Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החזקת המצמד לחוץ עד הסוף מגדילה קצת את השחיקה במיסב הלחץ אבל בזמן עצירה ברמזור, למשל, יש לה יתרונות רבים וכיוון שמדובר בשחיקה זניחה עדיף להישאר עם קלאץ' לחוץ.

אם אתה ממש קמצן על הקלאץ', אז הפתרון הוא פשוט להתחיל להאט מוקדם יותר וככה להיות פחות זמן במצב נייח. ככה גם צריכת הדלק תשתפר ומידת השחיקה המצטברת במנוע ובמערכת החשמל תקטן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא קמצן על הקלא'ץ, אני נוסע רגיל לחלוטין, ולפעמים אפילו מאט עם המנוע (לפי החשק)

יש לי מצב נתון, עד עכשיו לא ייחסתי לו חשיבות ועכשיו אני מבין את משמעותו.

השאלה שלי האם הגיע הזמן לטפל בזה, או להשאיר ככה ולהמתין לסוף חיי הקלא'ץ/דיסקית, מה שלדעתי יכול להיות עוד הרבה זמן בהתחשב שאני בקושי נוסע עם הרכב. כלומר - האם החלפה מוקדמת לפי כשל תמנע נזק לחלקים נוספים הסובבים את הדיסקית.

דני כתב :

אתה צודק זה אכן מעיד על קלץ' שחוק והנזק המצטבר עלול להיות גלגל תנופה וגם לגיר אם תתחיל להעביר הילוכים עם הפרדה לא טובה של הקלץ'

מה הכוונה ל "הפרדה לא טובה של הקלא'ץ" ?

דרך אגב חן, בתחילת השרשור הציגו כי עדיף להשאר על ניוטרל בעמידה ברמזור, מה היתרון של עמידה עם קלא'ץ לחוץ ברמזור?

גם הרגל נגמרת יותר מהר ככה, שלא לדבר על עמידה בפקקים.

פורסם

היתרון היחיד שאני רואה זה כאלה שאוהבים להיות עם "רגל על הדופק" (כלומר עם הילוך משולב) על-מנת להיות מוכנים לברוח מכל סכנה. לפי דעתי זה לא מה שימנע ממישהו להכנס בך מאחורה אבל זה כבר נושא אחר.

מבחינת נסיעה עם קלאצ' גמור: במקרה הכי גרוע הדיסקית חיכוך תישבר, או אחת מהאצבעות של הפלטה, ואז ממש יהיה סלט כי חלקי מתכת גדולים במהירות גבוהה יתחילו להסתובב בין הגיר למנוע - דבר שיזיק לשניהם. אבל גם בלי כשלים חמורים דיסקית חיכוך גמורה יוצרת (עקב החלקה) סימני שריפה על הגלגל תנופה וכשתגיע ממש לשלד המתכתי של הדיסקית היא תתחיל לשרוט ולחרוט את הגלגל תנופה שלך.

עכשיו השאלה המתבקשת היא האם יש לך קלאצ' סינגל-מס או דואל-מס.

דואל-מס זה בדרך הקלאצ' הסטנדרטי ברכבים (אני יודע שברכבי קונצרן פולקסוואגן הוא כזה) ואז מבחינתך הסכנה לחרוט את הגלגל תנופה היא שולית מכיוון שהקלאצ' החדש מגיע משולב ביחד עם גלגל תנופה (בגלל זה הוא כל-כך יקר) ואז גם ככה מחליפים אותו.

אם זה סינגל-מס אז כדאי שתשמור על הגלגל תנופה שלך כדי לחסוך בעלויות בהחלפה (בהנחה כמובן שהוא באמת במצב טוב ובטיחותי לנסיעה ולא בכל מחיר).

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

קלאצ' שחוק ומחליק, זה כאשר אתה מכניס הילוך, מרים את דוושת המצמד, לוחץ על גז,

הטורים עולים, והרכב לא מאיץ \ מתחיל להאיץ אחרי השהיה של כמה שניות בודדות.

מצמד מפריד גבוה זה עוד לא אומר שחייבים להחליף אותו.

אני נסעתי 80 אלף ק"מ עם מצמד שהפריד גבוה, עד שהוא התחיל להחליק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
היתרון היחיד שאני רואה זה כאלה שאוהבים להיות עם "רגל על הדופק" (כלומר עם הילוך משולב) על-מנת להיות מוכנים לברוח מכל סכנה. לפי דעתי זה לא מה שימנע ממישהו להכנס בך מאחורה אבל זה כבר נושא אחר.

זה כן ימנע, אם תעשה את זה נכון. כיוון שלא מדובר בנושא טכני אלא בצורת נהיגה אני לא אתעמק בזה כאן, אבל זה עובד וזה הציל כמה וכמה מכוניות וכמה נהגים וחוליות צוואר. זה גם עוזר לא רק במצבים של פגיעה מאחור: לא אחת אני רואה התנגשויות שבהן בתאונה בתוך שטחו של צומת, לדוגמה, אחד הרכבים נדחף לעבר רכבים שעמדו באחד המסלולים; רכבים שעומדים בטור לאדום בנתיב לפניה שמאלה כשלידם עוברת תנועה במהירות 50 קמ"ש בעיר ו-90 קמ"ש (במקרה הטוב) מחוץ לעיר ברמזור הירוק הישר לפנים, ורכב אחד סוטה ופוגע בהם, ומה לא.

למסקנה: חשוב לשבת עם רגל על המצמד וגם לשמור מרווח גדול מהרכב ממול עד שרכבים מסביב מקיפים אותך ו"מחפים" עליך. ההשפעה על אורח חייה של דסקת הלחץ ושל מיסב הלחץ, כל שכן של הקפיץ - זניחים לחלוטין, בטח אם אתה מקפיד להאט מוקדם ולחסוך זמן בסיבובי סרק, מה שגם עוזר להקטין את הסיכון במצבים שציינתי לעיל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש לי שאלה ואני לא רוצה לפתוח שרשור חדש אז אני ירשום אותה כאן.

אם במקרה והרכב נזקק לטיפול/תיקון שמחייב פירוק קלאץ', כמו "החלפת מחזיר שמן, פקק מים שנמצא מאחורי גלגל התנופה ועוד דברים אפשריים... במקרה כזה אני חייב להחליף קלאץ'?

גם אם הוא הוחלף כמה חודשים לפני התיקון?

כי אני שמעתי ממישהו מכונאי שאם מפרקים את הקלאץ' אסור להרכיב אותו בחזרה גם אם הוא הוחלף לפני יומיים כי ברגע שמפרקים אותו הקפיצים של פלטת הלחץ מתרפים ונשארים רפויים עד ההרכבה בחזרה וזה הורס אותו?

העניין הזה מבלבל אותי ואשמח לתשובה חד משמעית.

• תוכן חדש...