז לא עלה בדעתי להוסיף לה מים אף פעם... עניין הטעם הוא כדי להכין קפה "חלש"? אם ככה אפשר להשתמש בקפסולות "חלשות" סטייל ה"וולוטו" (ולא הסגולות/שחורות ודומיהן). אני גם תמיד מכינה לי הפוך ע"י לחיצה על כפתור האספרסו ארוך עם קפסולה של קצר = יותר מים על פחות תמצית.

 

לא, פשוט רגיל שהקפה שלי מורכב מ 70% מים ועוד 30% חלב, ולא נס על בסיס חלב.

 

למי שמעוניין אני מוכר מכונת קפה SAECO ROYAL שהייתה בשימוש פרטי ונמכרת עקב חוסר שימוש וחוסר התאמה לצרכי הבית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...