Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היה לי ויכוח עם חבר והוא כזה

הוא טוען שהחזקת קלאץ עד הסוף (לא באמצע ולא משוחרר) + הילוך משולב נניח בראשון + פמפום גז נגיד עד סביבות ה 4000 סלד, כל זה מקצר את חייו של הקלאץ ופוגע בו

אני טוען שזה כלל לא נכון מאחר והוא מחזיק את הקלאץ ולא משחרר אותו ורק אם ישחרר אותו כשגז לחוץ בסלד גבוה זה יפגע בו.

מה אתם אומרים לגבי זה?

פורסם

לעניות דעתי, גם אם דוושת הקלאצ' דרוכה (בפנים עד הסוף) זמן רב - גם אז ייתקצרו חייו (ללא קשר ללחיצה על הגאז בו זמנית. לחיצה על הגאז במצב זה יכולה אולי רק להאיץ את הבלאי).

אם הרכב עומד זמן רב ומנוע פועל - עדיף להמצא במצב "ניוטרל" ולא לגעת כלל בדוושת הקלאצ'.

alfa 156 2.5.

פורסם

לקלאצ' 2 חלקים עיקריים:

דיסקית חיכוך (Friction Disk) ופלטת לחץ (Pressure Plate)

דיסקית החיכוך היא זו שנשחקת בחצי לחיצה על הקלאצ' והיא זו שנשרפת בסל"ד גבוה. היא גם זו שמשוייפת לאט לאט ובגלל זה גובה ניתוק הדוושה עולה.

מצד שני יש את פלטת הלחץ שהיא זו שאחראית בצורה ידנית או הידרולואית ללחוץ את דיסקית החיכוך אל גלגל התנופה של המנוע.

פלטת הלחץ בנוייה בד"כ בצורת דיאפרגמה קפיצית (תחפש בגוגל כדי לראות תמונה) ובעצם המבנה כולו של הרבה אצבעות מתכת קפיציות. הבעיה מתחילה כאשר הקפיצים הקטנים האלה נמתחים ומוחזרים לאורך זמן ובמאמץ רב - דבר שיוצר חום רב שפוגע בגמישות של המתכת ואז היא הופכת להיות ממש קשה. ומכאן ברור שהשחיקה מהסוג השני של הקלאצ' היא שהוא נהיה קשה. דבר שנוצר או כתוצאה מלחיצה ממושכת על הדוושה או כתוצאה מהעברות הילוכים מוגזמות כגון נהגים שנוסעים בעיר ומשחקים כל הזמן בין הילוך שני לשלישי בלי הפסקה או כאלו שמשתמשים בהילוך כדי להאיט את הרכב לפני רמזור במקום להשתמש בבלמים.

אז יכול להיות שאם תפרק את הקלאצ' שלהם אתה תראה דיסקית חיכוך במצב חדש אבל פלטת לחץ ללא גמישות כלל וגם המשאבה ההידרואלית הכי חזקה פשוט תעבוד קשה מאוד בכל לחיצה.

בכל מקרה התוצאה הסופית של 2 השחיקות הנ"ל הינה כשל ברכיב שיגרום לכך שחלקים יישברו מהם ויעשו שמות לשאר הרכיבים הצמודים (גיר, גלגל תנופה וכדומה).

מקווה שהסברתי את הנושא טוב.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

הסברת כל כך יפה אבל זה לא כ"כ קשור למה ששאלתי. הסבר את עובד הקלאץ ואת מכלוליו.

אני ביקשתי הסבר מה יכול לגרום לקלאץ שמוחזק במשך 1-2 שניות עד הסוף + הילוך ראשון לדוגמא + פמפום גז במשך 1-2 שניות על 4000 למשל. מדובר על סה"כ 1-2 שניות ולא זמן רב. האם מנגנון השחיקה של הקלאץ עובד גם כאשר הוא לחוץ עד הסוף ויש גז בסלד גבוה שכזה? זאת השאלה. תודה :-P

פורסם

הוא הסביר נכון.

"דיסקית החיכוך היא זו שנשחקת (בחצי לחיצה על הקלאצ') והיא זו שנשרפת בסל"ד גבוה"

אכן הוא אמר, "בחצי לחיצה על הקלאץ'".

אם אתה לוחץ קלאץ' עד הסוף וזה במידה וקלאץ מכוון נכון, זה לא ישחק את דיסקית החיכוך, גם אם אתה לוחץ על הגז וגם אם אתה משלב להילוך ראשון אבל, לחיצות מיותרות על הקלאץ' עלולת לפגוע בגמישות של פלטת הלחץ, שזה יגרום לקלאץ' קשה וזה וודאי לא יגרם מלחיצה של שתי שניות והרמת הטורים לא תאיץ שחקיה זו.

ולדעתי, לחיצות מיותרות כאלה או במיוחד לחיצות ממושכות על הקלאץ' מאיצות בלאי למיסב הלחץ, וזאת הסיבה שאצל חלק מהנהגים הוא נהרס מהר מדי וחלק שני של הנהגים הוא נשאר במצב טוב גם אחרי שהקלאץ' שובק חיים.

פורסם

תודה רבה על התגובה.

אז אפשר לומר שצדקתי. קלאץ לא נהרס בלחיצה מלאה עד הסוף וסלד גבוה.

ברור שכל לחיצה מיותרת על הקלאץ היא בלאי וקיצור חייו. אבל הנקודה מובנת.

קלאץ נהרס בסלד גבוה וחצי לחיצה במקום בו הוא מפריד.

פורסם

אתה מקצר את חייו של מיסב הלחץ, הקלאץ' עצמו לא נשחק כאשר אתה מפריד עד הסוף. אתה יכול גם לעמוד על 7K סל"ד עם קלאץ' לחוץ. המיסב סובל.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני אנצל את השרשור לשאלה אחרת

אצלי ברכב הקלאץ הוא גבוה מאוד, כמעט לחיצה של 1-2 סמ ואפשר כבר להחליף הילוך, אני מבין שזה מעיד על שחיקה מתקדמת של אחד מהפלטות, האם לאור המידע שנכתב כאן עדיף לי ללכת להחליף את הפלטה לפני שהיא תתפרק ? כלומר, האם אני מסכן חלקים אחרים שיכולים להנזק במידה והפלטה תגיע לסוף חיה לפני שאני מחליף אותה ?

מישהו אמר לי שאפשר למתוח קבל קלא'ץ, מה הכוונה והאם יכול להיות שזו הבעיה שלי ולא פלטה שחוקה ?

תודה.

פורסם

אתה צודק זה אכן מעיד על קלץ' שחוק והנזק המצטבר עלול להיות גלגל תנופה וגם לגיר אם תתחיל להעביר הילוכים עם הפרדה לא טובה של הקלץ'

פורסם

אם הקלאץ' נשחק עד כדי כך שהוא "מחליק", הכוונה שגם אחרי שאתה עוזב את הקלאץ' ואתה נוסע בהילוך ומאיץ, הרכב יתנהג כמו שאתה לוחץ חצי קלאץ' ונוסע, וזה יורגש בזינוק בעליה במיוחד. אז הגיע הזמן להחליף את הקלאץ'.

• תוכן חדש...